icon

Manželka si nechce 'užívať'

jahalo
10. nov 2019

Ahojte,

asi sa vám môj problém bude zdať malicherný avšak pre mňa je reálny. Ďakujem za pochopenie.

Zarábam celkom dosť a mám ambície to ešte znásobiť. Peniaze by som si chcel poriadne užiť ale samého ma to nebaví. Problém je, že manželka si, z pre mňa nepochopiteľného dôvodu (ktorý presne ani nepoznám), užívať nechce. Napríklad, chcem jej kúpiť poriadnu kabelku, zoberiem ju do obchodu, kde majú pekné kúsky (400 eur a podobne) a ona povie, že takú drahú nechce a radšej si ide kúpiť 15 eurovú (ktorá aj tak vyzerá..). Alebo chcem rodinu zobrať na víkend na výlet do luxusného hotela (500 / noc) ale ona chce radšej ísť kľudne aj do nejakého penziónu za 'pár eur'. A podobne..

Mňa toto celé hrozne demotivuje - načo sú mi peniaze, keď ich mám sušiť v banke. V práci nemám chuť sa posúvať ďaľej a je mi z toho celého smutno. Vôbec nerozumiem, prečo je taká, veď nejde o jej peniaze a ja ich na ňu minúť chcem. Určite nejde o to, že by ona chcela, aby som peniaze minul na niečo iné, všetkého máme dostatok. Navyše vie, že keď ich neminiem na ňu, tak ani na nič iné.

Čo by ste mi poradili?

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
wieruska1
Autor odpoveď zmazal
lujza123
11. nov 2019

@jahalo ja celkom tvoju manželku chápem. Kabelku za 400 eur by som nechcela a noc za 500 eur v nejakom super hotely plnom papalasov by ma nebavila. Uprednostnila by som štýlový malý penzion na zaujímavom mieste. Ani najnovšie nabliskane BMW by som nechcela, radšej niečo nenapadnejsie.
Nie každý vidí šťastie v značkových handrach a drahom hotely. Nie každý považuje peniaze a majetok za vrchol ľudského šťastia. Ale zase si nemyslím ze neexistuje vec za ktorú by neminula rada.
Ty ju musíš poznať, možno ju ohuri nejaký zážitok, cestovanie, možno rada investuje do zariadenia domu.

No a čo sa týka tvojej motivácie zarábať, naozaj teda musí byť? Musíš mat stále viac a viac? Co ked sa to prave ľudské šťastie neráta vyskou bankového konta

popolusska
11. nov 2019

@maminuska suhlasim! Presne...ak by mi muz ukazoval, co si mam kupit a co nie, bol by asi po case opat single 😀. Jedna vec je, ak mi naznaci, co by sa mu pacilo, druha, aby mi nieco nanucoval. Plus, ktora normalna zena potrebuje kabelku za 400 Eur? Tiez zarabame obaja celkom fajn a potrpime si na kvalitu, hlavne potravin, ale peknu kabelku si mozno kupit aj za 150 Eur a zvysok setrit napr. detom na studium a do buducna...ja tento pristup autora clanku nechapem...co chces ukazat na zene a dovolenkach, ze mas prachy? Tak ju proste nenechavaj financovat domacnost, nech si vlastny plat uziva a mozno si nieco pekne kupi aj sam... 😀

fazula1
11. nov 2019

@popolusska posledná veta je 👍👍👍

popolusska
11. nov 2019

@fazula1 tak ja fakt nemozem z takychto muzov...ak je tento prispevok skutocne pravdivy, uz mam pred ocami "uspesneho zbohatlika", ktory nuti chuderu zenu kupovat si polooriginalne 400 eurove kabelky so zlatym maxilogom YSL :D. A zena mozno z vlastneho mizerneho platu financuje potraviny a cely chod domacnosti. A panko s troma retiazkami na krku jej mozno o rok navrhne, ze jej zaplati nove prsia, zadok, alebo bohvieco ine...jesiin... uz tu ktosi pisal, ze ak ma clovek naozaj dostatok financii, ma zodpovednost za spolocnost, za ludi, ktori sa nemaju tak dobre, za vlastne deti a celkovo za buducnost planety, ktora sa nam rozpadava prave kvoli nekontrolovatelnemu konzumu...a keby mi muz kupil auto, zbalila by som jemu, alebo sebe kufre...najkrajsie na vztahu je predsa,ked clovek pocita, planuje a uvazuje spolocne, na co minie zarobene peniaze...

