Manžel mi dal 300 eur na stravu
Baby neviem co by ste urobili na mojjom mieste, som smutna, sklamana...proste je mi az zle, som vydata 5 rokov, mame spolu 2 male deti, som na materskej, manzel doteraz platil uplne vsetko...Hovori mi ze velmi vela minam a ze bez rozmyslania, bez setrenia...utracam. Ze neriesim peniaze, absolutne sa o to nezaujimam...(chodili sme raz za mesiac na poridany velky nakup do supermarketu a to tak bolo za 150 eur -potraviny...a este sem tam ved to poznate do potravin, aj nejake oblecko pre deti...)tak mi dnes dal ze mi bude davat na mesiac 300 eur a to na stravu pre nas (4 clennu rodinnu) + drogeria, oblecenie...(ucty, nafta bude platit on) ja neviem ale citim sa velmi zle...niezeby som bola zlatokopka alebo zeby som fakt ze rozhadzovala to nie ale on zaraba 4000 eur mesacne (je zivnostnik ano ma odvody a aj dan musi dost vela platit ale aj tak) ma konicky ktore si dotuje...ved ja nehovorim aby mi dal 1000 alebo co ale tak uplne neviem co teraz, revem cely den...neviem...
nejake rady alebo ma zdrbkate ze ma pravdu a ze ja som ta zla a mam byt rada? vazne? co si myslite?
Veru jeden den sme tu no druhy uz nemusime.preto by vianoce mali byt kazdy den a na kazdy den sa tesit zivot je velmi kratky sme tu len na malu chvilocku.ja vdzy vravim zijem si svoj raj na zemi.no niektory si z neho urobili dobrovolne peklo.
@mijo53, vies, co je zaujimave? Ze obrovska cast ludi, ktora “nie je konzumna“ a darceky nekupuje na druhej strane tie darceky ocakava. Je rozdiel, ci sa dvaja dospeli dohodnu (ako u vas), alebo ci je jeden z nich lakomy egomaniak. A darceky len detom - na narodeniny dodnes nosime darceky len oslavencovi a nie celej rodine, na Vianoce si krestania pripominaju narodenie Jezisa, takze darceky bud vsetkym alebo nikomu...
@mijo53 súhlasím,vianoce nie sú o darčekoch,ale....neide o výšku ceny daru,ide o to,že ten druhý obetuje nejaký čas na to,ten akýkolvek hoc aj 5-eurový darček vymyslieť,kúpiť,zabaliť,dať a čakať ako ten partner zareaguje...a preto si s mm dávame darčeky,nie preto,že by sme si bežne nevedeli kúpiť kto čo potrebuje..ten darček pod stromčekom má svoje kúzlo,kedy máme zažiť minútku romantiky,ak nie vtedy?a ešte viac čakám na tie milé hlupôstky od detí,to akože by nám nemali nič dať,lebo my sme už dospelí? bol čas,kedy jedna dcéra mala 17 a druhá 19r.,to tej druhej už nič,tej prvej 17r. ešte áno? nedomyslený je tvoj názor....
@roamers na jednej strane máš velkú pravdu, no v tomto prípade sa prikláňam na stradu daného manžela. Prečítaj si pár diskusií alebo príspevkov v jej blogu a bude ti to asi jasnejšie.
Nieje pekné vydelovanie, ALE pokiaľ jednej osobe nestačí 300€ na jedlo + samozrejme musí mať aj RD, tak je to až smutné.
To že tu niekto píše a čo drogeria či oblečenie ... oblečenie hádam nekupujeme denne či týždenne a drogeriu taktiež. Čiže tam tá položka velká byť nemôže, zvlášť keď si to nemôže dovoliť.
V neposlednom rade mi tu pár vecí nesedí, či už ohladne financií ktoré tu zakladateľka napísala a to čo má v blogu popísané sa dosť odlišuje a hlavne, je tu 9!! strán a ani raz nereagovala 🙄
@mijo53 Nepáči sa mi čo si napísala o darčekoch. Podľa Teba je teda ok, že ja nakúpim deťom a manželovi a on mne nedá nič? Nedá si ani námahu? Že dospelý? No a? Mám dcéru má 18 násť tej nemám dať a tej menšej áno?
Oni dávno vedia, že to nenosí Ježiško, ale majú radi to očakávanie a prekvapenie.
