Máte v sociálnej poisťovni nesprávne údaje o odpracovaných rokoch?
ahojte, no cakala ma neprijemne prekvapenie, ze podla prognozy mam odpracovane len 6 rokov a pritom pracujem uz 15
Dosla niekomu podobna blbost?
Akoze som v soku?
@anonym_e6f476 no a chces na neho nadavat aj dalej alebo urobis nieco, aby vam dvom bolo lepsie? Lebo ak budes iba nadavat, potom je to o nicom. Ked neurobis nic, nebude vam lepsie, budes iba nadavat a sediet na zadku. Kazdy sa ma tak, ako si to okolo seba vytvori.
@anonym_3fcb00 Pekne si to napísala. Áno, v tom manželstve to tak funguje. Ale čo má urobiť jeden obyčajný občan aby bolo v štáte lepšie? Okrem toho ísť voliť, samozrejme. Niektorí to aj skúšajú, napríklad podnikaním. Poctivým, že nerobia daňové úniky a pod. A potom príde štát a fukne ti pokutu 1500€ za to, že ti chýba mäkčeň.
@anonym_dcd5ce ale ved zamestnavatel ma nahlasit na SP a ake zmluvy chcu , no myslim si ze cela akcia je jeden bordel
@anonym_autor žiaľ, dokazovať musíš ty, lebo niečo chceš
Treba im doniesť aj vysvedčenia alebo diplomy, ak sa ti ma este rátať aj škola.
Mne sa zase zdá že mám viac, ja som často robila bez zmluvy .
Zeny a do odpracovaných rokov sa ráta aj rodicak ze?Lebo mne naopak vyšlo vela rokov a len takto mi dáva zmysel
@anonym_ee9a48 mne zase presne toľko rokov chýba.
@anonym_dcd5ce ale ved zamestnavatel ma nahlasit na SP a ake zmluvy chcu , no myslim si ze cela akcia je jeden bordel
@anonym_autor ano nahlasil ta odhlasil + zaslat sumar rokov a dni kolko a za kolko€ si odpracovala a aj tak to nevedia dat dokopy🙈
@anonym_autor a preco nejdes do zahranicia, ked sa ti tu nepaci?
@anonym_3fcb00 existuje x dôvodov, prečo ľudia nejdu do zahraničia. A zároveň je pravda, že tu, na slovensku malo-čo normálne funguje a situácia sa zhoršuje.
A na to JE dobre poukazovať.
Skôr je trápne každého, kto vidí, že je tu niečo prehnite a to riadne, posielať do zahraničia..
Lenže slovač je vo všeobecnosti národ hlúpy a preto namiesto zamyslenia sa nad reálnou situáciou, mnohí radšej chrlia síru a soptia, že ak sa tu niekomu nepáči, nech sa pakuje...
@anonym_autor ano, roky mi nesedia, chýbajú.. zatiaľ to nejdem riešiť, to má ešte čas..
Tak či onak, hoci mnohí skáču od radosti nad sumou, ktorú im predikuju, dôchodkový systém v súčasnej podobe to má zrátané. Takto to jednoducho nie je udržateľné...
Takze celý tento počin je strata času a peňazí....
A zaujímal by ma reálny dôvod tejto aktivity.
soc. poi, to je fakt institucia, ved to je na hlavu ak vyplacali matersku, a dieta chyba a treba dokladovat opatovne...a kopu inych perliciek...
@anonym_autor áno, aj mne prišla taka blbosť, že som nechápala. Úplne iné údaje ako je skutočnosť. Som len cumela ze čo to tu píšu 🙈
@123profil321 takze nemali k tebe sparovaneho zamestnavatela? Musis ich na to najprv upozornit, ze sa ti nieco nezda, aby zistili, co im chyba? Ty ako poistenec?
@moonlight1210 no, asi ta nejak. Terajší zamestnávateľ pred 3mi rokmi preberal zemastancov predošlej firmy, podľa nejakého zákona, paragrafu... O tom dokonca má sociálke vedia a aj tak tam chýbajú papiere 🤷🏻♀️
Ja tam mám len 11 rokov... chýbajú mi materské a dve zamestnania... ďalších cca 10 rokov
To neviem, ako im dokážem, keďže firmy už neexistujú,my sme sa sťahovali, prerábali, budem musieť tie zápočty niekde hľadať, ale kde?