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
zuzzuzi909
11. nov 2019

@jahalo nech si kuouje co chce a ak chces rozhadzovat nieco zaplat alebo jej kup sam a budes spokojny a ona nemusi vedet kolko to stalo alebo rozhadzuj na seba, respektuj to co chce bude stastnejsia...

petulda333
11. nov 2019

Najdi si milenku kt si bude uzivat s tebou, bude rozhadzovat TVOJE peniaze takou rychlostou, ze ich nebudes stihat zarabat. Potom sa mozno spamatas a svojej zene budes nohy bozkat.
Inak neviem, takeho chlapa by som nechcela. Ten vztah je divny, staci uz len to ako pises, ze su to TVOJE peniaze a ona sa k nim inak nedostane. Asi si zabudol, ze ste manzelia. Cele zle z tvojej strany

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
osky
11. nov 2019

@zuzudrnda ty si mi uplne precitala myslienky..
On ma prachov az az,nevie co s nimi,tak ich chce rozhadzovat na blbosti.
A nejaky dobrocinny skutok mu asi ani na um nezide....
@jahalo
Ja aj moj muz zarabame nadstandartne,deti nemame, ale kabelku za 400 alebo noc v hoteli za 500 eur by som v zivote nezaplatila,to mi ver!!!
Ti co maju vela,maju pomahat tym,co su na tom biedne-a ano,je to motivacia na napredovanie v praci.
Lebo clovek s logickym myslenim a najmä ludskym citenim,nebude uvazovat len sam o sebe a ako len na seba vyhodi do vetra prachy,lebo ich skratka ma.
A vies,take drahe dary....aj lacne...vsetko sa okuka,o par dni ti to uz ani nepride...tesis sa z toho kratko.v podstate je jedno kolko to stoji.
Hladam kvalitu,ale neznasam plytvanie-akekolvek...
Myslim ze tvoja manzelka prave z tohoto dovodu nechce tieto veci.
Vie,ako tazko sa peniaze zarobia,a je jej skratka luto vyhodit ich na nepodstatne veci.
A na druhej strane,ma svoju hrdost...
Je mile urobit takto blaznive minutie penazi jednorazovo,mozno na daku jedinecnu prilezitost,vyrocie...
Ale keby to bolo kazdy mesiac,ba ci aj rok....nebavilo by ma to.
Bolo by to pre mna lacne,snobske,take malicherne...
Obzri sa okolo seba,kde sa pozres,vsade pytaju peniaze-na deti,na zobrakov,na utulky,na postihnutych,na tyranych,na obete poziarov,v nemocniciach....behni na detsku onkologiu...
Alebo i v zahranici.ludia troia hladom a ty nevies co s peniazmi!!!!!!!???????
Opytaj sa manzelky,co by povedala na to,keby ste mesacne prispievali na nejaku takuto vec.
Ja myslim,ze by si v jej ociach stupol okamzite do vysin.
Urcite by bola radsej ako tomu autu a pod....
A ak aj deti maju vsetko,niet o com....
Napokon,ak nechce nic drahe,kup si ty...
Kup si raketu,mozno budes stastny....

