Máte dostatočné finančné rezervy na neočakávané výdavky?
Samozrejme je dôležité mať finančnú rezervu pre každý prípad. Ale máte bežne dostatok peňazí na účtoch, aby ste v pohode zaplatili vyšší výdavok napr pri pokazenej chladničke hneď nejakých 700 eur za novu? Nedajbože v prípade nehody a auto na totálku nejakých 1500-2000 EUR na aspoň nejaké malé staré auto? Na nejaký last minute, na ktorý treba pár stoviek? Na vysoku pokutu za rýchlosť? Na väčší servis auta, ktorý vyjde aj na 1000-1500eur? V prípade vytopenia bytu na okamžitú opravu? Viem od okolia, že také veci riešili. Pre mám by boli také sumy obrovský problem(žijem sama).
Ale ste tú niektorí strašne chytrí, napríklad s tou pokutou za rýchlosť. Však nemusí porušiť predpisy zámerne, stačí že ide kde to nepozná a bude na ceste širokej kde nie sú domy a byty a bude si myslieť že je mimo mesto a bude to mesto, práve na takýchto chytajú ľudí cezpoľných, že to vyzerá ako mimo mesta a je to mesto. Alebo napríklad moja jedna z dvoch pokút za rýchlosť vznikla tak, že som pred obcou na mieste kde sa môže predbiehať začala predbiehať pomalý kamion a blb Poliak naschvál pridal najviac ako mohol a pridával aj v obci a ja som musela ešte viac lebo išli autá v protismere, hoci pridal už aj v obci a potom nás oboch zastavili a bola som rada, že mi namerali len 70, lebo som išla aj 100 pri tom obiehaní v obci.
A k otázke, autorka nájdi si nejaký bočný príjem, pozri ak aj len raz týždne roznesieš letáky a zarobíš 100 eur mesačne, za rok máš rezervu 1200 eur a to je pre teba dosť. Pri dnešných cenách to nejde inak len ak človek vládze navýšiť príjem a robiť viac.
Ano vedela by som vyplatiť takéto výdavky okamžite.
Ale ste tú niektorí strašne chytrí, napríklad s tou pokutou za rýchlosť. Však nemusí porušiť predpisy zámerne, stačí že ide kde to nepozná a bude na ceste širokej kde nie sú domy a byty a bude si myslieť že je mimo mesto a bude to mesto, práve na takýchto chytajú ľudí cezpoľných, že to vyzerá ako mimo mesta a je to mesto. Alebo napríklad moja jedna z dvoch pokút za rýchlosť vznikla tak, že som pred obcou na mieste kde sa môže predbiehať začala predbiehať pomalý kamion a blb Poliak naschvál pridal najviac ako mohol a pridával aj v obci a ja som musela ešte viac lebo išli autá v protismere, hoci pridal už aj v obci a potom nás oboch zastavili a bola som rada, že mi namerali len 70, lebo som išla aj 100 pri tom obiehaní v obci.
A k otázke, autorka nájdi si nejaký bočný príjem, pozri ak aj len raz týždne roznesieš letáky a zarobíš 100 eur mesačne, za rok máš rezervu 1200 eur a to je pre teba dosť. Pri dnešných cenách to nejde inak len ak človek vládze navýšiť príjem a robiť viac.
@marsmykkok za mierne prekročenie rýchlosti nedostane vysokú pokutu. Takže pokiaľ dostane vysokú, tak jazdí ako debil, nie je to nevedomost
Vsetci čo tu píšete o pokutách a že ma človek jazdiť predpisovo,skúste úst po diaľnici predpisovo,ani jeden to nedá
Vsetci čo tu píšete o pokutách a že ma človek jazdiť predpisovo,skúste úst po diaľnici predpisovo,ani jeden to nedá
@minenkaa a co je na tom ist po dialnici predpisovo, no my tak chodime.....ak to ty nevies, tak problem je niekde inde
@minenkaa a co je na tom ist po dialnici predpisovo, no my tak chodime.....ak to ty nevies, tak problem je niekde inde
@sorciera24 ano ,nedá sa to,staci keď začnú merať bezpečnú vzdialenosť či dodrzujes a už nejazdiš
predpisovo
@sorciera24 ano ,nedá sa to,staci keď začnú merať bezpečnú vzdialenosť či dodrzujes a už nejazdiš
predpisovo
@minenkaa dodrzujem aj vzdialenost, ak to nerobi niekto za mnou, jeho problem....nehadzme nase chyby na druhych (lebo ano, pravda takychto blaznov, co sa obhajuju je plne Slovensko....)
