Máte v sociálnej poisťovni nesprávne údaje o odpracovaných rokoch?
ahojte, no cakala ma neprijemne prekvapenie, ze podla prognozy mam odpracovane len 6 rokov a pritom pracujem uz 15
Dosla niekomu podobna blbost?
Akoze som v soku?
Mala si vždy riadne podpísanú zmluvu? Dohodu?
Lebo ak si robila ciernotu tak si okrádala samu seba
@anonym_c08fe4 normalne TPP dokonca 12 rokov v korporate
Všetkým koho poznám a prišiel im tento zdrap chýba neskutočne veľa rokov, keď to riešili so siciálnou, že bude treba všetko dokázať zmluvami, vysvedčeniami a podobne
@anonym_c08fe4 nie, normalny pracovny pomer, ved ich mam doma, tie zmluvy
Všetkým koho poznám a prišiel im tento zdrap chýba neskutočne veľa rokov, keď to riešili so siciálnou, že bude treba všetko dokázať zmluvami, vysvedčeniami a podobne
@anonym_dcd5ce prosiM? to ozaj nemyslia vazne? Dokazat zmluvami? robia si prdel?
@anonym_dcd5ce ale ved zamestnavatel ma nahlasit na SP a ake zmluvy chcu , no myslim si ze cela akcia je jeden bordel
Tak zavolaj zajtra do SP a reklamuj
Zeny a do odpracovaných rokov sa ráta aj rodicak ze?Lebo mne naopak vyšlo vela rokov a len takto mi dáva zmysel
Zeny a do odpracovaných rokov sa ráta aj rodicak ze?Lebo mne naopak vyšlo vela rokov a len takto mi dáva zmysel
@anonym_ee9a48 Toto síce netuším, ale nedávalo by mi to zmysel ani tak, ani tak😂 podľa môjho veku, premýšľam, kde som bola 6rokov😂 asi na Marse😂😂😂 zasa sa bude zabávať celý svet, aké primitivizmi sa deju na Slovensku 😂🙈
@anonym_ee9a48 Toto síce netuším, ale nedávalo by mi to zmysel ani tak, ani tak😂 podľa môjho veku, premýšľam, kde som bola 6rokov😂 asi na Marse😂😂😂 zasa sa bude zabávať celý svet, aké primitivizmi sa deju na Slovensku 😂🙈
@anonym_57dc72 no ja zas netuším, kde som toľko rokov nabrala 😂
@anonym_ee9a48 zrejme si pracovala aj za mňa😂🙈🤷♀️
@anonym_57dc72 najhorsie ze tieto pitsoviny stoja zbytocne peniaze a nas nervy pardon za moje rozhorcenie
@anonym_ee9a48 si mne ukradla :D asi
@anonym_57dc72 najhorsie ze tieto pitsoviny stoja zbytocne peniaze a nas nervy pardon za moje rozhorcenie
@anonym_autor veď píšem, že zas sa bude na Slovensku zabávať celý svet. Mohli by nás konečne premenovať na Kocúrkovo, veď opäť ďalší blud bez hlavy a bez paty, to nikde inde neexistuje. Keby v tom neboli nedostatky…. Ale takáto komédia s toľkými chybami…😵💫
Mne tiez chybaju skoly, mam doniest diplom a zapocitaju, uz pred X rokmi mi chybalo 5r, hlavne ze mi vyplacali matersku a sim zamestnana u 1 zamestnavatela 26r. Uz sa ani nerozculujem, beriem papiere a idem si dat doplnit. Ja ma dokopy len 3zamestnavatelov, 2xmd, a skoly sa vyparili...
@anonym_autor ale ved samozrejme, maju standardne bordel. Normalne tam zavolaj a d9hodni sa s pani co mas dodat (mozno ani nic nemusis)... je to uplny standard... A sprav si k9nto v socialnej poistovni / rozbehaj appku a budes mat prehlad kedykolvek... a v interakcii so statnymi organmi radsej nebud v soku, lebo budes sokovana neustale 🙂 🙂
Nie si sama, mne nezarátali štúdium na VŠ a rodičovskú za dve deti 🙈
@ewellina studium na VS sa pocita len do 2004. potom uz nie. Ja netusim, jq som nikde nerobila tych 6 rokov, nikde, takze netusim kde ich spravili zobrali lebo ja som bola na jednom mieste pomaly 13 rokov, a na dalsom asi 2,5roka a VS sa mi ma pocitat asi 2-3 roky takze odkial maju 6 rokov netusim.
Mne tiez chybaju skoly, mam doniest diplom a zapocitaju, uz pred X rokmi mi chybalo 5r, hlavne ze mi vyplacali matersku a sim zamestnana u 1 zamestnavatela 26r. Uz sa ani nerozculujem, beriem papiere a idem si dat doplnit. Ja ma dokopy len 3zamestnavatelov, 2xmd, a skoly sa vyparili...
