icon

Maximálna dávka v nezamestnanosti po rodičovskej dovolenke

leeshka
3. júl 2024

Ahojte,
Vie mi niekto tu z Vas prosim potvrdit, ze dobre uvazujem pre ziskanie maximalnej davkyv nezamestnanosti?
Som 10rokov zamestnana na TPP a aktualne na rodicovskej dovolenke, ktora mi konci 10.8, co je sobota
Po RD sa neplanujem vratit do sucasneho zamestnania a chcem sa prihlasit na urad prace
Pre ziskanie maximalnej podpory bude postavujuce, ked zamestnavatelovi oznamim predcasne ukoncenie RD k stvrtku 8.8 a v piatok 9.8 si vezmem 1den dovolenky a tym dnom aj ukoncim TPP? Ostane mi este 22dni dovolenky, ktora mi bude preplatena
Nasledne ak v pondelok zajdem na urad prace a zaevidujem sa, tak podpora sa mi vypocita z toho jedneho dna dovolenky pocas trvania TPP plus preplatenej dovolenky?
A evidovana budem od soboty 10.8 alebo az od toho pondelka kedy pridem? Ci za vikend si musim doplatit zdravotku

Dakujem

misurka7
26. feb 2025

@saxana000 ahoj môžem sa ešte spýtať, minulý rok som mala 2 mesiace dohodu teda zmluvu. Celé 2 mesiace som ale neodrobila.... Vtedy sa asi už nedá využiť tá maximálna podpora, či je to obmedzené tým aké boli odvody za ten čas??? Ďakujem

saxana000
26. feb 2025

@misurka7 zalezi aku si mala dohodu a kolko za teba odvadzali ale zvacsa dohoda veeelmi znizi DVZ a vtedy maximalka nevide..

emimirlen
26. feb 2025

@misurka7 nemôžeš mať dlhšie dohodu ako 40dni a zárobok nejakých 268 eur. Presne sumu už nepamätám. Bohužiaľ úrad neriesi koľko človek reálne odrobi. Vraj plánujú v tom zmeny lebo že je to zle nastavené, že o Tom vedia. Teraz som to akurát aj ja riešila a musela som dohodu zrušiť aj napriek tomu že som odrobila len jeden deň v týždni. Oni berú trvanie dohody podľa kalendárnych dní. Ak trvala dlhšie ako 40 dni, vyraďujú z evidencie uchádzačov o zamestnanie a nemáte tým nárok na podporu.

luliu
26. feb 2025

@emimirlen ona rieši niečo úplne iné, nie vyradenie z evidencie UP

misurka7
26. feb 2025

@saxana000 zajtra idem na sociálku zistiť koľko tam je v odvodoch. Ja som vôbec netušila že aj dohoda to môže znížiť 🙈

misurka7
26. feb 2025

@saxana000 tam je aj nejaká suma ktorú nemôžem presiahnuť ak by som chcela tu najvyššiu dávku,či to je jedno či človek zarobil 20€ alebo 100€.

emimirlen
26. feb 2025

@misurka7 myslíte akože suma ktorú ste zarobili na dohodu popri Tom ako ste zaevidovana na úrade práce a chcete žiadať o podporu, áno?! Tam je tiež stanovená suma ktorú za tých 40 dni nesmiete presiahnuť, a to nejakých 260eur, alebo čosi viac. Musíte spĺňať obe podmienky, aj dní aj sumu.

luliu
26. feb 2025

@emimirlen prečítaj si názov témy, odpovedas úplne mimo. Jej ide o maximálnu podporu po RD. Nie je na UP, je zamestnaná.....

emimirlen
Autor odpoveď zmazal
emimirlen
Autor odpoveď zmazal
misurka7
26. feb 2025

@emimirlen nie toto je iná situácia

emimirlen
26. feb 2025

@misurka7 pardon, vy ste mali tu dohodu minulý rok? Ahaaaa tak to sa spätne neberie. Ospravedlňujem sa.

emimirlen
Autor odpoveď zmazal
emimirlen
26. feb 2025

@luliu viem aký je názov témy. Ďakujem za milé upozornenie.

saxana000
27. feb 2025

@misurka7 uplne zjednodusene rataju sa prijmy za posledne 2 roky deleno pocet dni poistenia. Ak si vyberies jeden den dovolenky a das vypoved a vyplatia ti zostatkovu dovolenku.tak cely zarobok povedzme 40e na den plus este 15x40 za nasporenu dovolenku sa zrata a vydeli tym jednym dnom aktivneho poistenia.640÷1=640. Z toho 55% je podpora ale na rok 2025 je max DVZ 94e. Teda na den vychadza asi 47e pri tej navyssej moznej podpore. Za mesiac cca 1400e Ak si mala prijem z dohody ktora trvala mesiac tak sa ti k tym 640 prirata zarobok 100e z dohody a vydeli poctom dni 32.
720÷32=22.5 a z toho dostanes 55% co je asi 13e na den.co je za mesiac 400e. Takze ano je to sakra velky rozdiel..preto sa na dohodu pracovat neoplati.to uz radsej neobnovit poistenie po skonceni materskej rovno ukoncit PP a ked budu ratat podporu vide to tak malo ze na dohodu neprihliadaju a budu to ratat zo zarobku pred materskou.. ale maximalku uz nedosiahnes lebo ti to ta dohoda pokazila

Zosti ako dlho si bola na tu dohodu prihlasena teda kolko trvalo poistne v nezamestnanosti.tieto dni si budes ratat.plus teda aj zarobok z ktoreho boli tie odvody platene.

