icon

Míňam na seba veľa?

16. okt 2022

Manžel mi v poslednom čase dáva najavo, že akosi veľa na seba míňam. Ja si to vôbec nemyslím.
Pre predstavu : raz za mesiac idem na obočie, úprava a farbenie hennou cca 20€, dva krát za mesiac idem na shellac manikúru cca 2x20€ = 40€. Mne rastú nechty strašne rýchlo, preto musím dva krát za mesiac.
Nepočítam kozmetiku, keď potrebujem kúpiť pleťovú vodu, krémy...ale to nie je každý mesiac, ale keď mi dôjdu zásoby. Platím si členstvo na cvičenie online cca 10€ mesačne. Oblečenie nejak moc nekupujem, ani elektroniku, nepotrebujem stále nové a nové handry, topánky..
Zdá sa Vám to veľa?

filipka250
18. okt 2022

Nie je to len take ,,muzske somranie"? Ze sice posomre, ale extra mu to zily netrha?

barbora18
18. okt 2022

Bol by radšej keby si sa o seba nestarala???

zobaka
18. okt 2022

nie je to vela, ja tiez idem raz za mesiac na nechty, nefajcim, nechodim ku kozmeticke, kadernicke, aspon nejaku radost nech mam

lenqua_12325
18. okt 2022

20e za obočie je masaker.
Nafarbíš si ho hennou aj sama a jeden balíček Ti vydrží dlllho.

gertrudaosem
19. okt 2022

Tak keď pracuješ, čo vobec riešiš že tvoj muž vraví že veľa minas? Ja by som to jedným uchom dnu, druhým von... Však si zarábas na seba nie? Čo to vôbec riešis alebo sa nad tým pozastavujes????

gertrudaosem
19. okt 2022

Ešte... Musíš mu všetko vešať na nos? Môj tiež mi niekoľko krát povedal ... "Zasa si si niečo kúpila"... Také poznámky mal. Odvtedy ani nevie čo si kedy kúpim a ani nemám potrebu mu to oznamovať. Zarábam si na seba a miniem na seba čo chcem a potrebujem. Tým nemyslím že preháňam, ale sú to moje peniaze a nebudem niekomu vysvetľovať čo koľko stálo a prečo som si niečo kúpila. No lebo. Aj keď len blbosť a pre potešenie alebo že mám zlú náladu. To isté, muži míňajú na seba tiež ...

andrea400
19. okt 2022

Tak ak na seba nepotrebuje míňať vôbec jeho vec ale aby mi vyhadzoval na oči čo som si kúpila tak by som mu tak naložila že by videl azda pracujem tak si môžem dovoliť čo chcem ak to financie dovoľujú. Ja nemusím riešiť kúpim si čo chcem za koľko chcem.

andrea400
19. okt 2022

@gertrudaosem presne tak niekedy ani nieje potrebné chlapom rozprávať čo som si kúpila za koľko ja som si včera kúpila parfém za 120€ a rozhodne mu to nebudem vesat na nos. Veď zarábam tak si doprajem. A keď si niekedy niečo vsimne a sa spýta a toto máš nové nie? Odpoveď to už dávno si si nevšimol s chlapmi treba aj takto

cucoriedkacucoriedka
19. okt 2022

@pribinak to isté...mám svoj účet svoj príjem...veľkou časťou prispievam na domácnosť...mám aktivity pomimo ktoré mi peniaze prinášajú...takže si dovolím...a tiež neminam hlava nehlava ..to čo potrebujem.

kvetinka75
19. okt 2022

ja za obočko - úprava, platím 2 eur a na nechty nechodím. Dlhé sú pre mňa nepraktické, nosím kratšie a upravujem a lakujem si ich sama. Dávať si robiť umelé, gelové, je podľa mňa zbytočnosť a ani sa mi nepáčia. ale zase sú ženy, ktorým to vyhovuje. Za mňa sú to vyhodené peniaze. Ja miesto toho idem radšej na masáž a to mám 20 eur mesačne. Kaderníčka každý 3.mesiac ofina a raz za polroka úprava strihu. Takže ho úplne chápem, že to považuje za míňanie. Ja tiež. Ale zarobíš, sú to tvoje peniaze a pokiaľ nemáte dlhy, je to tvoja vec, na čo ich minieš.

