Odkladať eurá ako rezervu? Oplatí sa to?
Ahojte ľudia moji ❤ dneska sa stala taka vec,že prišiel s prace brat a bol na obede bavili sme sa o tom ako vkladať eura a pýtal sa ma koľko by som chcel aby mi vložil ako rezervu eur je to výšia suma nebudem menovať dal po stovkách do rezervy ukázal mi len presne kde mi vložil rezervu a utekal preč lebo mal ešte klientov ktorým išiel zakladať uveri a hypotéky a nestíhal tak mi povedal,že príde aj zajtra...Teraz mam na účte menej než som mal do teraz.....A ja sa vás chcem opýtať boli by ste spokojný stým to,že sa vám odkladajú eura bokom ako rezervu??.....ako sa dostanem ku tej rezerve kde mi brat vkladá do iného účtu?...spýtať sa ho zajtra??.....ja vám to upresním ešte čo sa týka mňa ja nemám rodinu,deti,zázemie, zakladať rodinu si nebudem lebo je to veľmi komplikovane dnešnej dobe postarať sa viem aj sam o seba tak načo mi je ta rezerva????....odkladáte si aj vy do rezervy eura??....
@stelly652 Vždy, keď príde na obed tvoj brat, tak to už neveští nič dobrého.... Asi by ste ho nemali volať k vám na obed.
Ak by sa niekto čudoval, o čom točím, tak si prečítajte jeho prvú diskusiu:
https://www.modrykonik.sk/forum/paragrafy/invalidny-dochodok-ako-ziskat-zvysenie/
no aby si o tu rezervu neprisiel ... Ved si zaloz novy ucet, sam si rob rezervu a nesiahaj na to. Vzdy je problem, ak ma niekto iny pristup na tvoj ucet. Bude mat financne problemy, povie si, poziciam si to, vratim to neskor, ani sa o tom nedozvie. Nevyjde mu to, zoberie dalsie peniaze ... Ty zostanes bez penazi a pohadany s bratom.
Najlepsie vztahy su vtedy, ked sa nikto nikomu nestara do penazi. Poradit ano, starat sa o ne nie.
@anonym_9c5786 ahoj ved o to tu práve ide teraz prichádzam ku tomu ešte som rozmyšlal spraviť tak,že sa zastavím uňho v kancelárii a aspoň jeho kolegovia vo firme mi dajú bližšie info o tom prečo mi vkladá na druhy účet a načo je to dobre či to neje zbytočne
Verim, ze brat ti len presunul peniaze na sporiaci pod-ucet. Kazdopadne velmi tazko sa vyjadruje k tvojim temam, lebo obcas velmi nedavaju zmysel.
Si schopny ist do banky sam a informovat sa ake mas produkty a kde mas ake zostatky?
@stelly652 Vždy, keď príde na obed tvoj brat, tak to už neveští nič dobrého.... Asi by ste ho nemali volať k vám na obed.
Ak by sa niekto čudoval, o čom točím, tak si prečítajte jeho prvú diskusiu:
@anonym_5083b8 pred tym mal jeho brat geniTalny napad, ze Stelly bude robit babke asistenta, lebo z toho by mohli byt šušniky. On, co sa nevie postarat ani sam o seba, nie je schopny nic vybavit na uradoch ani u doktorov by mal sprevadzat babku na urady a k doktorom.
Ten ich brat bude dobry vycuranec. Ale oni mu zozeru vsetko. A on u nich vsetko zozere, vsak co by si platil obedy v restike, ked moze mamu vyzierat?
Verim, ze brat ti len presunul peniaze na sporiaci pod-ucet. Kazdopadne velmi tazko sa vyjadruje k tvojim temam, lebo obcas velmi nedavaju zmysel.
Si schopny ist do banky sam a informovat sa ake mas produkty a kde mas ake zostatky?
@petamich Ahoj áno šak tam aj chodím niekedy mi aj telefonicky zavolajú,že sa mam dostaviť osobne a povedia mi,ktorá banka je dobra na založenie si za novu keď sa bude rušiť 365.bank
@petamich Ahoj áno šak tam aj chodím niekedy mi aj telefonicky zavolajú,že sa mam dostaviť osobne a povedia mi,ktorá banka je dobra na založenie si za novu keď sa bude rušiť 365.bank
@stelly652 nerozumiem, z 365 banky ti zavolaju kam mas prejst, ked sa ide rusit? Ved ona sa nejde rusit, ona sa ide spojit s CSOB, ucty ak sa nemylim zostanu, len sa premigruju do CSOB. Za kym chodis? Za akym poradcom?
@stelly652 samozrejme ze odkladame peniaze. Manzel neznasa, ked stoja len tak na beznom ucte a nic "nerobia". Takze ked je ich viac ako treba mat v rezerve, tak minimalne ich da na terminovany ucet...fio banka ma dobre, aj ucet zadarmo...alebo investuje inak, aby peniaze aspon trochu "zarabali". Sporiace ucty a pod.su myslim somarina, kolko sa tam zhodnotia dane peniaze?
