icon

Mesačné náklady na dieťa vo veku 1 až 3 roky

labakam
8. okt 2012

ahojte,kolko vas vyjdu mesacne naklady na dietatko vo veku 1-3 roky?
reku,že či na to mam 🙂

labakam
autor
8. okt 2012

@aduskatt dobre,bolo mi potešením aj ked som ta vlastne nepochopil,že čo sa mi snažíš vysvetliť,ale to nič 🙂

aduskatt
8. okt 2012

@labakam ze nie je pekne sa chciet za kazdu cenu vykrutit z platenia alimentov a vsetko nechat na zenu s tvrdenim, ze si moze ist zarabat a 6 mesacne dieta nechat napospat jaslam, len aby otecko nahodou neplatil nejake eurko na svoje dietatko navyse..len tolko

labakam
autor
8. okt 2012

@aduskatt a kto sa vykruca z alimentov? a kto chcel davat dieta do jaslí?

moon1979
8. okt 2012

@labakam 😀 ach ale toto je už čistá schyzofrénia ... alebo ultra rýchla skleróza? teraz neviem ...

renata5
8. okt 2012

@labakam podla mna si obycajny magor a dopriala by som ti aspon 3 naraz 🙂 🙂 🙂

blondiee83
8. okt 2012

@moon1979 ale tak zabavili sme sa, nie? Ja tu mám napr. technika ( hapruje nám satelit) a aspon mi rýchlejšie prešiel čas, čo čakám, kým skončí 🙂

zuzanockamt
8. okt 2012

@renata5 ja radsej ani jedno, pre dobro tych deti ... chudera zena, co sa s nim zapletie/zaplietla ... ak je to teda realne, o com mam od zaciatku pochybnost 😝

moon1979
8. okt 2012

@zuzanockamt
muži, ktorí takto uvažujú by sa mali dobrovolne nechať sterilizovať a malo by im to byť plne hradené poisťovňou ... bolo by to pre dobro celej spoločnosti ....

danulicek
8. okt 2012

tato tema by sa mala zavriet. mlady pan nemoze cakat, ze my mu tu odklepneme jemu vyhovujucu vysku vyzivneho na dieta, ktore ani chuda nemoze za to, ze je na svete /ak teda je a toto, co sa tu riesi nie je zas len dalsi blud/. kazde dieta ma ine potreby (co zavisi v prvom rade od zdravotneho stavu, nie od toho, kolko zapyta matka alebo kolko je ochotny dat "otec"), a teda ked jedna napise, ze ma naklady 100 a druha napise, ze ma 250 eur, tak ako posudis, ze ktora ma realnejsie naklady?

ked uz sme pri tom - mamicky, ktore su v takejto situacii, si vacsinou odkladaju blocky (aspon moja kamaratka to takto riesila pred sudom), ktorymi na sude zdokladuju nevyhnutne vydavky a na zaklade toho sa potom da polemizovat, ci ziada mamicka "dobru" vysku vyzivneho od chlapa alebo nie.

renata5
8. okt 2012

@moon1979 podla mna si este chlapec nepichol 😵 😵 😵 😵 a rozmysla nad tym ake to raz bude 🙂 🙂 🙂

mamamajka
8. okt 2012

Náklady na dieťa??? To je dosť smiešna otázka... Som rozvedená, mám 1 a 3 ročné deti, výživné spolu 150 eur. A že by sa z toho dobre žilo sa absolútne nedá povedať :( na staršiu mi ex platí 80 eur, škôlka stojí 55. Myslíš že zvyšných 25 stačí na jedlo, oblečenie, hračky, knihy???? NIE !!! Ide zima,topánky, bundy, teplé oblečenie, to všetko stojí oveľa viac. Je hamba pýtať sa kolko ťa bude stáť... spočítaj si kokko mesačne minieš na svoje oblečenie, posedenia s kamarátmi ( či už na pive, alebo káve), cigarety... + časopisy, knihy, kozmetika.. proste kolko minieš na seba tolko dopraj dieťaťu.

