icon

Môže môj otec ručiť mojou nehnuteľnosťou?

4. sep 2023

Moze moj otec rucit pri hypoteke mojou nehnutelnostou , aj ked nie je nanho napisana? Dakujem

sense
4. sep 2023

Ty môžeš byť otcovym rucitelom a ručiť svojou nehnutelnostou

autor
4. sep 2023

@lenkakoc444 to ze si domyslate, zato ja nemozem. 10 ludi to pochopilo. 2 nie .. tak neviem v kom je problem

liv1
4. sep 2023

Otazka bola naozaj zle polozena. V prvom momente ma napadlo pri vsetkych tychto storkach na MK, ze jej tu nehnutelnost daroval a teraz ju chce asi zalozit bez jej suhlasu.
Spravne si sa mala opytat. Mozem otcovi na uver rucit svojou nehnutelnostou? Odpoved je ano. Moze tvoj otec? Nie bez tvojho suhlasu, ano s tvojim suhlasom.

autor
4. sep 2023

@liv1 a kto pisal ze bezmojho suhlasu? Netreba si domyslat

liv1
4. sep 2023

Staci polozit normalne/spravne otazku, vyhnes sa vysvetlovaniu

lukbe
4. sep 2023

@autorka Ale nepísala si ani s tvojím súhlasom. Otázka bola naozaj položená nepresne. Nechápem, preco máš problem priznať si to.

listy456
4. sep 2023

zakladatelke temy akurat odporucim ze nechaj ich tak.... je jedno jak tu otazku polozis slusny clovek co vie o com sa rozprava tu ta ti poradi spravne a nebude chybicku hladat tam kde ju hladat netreba.... no dedukcia ludia.. a ked otazke nechapem tak sa spytam jak to bolo myslene a nebudem tu posmesky hadzat... drzim paste nech dobre vybavite hypoteku @fallon1 a nechcel si povedat nahodou ze z nas sa tu smeju a nie z vas?? :dd ved tu pises jak taka kvocka si sucastou tejto komunity smutnej.. duplom chlapi co nemaju priatelov a odbavuju sa tu na modrom koniku to je na zaplakanie, znami vedia ze tu spamujes??... rovnaka uroven jako blbe temy akurat ze tato blba neni ale ty tu aj tak kvasis. 🙂)) tolko asi k tomu a nepukni od nervov ja uz neodpisem, moc ten mk prezivas :Dddd

fallon1
Odpoveď bola odstránená
listy456
4. sep 2023

@fallon1 tak vidis, ukludni nervicky dovzdelať sa treba az potom komentovat... alebo chod spamovat do rodinneho chatu, moj. Urcite by sa ti vysmiali keby vedeli co tu robis. :Ddd A maj pekny dnik

fallon1
Odpoveď bola odstránená
syslik81
4. sep 2023

suhlasim,ze otazka bola zle polozena.. ak s tym suhlasis tak mozes otcovi rucit ... ale ty si to napisala stylom,ze otec chce zobrat uver ,rucit tvojim domom a ty o tom bud nevies alebo stylom pisania niesi ani plnoleta .. ak vsak naozaj plnoleta niesi treba suhlas sudu

majla87
4. sep 2023

Tiez som najskor pochopila, ze otec chce rucit cudzou nehnutelnostou. To mozne nie je.
Rucit mozes ty tvojou nehnutelnostou.

lienka.7
4. sep 2023

@autorka ano, moze. Dáš mu na to súhlas (resp.banke). Kolko rodičov tak ručí svojim deťom ich bytom. Uplne normalne

simca06022011
4. sep 2023

mozes, ale podla moznosti by som si to zabezpecila, logicky, ked berie nehnutelnost nech si ruci tou jeho ak sa da... ak nie, tak by som si patricny podiel tej nehnutelnosti NOVEJ dala zapisat na seba alebo nejak osetrila to, ze ak by nesplacal, zatazeny bude moj dom. Si v podstate takmer v pozicii rucitela, budes musit zalozit dom, suhlasit s tym atd.
JE to v poriadku, robi as to, ale zabezpec si to.

