Máte aj vy zlé skúsenosti s požičiavaním peňazí?
Kamarát pýta peniaze, jedná sa o malú sumu ale nevrátil mi ešte peniaze z minula.
Máte niekto z vás tiež zlé skúsenosti s požičiavanim peňazí ? Mne to už ide celkom nanervy keď odomna pýtala kamarátka a hneď na ďalší deň kamarát. Veď niesom banka 🤦♀️
@anonym_autor v zivote by som nikomu nepozicala peniaze, iba najblizsej rodine, ktorym verim a viem, aki su
Nepožičala by som. Obzvlášť ak som raz požičala a doteraz nevrátil. A načo potreboval pozicat
@anonym_autor Myslím, že fakt, že ti ešte nevratil predošlú pôžičku, hovorí sám za seba.Pozicaj jedine v.tom prípade,ak si zmierená/zmierený s tým, že peniaze budú darované, nie požičané
Kým nevráti nedostane nič.
Malá suma sem, malá suma tam a spolu sa to pekne nazbiera, kým budeš hovoriť áno, tak bude otravovať… treba dať tomu rýchlo stopku, úplne jednoducho, nehľadajú výhovorky, priamo “prepáč, ale nie, stále si mi nevrátil, čo si si požičal pred tým, inak kedy to bude?” a nediskutovať
@anonym_autor povedz slusne a vecne: "prepac, nehnevaj sa, ale nevratil si mi peniaze z minula, naozaj si nemozem dovolit prichadzat o peniaze"...
Peniaze už nepožičiavam. Požical som viackrát a VŽDY bol problém s vrátením, vždy. Ono totižto normálny a schopný človek si peniaze nepožičiava, ale neúspešná a nezodpovedná osoba bezproblémov. A to sa mi presne potvrdilo, raz to bol zhýralý kamarát, raz nezodpovedný bratranec. A potom som to od nich ťahal mesiace spať. Jeden spolužiak po škole takto obvolal snáď všetkych spolužiakov, že chce požičať. Mne sa naštastie nedovolal, lebo som bol vtedy dlhodobo v zahraničí, ale niektorí ostatní mu požičali a tiež to nevedeli od neho potom dostať spať, on sa potom iba tichúčko odmlčal a zatajoval sa.
Preto hovorím, peniaze si požičiavajú len nezodpovedné trosky.
Nepoziciavam. Uz ani rodine, dojna krava som bola, xkrat nevratili, pozicala som aj tak, samozrejme zasa nevratili. Takze ja uz nie, nikomu.
Nie nepožičala ked nevratil z minule ešte pochybujem že vráti
ak by si bola banka tak by si pytala urok a to asi nerobiš ( mala by si začať)
očividne peniaze od teba lahko dostanú tak skušajú
povedz nie a hotovo alebo nech zaplati 5€ navyše pri vratení
@anonym_autor nepozicala by som. Ved tebe tiez neprsia peniaze z neba, ani si ich netlacis v pivnici... pracujes na ne (predpokladam) a ak nevratil z minula, to je total red flag
To je jedno o akú sumu sa jedna, ešte nevrátil staru pôžičku. Už by dom mu nepožičala nič a rovno mu povedala, že ešte nevrátil staru pozíciu
Tiez sme prestali ale poziciavali sme veru,nakup robili,plienky kupovali.A nakoniec,to ani pravda nebola,vlastne sa na nich vsetcia vykaslali.Tak sme si povedali a dost.Muz pozical uver bratovi,my sme ho splacali.10r ich vracal.Ako,tak hlupi sme boli,ze az.
Takze s takymi to srandami sme skoncili.Tiez mame 5deti tie potrebuju dost.Takze nie.
Ale podporovat organizacie vieme,minule muz,kolegovi sa skladali,lebo mu zhorela strecha na dome.Tam clovek rad prispeje,lebo je to na dobru vec,alebo ked v obci sa stala tragedia v rodine,co sme poznali.
Minuly rok mi tak drblo a cudzej zene cez in.banking som poziciavala 20eur,50eur,20eur a ono sa to vysplhalo az na 300eur.Ale zase poctivo vratila,no uz znova som jej nepoziciavala nic,ani nereagovala na spravy.
Tak najdu sa aj tak blbi ludia ako som napr.ja.
