Mesačné náklady na dieťa vo veku 1 až 3 roky
ahojte,kolko vas vyjdu mesacne naklady na dietatko vo veku 1-3 roky?
reku,že či na to mam 🙂
No milionova debata.. samozrejme ze dieta nieco stoji, podla toho kolko minie nasa domacnost, tych 300EUR je uplne realnych. Ale s tym treba pocitat, plus su aj ine hodnoty ako to, kolko dieta stoji... (pre tych co nevedia, je to neskutocne krasny pocit ked sa zacne taky krpec s mamou stiskat... nevadi mi ze su 3 hodiny rano).
Ked je mamicka skromna a sikovna, vie si to urcite zariadit lacnejsie (aj keby hned nedojcila...), napr. Nutrilon sme si davali predpisovat lekarke, stacilo povedat ze teta a starka su alergicky a mali sme ho za 50%,,, pre starsie dieta sa da lacnejsie navarit, zavarat, mrazit sezonne veci, sunku male dieta vobec nemusi a syry iba trosku... VSETKO je o tom, ci sa chce.. ten co sa nevie zariadit a babo nechce, bude pocitat a vymyslat... ved tak ako vie mamicka minut 1000EUR za kocik, da sa kupit aj za 50EUR a dieta z neho rovnako vyrastie 🙂 A to musim sebakriticky priznat, ze tiez som si to nepriznavala a teraz si hlavu plieskam co s tolkymi vecami 🙂)))
Temu chlap-domacnost-peniaze nekomentujem.. pre niektorych je samozrejmost ze domov nakupuje SATO a najomne plati SAMO ... Ja vyslovene pozadujem istu sumu a ta vzdy padne na najomne, energie a podobne veci... minimalne 🙂 Aj tak sa nevyhnem nikdy komentarov kolko miname...
@masinka 😀 to bolo trefné s tou sterilizáciou 😀
@simca06022011 v podstate ked matka chce vydokladuje si tolko,že by sa jeden začudoval,by som to tak zhrnul-vid prispevky hore-maju to teda podrobne zratane podaktoré
@kristina1979 určite ano ked to ty povieš
@labakam sorry, ale fakt ma to pobavilo 😀
@kristina1979 niektore tie príspevky som necital,zacalo reagovat vela zien a stratil som prehlad,ale nepáči sa mi slovo sterilizacia a lakomý som aj na dieťa nie tak este na kondomy 🙂
@labakam a to je problem.nechciet sa prisposobit....resp, nejako zladit.....ja netvrdim, ze je to jednoduche, ale vies ako.kto chce, hlada sposob, kto nechce, hlada dovod..........nastastie mam fajn chlapa a nejak to vzdy dame dokopy v prospech vsetkych, zatial sa nam dari uz par rokov......
som presvedcena o tom, ze pokial clovek ne je ochotny sa prisposobit, tak by nemal uvazovat o zakladani rodiny, aby sa necitil nekomfortne vo svojej kozi
@labakam nooooooooooo.....veru sa do teba pekne pustili ženičky 🙂 Tak ale nečuduj sa, mal si sa radšej spýtať nejakých ocinov, i keď - tí sa asi na fórach príliš nezgrupujú... Každopádne - neviem či si lakomý alebo nie, ale ešte je dosť možné, že raz budeš rád, že tomu dieťaťu môžeš niečo kúpiť...ale to nehovorím z vlastnej skúsenosti - keďže to ešte nemám za sebou a tie materinské city sa ešte až tak nedostavujú, aby som sa tu do teba pustila 😀
@kristina1979 tažko posúdiť hranice lakomosti,niektorým ludom za nezavdacis ničím-su to proste take typy tak by bolo hlupostou dopriat im dobrovolne viac,nezabudni-babetko v brusku musi citit vibracie-vyslov nahlas mantru oohhhmm-zareaguje 🙂
@labakam ak sa chlap dostane do tej pozície, že dieta nevychovava,nezije s nim,nema z neho tolko radosti a je v jeho zivote len obcasnym prizrakom, tak potom je ten chlap len obyčajný chudák, lebo vlastne o to dieťa nemá žiadny záujem, zbaví sa bremena a hodí ho celé na plecia matky.
a ešte ide zjednávať o výške výživného - a predstavuje si, že ak náklady sú mesačne 100e, tak nech platia napoly, tak nech z 50 e žena vyjde, že stačia látkové plienky, že má zavárať a podobne. Len si zabudol na jedno, že tie plienky treba ešte aj prať, žehliť, že zaváranie je tiež veľa práce, stále len o tom nech sa ona stará, nech sa jej rodina stará a podobne, len preto aby chlapovi zostalo viac eur na vlastnú zábavu, ale kde je ten čas tej ženy, čo musí všetkú tú prácu okolo dieťaťa vykonávať. Ale vlastne prepáč - pre nás matky je to vlastne super zábava utierať tie okadené zadky, je to vlastne náplň nášho života a po ničom inom sme netúžili ako len sedieť doma, stále makať aby sme vyšli z tých 50e. A ešte potom, že má ísť žena do práce, tak nech sa výživné zníži - cha cha ale aj my sa chceme ísť zabávať za naše zarobené peniaze nie? a nie rozmýšlať ako vyžiť zo dňa na deň.
Ale ak ťa to poteší, moje náklady na moje dieťa sú pravdepodobne oveľa menšie ako 100e na mesiac - má 17 mesiacov ešte stále kojím, je zdravá ako repa(nekupujem žiadne lieky), využívam akcie, zaváram ale dieťaťu doprajem len kvalitné potraviny, doma mu varím, kopu ovocia a zeleniny sme dopestovali alebo dostali, oblečenie kupujem z bazáru . Ale za to pri mne stojí môj chlap, ktorý mi pri tom všetkom rád pomáha.
@labakam že mantru 😀 ešte by si o mne chúďa decko v bruchu pomyslelo, že "starej pekne preskakuje" 😀 Držím palce, aby ste to nejak poriešili - ale mysli fakt trochen aj na tú matku a toho miničloveka...
@labakam no mala látkové ale mojej mame odišli kríže, pri tom praní, zničila si nohy, že skoro zostala chromá - tak sorry ale to ja radšej dám tých 25 e mesačne za plienky a predstav si že môj otec jej pomáhal a tie plienky jej žehlil - takže si tú prácu delili dvaja! sa zobuď nežijeme v dobe pred 30timi rokmi.
matky ktoré si zažili jedno aj druhé ospevujú jednrazovky ktovie prečo?
a že sú moderné látkové plienky, tak si môžeš nachystať cca 300 e na takúto výbavičku

@nikolet_89 tak to si tu asi najskromnejsia zena co zareagovala na fore