@mijo53 Môj manžel mal úraz tak pre Vianocami. Všetci sme boli z toho takí šokovaní, mala som chuť sa vysrať na Vianoce. Požiadala som staršiu až ide so mnou kúpiť aspoň nejaký darček pre menšiu, pre všetkých. Ona mi povedala, že mama ja chápem, že si ma potrebovala, ale úplne sa mi stratilo to čaro, že neviem čo nájdem pod stromčekom, tá radosť, prekvapenie, nech je to hocičo.
Tento rok opäť schovávam, balím a dám to tam tajne. Sama. Lebo môjho muža to nezaujíma, nevie to, nemá čas. On mi taký maličký darčičôčik nemôže kúpiť, lebo má taký hlúpy postoj ako Ty.
Holt žena spamätaj sa.. akože 300 E od neho plus tvojich 250 E (rodičák a dvoje prídavky, ak ich poberáš ty - ak nie, tvoja smola...) spolu 550 E mesačne -ako prepáč, ale to na stravu pre celú rodinu akože nestačí? ved muž platí ostatné výdavky.. teraz pred sviatkmi môže dať viac, to áno, ale v bežnom mesiaci to podľa mňa musí stačiť..
uplne genialne si to pomenovala.
Zeny tu bud su fakt naucene byt tie "druhorade a blbsie" alebo maju iba docasny vypadok zdravého pohladu, ale problémom nie je z kolko penazi vyjst, ale prave v tej "nadvlade" toho kto chodi do prace, a chodi do nej aj vdaka tomu, ze ten kto je doma s detmi, tak sa stara o deti, domacnost...
V zdravom vztahu sme si predsa rovnoceni, nie ze ja ako zena v podstate doplatim na to, ze budem mat s dotycnym deti...a budem fungovat pomaly ako nesvojpravna.
Chcem Vás poprosiť, napíšte, čo ste kúpili svojim manželom, aby som sa inšpirovala a čo by Vás potešilo, lebo ja zažívam s mojim manželom dosť romantiky, a rada by som sa inšpirovala a čo dostávate Vy od manžela, nehovorím, že si nič nikdy nedarujeme ale teraz máme dilemu, čím by sme sa navzájom obdarovali
@papricka33 , citujem ťa:
. O to viac si užívam ten pohľad na neho, keď pod stromčekom nájde darček a vie, že je odo mňa 🙂 Ten zarazený výraz keď sa cíti trápne 🙂 To stojí za všetky prachy 😉 Ono to už nie je až také smutné. Teraz už to vnímam ako tragikomédiu a sama som zvedavá, aký záver to bude mať
Tomuto, čo ty píšeš, sa hovorí morálna nadradenosť obete. Kvôli tomuto falošnému pocitu (ja som lepšia ako on) mnohé ženy ostávajú v nefunkčných vzťahoch až nezdravo dlho... ☹
@obsadenemeno vies keby som mala kam odist odidem ale nemam kam...to je najvacsi problem
@katuska268 Nech ide on, prečo Ty?
@natalym , môžeme skúšať niekomu nastaviť zrkadlo, ukázať mu aký je - možno to pochopí, možno nie. Ale skôr nie, to zrkadlo by si musel chcieť nastaviť sám. Toto je jeho úloha, cesta, nie tvoja...
Oveľa ťažšia cesta je nastaviť zrkadlo sám (sama) sebe, zistiť aká skutočne som a byť k sebe úprimná. Vtedy človek pochopí, čo má robiť... Vždy je možnosť vybrať si - slobodu, spokojnosť, šťastie 🙂 ... alebo opak .
Vraví sa, že keď chceš mať zložitý život, pokús sa zmeniť iných 🙂.
@katuska268 ale mas. Neverim ze nemas kamosku alebo rodinu, co by ti pomohla.
A su aj rozne charity ci organizacie co pomahaju zenam /mamickam v nudzi.
Ak naozaj chces, tak si sposob najdes.
@obsadenemeno to je pravda ,nájdeš. Posledná relácia svokra, ktorú som pozerala v noci kedy bo spln a ja som nemohla spať. Matka 9 detí , 2 dospelé sa rozviedla s manželom po 20 rokoch a so siedmimi deťmi odišla do krízového centra. Posledné dietatko malo down. Až po 20 rokoch , vybitých predných zuboch , hluchotou na jedno ucho po rane od "milujúceho človeka " , zásahoch jej dvoch dospelých synov voči vlastnému otcovi sa rozhodla konečne v 40 tke so 7 deťmi , kým posledné malo tak 2 roky odísť od alkoholika, násilníka, grobiana. Zlomená žena s podlomeným zdravím , výborná matka ..nuž ale najlepšie roky v hajzli .