@stelly652 samozrejme ze odkladame peniaze. Manzel neznasa, ked stoja len tak na beznom ucte a nic "nerobia". Takze ked je ich viac ako treba mat v rezerve, tak minimalne ich da na terminovany ucet...fio banka ma dobre, aj ucet zadarmo...alebo investuje inak, aby peniaze aspon trochu "zarabali". Sporiace ucty a pod.su myslim somarina, kolko sa tam zhodnotia dane peniaze?
@anonym_260233 a to môžeš hocikedy si vybrať so šporiacého účtu peniaze?...kde si ich odkladáš
som myslela že je to inzerát na finančného poradcu - rovno k jeho bratovi.
Brat ta vyuziva. Robi s tvojimi peniazmi co chce, zaklada kadeake financne poistky a podobne. Ty si jednoduchsi, mas ID na mentalnu retardaciu. Kto je tvoj opatrovnik?
Brat ta vyuziva. Robi s tvojimi peniazmi co chce, zaklada kadeake financne poistky a podobne. Ty si jednoduchsi, mas ID na mentalnu retardaciu. Kto je tvoj opatrovnik?
@anonym_c5099b ja nemám nijakého opatrovníka šak postarať sa aj viem sam o seba a prinajhoršom da sa nájsť niekoho
@stelly652 Teraz budem možno za hlúpu, ale ty pracuješ v banke a nemáš o tom prehľad? Veď pri takej práci musíš vedieť dobre premýšľať, vyhodnocovať situácie a mať určitý rozhľad. 🤔
@stelly652 Teraz budem možno za hlúpu, ale ty pracuješ v banke a nemáš o tom prehľad? Veď pri takej práci musíš vedieť dobre premýšľať, vyhodnocovať situácie a mať určitý rozhľad. 🤔
@anonym_7db002 on nerobi nikde, on ma ID na nejaku psychiatricku diagnozu a skoliozu z mladosti. Ma brata finacneho poradcu a myslim si, ze ten ho natiahol do ktovue akych poistiek, uctov a kde coho...
@anonym_c5099b ja nemám nijakého opatrovníka šak postarať sa aj viem sam o seba a prinajhoršom da sa nájsť niekoho
@stelly652 vies sa o seba postarat? Ved ani do prace nechodis a ani poriadne nevies kde mas aky ucet a na co to vlastne ten ID mas....
@anonym_260233 a to môžeš hocikedy si vybrať so šporiacého účtu peniaze?...kde si ich odkladáš
@stelly652 vsetko je napisane v podmienkach. My sporiaci nemame. Brat ked Ti ho zalozil, tak ti mal vsetko okolo riadne vysvetlit.
@stelly652 tá rezerva píšeš že je na účte, je ten účet na tvoje meno alebo na bratove meno?
365bank kde máš svoj účet má sporiaci účet s úrokom 1,00 %
https://365.bank/sporenie-investovanie/dnesne-s...
Ja na rezervu mám FIO konto tam je úrok 2% viem si z nej kedykoľvek presunúť na bežný hlavný účet
@stelly652 Najlepšie je investovanie do IAD, Finaxu alebo EIC, nie do sporiaceho účtu, kde je zhodnotenie maximálne 1%. V EIC a Finaxe vie človek mať 8 a viac %. A vie si to človek kedykoľvek poslať na účet, keď bude potrebovať peniaze. Ak by si sa chcela poradiť, kľudne napíš.
Ja som si odlozila 60€ :D v minciach akoze raz dcere vyklopim celu pokladnicku. Inak proste mam dva ucty, lebo tiez to tak vidim, ze pptrebujes realne mat pristup k peniazom pre kazdy pripad a nechcem akoze studovat co vsetko ako treba mat nastavene a kluckovat v tych pojmoch co oni pocitaju ze nechapes a zamerne ti predostru aby si si neuvedomil.
Rajfajzen má také že kasička. To je druhý účet v rámci internet bankingu s iným ibanom. Ale nepoužívam to. Mal som v pláne že dám na bok tam ale na čo? Je to komplikovanejšie používať.
Hore dole presúvať, treba ísť do aplikácie a také.

no aby si o tu rezervu neprisiel ... Ved si zaloz novy ucet, sam si rob rezervu a nesiahaj na to. Vzdy je problem, ak ma niekto iny pristup na tvoj ucet. Bude mat financne problemy, povie si, poziciam si to, vratim to neskor, ani sa o tom nedozvie. Nevyjde mu to, zoberie dalsie peniaze ... Ty zostanes bez penazi a pohadany s bratom.
Najlepsie vztahy su vtedy, ked sa nikto nikomu nestara do penazi. Poradit ano, starat sa o ne nie.