Máte tiež vysokú faktúru za plyn a elektrinu?
Prišla tiež niekomu faktúra 765,32 eur?
Za ake obdobie? Taketo otazky furt... je rozdiel vykurovat dom, byt, stary novy rohovy podkrovny prizemny... tomu primerane su naklady...
@anjelicek26 Bývame v sociálnom byte. Snažili sme sa šetriť či plyn alebo elektrinu.Sused ale si kúril na 5 a výsledok je, že máme zaplatiť takúto faktúru. Je to za obdobie k 31.12. 2024
teraz je nova vyhlaska, takze to urcite nebude tym , ze sused kuril na 5..praveze tieto pripady sa tymto poriesili a platite aj ked nekurite..
teraz faktúra k 31.12.24? nie je to vyúčtovanie za byt? aké ste mali preddavky? dajte si to vysvetliť a potom, ak treba reklamujte.
1.Kolky byvate v domacnosti
2. Na co vyuzivate plyn a na co elektriku?
3.Ake mate preddavkove platby?
4.Aku mate spotrebu v porovnani s minulym rokom?
teraz faktúra k 31.12.24? nie je to vyúčtovanie za byt? aké ste mali preddavky? dajte si to vysvetliť a potom, ak treba reklamujte.
@som_realistka To nám prišlo od obce. Ale susedia vždy platia menej. Najviac to vždy schytáme.
1.Kolky byvate v domacnosti
2. Na co vyuzivate plyn a na co elektriku?
3.Ake mate preddavkove platby?
4.Aku mate spotrebu v porovnani s minulym rokom?
@maminkadeticiek Bývame len dvaja. Elektrinu využívame na bežné veci ako všetci. Nemám o tom tak prehľad. Za elektrinu ale neplatíme veľa. Aj nám vracajú.
@maminkadeticiek Bývame len dvaja. Elektrinu využívame na bežné veci ako všetci. Nemám o tom tak prehľad. Za elektrinu ale neplatíme veľa. Aj nám vracajú.
@anonym_autor Pokiaľ nám nepodpovieš na základné otázky vyššie položené, nikto ti tu odpoveď nedá.
a ten plyn ako vyuzivate, kurite nim?
Napíš všetko alebo rovno odfoť čo ti prišlo, takto ti nikto neporadí. Nezabudni zakryť tvoje údaje.
a ten plyn ako vyuzivate, kurite nim?
@viestta To len ako ked je vykurovacie obdobie. Inak plyn nevyužívame. Ale tá cena toho plynu je dosť vysoká.
Napíš všetko alebo rovno odfoť čo ti prišlo, takto ti nikto neporadí. Nezabudni zakryť tvoje údaje.
@januska12323 Pokúsim sa v každom prípade dakujem. Je to celá výplata čo treba za to dať. Tak to nepoteší nikoho.
@anonym_autor a koľko máš preddavkove platby?
@viestta To len ako ked je vykurovacie obdobie. Inak plyn nevyužívame. Ale tá cena toho plynu je dosť vysoká.
@anonym_autor Zena, vsak napis co to je za faktura? Je to pomerova faktura za plyn, ktory sa minul v kotolni na to aby vam v celom dome kurili a mali ste teplu vodu alebo je to faktura za plyn spaleny vo vasich gamatkach alebo vasom plynovom kotli?
Ja nie som az taka blba, ja viem, ze kuri sa len v zime.
@anonym_autor Zena, vsak napis co to je za faktura? Je to pomerova faktura za plyn, ktory sa minul v kotolni na to aby vam v celom dome kurili a mali ste teplu vodu alebo je to faktura za plyn spaleny vo vasich gamatkach alebo vasom plynovom kotli?