bibuska93
19. mar 2025

Ahojte. 11.4. (Piatok) ma mala 3 roky. Ako prosim postupovat aby som dostala max vysku podpory? Mam 19,5 dna nevycerpanej dovolenky.

simka1605
19. mar 2025

@bibuska93 ukončí rodicak k 10.4 a k 11.4 daj výpoveď dohodou plus si tam daj deň dovolenky. Ostatne vyplatiť.
Len musíš tp riešiť zo zamestnavatelom a musi súhlasiť. A čím skôr

bibuska93
19. mar 2025

@simka1605 a vypoved dohodou musi byt aj s odstupnym?

simka1605
19. mar 2025
bibuska93
19. mar 2025

@simka1605 dakujem krasne

janka27101988
20. jún 2025
@simka1605

@bibuska93 ukončí rodicak k 10.4 a k 11.4 daj výpoveď dohodou plus si tam daj deň dovolenky. Ostatne vyplatiť.

@simka1605 ahoj, prosim ta, keď mi skončí RD 14. A do konca mesiaca ostanem na neplatenom RD a na konci mesiaca ukončím PP dohodou po čerpaní jedného dňa dovolenky vyjde mi ta najvyssia podpora tiež? Na sociálke aj úrade mi povedali, že aj tak som do konca mesiaca všade poistená.

spetka358
28. aug 2025

Ahojte 2.9. má dieťa 3 roky… k 1.9. mi mal účtovníčka ukončiť rodičovský príspevok a 2.9. Sme sa dohodli na výpovedi dohodou a preplatia mi v ten deň aj dovolenku čo je cca 50 dni a vychádza to na 1700€ v hrubom cca za ten jeden deň, myslíste že mi z toho vyjde najvyššia podpora ? Pretože účtovníčka mi tvrdí, že z toho polovica okolo 850€ by som mala mať podporu… ja potom nerozumiem ako ste dosiahli tie najvyššie nezamestnanecké ? Ďakujem

luliu
28. aug 2025
@spetka358

Ahojte 2.9. má dieťa 3 roky… k 1.9. mi mal účtovníčka ukončiť rodičovský príspevok a 2.9. Sme sa dohodli na výpovedi dohodou a preplatia mi v ten deň aj dovolenku čo je cca 50 dni a vychádza to na 1700€ v hrubom cca za ten jeden deň, myslíste že mi z toho vyjde najvyššia podpora ? Pretože účtovníčka mi tvrdí, že z toho polovica okolo 850€ by som mala mať podporu… ja potom nerozumiem ako ste dosiahli tie najvyššie nezamestnanecké ? Ďakujem

@spetka358 už ti odpovedali v inej téme, nestačilo?

spetka358
19. sep 2025
@luliu

@spetka358 už ti odpovedali v inej téme, nestačilo?

@luliu a? Je nejako obmedzené sa pýtať vo viacerých diskusiach ? Či máte len veľa voľného času a nie je koho buzerovať ?

desgaire
24. sep 2025
@zorkahorka

@leeshka ak dostanes rodicak, nevyplatia ti podporu - tu az o mesiac. Tych par dni z augusta ti doplatia v posledny mesiac podpory

@zorkahorka @leeshka ahojte baby a je to tak naozaj? mne od 6.8. do 31.8. nevznikol narok na podporu lebo som poberala rodicak...bude mi to potom vyplatene nepridem o to uplne?

jana005
26. sep 2025
@simka1605

@simka1605 ahoj, nevieš poradiť aj mne?
Sesterkin malý bude mať v januári dva roky.
Chce dať v práci v práci výpoveď.
Kedy najskôr môže, aby jej vyšla max podpora?
Viem, že sa skúmajú dva roky spätne. Len neviem, či vadí, že vtedy vlastne bola na materskej. A nie na rodičovskej dovolenke.
Ďakujem

leeshka
autor
30. sep 2025
@desgaire

@zorkahorka @leeshka ahojte baby a je to tak naozaj? mne od 6.8. do 31.8. nevznikol narok na podporu lebo som poberala rodicak...bude mi to potom vyplatene nepridem o to uplne?

@desgaire neprides, budes to mat vyplatene od septembra a posunute v case
Ja som tak presne mala podporu od septembra do zaciatku marca lebo za august som mala este rodicak

desgaire
1. okt 2025
@leeshka

@desgaire neprides, budes to mat vyplatene od septembra a posunute v case
Ja som tak presne mala podporu od septembra do zaciatku marca lebo za august som mala este rodicak

@leeshka dakujem za odpoved 🙂 tak teda ti "dovolili" vybrat si celych 6 mesiacov podpory? neposlalu ta do roboty?

anonym_955949
2. okt 2025
@desgaire

@leeshka dakujem za odpoved 🙂 tak teda ti "dovolili" vybrat si celych 6 mesiacov podpory? neposlalu ta do roboty?

@desgaire do roboty a na pohovory ťa môžu a mali by posielať, neexistuje kategória matky, ktorým štát len posiela podporu a nič sa ich netyka

zuzanka012
3. okt 2025

Ahojte vie mi prosom niekto poradit
8.2 ma syn 3 roky a planujem su vybrat den dovolenky ostatne preplatit aby som dostala co najvyssiu mozni podporu aka je pre mna mozna
Ale mala som minimalku na paske
Viete mi poradit ci je to mozne??
Dakujem