@anonym_autor nepoziciavam. Peniaze muža, auto nikdy a nikomu. To je jedno či je to pápež, alebo prezident.
Nie. NIKDY! Jedine rodina a aj to nie pozicala, ale dala, jednoducho by som pocitala s tym, ze by sa mi uz nevratili a len pri rodine a vaznej situacii by som bola ochotna to akceptovat.
Manzel pozical minuly rok v septembri peniaze kamaratovi, skoro 1000€.. v dobrej viere, kamarat, jednorazovo potreboval vyssiu sumu, vratit mal dalsi mesiac 500€ a ten dalsi zvysnych 500€. Realita bola taka, ze o tie 2 mesiace neposlal ani € a ani sa neozval. Proste mal p*ci, ze niekomu dlzi. Nakoniec z druhej ruky vysvitlo, ze ten jednorazovy vydaj mal byt zaloha za letnu dobolenku. Tak ho zacal manzel urgovat. To boli vyhovorky - raz, ze je v nemocnici, potom, ze je v praci a potom, ze je vycerpany, tak nemoze vratit, ze az ten dalsi den a takto to islo... Nakoniec sa este tvaril navela urazeno, ze manzel chce po takmer 3 mesiacoch nazad svoje prachy. Tak ich poslal. Najvtipnejsie je, ze typek je navonany pravnik, tvari sa navela, ale realne si na svoj navonok zivot na urovni poziciava kade tade. Odvtedy som si o nom a aj o tej jeho (ktora je ale asi tak hlupucka, ze o tom ani nevie) pomyslela svoje a mam ich za obycajnu zebrac. Takze moj manzel ma ponaucenie, uz tiez povedal, ze viac nepozicia.
@anonym_autor do 50€ ok, viac bohužiaľ nie
no normalne, by som im povedala, drahi moji, nie som banka.. a ak mam problme darovat male sumy, tak by som nepozicala. Jedine v pripade vaznej situacie, rodinnej, zdravotnej by som sa mozno prekonala, ale ja neznasam pozicivat peniaze, a uz ani nic ine.. ludia radi nevracaju :D to o co nechcem prist z ruky nedam :D
To fakt takto požičiavate cudzím ľuďom peniaze?? Ako dobre, že odomňa nikto nikdy peniaze nepýtal. Isto by som “kamarátovi” nepožičiavala. Tobôž keď už raz nevrátil …
@anonym_autor ak ide o blízku rodinu alebo blízku kamosku, požičala by som. Ale ak by nevrátil a pýtal zasa, tak by som bola dosť naštvaná a viac by som nepožičala! To už je drzosť, nevrátiť a pýtať viac.
dala by som mu 40e s tym ze ich nemusi vratit ale nech uz nikdy nepride a nepyta.
Poziciam a vzdy sa mi vratili. Raz ma kamoska poprosila o 20€ a ked mi ich vracala,nezobrala som si naspat. Ja mam stastie,ze odomna pytaju len ludia,ktori ozaj aj vratia. Vazia si pomoc. Tvojmu kamosovi by som nepozicala. Ze ho hanba nefackuje. Nevratil ani prvu pozicku a ziada dalsie? To si snad robi srandu z teba.
Keby som dostal všetky peniaze čo som požičal a nedostal nazad bolo by stoho luxusná dovolenka
bratovi som raz požičala - ešte ako študentka. Doteraz mi ich nevrátil. Keď som pýtala tak povedal že čo chcem, však aj tak žijem u rodičov.
@anonym_autor jasne ze mam, suseda si poziciavala a hned v hube cigareta, ako vratila a znova žobrať prišla, dostala stop a uz mam pokoj, ta nevie s peniazmi narabat...
Keby som dostal všetky peniaze čo som požičal a nedostal nazad bolo by stoho luxusná dovolenka
@jogy1984 presne ako ja.
poizicala som len svojmu muzovi po necelom polroku chodenia 1000 SKK, co mi samozrejme vratil velmi rychlo, inak som kazdeho odmietla, aj kamosku, aj niekoho, koho som mala velmi rada, lebo som tusila, ako by to dopadlo, takze kto chce odo mna prachy, ma smolu
ja už by som mala rodinný dom za tie prachy,čo som "požičala"

@anonym_autor akú sumu? Ak do 40 eur, požičala by som