sandria
Autor odpoveď zmazal
cacianka
19. okt 2022

Naplanuj si mesiac veľkých výdavkov, nech vidí čo je to míňať veľa. Do bežných výdavkov pridaj kaderníčku, pedikúru, masáž celotelovu a ako bonus ešte raz šiju, kúp si kabelku, topánky, prezuvky, ponožky pančuchy, gaťky, podprdu, šatku aj šál, aj 2, tielko, tričko, blúzku, obrus aj vázu, novú rohožku pred dvere, vianočné ozdoby, veniec na dvere v jesenných farbách, objednaj nejaké veci s doručením, nech vidí náhly prírastok a aj úbytok €.
Taký malý výchovný šok.
PS. Všetko sú to veci ktoré potrebuješ, budeš potrebovať a v časovom horizonte využiješ , čiže je fuk kedy to kúpiš. Chápeme sa ?

ddaassuullaa
19. okt 2022

No, typ lakomec? Neverila by som, keby to nevidim na vlastne oci. Zhrnat, nechat sa pozyvat na obedy, nechat sa bez hanby prestravovat inymi a sam nic nikdy nedoniest, ked nik nic neponukne, tak je radsej hladny, este aj toaletku si bez hanby spricne na seba od kolegov, oblecenie roky to iste. Ale - sam pre seba ma 2 plnohodnotne prijmy. A neustale pinda na zenu, ktora ma.svoj prijem, lebo naco chodi ku kadernicke, naco si dava robit obocie...atd atd. Jeho jedina oblubena tema rozhovorov je, ako on na nema na kavu do spolocnej kasicky, co robi cca 14€ na 3 mesiace (tu kavu bez hanby pije), on nema na to ist si sadnut na pivo do krcmy (pozvat sa vzdy necha), no to je skoda hovorit. Jedine, co konecne drzi hubu, tak energie😁 ma studnu a fotovoltiku, cize aj keby velmi chcel, nemoze nariekat😁 ale prvy vrieska, kto ma tahat pri beznom plate zvysovanie🤣 to je taky typ cloveka, vecne nespokojny, lakomy aj na seba🤷‍♀️
PS: najoblubenejsia veta? Zabudol som si penazenku, ze to zatiahnes?😁

liviaf14
19. okt 2022

@cacianka 😄👌

pbra40
19. okt 2022

A paci sa mu to?
Mozno sa mu nepaci vyrazne obocie a umele nechty, a preto to povazuje za zbytocne. Moj je taky, nema rad umele nechty a aktualny trend vyrazneho obocia povazuje za velmi nepodareny hit

petkazamborska
19. okt 2022

mne sa to nevidi vela, ved moja stara svokra na seba mina viacej 70 rocna co nikam nechodi,...ako baby povedali ako to ma nastavene, moj ma tiez inak by stahoval ...pritom minam len na nechty 18 na mesiac a sampon LOREAL :D nic ine...sila...nedajboze keby som mala zit z platu muza OTRAS....

petkazamborska
19. okt 2022

neznasam chlapov lakomcov....od malicka...preto som stale bola velmi nezavisla co sa tyka penazi...a dufam ze aj budem ...brrrr

petkazamborska
19. okt 2022

uz som sa stretla s nazormi ze zeny si dali nastavit narokom vysoke rezijne na byt a potom chodili si po cash aby nieco zacharnili pre seba, alebo ze trdili ze to co si kupili maju od mamy , krstnej ...alebo ze si bocne prijmy nechavali pre seba a muzovi ani muk :D je to podla mna trapne ...citit sa ako male decko pri ockovi ...neznasam taku umelo vybudovanu autoritu muzov ...ze sa mu mam spovedat co kde som dala,. moj to riesil ale teraz sa neopovazi ...ale je taky ze aj stravenky mi berie a dava na jedlo , pritom kupuje veci ktore neznasam alebo vei ze som na nich alergicka - cesnakove veci , alebo mlieko ...atd ...toto su nevyhody manzelstva, ze sa clovek citi stale ako poddany :D

dankanka
19. okt 2022

@17alexis tak ale kazdy ma iny styl..nie je to vela, ty mozno si zase kupis kvalitnejsue a drahsie oblecenie a castejsie. Ide o princip.. on je ten posledny kto jej ma nieco vycitat, ak este k tomu fajci a pije.. mne sa umele nechty a zafarbene obocie ani nepacia, ale drahu kozmetiku si kupim, farbim si vlasy ak nestiham kadernicku..a tiez som doma s detmi a aj zarabam .co mi ma co muz kecat..tiez mu nenadavam za novu brusku :D

