icon

Medzinárodný prevod platby cez internet banking

ivana531
20. apr 2025

Ahojte potrebujem sa opýtať. Cez IB som robila prevod do zahraničia pred par dňami Platba mi z účtu odišla ale dnes mi prišiel mail od príjemcu ktorému som písala ci platbu ma, že spracovateľ platieb nedokázal spracovať platbu a ta sa mi vráti na účet. Nie som odborník ale nieje to tak ze ak by bol pri odoslaní peňazí nejaký problém tak by mi neodišla z účtu vôbec a transakcia by bola zamietnutá? Ďakujem za info

Strana
z2
petamich
20. apr 2025

Nie banka vie pri tuzemskych platbach skontrolovat napr. ze cislo uctu splna modulo 11, vie skontrolovat, ci tvar IBAN je spravny ale ani pri tuzemskych ani pri zahranicnych platbach viacere veci skontrolovat nevie, ci cislo uctu v danej banke existuje, ci je ucet stale aktivny atd. atd.....cize je x dovodov, pre ktore sa moze platba vratit. Povedal ti prijemca, preco platbu nedokazali spracovat a co je dovodom vratenia?

ivana531
autor
20. apr 2025

Napísal ze tuto akciu vykonal priamo spracovateľ dôvod neuviedol

ivana531
autor
20. apr 2025

@petamich ďakujem krásne za odpoved

petamich
20. apr 2025

Hm tak to asi nebudes mudrejsia co spravit pri dalsej platbe inak 🤷‍♀️

ivana531
autor
20. apr 2025

@petamich prosím a nevieš do koľkých dní sa zvykne vrátiť platba? Išlo o vyššiu sumu. 15.4 som posielala

ivana531
autor
Autor odpoveď zmazal
petamich
20. apr 2025

Bola to SEPA platba alebo zahranicna platba? Kazdopadne je to zvycajne otazka par dni. Po sviatkoch by som uz cakala, ze nabehne. Uz by si ju aj mala ak by neboli nepracovne dni.

ivana531
autor
20. apr 2025

@petamich Super ďakujem krásne pomohla si mi. Bola som v tom ze platba sa bud spracuje a hneď odíde alebo nepracuje a nieje tým pádom zrealizovaná. Ďakujem za vysvetlenie. 🙏😊

maranco
20. apr 2025

@ivana531 Do akej krajiny to bola platba?
Vyplnila si správne meno majiteľa účtu, adresu?

ivana531
autor
20. apr 2025

@maranco Do Litvy. Zadávala som iba číslo uctu žiaden iný údaj som nemala čiže asi tam bude problem

vroni
20. apr 2025

Mne sa zdá náramne zvláštne, že táto informácia prišla mailom od príjemcu. Ak bol z akéhokoľvek dôvodu zamietnutý príjem platby, informácia prišla vždy z banky a nie od príjemcu. Ale pripúšťam, že sa mi to stalo len dvakrát, takže nemusím mať pravdu, ale vždy ma informovala banka a uviedla aj dôvod zamietnutia (raz bolo už zrušené konto a raz nemal príjemca povolené okamžite platby)

vroni
20. apr 2025

@ivana531, do Litvy ide SEPA, iný údaj netreba. Problémové môže byť poukazovanie peňazí do Revolutu (je tam priveľa podvodných účtov a niektoré banky zamietaju platby), ale stále mi tam nesedí ta informácia od príjemcu

petamich
20. apr 2025

@vroni ved ona tu platbu este nema, ked sa jej vrati v popise moze byt uvedeny dovod od odosielatela (napr. neexistujuci ucet atd.), kazdopadne cele je to zvlastne, ze prijemca neriesil, ze nema platbu 🤷‍♀️

ivana531
autor
20. apr 2025

@vroni platba išla do trustee plus tiež krypto. Moji známi tam posielajú už dlho a nikdy žiaden problem

vroni
20. apr 2025

@petamich, áno, ale ako jej mohol napísať príjemca? Predsa ho banka neinformuje, že mu prišli peniaze na neexistujúci účet.

marica61
20. apr 2025

@vroni autorka píše, že ona poslala mail príjemcovi, či dostal peniaze, nie že príjemca sa ozval sám.

ivana531
autor
20. apr 2025

Príjemcovi som poslala výpis z banky ze platba odišla čiže asi na základe toho usúdil ze spracovateľ platbu nepracoval. Hmm

petamich
20. apr 2025

@vroni evidentne v tomto pripad dovodom nebol neexistujuci ucet ale nieco ine

petamich
20. apr 2025

@ivana531 ja som si myslela, ze ma informaciu od banky, ze mu platbu nepripisali, nie ze usudil on, lebo takto to znie cele pofiderne, co to bolo za obchodnika?

vroni
20. apr 2025

@ivana531, no, nemal by byť.

@marica61, áno, ale s odôvodnením, že platbu nedokazali spracovať. Odkiaľ má takú informáciu?

vroni
20. apr 2025

@petamich, presne to som mala na mysli. Že to znie - no, minimálne "zvlastne"

petamich
20. apr 2025

@vroni no ja som to podla komentarov pochopila tak, ze prijemca vie, ze mu platba nebola pripisana ale ked jej to povedal, lebo sa domnieva a peniaze su zatial ktovie kde, no uz to zacina byt zvlastne pravdu mas 😵‍💫

maranco
20. apr 2025

@ivana531 banky môžu blokovať niektoré účty ktoré vedú na krypto peňaženky kvôli ochrane pred podvodníkmi

Si si istá a presne vieš do čoho dávaš peniaze? Alebo ti niekto, cudzia osoba ktorú nepoznáš ponúkla výhodne investovať a veľa zarobiť?

Pozri si 4. diel kde poslal okolo 100 000€ do kryptomien a prišiel o všetko
https://play.joj.sk/player/e2dpfB8sGnCNidu7AFgm...

Daj si do Googla to číslo účtu či nenájdeš o ňom niekde zmienku, aká je web stránka cez ktorú investuješ?

ivana531
autor
20. apr 2025

@maranco známi tam posielajú už dlhodobo je to trustee plus a nikdy žiaden problém nemali

vroni
20. apr 2025

@ivana531, je ti ale jasné, že trustee plus je dosť pofiderna spoločnosť v ruských rukách? Nie že by s nimi niekto nemohol mať dobré skúsenosti, ale teda ja by som tam cez sprostredkovateľa zrejme nemala odvahu investovať.....

maranco
20. apr 2025

@ivana531 hodnotenie má 2.8 a negatívne komentáre
https://www.trustpilot.com/review/trusteeglobal.eu

Tu je post že peniaze pár dní nevidí a v skutočnosti ich nemá na svojej krypto peňaženke ale na účte tej spoločnosti a aj náhle zablokované účty
https://www.binance.com/en/square/post/21042236...

ivana531
autor
20. apr 2025

@maranco áno videla som to volala som do mojej banky počkám do stredy ak nenabehnu skúsim podať reklamáciu v banke ako mi poradili.

lenkakravcova
20. apr 2025

@ivana531 to bude nejaký podvod. Chce aby si zaplatila opakovane.
Napíš že počkáš na vrátenie platby a potom sa ozveš.

isis234
20. apr 2025

@ivana531 tvoji známi posielajú na ten istý účet peniaze?
Počkaj na vrátenie platby. Viac tam neposielaj.

ivana531
autor
20. apr 2025

@isis234 áno posielajú na ten istý účet už dlhodobo preto som nemala žiadne pochybnosti. Moja rodina sestra švagor s tým robia a v pohode doteraz

Strana
z2