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
katren
11. nov 2019

@jahalo vola sa to pokora...tvoja manzelka jej mam aj za teba 😉

maminuska
11. nov 2019

@katren zas to neženme do opačnej strany. O akej pokore hovoríš ?
Akože všetci buďme pokorní a nakupujme najlacnejšie veci . Jednoducho zarobil a chce si to jeho úsilie aj jeho žena užila. Veď to je pekné .

juliana30
11. nov 2019

@jahalo ahoj, a klape vám to doma?Lebo napríklad ,ja som žila v manželstve ,kde som bola v zlatej klietke , teraz už exmanžel ,zarobil viac,začal si peniaze užívať,stúplo mu aj ego,naozaj sme mali doma všetko,takisto som dostala auto,akoze ok,bol to fajn život,ale Ex sa nevenoval deťom ani mne a postupne sa manželstvo rozpadlo.Roky som doma v noci plakala,aby sme boli radšej chudobní ako voľakedy (vtedy som sa vedela tešiť aj zo staršej oktávie) ,bola som nešťastná.A teraz som šťastne rozvedená,síce nemam peniaze ,ale mám iné priority a som šťastnejšia sama s deťmi ako s bohatým manželom.SAmozrejme sa tu nejdem hrať na skromnú,každý by chcel mať peniaze,aj ja milujem topanky a kabelky.Možno ju trápi niečo v manželstve.Ale máš u mňa palec hore,že chceš dopriať manželke.Je to pekné a peniaze vždy boli a budú,takze by som ich minula asi na spoločne strávené chvíle .Manzelka nemusí vedieť ,že hotel stál 500€😂😉

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
kvetinka75
11. nov 2019

poradila by som ti, daj ich niekomu, kto ich skutočne potrebuje. Stačí ísť na detské onkologické oddelenie. Možno budeš mať lepší pocit ako keby si manželke nanútil kabelku za 400eur, ktorú možno nejaké dieťa vyrábalo na kolene. A možno nájdeš aj nový zmysel života. Nie len hrabať a kupovať to čo človek reálne nepotrebuje.

stanzi
11. nov 2019

Boze zeny, tu na Konovi nic nie je dobre 😀 Ked je tema, ze chlap chce setrit a/alebo platit vsetko na polovicu, je skrob a lakomec. Ked je tu tema, ze niekto chce zene kupit nieco drahsie, je zase snob. Fakt je asi pravda ze niektorym zenam sa neda zavdacit...

A k niektorym veciam co tu zazneli - kabelka za 400 eur nemusi nutne znamenat ze ma velke logo a krici gycom. A drahy hotel nemusi byt vzdy plny snobskych hosti...zakladatelovi predsa moze ist o to, ze ten hotel je proste krajsi, ma krajsie izby, lepsi wellness, dobru polohu... Spomina sa tu Kempinski...no, my sme tento rok boli v Kempinskom v Tatrach a ziadne snobske pohlady alebo spravanie sme si nevsimli, naopak, vsetci boli mili a slusni. Ako vy k ludom, tak ludia ku vam... 😊

stanzi
11. nov 2019

@jahalo Nehovor zene, kolko veci stoja ked s tym ma problem 😊 Proste jej kup peknu kabelku, vezmi hotel aky chces...a uvidis ze sa jej zapaci 😉

maminuska
11. nov 2019

@ptmt1011 o tom som písala, ale to nie je pokora .
Treba si uvedomiť že sú chudobnejší aj bohatší ľudia, tak to jednoducho v kapitalistickom svete je . Treba pomôcť , to ano , ale aby si ten bohatší nemohol kúpiť to čo chce, lebo ako čo ? Pokora ?

kvetinka75
11. nov 2019

@maminuska ale tak na čo dáva takúto otázku do fóra, kde majú ľudia vážne problémy a toto sú také malichernosti. Kto peniaze má nech si ich míňa ako chce. Ja by som ich vedela lepšie využiť. Ľudia sa pechoria za peniazmi a šťastie im nejako uniká. Lebo nemám pocit, že by bol autor príspevku nejako šťastný. Ktožvie ako je to s manželkou.

maminuska
11. nov 2019

@kvetinka75 ver tomu že aj bohatí ľudia sú šťastní . Dáva takúto otázku preto lebo je to verejné forum . Mne je naopak sympatické že v dnešnom svete mužských žgrlošov a ženského feminizmu chce aby sa jeho žena mala dobre, len na to ide trocha zle.

petruska19
11. nov 2019

@jahalo Nečítala som všetky komentáre, ale opýtam sa aký máte vzťah? Resp.ako sa správaš ku nej?

