icon

Máte aj vy zlé skúsenosti s požičiavaním peňazí?

25. máj 2026

Kamarát pýta peniaze, jedná sa o malú sumu ale nevrátil mi ešte peniaze z minula.
Máte niekto z vás tiež zlé skúsenosti s požičiavanim peňazí ? Mne to už ide celkom nanervy keď odomna pýtala kamarátka a hneď na ďalší deň kamarát. Veď niesom banka 🤦‍♀️

Strana
z2
slovakboy
25. máj 2026

@anonym_autor nauč sa povedať nie. A bez zdôvodňovania. Žiadne vysvetľovanie že nemám peniaze alebo že si mi nevrátil ešte z minula. Jednoducho povedz: “nevyhovuje mi to” “je mi ľúto ale nie” keď bude tlačiť citovo vydierať, jednoducho ostaň úplne ticho a bez emócií, alebo povedz - “už som povedala” “chápem, ale nie” Nehovor slová ako nechcem, nemôžem. Skôr, nevyhovuje mi to. Ak ti povie, že či mu požičoaš zajtra, neskôr, tak kľudne povedz “ neviem” žiadne prísľuby nedávaj.

anonym_7dbdf8
26. máj 2026

@anonym_autor kto ti káže požičať? Presne, nie si banka. Požičala som tak bratovi, prvýkrát vrátil ako sme sa dohodli, aj druhý, tretí...potom pýtal viac, vrátil na dvakrát, vraj mu nevychádzalo...ok, posledný krát som požičala pred vianocami 100e, nevrátil do apríla, potom pýtal zase, napísala som mu, že ešte mi nevrátil a ja nemám momentálne. Koncom apríla mi vrátil 100e, a minulý týždeň pýtal zase, už som nedala. Ja sa nebudem doprosovať vlastných peňazí. A aj keby vrátil v termíne, už to bolo pravidelné. Jeden deň požičal o týždeň pýtal naspäť.

marsmykkok
26. máj 2026

Ja s týmto veľmi problém nemám, robím z domu takže kolegov nemám, známych a priateľov mám normálnych-nie nejaké socky. Muž ale robí normálne a tiež sa s tým v práci stretáva že si chcú od neho požičať. Vždy platí že požičať toľko koľko ti nebude chýbať ak nevrátia, lebo nikdy nevieš, môže byť tá osoba aj seriózna, ale umrie zajtra a peňazí sa nedočkáš... Muž požičia menšiu sumu do 50 eur, ak pýtajú viac povie že nemá pri sebe alebo proste nemá lebo mal väčšie výdavky.

anjelicek26
26. máj 2026

Ako pisu vsetci ostatni - treba povedat nie. Jedine, ak mas penazi viac ako dost a proste si povies, ze ti to chybat nebude a "darujes - pomozes"... ale to je cesta, ze bude chodit pytat stale.. .hlavne ludia, co hraju, stavkuju... tie male sumy vypytuju kade-tade...

anonym_25d91c
26. máj 2026

Nie, už nepoziciavam. Iba najbližšej rodine. Keď som požičala, už sa mi nevrátili spat.

nesana
26. máj 2026

Nepožičiavam, poučila som sa. Raz vrátili a druhý krát už nie. Takže jedine najbližšej rodine, inak vravím že nemám.

lubina
26. máj 2026

netreba poziciavat peniaze, nikomu. Ak raz pozicias, vzdy od teba budu pytat, cize nepoziciavat

anonym_f0b71b
26. máj 2026

@anonym_autor požičiavam pravidelne rodinnému príslušníkovi ktorý mi už 6 rokov nevrátil, alebo vrátil len menšie sumy. Ale viem že jeho finančná situácia bola zlá, nemá nikoho na koho by sa obrátil a doteraz mi tie peniaze nechýbali. Chvalabohu mu skončil úver ktorý bol vysoký a platil ho veľmi dlho. Môže teda začať splácať naspäť požičané - tam je dlh možno 4tis.
Požičala som aj ďalšiemu rodinnému príslušníkovi cez 20tis. Viem v oboch prípadoch na čo boli peniaze použité. Proste ich potrebovali na existenciu. Ak by si chceli za tie peniaze kúpiť hlúposti, tak určite nepožičiam.

Cudzím by som nepožičala. Resp. Najlepšej kamoske som niekoľkokrát požičala na strednej škole ale všetko poctivo vrátila (menšie sumy 30-60€ max).

anonym_13c63d
26. máj 2026

Ano mam.....skor negativnu.

Pozicka iba najblizsej rodine, inak nie. Pozicavanie penazi castokrat kazi priatelstva cize za mna uz nie.

arek00
26. máj 2026

Zlaté pravidlo..."nepoziciavat nikomu, ani rodine".
Zhodou okolností som požičal kolegovi pred týždňom 50€....je u nás v práci nový. Dnes mi tie peniaze vrátil a sám som bol milo prekvapený, čo mi povedal. Tebe peniaze vrátim. Keby to bol niekto iný...tak kašlem na to. K tebe prechovavam rešpekt. Takže asi tak....

anonym_58fdea
Včera o 05:23

@anonym_autor nepoziciavat radšej

Strana
z2