Mam takuto rezervu ale mam aj million druhov poisteni od psa po poistenie v pripade dlhodobej praceneschopnosti. Na Vela tychto veci mi prispeva zamestnavatel takze ma az tak vela nestoja.
Ak nemas velku rezervu, nezufaj, a pomaly setri. Casom sa to nahromadi. Len sa na uspory netreba velmi upinat, dnes su, a zajtra nemusia byt. Aj ked usetris kazdy mesiac len malu ciastku , vzdy je to lepsie ako nic. Napr. na dovolenku si odkladam kazdy mesiac ciastku ale mam na nu aj v hotovosti, ak je treba hned zaplatit. Na par kazdorocnych /mesacnych vydavkov mam staromodne obalky 😄 ked pride cas zaplatit poistku za auto alebo kupit nieco do zahrady, alebo kupit vianocne darceky, tie peniaze tam vzdy cakaju. Mne tento system vyhovuje, moj muz sa napr. z mojich obalok vzdy smeje 😁
Ale uplne ta ale chapem, je to neprijemny pocit, nemat rezervu,.snad kazdy si tym presiel.
@minenkaa dodrzujem aj vzdialenost, ak to nerobi niekto za mnou, jeho problem....nehadzme nase chyby na druhych (lebo ano, pravda takychto blaznov, co sa obhajuju je plne Slovensko....)
@sorciera24 jasne ,aj keď predbiehať je medzi autami medzera dostatočne veľká aby si ty a aj ten za tebou mali dostatočnú vzdialenosť
@marsmykkok od toho su znacky, ak nemas riadnu navigaciu, ktora ti to da vediet.
@sorciera24 jasne ,aj keď predbiehať je medzi autami medzera dostatočne veľká aby si ty a aj ten za tebou mali dostatočnú vzdialenosť
@minenkaa ano, pred sebou mam, ten, kto je za mnou hadam soferuje on, nie ja.....ako pisem, ak ty sa lepis na niekoho, nie je to moj problem, my to nerobime (resp. toho pred tebou.....ale ano, obhajujme sa:D ešte aj za to, že vedome robime zle...ach jo)
@minenkaa ano, pred sebou mam, ten, kto je za mnou hadam soferuje on, nie ja.....ako pisem, ak ty sa lepis na niekoho, nie je to moj problem, my to nerobime (resp. toho pred tebou.....ale ano, obhajujme sa:D ešte aj za to, že vedome robime zle...ach jo)
@sorciera24 nie nie ty musíš dávať pozor,keď sa vobchas medzi dve autá ,aby ten vzadu mal dostatočnú vzdialenosť medzi vami a to sa nedá pri množstve aút čo teraz jazdia dodržať
kupovali sme teraz novu chladnicku, uz má aj no-frost systém, aj s mrazničkou, veľká, dobrá značka a stála do 400 eur.
Neviem kde by som dala obrovskú za sedem stoviek.
Na margo výčitiek ohľadom jazdenia…pred pár dňami ideme s kamosom zo zahraničia, 500km pohoda a na východe zrazu takmer v strede cesty(tuším to bol most) zákaz vjazdu a oproti nám policajti(našťastie sme obišli len s napomenutim), nejakú značku o zmene organizácie dopravy sme nezaregistrovali ani jeden
@sorciera24 nie nie ty musíš dávať pozor,keď sa vobchas medzi dve autá ,aby ten vzadu mal dostatočnú vzdialenosť medzi vami a to sa nedá pri množstve aút čo teraz jazdia dodržať
@minenkaa myslela som v pravom pruhu toho za mnou, jasne, že ekd predbieham, tak sa tam neopcham niekomu....a že sa neda?....hlupost...ano, kopu takychto debilov, co sa pchaju pred teba zazivam (ale to obhajujeme?).....SLovensko je mrtvy štat...vo vsetkom
A mohlo to byt za 150 v sekunde, pár km od domu
@minenkaa myslela som v pravom pruhu toho za mnou, jasne, že ekd predbieham, tak sa tam neopcham niekomu....a že sa neda?....hlupost...ano, kopu takychto debilov, co sa pchaju pred teba zazivam (ale to obhajujeme?).....SLovensko je mrtvy štat...vo vsetkom
@sorciera24 nie to je v celej eu ,bezpečná vzdialenosť a ver ,že 75 metrov nedodržiavaš na diaľnici
@sorciera24 nie to je v celej eu ,bezpečná vzdialenosť a ver ,že 75 metrov nedodržiavaš na diaľnici
@minenkaa este že ty vies lepsie než ja;)....skoda, že nechapes....ale aj to je vizitka tohto štatu.....pa
@minenkaa este že ty vies lepsie než ja;)....skoda, že nechapes....ale aj to je vizitka tohto štatu.....pa
@sorciera24 no keď to dokážeš klobúk dole,skus to pri najbližšej jazde po diaľnici ,skončíš v pravo a pôjdeš 70
Mynuly týždeň sme to skúšali na 80km úseku
Ano mame financnu rezervu.