katy1979
8. okt 2012

Admini zatvorte to tu pls lebo to tu nedopadne dobre.
Bohuzial takychto chlapikov beha po svete vela. Ja som tiez uz dostala otazku preco nekupujem oblecenie u cinana. Toto co tu mlady muz predvadza je pokrytectvo a ani citat sa to neda. Opytaj sa pravnicky ako sa vyzut z vyzivneho a kym ti nevleju rozum do hlavy ani sa tu neukazuj.

paty1
8. okt 2012

@labakam
Pokladať si otázku či môžem byť otcom z finančného hľadiska je divné tak isto ako aj riešiť už teraz nejaké alimenty, ak naozaj chceš byť otcom tak si najdeš lepšiu prácu, uskromníš sa a pod. , treba si skôr položiť otázku či ním naozaj chceš byť. Musíš dieťaťu prispôsobiť všetko: robotu, koníčky, stretnutia s priateľmi a dokonca aj ľúbostný život s partnerkou. Často budeš unavený, ale z dieťaťa budeš máť neopísateľnú radosť.
Okrem toho dojčené deti minimálne do veku pol roka okrem materského mlieka nepotrebujú žiadne iné nápoje ani tuhú stravu. Do 6. mesiacov je dieťa viac menej fixované na matku a poznáva všetko to, čo mu mamička ukazuje. Otca ešte moc nevníma.
Tak isto je však v živote dieťatka dôležitý aj vzťah otca, ktorý rozvíja jeho komunikáciu, myslenie. Otec je zvyčajne vo výchove dynamický prvok, tým, že mamička poskytuje dieťatku skôr oporu a bezpečie, otecko ho učí dobrodružstvám, odvahe a kontaktuje ho s okolitým svetom.

nikush
8. okt 2012

@ labakam ... to ti to, ze si este panic udiera tak do mozgu? je vela sposobov ako sa odventilovat, tak ich haldaj magore!!!!!!!!!

mataharyy
8. okt 2012

@labakam No tak když to vezmu přibližně. U prvního syna jsme používali nutrilon od začátku (jiná mléka mu nedělala dobře), měsíčně jen v nutrilonu a vodě (kupovali jsme kojeneckou) padlo kolem 100-130€ záleželo jak se podařilo vychytat akce na nutrilon. Plenky, používali jsme převážně látkové, tam je vyšší pořizovací cena, pak už jsou náklady malé, až zanedbatelné, hodně záleží jaké plenky se pořizují, ale vesměs při rozpočítání to může vyjít na cca 20-30€ (myslím že je jedno zda látkové, nebo papírové ceny jsou dost porovnatelné, jde spíše o volbu životního stylu). Oblečení jsme kupovali minimálně, bylo po kom dědit a malé děti nestihnou věci tolik zničit, ale i tak je dobré počítat min. 10€ měsíčně na oblečení, pak je nutné počítat neočekávané výdaje, jako jsou léky atp. tam je dobré mít minimálně 20€ měsíčně stranou, aby člověka nic nepřekvapilo. Čím je dítě starší, tím se částka zvyšuje, je potřeba kupovat boty, já jsem na boty pes, mám odrovnané záda kvůli špatným botám v dětství, takže boty jsme do roka kupovali minimálně troje/čtvery a průměrná cena za pár 50€ (nejde mi o značku, ale kvalitu a na tom hodně záleží, jdou koupit i boty za 10€, to už je na vědomí a svědomí rodičů). Taky je potřeba více oblečení, nastává období příkrmů (vesměs je otázka co je levnější, zda vařit doma, nebo kupovat... Zas je to dost o životním stylu a možnostech, kdo má zahradu a v ní ovoce a zeleninu má vyhráno).
Takže podle mého při sebevětší snaze nejnutnější náklady na dítě měsíčně pod 100€ nedostaneš (a to musí být dítě kojené, jináč si další sto přihoď). U druhého jsme měli "štěstí" neseděl mu nutrilon, ale miloval sunar, ten jsem si za velmi dobrou cenu nechávala posílat z ČR, tak náklady na mléko se srazili o polovinu... Ale určit sumu je opravdu relativní a podle mého každý musí vyjít z toho co má.

