icon

Máte v sociálnej poisťovni nesprávne údaje o odpracovaných rokoch?

10. máj 2026

ahojte, no cakala ma neprijemne prekvapenie, ze podla prognozy mam odpracovane len 6 rokov a pritom pracujem uz 15
Dosla niekomu podobna blbost?
Akoze som v soku?

anonym_5c58fe
11. máj 2026

Mne a manzelovi to tiez vobec nesedi...kde ste pisali, priamo na nejake oddelenie prosim?

123profil321
11. máj 2026

Inak. V započítanaých rokoch by som mala mať aj štúdium na VŠ?

autor
11. máj 2026
@123profil321

@123profil321 verim ze aj ja minimalne od 2001 do 2003 tusim.

autor
11. máj 2026
@123profil321

@123profil321 zavisi kedy si stutovala od 2004 tusim sa uz vS nerata.

123profil321
11. máj 2026
@anonym_autor

@123profil321 zavisi kedy si stutovala od 2004 tusim sa uz vS nerata.

@anonym_autor 2016-2021, s polročnou pauzou. Čiže, mám tam platené štátom odvody, ale neráta sa to do dôchodku, áno?

123profil321
11. máj 2026

Ale aj tak mi tam chýba 1 rok a 10 mesiacov.

123profil321
11. máj 2026
@123profil321

@anonym_autor 2016-2021, s polročnou pauzou. Čiže, mám tam platené štátom odvody, ale neráta sa to do dôchodku, áno?

@123profil321 resp. nie odvody, ale sociálne poistenie?

missviolet
11. máj 2026
@123profil321

@missviolet do 31.5.2026 to má prísť každému buď mailom alebo poštou

@123profil321 prave mi postarka doniesla :D vdaka

anonym_868a36
11. máj 2026
@anonym_b65d1e

Čo sa čudujete, pravidelne sa tu štátne zamestnankyne chvália akú majú v práci pohodičku, pnky, OČR a všetko možné tolerované, jedine čo urobili bolo Bc. zo sociálnej práce aby bol vyšší plat. Ako potom má celý ten systém a aj tieto ich výpočty vyzerať.

@anonym_b65d1e to niesu ich vypocty, to je system, na ktorom smerak Munko pekne zarobil.

natalka13
11. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_b65d1e cakala som daky pekny excelik, kde by boli riadne natiahnute vsetky udaje.

@anonym_autor ved chod do svojho uctu poistenca tam od r 1993 je vsetko pekne aj s datumami.
Nikomu toto nechybalo, kym to nezacali posielat. A hla zrazu kolko "pozdvižení"🤔

abbies
11. máj 2026
@anonym_autor

@abbies pisala som im, som zvedava co povedia

@anonym_autor ja som sa vtedy pýtala. Robím totiž roky na VŠ a viem, že sa posielali v tom čase papierové prihlášky a odhlášky zo štúdia... týpek, čo mi robil účet tvrdil, že to nie je pravda a vraj sa to nerobilo. No robilo, majú tam bordel horší ako v parlamente, pretože vidím, že to je v spise študenta pricvaknuté - kópia toho, čo sa posielala do socpoi.... takže preto som si to dávala do poriadku už teraz, kým mám nervy a silu to riešiť

anonym_7da3c1
11. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_b65d1e cakala som daky pekny excelik, kde by boli riadne natiahnute vsetky udaje.

@anonym_autor Ziadny excellik. Je dobre si zriadit Elektronicky ucet poistenca na webe Socialnej poistovne. Tam mas komplet vsetky osobne udaje, nielen co sa dochodku tyka ale napriklad aj nemocenske, davky, atd. Je tam zalozka : Priprava na dochodok a v nej su Evidovane obdobia a Neevidovane obdobia. V tych neevidovanych obdobiach je vidno za ake obdobia ake dokumenty potom treba dolozit. Napriklad chybaju ta udaje o skonceni skoly, tak treba doniest vysvedcenia. Alebo ak niekto robil v danych rokoch ale ma to tam uvedene ako neevidovane obdobie, treba priniest zapoctovy list. Takisto aj evidencie na urade prace, ak bol niekto evidovany, tak dostal papier o zaradeni a nasledne vyradeni, takze aj toto treba zdokladovat. Je tam zoznam vsetkych zamestnavatelov, doba trvania atd. Po zdokumentovani sa tieto neevidovane obdobia preklopia do evidovanych. Je dobre si to vyriesit priebezne a necakat do odchodu na dochodok.

anonym_9e2bad
11. máj 2026
@anonym_7da3c1

@anonym_autor Ziadny excellik. Je dobre si zriadit Elektronicky ucet poistenca na webe Socialnej poistovne. Tam mas komplet vsetky osobne udaje, nielen co sa dochodku tyka ale napriklad aj nemocenske, davky, atd. Je tam zalozka : Priprava na dochodok a v nej su Evidovane obdobia a Neevidovane obdobia. V tych neevidovanych obdobiach je vidno za ake obdobia ake dokumenty potom treba dolozit. Napriklad chybaju ta udaje o skonceni skoly, tak treba doniest vysvedcenia. Alebo ak niekto robil v danych rokoch ale ma to tam uvedene ako neevidovane obdobie, treba priniest zapoctovy list. Takisto aj evidencie na urade prace, ak bol niekto evidovany, tak dostal papier o zaradeni a nasledne vyradeni, takze aj toto treba zdokladovat. Je tam zoznam vsetkych zamestnavatelov, doba trvania atd. Po zdokumentovani sa tieto neevidovane obdobia preklopia do evidovanych. Je dobre si to vyriesit priebezne a necakat do odchodu na dochodok.

