icon

Môže mať 1 človek 2 hypotéky?

janka1989ya
11. mar 2015

Ahojte,

Chceme kupovať byt ,lenže mužovi nedajú ,skrz jeho mladicku nerozvaznost ,keďže má záznam v registri .( čakali by sme minimálne 5 rokov)
Cez nebankovku nechceme ísť .
Jeden pár , ktorý Nám bezvýhradne verí ,a my im tiež poznáme sa x rokov(je to rodina) Nám ponúkli ,že by zobrali pre Nás hypo a potom by sa to prepísalo po tých 5 rokoch na Nás .
Moja otázka je ,či :
-môže mať niekto 2 hypo (ak má super bonitu a je schopný splácať )
-môže byť napísaná hypo na nich a byt na nás ?
a ako sa to ošetrí v rámci tejto dohody ? myslím u notára ,či sa dá spýtať nejaká zmluva aby sme si mohli 100% dôverovať navzájom .
Ak sa vyznáte budem vďačná za každú radu..

Strana
z2
zutera
11. mar 2015

Může, pokud má dostatečny zarobek a banka schválí,může mít i 15hypotek🙂

svetka66
11. mar 2015

@janka1989ya ahoj, nepises, ako si na tom s prijmom Ty...
da sa to osetrit, keby mas ty prijem...
ale napis mi IP, robila som v banke dlhsie, len to nechem pisat na plochu,
ak mas zaujem kludne IP.

zuzka38
11. mar 2015

@janka1989ya jasne te moze aj ja mam dve :D

jolly84
11. mar 2015

Určite byt nemôže byť na Vas.......naozaj si tak bezvýhradne veríte?

dankaa78
11. mar 2015

samozrejme moze mat aj 2 hypo.zavisi to od vasich prijmov a hodnoty zabezpecenia nehnutelnosti 🙂

svetka66
11. mar 2015

@jolly84 MUDRO =)

natalym
11. mar 2015

To sa povie teraz, že si bezvýhradne veríte, ale keď sa jedná o peniaze tak si nebudete veriť, tomu ver.
Byt bude ich.

zuzin78
11. mar 2015

@janka1989ya ja osobne by som si od nikoho z rodiny nepoziciavala peniaze, lebo staci ak sa oneskorite o par dni s platenim, a uz nebudete mat dobre vztahy... a rodine budu chodit upomienky a potom oni budu mat z toho len a len problemy.....
Byt nemoze byt na Vas prepisany, ved vy si neberiete hypoteku ale tvoja rodina(znamy)...

martul
11. mar 2015

@janka1989ya Nie som veštica, ale s určitosťou ti viem napísať ako to dopadne:
1. vaša rodina ktorej ,,bezvýhradne veríte" si zoberie pôžičku
2. kúpi byt, ktorý bude napísaný na nich samozrejme!!!
3. budete tam bývať vy a splácať z vašich peňazí
4. po pár rokoch vaša rodina, ktorej ,,bezvýhradne veríte" si zoberie svoj byt
5. vy budete aj bez bytu aj bez peňazí, ktoré ste jej splácali.

Mimochodom, ak im budete dávať mesačne peniaze, dúfam, že aspoň budete mať aspoň nejaký relevantný doklad od toho, že im dávate nájom, to by asi chcelo nejakú zmluvu od právnika, že po zaplatení mes. splátok sa byt prepíše na Vás, ak sa to vôbec dá.

Do tohto by som nešla ani keby to bola moja sestra alebo rodičia. Nikdy.

sisaha
11. mar 2015

@janka1989ya nesla by som do toho. aj u nich sa moze pocas 5 rokov hocico stat (rozvod, umrtie). co potom? byt je ich, splatky platite vy. Co ak po 5 rokoch banka nebude suhlasit s tym, aby hypo presla na vas? Ona ma ten byt zalozeny a ona si svoje peniaze bude strazit. Radsej tych 5 rokov pockajte a potom si kupte byt.. Medzitym setrite na stavebnom, alebo si peniaze odkladajte.
a na otazku ci clovek moze mat dve hypoteky, odpoved je moze.

janka1989ya
autor
11. mar 2015

Len som chcela vedieť ,či sa to dá tie dve hypo , odpoveď som dostala ,že áno to je pre Mňa podstatné ..
Byt bude na Nich ,ale TP tam môžme mať ..
ošetríme to aj notárom..
Čo sa týka pripomienok ,či si natoľko veríme ,ÁNO v tejto dobe nezvyčajné ,ale veríme si natoľko a už sme s Nimi takúto situáciu mali , a všetko dopadlo tak ,že máme stále super vzťahy ,a preto Nám vracajú to keď sme im pomohli v jednej situácií ..