No a k tomu z čeho vychází soudce, soudce má tabulky v tabulce je plat a procenta z něj, které se určují jako výživné na dítě, čím vyšší plat, tím vyšší výživné, čím nižší plat, tím nižší výživné, minimální výživné je na Slovensku tuším kolem 25€ jenž se platí i v případě nezaměstnanosti... Plat starajícího se rodiče se neposuzuje, stejně jako se neposuzuje případný finanční přínos který vzniká příchodem nového partnera/manžela. Jediné co se posuzuje, je narození dalšího dítěte rodičovi jenž je povinný platit alimenty, protože stát nemůže jedno dítě upřednostňovat na úkor druhého. Také se posuzuje jak je svěřeno dítě do péče, např. střídavá péče atp. to má vlastní předpis. Taky dost záleží na advokátech, co kdo je schopen vyhádat a na žaludku rodičů 🤐 Má to dost faktorů, o zvýšení/snížení lze tuším žádat jednou za půl roku (nebo rok, nejsem si jistá), případně pokud se vyskytne neočekávaná situace (prokázání nemoci dítěte, nutná zvýšená péče atp.), ale tam už hodně záleží na soudci a opět advokátech, zda zvýší nebo sníží...

No a můj osobní názor, ve chvíli kdy někdo uvažuje takto, tak (za předpokladu že už není pozdě), by vůbec neměl zvažovat stát se rodičem. Dítě není zdroj finančního zajištění, ani nástroj k vydírání, či terorizování jednoho z rodičů a rozhodně to není cesta k luxusu a doživotní renty.

nikolet_89
9. okt 2012

@labakam ahoj nasa mala sice este nema rok, ma za par dni 8 mesiacov a mesacne vydavky nas vydu do 100eur, ale to len preto, ze cca 50eur davame na umele mlieko...pozri kazde dieta je ine, ja som studentka a manzel je jediny zdroj prijmu...da sa vyzit slusne ma okolo 600eur vyplatu...a zvladame to a chceme este jedno...🙂 ono ked mas miliony na ucte tak aj miliony minas, ked mas obmedzeny rozpocet t

nikolet_89
9. okt 2012

@nikolet_89 tak minas tolko kolko mas 🙂 aj tak su to peniaze, ktore nikdy neolutujes 🙂

sissy27
9. okt 2012

@labakam po prečítaní väčšiny príspevkov ti poradím - opýtaj sa Borisa Kollára, aké sú náklady na dieťa do troch rokov, má pomerne slušné skúsenosti, prípadne sa môžeš uňho informovať, ako stúpajú náklady priamo úmerne veku dieťaťa... 😉 alebo si odpovedz na otázku - ak by si sa ty sám staral o dieťa denno denne vo dne v noci, aké výživné by sa ti zdalo primerané od (ex)partnerky?
a že znížiť výživné po 3. roku ? lebo žena - matka ide do práce? ty si z akej galaxie? lebo škôlka, lekárska starostlivosť, oblečenie, kvalitná obuv, krúžky, hračky, zábavky pre dieťa sú zadarmo?? a to nechci vedieť, ako výdavky stúpnu po nástupe do školy... no škoda, že si neivestoval svojho času do kondómov, alebo že si si ho radšej nepricvikol do zipsu, keď si si nohavice sťahoval...

mawka
9. okt 2012

ach zeny a muzi. vyzivne sa stanovuje ako podielanie sa na "vyzive" deti. to znamena, ze vyzivne od muza nema byt chapane tak, ze cela jeho vyska pokryje starostlivost o dieta. vyzivne sa urcuje aj na zaklade toho, kde matka s detmi byva, aky vysoky je najom, kolko stoji skola, skolka, prip. jaslicky, atd atd atd. vsetko sa to rozrata na deti a tato cela suma sa vydeli dvomi. cize tak.
nestojim ani na strane chlapa, ani na strane zien, je na kazdej, aby si nenechala srat na hlavu, co sa vyzivneho tyka, ale ani ocakavat, ze teraz jej chlap bude posielam kollarovske vyzivne. primerane a co sa tyka sudu - asertivne. a ak je to dobre podane na sude, tak sa chlap moze aj vopachat do riti, pretoze ak je v pohode, je uz jeho problem, kde aku pracu. a vobec, oragnizujte si to tak, aby ste sa nakoniec pri pojednavani dohodli a neokydavali sa navzajom.