@eeffka tu nejde len o skoly, mne nesedi pocet odpracovanych rokov. Pocita sa aj SS s maturitou? ci len VS do 2004?
Len upozornenie, niekedy nie tak dávno sa mamičky mali hlásiť samé na SP, že sú na RD aby im boli roky započítané.
Cize ak ste to neurobili, tak tam sa to mohlo stratiť.
Len upozornenie, niekedy nie tak dávno sa mamičky mali hlásiť samé na SP, že sú na RD aby im boli roky započítané.
Cize ak ste to neurobili, tak tam sa to mohlo stratiť.
@anonym_57dc72 Vies, ono najhorsie je, ze vies co poviedia, prepacte, ale cele to ma len orientacny charakter. Kopec prachov zas to stalo a verim ze si ti smradi daju aj odmeny. Akoze za projekt, kkti.
@anonym_a6f777 na RD som bola 2017-2020. Vtedy ta povinnost verim, ze este nebola?
@anonym_autor veď píšem, že zas sa bude na Slovensku zabávať celý svet. Mohli by nás konečne premenovať na Kocúrkovo, veď opäť ďalší blud bez hlavy a bez paty, to nikde inde neexistuje. Keby v tom neboli nedostatky…. Ale takáto komédia s toľkými chybami…😵💫
@anonym_57dc72 pre Slovensko by som zial dala ovela vulgarnejsi nazov.
@eeffka tu nejde len o skoly, mne nesedi pocet odpracovanych rokov. Pocita sa aj SS s maturitou? ci len VS do 2004?
@anonym_autor počíta sa ss a vš do 31.12.2003. SŠ od 16 rokov dovrsenych. I evidencia na UP a poberanie podpory do toho dátumu.
Potom bola reforma.
Normalne reklamuj na pobocke, vela ludom prislo chybne oznamenie, robia vela chyb. Nestresuj.
@anonym_57dc72 Vies, ono najhorsie je, ze vies co poviedia, prepacte, ale cele to ma len orientacny charakter. Kopec prachov zas to stalo a verim ze si ti smradi daju aj odmeny. Akoze za projekt, kkti.
@anonym_a6f777 na RD som bola 2017-2020. Vtedy ta povinnost verim, ze este nebola?
@anonym_autor ta povinnosť bola ešte nedávno... Neviem nepamätám kedy to zmenili na automatickú, že bez prihlásenia sa ráta RD... Ešte známa viem ze cca 12 rokov spätne sa nenahlasila a roky na RD sa jej nerátali do odpracovaných.
Nehovorím, že toto schvaľujem ale 90te roky boli divoké a lepšie je vedieť ľuďom teraz si skontrolovať poistenia ako potom v 65r naháňať záznamy a dokazovať, že bol zamestnaný tam ci tam.
I dnes sa nájdu umelci, kt. zamestnancov nenahlasila do SP, ale odvody im zo mzdy trhajú napr.
A keby každý bol natoľko gramotny aby si spojazdniť individuálny účet poistenca na SP, tak tam by si kontroly mohli robiť kedykoľvek.
@anonym_autor počíta sa ss a vš do 31.12.2003. SŠ od 16 rokov dovrsenych. I evidencia na UP a poberanie podpory do toho dátumu.
Potom bola reforma.
@anonym_a6f777 dobre vediet, ja som koncila vs 2021, ale 2r boli uz externe som robila, takze od 16-21 (+5r) by mi mali pripocitat
@anonym_autor zrejme ti chýba evidenčný list z firmy kde pracuješ. Nič sa nedeje....reklamuj to na soc.poistovni. Dajú to do poriadku.
@anonym_autor ta povinnosť bola ešte nedávno... Neviem nepamätám kedy to zmenili na automatickú, že bez prihlásenia sa ráta RD... Ešte známa viem ze cca 12 rokov spätne sa nenahlasila a roky na RD sa jej nerátali do odpracovaných.
Nehovorím, že toto schvaľujem ale 90te roky boli divoké a lepšie je vedieť ľuďom teraz si skontrolovať poistenia ako potom v 65r naháňať záznamy a dokazovať, že bol zamestnaný tam ci tam.
I dnes sa nájdu umelci, kt. zamestnancov nenahlasila do SP, ale odvody im zo mzdy trhajú napr.
A keby každý bol natoľko gramotny aby si spojazdniť individuálny účet poistenca na SP, tak tam by si kontroly mohli robiť kedykoľvek.
@anonym_a6f777 nie, mala som normalne platene odvody, nemyslim si ze korporat by odlbaval na systeme. Inac mam zapoctove listy, odvsadial. Takze toto snad SP bude brat ako doklad?
Potom bola reforma.
@anonym_a6f777 dakujem.

Tak nieco nie je v poriadku. Bola to praca na zmluvu?