Máte s manželom spoločný účet v banke?
Chcem sa spýtať či máte spoločný účet v banke s manželom
Ak áno aké výhody a nevýhody to má
My mame rozdielne ale rozmýšľam nad spoločným nakoľko sa mi zdajú tie poplatky za účet zbytočne veľké (nie vždy splním to aby som bo mala zadarmo)
A ďalšia vec je ze sa bojim aby manzel nezaval finančne podporovat svojich rodicov ….aj ked viem ze to nepotrebuju
Pár krát som bo pristihla ako posielal banálne sumy zato že nám kúpili na akciu v obchode mlieko
Mame ale my dostávame hotovosť na ruku, do banky idú peniaze len na poplatky prevodom z výplaty tak má manžel dohodnuté,, peniaze nejak nerozdelujeme ved bývame spolu,,, vieme koľko mesačne môzme ušetriť to ide prvé mimo
Máme spoločný účet a vyhovuje nám to. Tiež som napríklad včera čosi svokre kúpila z mesta, lebo ma o to poprosila a poslala mi za to peniaze.. normálna vec.
Máme každý vlastný účet, ale nie je problém si ísť vzájomne do účtov. Veď sú to spoločné peniaze
My mame kazdy svoj a 2 spolocne… ked sa zo spolocnych nieco zaplati, tak je jeden ani druhy nekomentujeme. Vacsie nakupy spolu samozrejme prediskutujeme… ale urcite nie typu z uctu odislo 16€ v potravinach, 50€ v dmke 😂
Ak chces ucet na kontrolu muza, tak to teda nie. To uz ine level stihacky… prepac 🫣 a ano aj ja vzdy nastojim na tom, ze ak moji rodicia alebo svokra nam nieco kupia typu mlieko, maslo tak im to vzdy vyplatim. Vacsinou na silu, lebo nechcu, ale preboha, preco by nam mala svokra dochodkina platit mlieko 🤦♀️🫢
Inac neviem co je to poslednu dobu za modu, ze mlade rodiny cakaju financnu pomoc od rodicov…
@vykrik1111 akoze ja beriem, ze ked to rodicia robia lebo sami chcu a mozu. Je to pekne a mile. Ale ocakavat to ako samozrejmost? To urcite nie preboha
Mali sme kazdy sam,ked sme brali hypo,tak jeden zmenili na spolocny,druhy sme zrusili.Nevyhoda,akakolvek zmena sa da spravit len,ked su obidvaja pritomny v banke.
Po x rokoch, sme sa rozhodli,ze to zmenime zase na jedneho a zostali sme 14 dni bez pristupu k uctu.(Ochranna lehota na karty k uctu,ked su dvaja majitelia).Zial, pracovnicky v banke, toto nevedeli a trvalo tri dni,kym v Bratislave (na centrale) niekto na to prisiel...Fungoval len internetbanking.Peniaze sa nedali vybrat, ani na pobocke, ani z novej karty.
Máme spoločný účet a inak už si to neviem predstaviť. Nikto nikoho nemusí kontrolovať nakoľko sme obaja finančne gramotní. Dokonca máme aj spoločnú hypotéku a spoločné dieťa. Za mňa v manželstve neexistuje moje alebo tvoje. Iba naše.
tvoje pohnútky k spoločnému účtu sú úplne mimo...
CSOB smart ucet je zadarmo. Mame 2 ucty.
Takže sa mám pripraviť, že moje deti si nájdu partnerov a vlastne ja som povinná (nedobrovoľne) naďalej ich finančne živiť?
Ty kde žiješ???
Choď do práce, s tebou musí byť radosť žiť
Toto mi pripomenulo švagra mojej kamarátky ktorý vyhlásil svokrovcom že oni / svokrovci musia ich / jeho a ich dcéru živiť až do 60ky 🤦♀️
@jozko_z_lesa ked su dvaja majitelia uctu,tak to neplati.
Nie. Každý máme svoj. Pani.v banke mi hovorila,že to nie je ani dovolené mať spoločný účet
csob smart ucet je zadarmo vzdy. A nesla by som do spolocneho. Co by som akcetovala, su tri ucty - moj, jeho (na nase kvazi sukromne vydavky - hobby a tak) a jeden spolocny na vydavky rodiny.
My máme s manželom spoločný celý život. A on môže kontrolovať mňa, nie ja jeho🙂 Neviem si to už predstaviť ináč .My sme spolu dlho predlho. Takže asi tak.
Spoločný mame
Za mňa určite nie odkedy mame spoločne účet iba to robí nedobre v rodine. A to som si vravela ze vďaka bohu že nieste ten pár ktorý rieši peniaze keby som mohla vrátiť čas nikdy by som do toho nešla kúpila som všetko za svoju výplatu vedela som si ušetriť a nemusela osm sa nikoho pýtať ci môžem a vedela som koľko môžem minúť.Za mňa určite NIE❗️
My spolocny, ale nemame problem v tom, ci niekto z neho minie.
Bojíš sa aby manžel nepodporoval rodičov????? Fuuuu....s tebou by som ja asi kamoška nebola
@bobkovci5 veď si zaloz svoj účet keď to nerobí dobrotu..nikde nie je písané že musíte mať spoločný do konca života
Máme každý svoj účet, kde nám chodia výplaty plus jeden spoločný, kde obaja posielame rovnakú sumu na spoločné výdavky (nájom, energie, potraviny, drogéria, poplatky do škôl, dovolenka, atď). Svoje rozmary si platí každý sám 😉
Nemáme spoločný účet a nikdy by sme si ho nezaložili keďže obaja zarábame a mame svoje výdavky, záľuby, hobby. Neviem si prestaviť kupovať si vzájomne darčeky zo spoločného účtu. Jedine založiť tretí účet spoločný kde každý pošle 300-400e na poplatky a náklady domácnosti. Ale zvyšok peňazí každý vo vlastnej réžii.
🤦♀️dobre neháj tak nerieš ma

Mame spoločné účty.