@viestta asi sa nedockame realnych odpovedi od autorky 😀😀
@viestta Nie iba nám aj ostatné byty. Na ohrev vody máme bojler. To si elektrinu zas zohrievame. Nejaké vyúčtovanie za rok 2023 a 2024. Sú tam aj zaplatené zálohy. Len plyn tam je za rok 2024 510,40 eur-396 eur zaplatené zálohy 114,40 eur A za rok 2023 tam je spotreba plynu 889,87 eur -396eur zaplatené zálohy 493,87 eur
@viestta Nie iba nám aj ostatné byty. Na ohrev vody máme bojler. To si elektrinu zas zohrievame. Nejaké vyúčtovanie za rok 2023 a 2024. Sú tam aj zaplatené zálohy. Len plyn tam je za rok 2024 510,40 eur-396 eur zaplatené zálohy 114,40 eur A za rok 2023 tam je spotreba plynu 889,87 eur -396eur zaplatené zálohy 493,87 eur
@anonym_autor este raz a naposledy: Mate svoj plynovy kotol na kurenie alebo svoje gamatky?
Plynový kotol je pre vykurovanie všetkých bytov. Nemáme žiadne gamatky. Radiator a trúbky ktoré vedú aj po chodbe. Neviem ako inak to vysvetliť.
Plynový kotol je pre vykurovanie všetkých bytov. Nemáme žiadne gamatky. Radiator a trúbky ktoré vedú aj po chodbe. Neviem ako inak to vysvetliť.
@anonym_autor a mate merace spotreby na radiatoroch?
@anonym_autor a mate merace spotreby na radiatoroch?
@viestta Práve o to ide, že nikto nemá merač. Sused má najmenší byt. On platí minimálne.
Vie mi tu niekto povedat ako je mozne,ze nemaju merace,ked byvaju v bytovych jednotkach?
Vie mi tu niekto povedat ako je mozne,ze nemaju merace,ked byvaju v bytovych jednotkach?
@maminkadeticiek Lebo to tam neinštalovali. Je to obecné. Pokiaľ ide o elektrinu to má každý byt merač. Hlavný istič.
Problém je že ste plynom šetrili. Čím menej ste kurili tým viac platíte. Je to podľa novej vyhlášky.
Problém je že ste plynom šetrili. Čím menej ste kurili tým viac platíte. Je to podľa novej vyhlášky.
@bosorkabb A akú to má logiku? Prečo potom štát vyzýva ľudí k šetreniu. Ako plynom tak aj elektrinou.
@bosorkabb A akú to má logiku? Prečo potom štát vyzýva ľudí k šetreniu. Ako plynom tak aj elektrinou.
@anonym_autor Ak by malo kuril kazdy byt, tak nova vyhlaska nema velky vplyv na rozuctovanie. Problem nastava, ak jeden byt kuri prilis a dalsi takmer vobec. Ten, co setril, plati aj za suseda. Urcite nemate merace? Kurenie vam rozpocitavaju podla podlahovej plochy?
Pretože ľudia robili presne čo vy. Nechali sa vykurovať susedmi.
Teraz za to platia.
@anonym_autor Ak by malo kuril kazdy byt, tak nova vyhlaska nema velky vplyv na rozuctovanie. Problem nastava, ak jeden byt kuri prilis a dalsi takmer vobec. Ten, co setril, plati aj za suseda. Urcite nemate merace? Kurenie vam rozpocitavaju podla podlahovej plochy?
@zuzanaete O tej vyháške som nevedla. V podstate si presne vystihla môj problém. Ale ubližuje to najchudobnejším. A odrádza to od šetrenia.
Pretože ľudia robili presne čo vy. Nechali sa vykurovať susedmi.
Teraz za to platia.
@bosorkabb Alebo my teraz financujeme saunovacov? Na dany problem sa da pozerat z viacerych stran. Mne je zle, ak je prekureny priestor.Mam kurit a cele dni vetrat, aby boli kurici spokojni?
Možno máš aj nízko nastavené mesačné platby. My platíme mesačne cez 300€, sused nad nami v rovnakom byte platí mesačne menej. My sme mali preplatok, on nedoplatok.

Za ake obdobie? Taketo otazky furt... je rozdiel vykurovat dom, byt, stary novy rohovy podkrovny prizemny... tomu primerane su naklady...