syslik81
4. sep 2023

mozem otcovi rucit mojou nehnutelnostou? to mala byt otazka

autor
4. sep 2023

@simca06022011 ano viem, dakujem

autor
4. sep 2023

@syslik81 😀 😀 😀 pane boze.

lenkakoc444
4. sep 2023

Ja si nedomyslam slusnesomti napisala ,ze tvojaotazka je zle polozena ako ti to tu napisalo uz x ludi.

lienka.7
4. sep 2023

@autorka otázka nebola položená uplne ok, ale ja som napr. pochopila, co si mala na mysli.
Iné si tu proste iba potrebujú rypnut 😉👌

zmrzlinka2021
4. sep 2023

Moze rucit, ak ty s tymm budes suhlasit.

prosim ta - nesuhlas

sasa1310
4. sep 2023

samozrejme, že môže. Len treba tvoj súhlas

guudy
4. sep 2023

@autorka proste si zle položila otazku. Stane sa kazdemu...ja by som ti odpovedala rovnako ako @fallon1 . Nie je to chytanie za slovíčka, ani domýšľanie...

mandarinka555
4. sep 2023

Ani "za boha" si nepriznáš chybu, že si nesprávne položila otázku a teda vyznela stupídne👎

miskakyska
4. sep 2023

@listy456 hociktorú tému rozklikneš v každej svieti so svojím pribrzdenym komentárom,ako prvý 🤓hlavne, že z nás sa smejú a stádo vede vúl

hipuska
4. sep 2023

@fallon1 vieš, každý inteligentný pochopí. Tí, čo nie sú veľmi rozumovo obdarení, musia dostať položenú otázku tak, ako si ju napísal ty. 😏

katkaseiner
4. sep 2023

Mozem len jednu otázku? Preco neide otec rucit tym, co kupuje - ak kupuje byt na hypo, normalne ho moze zalozit (fakt uplne zvycajny postup). Urcite sa bude jednat o hypo? Skus zistit viac. Tiez som v hypo nebola zbehla, len teda 3 roky sa ma to tyka tak mi pride divne ze otec chce rusit tvojou nehnutelnostou. Neviem kolko ma otec rokov ale nesla by som do toho ani takto, ani opacne (ze by otec rucik svojou nehnutelnostou na tvoju hypo). Cas splacania je dlhy, cokolvek sa moze stat a nakoniec si budes este raz splácať vlastnu nehnutelnost. Poriadne si to rozmysli

martinka13
4. sep 2023

Za úver nebude ručiť nehnuteľnosťou otec, ale Ty.

mandarinka555
4. sep 2023

@hipuska To fakt? Veď keby sa nepýtala chujovinu, tak by nevznikli tieto nemiestne hádky medzi diskutujúcimi...Ja som si napríklad hneď po prečítaní pomyslela, že je trafená málo, ale zato presne, lebo sa pýta ko***** a nie, že sa akože "pomýlila" a otázku položila nesprávne...Máš preto pocit, že som pribrzdená?

alickapusinka
4. sep 2023

Otázne je že ak prestane otec platiť čo nastane potom ak chceš založiť svoju nehnuteľnosť. Nikdy by som neručila nikomu ani rodičom nikomu. S rodinou mať kšefty najhoršie čo môže byť. Aby si nakoniec neostala s holým zadkom a nepriateľské vzťahy v rodine.

hipuska
4. sep 2023

@mandarinka555 áno fakt. Denne sú tu tehotenské testy s úplne jasných výsledkom, otázky typu..môžem byť v tom, keď sme mali kondóm, alebo ..moje dieťa má vyrážky, čo to môže byť... atď. ale keď niekto položi takýto typ otázky ...zle sformulovanej, konečná. Nie každý sa orientuje v tejto sfére.