Ďakujem za reakcie

shopoholocka
11. mar 2015

Ste mlady tych 5 rokov v klude prezite niekde v podnajme a potom si poziadajte hypo...Ja som bola blba verila som rodine a to islo lenn o sumu 500eur a teraz spolacam cez exekutora vyse 3000eur takzeeee odporucam nespolcovat sa s nikym🙂

jasminet
11. mar 2015

@janka1989ya trvaly pobyt ti ziadne pravo na byt nedava - z trvaleho pobytu ta mozu behom 1 minuty odhlasit .... ale ked si verite, tak nie je co riesit 😉

belllinka
11. mar 2015

V otazke finnacii by som bezvyhradne nedoverovala ani sama sebe 😀 nieto ešte niekomu inému...

sisaha
11. mar 2015

@janka1989ya presne tak.. trvaly pobyt ti negarantuje pravo vlastnictva na byt...
Ale vidim, ze si sa rozhodla. U notara neosetris vsetko co sa moze prihodit.. Ak nahodou o 5 rokov nebudes vlastnikom toho bytu, tak ani nezakladaj diskusiu - splacali sme 5 rokov byt a oklamali nas.. 5 rokov odklad kupy bytu nie je totizto katastrofa.
Uvazuj aj nad situaciou, ze by si sa mohla rozviest.. Nikdy nevies co bude dopredu.

zuzin78
11. mar 2015

@sisaha dobre napisane 🙂clovek nevie co bude zajtra a nie o 5 rokov...

adinam
11. mar 2015

@janka1989ya,do tohto by som určite nešla za žiadnych okolností...

pribinak
11. mar 2015

Toto je ciste sialenstvo!!!!!

jana2679
11. mar 2015

ja by som do toho nešla, veľký risk 😢

ammellia
11. mar 2015

v ziadnom pripade to takto nerieste. fakt sa moze stat cokolvek, aj neumyselne - napr. to umrtie a co potom?
Alebo jeden z nich pride o pracu, prestanu splacat "vasu" hypo a vy pridete o byt.

A co take hrozne robil tvoj chlap, ze az o 5 rokov sa da. Napis mi spravu, ak chces, robila som v banke ;)

pslahorova
11. mar 2015

MY MAME 2, + dalsie 2 pozicky , vsetko z tej istej banky.V ostatnom poradit neviem.

jolly84
11. mar 2015

@janka1989ya verím, že si aj dobrý ľudia, aj ja ľuďom verím, ale toto je aj na mňa moc, držím palce, aby ste aj po 30 rokoch mali korektné vzťahy. Bývať tam budete vy, áno? Čo vám je ten pár?

viera27
11. mar 2015

si si inak vedoma toho, ze za 5 rokov sa cena tej nehnutelnosti velmi zmeni? To len ako dalsia neznama do tej tvojej rovnice.
Inak aj ja ti velmi verim a som dobry clovek. Nechcela by si posplacat 5 rokov moju hypoteku, prosim? Je to pekny dom v dobrej lokalite a po 5 rokoch ti ho prepisem. Slubujem!

jolly84
11. mar 2015

@viera27 a čo z toho potom budeš mať ty?😀 jedine, že ju oklames, či?

jolly84
11. mar 2015

@shopoholocka preboha!!!!

viera27
11. mar 2015

este ti doplnik. Kolegyna tak splaca za svoju sesternicu (ktorej rucila na uver) 780E mesacne uz 3 roky. Ruku by za nu dala do ohna. Maju notarsku zapisnicu, uznanie dlhu a je im to na ... tahaju sa po sudoch a este dlho budu.

viera27
11. mar 2015

@jolly84 ja? Zaplatenu hypoteku na 5 rokov. A to sa pocita :D
Jasne ze oklamem, vsak takto naivnym ludom peniaze hadam ani netreba :D

jolly84
11. mar 2015

@viera27 súhlas, tiež by som do toho nešla......vsak predávajú aj novostavby, kde si 5 rokov v podnájme, potom vezmes hypo a už zaplatenú sumu odrataju z hodnoty......

jolly84
11. mar 2015

@viera27 to snáď nie je pravda......prečo to platí, nech dajú do dražby....a súd tak dlho trvá?

viera27
11. mar 2015

@jolly84 nemaju co dat do drazby. Jednalo sa o uver. Dom prepisali na deti. Jednoducho im nemaju co zobrat :D. Dlh sice uznali aj deti, ale tym padom je teraz 5 dlznikov. A ku kazdemu sa pristupuje inak, atd atd. Este aj kazde jedno sudne rozhodnutie musi byt v 5 kopiach poslana 5 ludom. Staci ze jeden neprevezme (ano, tu este plati ze musi prevziat), odvola sa, zacinaju s kazdym ukonom odznova. No komplikovane, ked mi to vysvetlovala. Oni sa k svojim peniazom dostanu, ale trva a este to bude trvat roky! Najblizsie mozno ked bude niektory z dlznikov v nejakom dedicskom konani :D

Strana
z2