A sama ľutovala tie roky ..
@natalym urob ako moja kolegynka-kúpila si darček akože od manžela,zabalili už v obchode a dala mu ho v aute,že tu toto mi dáš pod stromčem,pod stromčekom si hľadá darček a darček si veselo naďalej v aute v priehradke sedel.ho skoro prizabila,ale inak celkom vraj schopný manžel,len....však len to len.....😒
Podla mna mas velmi dobry rozpocet, to ti na tieto polozky musi stacit... ved nic ine neplatis. A poviem iba jedno, ak sa ti nepaci, mozes zacat pracovat a zarobit si svojich 4000EUR, staci mi toto: " (je zivnostnik ano ma odvody a aj dan musi dost vela platit ale aj tak) ".. hlavne ale to "aj tak". Chlapi su v tejto dobe velmi citlivi po tejto financnej stranke, ked si zeny myslia ze on dostane tolko penazi na ucet a ony hned maju pravo tieto peniaze minut, staci ze niekto podotkne ze co ta jeho domasedka robi, peniaze pekne mina a je ohen na streche... Aj ked tu na koniku to tak nie je ale v realnom zivote, zeny sediace doma na retazovych MD nie su brane ako hrdinky mamicky, aj ked maju toho nad hlavu niekedy tiez... Som rada, ze u nas su financie rozdelene, nech si vravi kto chce co chce.. a hlavne AK SUDITE svojich manzelov za to ze priskripnu kohutik, niekomu kto na jedlo a kozmetiku/drogeriu a oblecenie nevyjde z 500EUR, tak aspon presne zistite kolko ten muz zaraba a kolko presne minie na tie jeho konicky... aj zeny maju moznost si zarobit a minat na co len chcu ;)
@simca06022011 poviem iba jedno, ak sa ti nepaci, mozes zacat pracovat a zarobit si svojich 4000EUR, a deti dá na striedačku manželovi ? 🙂
@maminuska presne tak.. a deti da manzelovi na striedacku alebo do jasliciek/skolky... ;)
@simca06022011 tak to je super, tak potom bude manžel buď doma s deťmi dostane 500 EUR a šmitec alebo bude presne o 16-16:30 manžel stepovať pri škôlke , a deťom sa venovať do večera a žena zarábať. A je to vyriešené 🙂.
@simca06022011 no a keď deti pôjdu do školy, na rodičovské samozrejme manžel , žena zarába svojich 4000 EUR , s deťmi sa učiť manžel , po práci prať , žehliť manžel , variť večeru tiež , síce stačí natriet aj pár rožkov , ale to mu manželka ofrfle , však robí , dáva mu peniaze a chce sa najesť. Vydelí mu svojich 300 EUR, zaplatí polovičku nákladov a ostatné minie na handry , kozmetiku , manikúru a svoje koníčky. Takto by tom potom malo byť v poriadku .
podla niektorych je zjavne OK vsetko minut alebo sa zadlzovat, ved dnes je to take moderne....ked jeden mina na blbosti, tak vydelovanie ma svoje opodstatnenie.
@bodka70 samozrejme že mala , veď " má na to právo" , zarobí viac ako manžel ..tak ako nech sa snaží trpák jeden neschopný , veď robota okolo detí sa neráta , ani okolo domácnosti, a on by furt len rozhadzoval, na ryby by chcel ísť, na futbal ...aj novú košeľu by si rád kúpil .🙂. Nuž keď si zarobí na seba a vezme deti so sebou , tak nech ide.

Keď čítam koníka, tak čím ďalej tým viac zisťujem, že problémy si ľudia vytvárajú každý sám, ak odhliadneme na choroby, živelné pohromy ap. Traja králi doniesli darčeky Jezuliatku, nikde sa nepíše, že pre Jozefa a Máriu, tak podľa môjho názoru by sa mali darčeky dávať deťom do 18 rokov. Zbytočne sa ľudia trápia, nekúpil mi darček, nestojím mu za to, nemá má rád, čo vôbec nemusí byť pravda, len nie každý je konzumný typ, nie každý uznáva darčeky. Veď keď niečo potrebujem, kúpim si sama za asistencie manžela /nikdy nechodím na nákupy sama/, porozprávame sa, čo kto potrebuje a ideme to kúpiť. Prečo práve pod stromček, Vianoce sú o inom a treba sa na ne tešiť a nie rozmýšľať ako ako zmeniť život, ako vymeniť manžela lebo...