rivini
19. okt 2022

Tak skus odkazat muzovi, ze ja platim mesacne len za kadernicku 120 eur😂. Moj sa tiez absolutne nestara, kolko ja na seba miniem. Ale tiez pracujem

lakebabe
19. okt 2022

Je to podľa mňa lakomy chlap ktorý svojej žene nedopraje.Pokial nemáte finančné problémy a zarobíš si na to je to tvoja vec. Ja chodím dva krát mesačne na nechty, každých šesť týždňov farbenie u kadernicky plus napájania vlasov, v lete pedikúra, dva razy ročne botox a výplň pier.To nerátam kozmetiky a oblečenie každý mesiac permanentnku do fitka .Nikdy ani obočie nezdvihol,ale ani ja pri jeho nakupovaní veci na šport a autá. Každý nech si minie podľa výšky svojho príjmu a podľa svojho vlastného rozumu.

lakebabe
Autor odpoveď zmazal
lakebabe
19. okt 2022

To nehovorím o výletoch restikach dovolenke a wellness to je automaticky u nás v chlapovi réžii keďže príjmy sú niekde inde. Nie je väčší mor ako lakomy chlap co vlastnú zenu nikde nevezme a nič jej nedopraje keď na to ma

mamalucy
19. okt 2022

Ja napríklad teda toľko na seba meninám na kozmetiky, nechty... Chodím iba raz za čas ku kadernicke...ale zas si občas kúpim niečo drahšie na seba a doprajem aj jemu...aj keď on nie vzdy"potrebuje" No napadlo ma,že možno to počúval doma u rodičov, možno nemali toľko peňazí a tak to prenáša do vášho vztahu a ani nevie prečo sa na to pyta...No a ešte by som sa zamýšľala nad tým, či sa Ťa to pýta sa to vycitavo,alebo len informativne...Možno to ani nie je výčitka,možno to che mať len ako v rámci prehľadu vo financiách a tebe sa to môže zdať ako výčitka....Každý z vás to môže mať nejak inak. Je dobré si o tom v kľude pohovorit a akceptovať to. Pokiaľ si to môžeš dovoliť a nejak vážne vám o nenarúša rozpočet, tak by to naozaj nemal byt problém.

lucinka1988
19. okt 2022

@rivini Presne toto aj ja, to keď si zrátam, čo všetko na seba miniem, snáď je to aj 300€ mesačne- s prehľadom, niekedy aj viac..Ale pokiaľ mi to príjem dovolí, nikdy na sebe šetriť nebudem..Nikdy! Je to jedna z mojich top priorít sa o seba starať a dobre vyzerať! A to už čo by bolo, aby mi to manžel vyčítal..Našťastie o tom ale nemá absolútne prehľad, keďže máme jeden spoločný účet a potom každý svoj na svoje výdavky..

silvia31
19. okt 2022

@17alexis kde, prosím, je kaderníčka za 10e a o aký úkon sa jedná? Za 10e mi v Bratislave ani neumyje vlasy.. nie to ešte spraviť strih alebo upraviť účes.. ísť na nechty neznamená len mať umelé nechty, napr ja chodím a nedávam si umelé nechty, ale farebný gél na svoje, aby sa mi nelamali a boli upravené..

zejdlikova
19. okt 2022

Haha toto ma pobavilo…pusti si pesníčku gádže nemíňajú love zasmejes sa😂 nakopni svoje sebavedomie❤️😉so svojimi peniazmi si rob čo chceš makáš na ne TY…a keď sa bude opäť pýtať koľko si platila oprav ho - mal by sa pýtať kedy ideš znovu aby to mohol zaplatiť on🙂

kassandra25
19. okt 2022

Nie, minas malo. Jeho mátajú tie vifitelné nechty mozno, alebo on chce mínat na seba....

andrea400
19. okt 2022

@lucinka1988 tiež tak vravím a čo všetko si kúpiš za 300€

17alexis
19. okt 2022

@silvia31 priamo ZA. Vlasy si davam iba podstrihovat rovno, ziadny speci uces. Naposledy vsak mala volno, ked som potrebovala, tak za rovne ostrihanie u inej som nechala 30€ a este aj to mi tak urobila, ze presli 3 mesiace a ja stale nadavam. Mam to akoby len sekerou utate. Cakam, az dorastu, nech idem zas k mojej na opravu. 🤦‍♀️