@anonym_7da3c1 presne aj ja to teraz riešim.Ale v aplikácii mi ukazuje neevidované obdobie,čo som bola na rodičáku a povedala mi pani na sociálke,že to mi tam bude svietiť stále.Už len doložím vysvedčko o ukončení ZŠ a finito.Už len čakať 10 rokov.Ale neviem prečo mi v tej prognóze čo teraz posielajú,chýba 1 dieťa🤣

123profil321
11. máj 2026
@anonym_7da3c1

@anonym_7da3c1 ďakujem za super vysvetlenie. Ešte otázka, na webe píšu, že tento účet sa dá zriadiť len s elektronickým občianskym. To musím mať n to doma čítačku, alebo to mi spojazdnia ani panie na sociálka, ak tam zájdem?

anonym_7da3c1
11. máj 2026
@123profil321

@anonym_7da3c1 ďakujem za super vysvetlenie. Ešte otázka, na webe píšu, že tento účet sa dá zriadiť len s elektronickým občianskym. To musím mať n to doma čítačku, alebo to mi spojazdnia ani panie na sociálka, ak tam zájdem?

@123profil321 Zatial to plati, ze nemusis mat na to elektronicky obciansky ani citacku a takisto nemusis to robit cez appku ale aj cez web to ide. Ano, panie ti pridelia taky kod, plati to 24 hodin, t.j. do 24 hodin si to musis spojazdnit. Prihlasis sa na webe ale musis si do telefonu stiahnut autentifikator (su 3 moznosti). Tam tie panie ti daju k tomu taky manual ako si to spojazdnis. A potom sa budes prihlasovat pomocou svojho prihlasovacieho mena a hesla, ktore si sama zvolis. Pri prihlasovani ta to zaroven vyzve aby si zadala cislo, ktore ti pride do mobilu na ten autentifikator. Je to v podstate ako ked sa do internetbankingu prihlasujes.

simca06022011
11. máj 2026

Treba si to ist podoplnat, vzdy sa to stavalo... vzdy. Tolkokrat sa stalo, ze si ludia ziadali napr o dochodok, alebo aj pred rokmi rozne vypisy atd a chybali im tam udaje...

zuzu11166
11. máj 2026

@anonym_autor ano aj mne
Pracovala som na 3 miestach v zivote
V poslednej praci som uz 25 rokov....
V 1. Dva roky,v druhej 6
A prislo mi ze mam odpracovane 19 rokov
Problem bude u nich,nie,ze v zmluvach pracovnych.
Ja som dokaz,kedze v tej aktualnej mam tiez riadnu zmluvu UZ 25 ROKOV.a mam na tom papieri 19

autor
11. máj 2026

som na E ucte, mam tam vsetky prace aj brigady, preco mi nesedia roky

autor
12. máj 2026
@natalka13

@anonym_autor ved chod do svojho uctu poistenca tam od r 1993 je vsetko pekne aj s datumami.
Nikomu toto nechybalo, kym to nezacali posielat. A hla zrazu kolko "pozdvižení"🤔

@natalka13 zabudli poslat evidencny list, dakujem ze si ma nasmerovala , uz som pisala firme

autor
12. máj 2026
@zuzu11166

@anonym_autor ano aj mne
Pracovala som na 3 miestach v zivote
V poslednej praci som uz 25 rokov....
V 1. Dva roky,v druhej 6
A prislo mi ze mam odpracovane 19 rokov
Problem bude u nich,nie,ze v zmluvach pracovnych.
Ja som dokaz,kedze v tej aktualnej mam tiez riadnu zmluvu UZ 25 ROKOV.a mam na tom papieri 19

@zuzu11166 over ci kazda firma poslala za teba evidencny list

zuzu11166
12. máj 2026
@anonym_autor

@zuzu11166 over ci kazda firma poslala za teba evidencny list

@anonym_autor uz to ide aj v spravach,velmi vela ludi to ma takto
A ja som pracovala len na 3 miestach,a len na poslednom 25 rokov...
A mam tam 19?

autor
12. máj 2026
@zuzu11166

@anonym_autor uz to ide aj v spravach,velmi vela ludi to ma takto
A ja som pracovala len na 3 miestach,a len na poslednom 25 rokov...
A mam tam 19?