a zakladatelovi temy podla seba naklady na 1-3 rocne dieta su okolo 300 e mesacne, ked nevyskakujem, cize 150,- e mesacne by si mal posielat na dieta. 50 eur je zalostne malo a to dieta sa oblieka, je, chodi do skolky a podobne. nie je to len o sume, ale o 30 dnoch, kedy dieta treba krmit, prebalovat, prezliekat, chodit s nim k lekarovi, platit lieky, skolku, jasle, byvanie a podobne.

miskax2
9. okt 2012

@labakam toto som si cca vypocitala ja no je to aj viac ako som uviedla rataj este plienky tak 30-50 evry mesacne podla znacky a mnozstva plus umele mlieko a kasicky ak nebude zena kojit alebo bude musiet davat specialne koli zdrav, prob. rataj tiez kolo pajdika
Vydavky na maloletú na rok 2011

strava ročne mesačne

raňajky 182,5 15,2
desiata 175,2 14,6
obed 485,5 40,5
olovrant 175,2 14,6
večera 182,5 15,2
sladkosti 76,35 6,36
ovocie 142,73 11,89
nápoje
(detský džús, čaj, iné nápoje..) 69,71 5,81
Celkom: 1489,4 124,1

Bývanie ročne mesačne
nájom 390 32,5
Celkom: 390 32,5

Oblečenie (ročné výdavky) ročne mesačne
tričká 15ks (kratke,dlhe) 59,75 4,98
svetre3ks ,mikina4ks, tenký pulóver3ks 92,94 7,75
kratke nohavice 3ks,sukne2ks,šaty3ks 76,35 6,36
plavky 13,94 1,16
obuv - jarná + jesenná 21,8 1,8
obuv - letná 2ks (sandále) 27,88 2,32
obuv - zimná – 14,90 1,2
Papuče 3ks 17,9 1,5
nohavičky10 ks, ponožky 15 ks, 58,5 0,48
tielka 5ks, podkolienky 5 ks
spodné prádlo iné - pančuchy 7ks 13,9 1,2
bundy - 2 ks (jarná, zimná) 22,35 1,86
Oteplovačky, kombinéza 36,9 3,1
čiapky, šály, rukavice 9,92 0,83
pyžamo 4ks 48 4
tepláky 6ks 31,8 2,65
osuška 11,92 0,99
posteľné prádlo (obliečky + plachta) 33,24 2,77
Paplón a vankúš 22,48 1,87
Celkom: 689,81 57,48

Drogéria ročne mesačne
pasta 8,30 0,69
šampón 9,96 0,83
sprchový gel 11,95 1,00
krémy, mlieka 13,28 1,11
pranie 49,79 4,15
hygienické potreby
(wc papier,vreckovky, zubné kefky, mydlo, ) 23,24 1,94
Celkom: 206,16 17,18

iné výdavky - mesačné ročne mesačne
plienky 214,68 17,89
lieky,vitamíny 39,75 3,31
kultúra, náštevy ZOO a pod 235,16 19,59
hračky,darčeky,kniky 288,63 24,05
poschodová posteľ 150 12,5
trojkolka 44,95 3,74
Celkom: 982,17 81,84

iné výdavky - ročne ročne mesačne
dovolenka,iný pobyt 263,88 21,99
Celkom: 263,88 21,99

VŠETKY VÝDAVKY CELKOM: 4021,42 335,12
cize cca 335e na ,esiac plus hore uvedene(plienky mlieko).......