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
kikus985
11. nov 2019

@kvetinka75 a keď niekto nemá vážne problémy tak sa nemôže nič opýtať? Očividne je toto problém ktorý teraz rieši tak sa opýta.

maminuska
11. nov 2019

@ptmt1011 pozri to je na každého svedomí . Niekto jednoducho dáva , ako ja alebo ty , a niekto nie je ochotný . K charite nikoho nátlakom nedonútiš.
Jeho životný problém je to preto že ho štve že sa jeho žena neoblieka primerane jeho finančnému statusu . Štvalo by to aj môjho manžela ak by som si kúpila kabelku za 15 eur , alebo chodila oblečená ako šupta, a to zbytočne ak jednoducho na to sú peniaze. A to nevravím nutne o značkách .
Jednoducho sú muži ktorí chcú aby sa tá rodina mala dobre, niektorí dokonca ten status prezentujú tým že žena je doma a venuje sa sama sebe a deťom . Aj môj manžel mal takýto pokus ale s týmto u mňa neprešiel a nikdy ani neprejde. Na druhej strane ja si tie kvalitné veci kúpim, ale nie tak ako prezentoval zakladateľ a nemusí to byť nutne svetoznáma značka.

siska53
11. nov 2019

@jahalo hlasim sa za tvoju manzelku 🙂
No nic..investuj do niecoho ineho.cryptomeny a pod.. kup nehnuteľnost..

malykonik
11. nov 2019

@jahalo ahoj, nečítala som úplne celú diskusiu. Myslím ze dôvod manželky je veľmi jednoduchý. Ocividne si nepotrpi na drahe veci, rovnakú radosť ma aj z lacnejších, niekomu sa jednoducho zdá zbytočne minúť na kabelku 400€, keď rovnakú radosť bude mať aj z takej za 15€. Je to tvoj uhol pohľadu, že lacná je škaredá. Ja si tiez môžem dovoliť kúpiť tričko za 50€ (príklad) ale je to podla mňa veľa za vec ktorá sa rovnako zničí (a žiaľ je to tak, že drahšie neznamená kvalitnejšie), a rovnako sa teším a poslúži mi aj lacnejšie. Chápem presne čo píšeš, rozumiem že si chceš užiť peniaze ktore zarobíš, no ona ma zrejme inú predstavu o tom ako si ich užiť. A myslím ze donútiť ju nemôžeš, holt musíš to akceptovať. Je veľa veľa ľudí ktorí si môžu dovoliť kúpiť drahé veci, a napriek tomu jazdia v starých autách a obliekajú sa lacno alebo nosia roky tie isté veci. Alebo môžu ísť na Maledivy ale radšej idú na stanovačku. V mediach a na sietach jasne že vidno tých ktorí si užívajú tak ako si to predstavuješ ty, ale to neznamená ze je ich väčšina. Akceptuj jej postoj a skúste nájsť kompromis, napr dovolenka nie za 1000 ani za 4000, ale za 2000....a podobne...

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
0silvia0
11. nov 2019

@maminuska definuj ženu, ktorá chodí oblečená ako šupta. Šupta je žena, ktorá si kúpi handru z HM? Alebo objedná noname handru z Bonprixu? Alebo kúpi obyč. topánky z Deichmanu či CCC? Alebo je šupta žena, ktorá nosí veci zo sekáču či od čínana? Ja som myslela doteraz, že šupta je žena, ktorá chodí neupravená, neopratá, neučesaná a smradľavá... Som si myslela zle?