Nespavala by som dobre ak by nie.
Ja sporim odkedy pracujem. Nezda sa to, ale aj 10% z prijmu ti potichu casom rezervu urobi.
necitala som celu diskusiu, ale to je tak, ked si niekto zije nad pomery... na slovensku nic nezvycajne teda, ked vidim, kolko ludi si tu dopraje veci, len aby sa ukazali (mozno len pred sebou, ked maju komplex menejcennosti) a potom nevedia zaplatit 700 eurovu chladnicku... (vtip). ja mam teda riadnu rezervu a vlastne netusim na co by mi taka draha chladnicka bola.
@marsmykkok "a blb Poliak naschvál pridal najviac ako mohol a pridával aj v obci a ja som musela ešte viac lebo išli autá v protismere"?
To je co za somarina? Vsak ak niekto prida ak ho predbieham tak zabrzdim a vratim sa naspat. Aky ma zmysel este pridavat a naburat do protiiducich aut? No to su mi veci...
Inak fakt k tej 700€chladničke ,to už fakt nie je žiaden luxus,ja som len ústa otvárala minulý rok koľko čo stojí ,po ôsmich rokoch sme kupovali chladničku a tie ceny boli neuveriteľne
@marsmykkok "a blb Poliak naschvál pridal najviac ako mohol a pridával aj v obci a ja som musela ešte viac lebo išli autá v protismere"?
To je co za somarina? Vsak ak niekto prida ak ho predbieham tak zabrzdim a vratim sa naspat. Aky ma zmysel este pridavat a naburat do protiiducich aut? No to su mi veci...
@hiro Neni dňa v Žiline, aby toto niekto neurobil. Predbiehaš niekoho a on si všimne, že ho predbiehaš tak naschval pridá aby ti trošíčka znepríjemnil deň.
V podstate to je už národný šport.
Keď sa teda rozhodneš ho teda nepredbiehať, tak ťa následne vybrzďuje a snaží sa ti kmásať nervičky :D :D
@hiro Neni dňa v Žiline, aby toto niekto neurobil. Predbiehaš niekoho a on si všimne, že ho predbiehaš tak naschval pridá aby ti trošíčka znepríjemnil deň.
V podstate to je už národný šport.
Keď sa teda rozhodneš ho teda nepredbiehať, tak ťa následne vybrzďuje a snaží sa ti kmásať nervičky :D :D
@procrastique Heh, tak po Ziline mam toho najazdeneho az az a 1. ani nie je kde predbiehat 2. ani ma v meste nikdy nenapadlo predbiehat 3. nech si prida a? je mi to u prdele, ako by mi to malo zneprijemnit den? Chcel som ho predbehnut aby som sa niekde dostal rychlejsie. Pridal? Tak ideme rychlejsie spolu a problem vyrieseny. Co je na tom na zneprijemnenie? Obaja prideme skorej kde sme potrebovali.
A vybrzdovanie? To je nelegalne, nie je problem s kamerou v aute aby sa o to policajti postarali.

Hmmm, dostatočná rezerva? Pokazil sa nám tak televízor, išiel futbal, muž mi kričal do kuchyne, telka mi neide, pozri NAY, do ktorej je otvorené. Sadli sme do auta a vrátili sa s telkou. Auta máme poistené, PZP, havarijné tiež. Niečo vždy musíš mať v rezerve, nikdy nevieš, čo sa môže stať. Tak ma rodičia naučili hospodáriť, tak to aj robím. A keby nám bolo treba nejakú veeeeľkú čiastku, mám rodinu, vieme si pomôcť.