@zuzu11166 tak sa cudujem lebo som robila vo velkej nadnarodnej firme, ze sa taketo stalo..asi preto ze mozno vela ludi, no neviem

123profil321
15. máj 2026

Tak som si dnes volala do sociálnej poisťovni. Velmi milá paní bola na telefóne. Pekné všetky brigády, dohody a zamestnania mi tam videla, od 18ky. Čo mi tam chýba, je predošlý zamestnávateľ. Dala mi to vyžiadať v systéme, ja nemusím nič nosiť. V elektronickom účte poistenca bude pár dní trvať, než sa to tam dohrá.
Do odpracovaných rokov sa rátajú aj dohody, ak z tej mzdy išli aj odvody. Keďže ja som bola študent a uplatnila som si výnimku zo zákona, nerátajú sa mi. Škoda, že mi toto nebolo povedané pred 10timi rokmi 🤷🏻‍♀️ a zo zahraničia môžem doložiť zmluvu, budú sa mi rátať roky/mesiace ale ako bez príjmu. Nárok na dôchodok z toho príjmu by som mala v danej krajine, ak by som tam odpracovala aspoň jeden rok.
A komu chýba obdobie na úrade práce, musí doniesť tie potvrdenia o tom...

natalka13
15. máj 2026
@123profil321

Tak som si dnes volala do sociálnej poisťovni. Velmi milá paní bola na telefóne. Pekné všetky brigády, dohody a zamestnania mi tam videla, od 18ky. Čo mi tam chýba, je predošlý zamestnávateľ. Dala mi to vyžiadať v systéme, ja nemusím nič nosiť. V elektronickom účte poistenca bude pár dní trvať, než sa to tam dohrá.
Do odpracovaných rokov sa rátajú aj dohody, ak z tej mzdy išli aj odvody. Keďže ja som bola študent a uplatnila som si výnimku zo zákona, nerátajú sa mi. Škoda, že mi toto nebolo povedané pred 10timi rokmi 🤷🏻‍♀️ a zo zahraničia môžem doložiť zmluvu, budú sa mi rátať roky/mesiace ale ako bez príjmu. Nárok na dôchodok z toho príjmu by som mala v danej krajine, ak by som tam odpracovala aspoň jeden rok.

@123profil321 cize nic nove pod slnkom.

anonym_585cfa
15. máj 2026

Tiez mi prisla prognoza 9r,mam 40r ale zase ja viem,ze 11r som bola mimo system sk,takze to sedi.Dochodok mi bude chodit z oboch statov,tak ako mi chodil rodicak.

anonym_e6f476
15. máj 2026
@anonym_3fcb00

@anonym_a2845b tak zjavne tu ostava dost ludi. Zaujima ma preco, ked sa im tu tak nepaci. Normalna otazka. Ja viem, ze to tu nie je idealne...

@anonym_3fcb00 Minule sme sa s manželom pohádali kvôli blbosti. Pomyslela som si, že je to blbec. Priznám sa, v duchu som mala aj horší slovník. Podľa tvojej logiky by som mala od neho odísť, lebo som nadávala na neho?

anonym_3fcb00
16. máj 2026
@anonym_e6f476

@anonym_3fcb00 Minule sme sa s manželom pohádali kvôli blbosti. Pomyslela som si, že je to blbec. Priznám sa, v duchu som mala aj horší slovník. Podľa tvojej logiky by som mala od neho odísť, lebo som nadávala na neho?

@anonym_e6f476 no a chces na neho nadavat aj dalej alebo urobis nieco, aby vam dvom bolo lepsie? Lebo ak budes iba nadavat, potom je to o nicom. Ked neurobis nic, nebude vam lepsie, budes iba nadavat a sediet na zadku. Kazdy sa ma tak, ako si to okolo seba vytvori.

anonym_585cfa
16. máj 2026

Muzovi tiez prisla prognoza,ze 23r uz ma odpracovanych a jemu vysiel nizsi dochodok ako mne za 9r.Akurat to preberame,ze riadna blbost.

moonlight1210
16. máj 2026

Uz pred touto akciou sa rozpravalo, ze chcu najst sposob, ako vytiahnut peniaze z druheho piliera a zasponzorovat z nich zadlzenu SP. Rozmyslala som, co vymyslia.
Lebo ak to nejde po dobrom, pojde to po zlom, ale bude to, ako oni chcu. Tie peniaze nakoniec aj tak nejak ludom vezmu. Pozname tuto vladu.

A teraz sa zda, ze na tom pracuju. Ako ludi (zatial dobrovolne) oresvedcit, aby svoje odlozene peniaze previedli do SP.

A ak to nepojde touto cestou, tak si v zrychlenom konani odsuhlasia zakon, ktory im to umozni urobit aj bez suhlasu poistencov. Resp. vymyslia kratku dobu na to, aby poistenci zareagovali a dakou ziadostou to zamietli. Lebo ak nezamietnu, tak “suhlasia”.
A budu ratat s tym, ze nie kazdy sa to vcas dozvie, urobi to a aj stihne v termine.

Potom pribudnu rozhorceni ludia, ktori zistia, ze maju druhy pilier zrazu prazdny.

Tak ako to urobili v 2013 s dlhopismi.

moonlight1210
16. máj 2026
@123profil321

@123profil321 takze nemali k tebe sparovaneho zamestnavatela? Musis ich na to najprv upozornit, ze sa ti nieco nezda, aby zistili, co im chyba? Ty ako poistenec?