katika2104
9. okt 2012

nuz ked ti chyba dostupnost muzskej antikoncepcie, tak skus navstivit hociktory super, hyper ci iny market, ci obycajnu drogeriu, v kazdom vacsinou v blizkosti pokladni najdes kondomy... ako ich pouzit, mas vysvetlene na pribalovom letaku... pride mi to ako celkom vhodny sposob tvojej ochrany nielen pred nezelanym tehotenstvom partnerky, ci nebodaj partnerkinym neskonalym narokom na dieta... alebo podstup vazektomiu {ktora tiez nie je 100 %}...
ak si dieta splodil, dopraj mu rovnaky standard, aky mas ty... ak nechces, tak neries, raz ta tvoj postoj dobehne a mozno prave v dobe, ked na to budes najmenej pripraveny...
tvoje prispevky na mna posobia, akoby si namiesto vazektomie podstupil lobotomiu, ale to je len moj nazor... nuz a pre teba je asi najspolahlivejsia antikoncepcia NEONDIT...

sissy27
9. okt 2012

@katika2104 megalajk 😀 😀 😀

lalinko2010
9. okt 2012

@miskax2 no toto ma dostalo!!!! ja mám dvojročného syna, ale takúto investíciu som nemala!!!!! ale je rozdiel jedno dieťa a dve deti.
raňajky 182,5 15,2
desiata 175,2 14,6
obed 485,5 40,5
olovrant 175,2 14,6
večera 182,5 15,2
sladkosti 76,35 6,36
ovocie 142,73 11,89
nápoje
(detský džús, čaj, iné nápoje..) 69,71 5,81
Celkom: 1489,4 124,1
toto je rozpis pre koľko ľudí????? pre jedno - dve deti?

lalinko2010
9. okt 2012

@labakam chceš vedieť hodnotu dieťaťa od 1 roka do 3 rokov???? je nevyčísliteľná!!!!! ak je dieťa zdravé dopraješ mu všetko a nemusí to stáť nad 100€!!!!!!! treba si vážiť to že dieťa je zdravé!!!!!!

ikke
9. okt 2012

k uvodnej otazke "reku,že či na to mam"
@labakam nie nemas. ak ratas dieta cez peniaze, bude lepsie, ked ziadne mat nebudes. 🤐

miskax2
9. okt 2012

@lalinko2010 tu je to zle vidno ale ta prva suma je kolko to vyxhadza rocne a druha mesacne a myslim si ze 15 eur na ranajky pre jedno dieta na 30dni nieje vela to mas 50 centov na den to mas rohlik maslo sunka syr a zelenina este ti aj malo bude

labakam
autor
9. okt 2012

takže tak cca v 15 rokoch by mal priemerne zarabajuci muž posielať celu vyplatu na dieťa podla nazoru niektorých užívateliek a ešte byť rád,že nie aj nejake naturalie

sashabb
9. okt 2012

@labakam zober si to tak, keď si dvaja ludia urobia dieťa tak maju financie spolu, čiže muž nevyčleňuje manželke par eur (ak je normálny), ale dáva "do rodiny" celu svoju výplatu. Neskôr, keď žena nieje už na RD tiež dáva celu svoju výplatu "do rodiny".
Keď to takto berieš (viď. prispevok vyššie) je podla teba potom normálne, že žena-matka má dávať celu svoju výplatu na dieťa a domácnosť, a chlap len niečo aby sa nepovedalo?

labakam
autor
9. okt 2012

@sashabb vieš,ale berieme situaciu,že muz sa dostal do pozicie,že dieta nevychovava,nezije s nim,nema z neho tolko radosti a je v jeho zivote len obcasnym prizrakom

aduskatt
9. okt 2012

@labakam ale pri plodeni bol snad rovnakou mnierou zastupeny ako zena.tak sa ma rovnakou mierou podielat na jeho vychove, nie?......btw, ak nechce, aby bolo iba prizrakom, je mozne poziadat o striedavu starostlivost....ak je otec "normalny" nemal by byt problem vyhoviet tomu a nemusi ho mat len ako prizrak