@anonym_autor ano, roky mi nesedia, chýbajú.. zatiaľ to nejdem riešiť, to má ešte čas..
Tak či onak, hoci mnohí skáču od radosti nad sumou, ktorú im predikuju, dôchodkový systém v súčasnej podobe to má zrátané. Takto to jednoducho nie je udržateľné...
Takze celý tento počin je strata času a peňazí....
A zaujímal by ma reálny dôvod tejto aktivity.
@beronsche aj mňa. Načo sa to robilo? A ešte posielalo poštou? Treba podporiť poštu alebo čo?
@moonlight1210 no, asi ta nejak. Terajší zamestnávateľ pred 3mi rokmi preberal zemastancov predošlej firmy, podľa nejakého zákona, paragrafu... O tom dokonca má sociálke vedia a aj tak tam chýbajú papiere 🤷🏻♀️
@123profil321 to by ma potom zaujimalo, kolki ludia, co uz poberaju dochodok, kvoli takymto roznym procesnym chybam poberaju mensi, alebo vacsi dochodok, ako maju.
Lebo kopec ludi sa spolahne, ze je to vypocitane spravne. Vedia tak odhadnut, ze roky su spravne, lebo to si +/- vedia napocitat. Ale co sumy? Tam stacia tiez chyby a dochodok sa pocita zrazu z inej sumy, ako mal.
Asi by ludi toto malo podnietit k tomu, aby sa zacali viac zaujimat, ci je na SP vsetko spravne v ich zlozkach. Lebo su to ich peniaze, ktore im stat berie z vyplaty na “buduce zabezpecenie”, ktore im potom ma vracat.
Clovek pracuje cca 50+ rokov, tak za ten cas mozu byt niektore udaje nedohladatelne.
Kazdemu.to.prislo.postou? Lebo nam.doma iba do e schranky
@simca06022011 nie, mne na mail
@123profil321 to by ma potom zaujimalo, kolki ludia, co uz poberaju dochodok, kvoli takymto roznym procesnym chybam poberaju mensi, alebo vacsi dochodok, ako maju.
Lebo kopec ludi sa spolahne, ze je to vypocitane spravne. Vedia tak odhadnut, ze roky su spravne, lebo to si +/- vedia napocitat. Ale co sumy? Tam stacia tiez chyby a dochodok sa pocita zrazu z inej sumy, ako mal.
Asi by ludi toto malo podnietit k tomu, aby sa zacali viac zaujimat, ci je na SP vsetko spravne v ich zlozkach. Lebo su to ich peniaze, ktore im stat berie z vyplaty na “buduce zabezpecenie”, ktore im potom ma vracat.
Clovek pracuje cca 50+ rokov, tak za ten cas mozu byt niektore udaje nedohladatelne.
@moonlight1210 mne povedala pani po telefóne, že keď budem raz žiadať o dôchodok, tak mi povedia, čo mi chýba. Tatino šiel pred 3mi rokmi do dôchodku a musel tiež nejaké papiere zháňať, že mu chýbali. Takmer 43 rokov robil v jednej robote. Cely život od školy, najprv vojenčiny a potom práca celý život jedna. Len po prvom polroku, alebo roku zmenil mesto, inak zamestnávateľ ten istý, zrejme to tam vypadlo.
@moonlight1210 a čo mi vravela kolegyňa, jej chýba 9ty ročník. Ono, ZŠ mala 8 ročníkov, potom bolo asi 5-6 rokov 9 ročníkov, a potom zas 8, potom zas 9. A proste to obdobie tam kulhá. Ale zas, ona má elektronický účet poistenca, a ona to tam vidí. Ona mi zas povedala, že na čo to má rosit terqz, o 4 roky pôjde do dôchodku, zanesiem to tam potom. Ona musí doložiť vysvedčenie. Tak jej vravím, že ja o 49 rokov tam toho budem mať koľko?? Radšej si to budem priebežne sledovať a dokladať, ak tam bude niečo chýbať...

Všetkým koho poznám a prišiel im tento zdrap chýba neskutočne veľa rokov, keď to riešili so siciálnou, že bude treba všetko dokázať zmluvami, vysvedčeniami a podobne
@anonym_autor neuveríš, mne chyba takmer 18 rokov. A perlička na záver, v roku 2022 som požiadala o výpis zo sociálnej poisťovne. Tam mám všetko.
@anonym_dcd5ce no asi im len ten starý výpis kolieskami o hlavu🤣