Máte poistenie alebo sporenie pre deti?
@elizabet2020 moje dieta ma zalozene sporenie z dovodu, aby malo nieco nasporene 🤷♀️😁
Ma poistenie, kebyze sa nieco stane a sporenie, aby malo trochu viac penazi, ked bude dospele.
áno tak som myslela že či len kvôli chorobám a úrazom alebo aj sporíte 🙂 pretože ludia majú rôzne názory čo vidím každý deň v práci (poistovni) niektorí to chcú a vedia dôvody prečo a iní zasa na to pindajú že škoda peňazí ale keď sa niečo stane tak si idú radšej požičať peniaze na lekárov...alebo na štúdium pre deti. ja sama si tiež šetrím mimo na dôchodok (zatial deti nemám) pretože v tomto štáte nemôžeme už počítať s ničým 🙂 ďakujem za vaše názory
@elizabet2020 poistenie máme, ale nie so sporením, lebo to nie je určite výhodná forma sporenia. A neodkladáme peniaze, lebo kto vie akú budú mat o 10-20 rokov hodnotu. Čiže skôr pozemok, nehnuteľnosť alebo niečo také
@katkaseiner áno ale najčastejšie si ľudia dávajú aj rizikové poistenie a aj sporia, resp investujú, tak som to myslela
@elizabet2020 mame 1 poostku,kde som ja muz dieta. Sporenie ma zvlast.
a kolko platíte cca mesačne?
aka pekna reklama 🙂 Naozaj myslis, ze neexistuje nic ine ako setrit sebe/detom len cez poistky?
@makova333 to si nemyslím, možností je určite veľa. len som bola zvedavá ako to riešia mladé mamičky...
@elizabet2020 ale no, nemam 5 rokov
@makova333 :D o čo vám ide, toto je forum pýtať sa tu môžeme čo chceme
@elizabet2020 určite nie sporenie cez poistku......ak niekto chce sporiť - môže zvoliť čokolvek vhodnešie - či už PSS,fondy, detské účty....ak chce dieťa poistiť proti úrazu - taklen čisto úrazové poistenie a to sú teda aj poistky pre rodičov kde majú poistené aj deti....
@elizabet2020 čo sa týka sporenia tak sporenie cez poistku je ten najnevýhodnejší produkt😉
@elizabet2020 my nemame ako rodina ziadnu poistku, deti maju len celorocne cestovne poistenie, co bolo viac menej gratis k sporiacemu produktu.. peniazky po rokoch dobre padnu.. plus maju kratkodobe sporenie, ale to je skor pre nas.. ja mam sporenie od r.2003 s vybornym percentom ake uz teraz nedavaju, tak kym prachy nepotrebujeme, nevypovedam to... akosi som nenasla pointu poistenia... aj sme si davali robit davnejsie nejake navrhy poistiek, ale nic nas nejako neoslovilo
Poistku nemame. Sporiť jedine ako investovanie. Určite nesporit cez banky a spol.
Poistku mam spolu s detmi, a sporenie len to co im odkladam na ucet v banke, ktory mam zadarmo k mojmu.
@elizabet2020 o nic, len neverim na bezcielnu zvedavost😉
@elizabet2020 môj syn má len sporenie, konkrétne investičné
@makova333 ja neverím na veľa vecí a predsa existujú :D :D
Pre deti mam zvlast poistku bez sporenia a zvlast sporenie vo fondoch.
Pre deti mame poistky so sporenim ( tie chcem zrusit a dat im len urazovky ) fondy v bankach a vkladne knizky .
my mame len poistenie bez sporenia. sporit v poistovni je nevyhodne. sporime ale bokom podla moznosti ako vyda ale bez viazania ze nemozem roky rokuce na tie peniaze siahnut
@elizita Pointa poistenia je že môžeš ľahšie spávať. A vieš že v najhoršom neskončíš ako veľa z tých čo im pred istým časom vybuchol panelák v Prešove a oni zrazu nemali kam hlavu skloniť. A skončili "na ulici" odkázaní na pomoc a zbierky.
Ja osobne si neviem predstaviť nemať aspoň životnú poistku a poistenie nehnuteľnosti. Veď kto už má z nás len tak vo vrecku 100000€ ak sa náhodou domu/bytu niečo stane. Alebo ak mňa nebodaj trafí šľak tak kto bude ťahať hypotéku? Manželka ktorá sa musí starať o deti?
@elizabet2020 My máme poistku pre deti pridanú k našim ako dodatok. Sporiť sporíme, avšak určite nie cez banky ani poisťovne. Jedine cez investície, nakoľko inflácia je vysoká a v banke tie peniaze iba strácajú hodnotu.
ked su deticky male tak sa oplati spravit urazovku spolu so sporenim a na 18ku al. 25 dostanu peknu sumu ktoru vyuziju na vodicak, studium, svadbu .. a zaroven su aj chranene voci necakanym udalostiam zlomeniny, urazy, choroby ... ked su deticky vacsje tak sa oplati uz len urazovka a sporit radsej nejakym inym sposobom .. 🙂 mam od malicka zivotku rodicia mi ju zalozili ked som sa narodila na 18ku som dostala peniazky ktore potesili .. a spravili sme kvalitnu urazovku takze sim chranena voci necakanym udalostiam ci uz PN, nemocnica urazy , choroby .. sporit si sporim zvlast ..

Toto je trolinku divna otazka... poistenie je dolezite v pripade ze sa nieco stane - uraz, havaria, cokolvek a sporenie... myslis tym poistenie so sporenim? Mne to pride vhodna forma, ale teda nie je to jedina forma ktoru pre deti mam.