Môžeme si finančne dovoliť bábätko?
Pracujem ako zs a mam plat ak mam dost nadcasov okolo 1200 niekddy 1300 ale ak nemam nadcasi tak okolo cca 900. Muz ma 850. Ja mam este dlhy ktore splacam cca 400 euro este asi 10 rokov. Hypo mame 300, internet 17€, elektrika okolo 20. Za stravu minime 100€, naftu okolo 200 plus krmivo pre zvierata cca 50. Vsetko platime napoly. Ak by som chcela babatko myslite, ze by sme to utiahli ci radsej na babatko zabudnut?
V tvojom veku by som do toho už šla . V zlej fin situácii predsa môže ísť dieťa do jaslí a ono , nemusí sa hneď podariť už predsalen . Niekto vyžije aj z menej peňazí a tu je , nie je každá rovnako náročná . Budeš sa musieť určite uskromniť
Ked dieta tak teraz. Vek nepusti a situacia nikdy nehude idealna.
Ja si vôbec nemyslím, že si lenivá alebo niečo v tom duchu. Som skôr nahnevaná na to, že tu na Slovensku aj keď človek poctivo pracuje, nedostáva plácu hodnú toho, aby mohol žiť na úrovni a na úrovni zabezpečovať svoju rodinu. Môj príspevok mal byť povzbudením, nie kritikou. Keď som napísala, že by bolo dobré si sadnúť za jeden stól a s mužom hľadať nové možnosti zärobku, nemyslela som to zle.Je mnoho ľudí, ktorí sú v tvojej situácii. Platy sú prosto také, aké sú tu na Slovensku. A takmer každý rieši možnosti navýšenia rodinného rozpočtu. Bábätka sa určite nevzdávaj. Ak by si zahodila šancu ho mať, mohlo by to časom byť pre teba veľmi bolestné. Želám ti, nech sa ho raz dočkáš a tiež múdrosť v tom ostatnom. 🙂
@matkahelka tak toto pocujem prvykrat aby si sestra nosila domov veci. To ako fakt? Ty brdo. Zasnem.
Tie dlhy sú riadna pecka... Ale z mojej skúsenosti, ak nie si náročná, budeš kojit,tak dieťa do 2r stojí prt makovy.. baby nosili k tomu plienky len do 1,5r.. nebyť plaveckého výcviku a pohybových krúžkov,my sme to finančne takmer nepocítili... No mne každá novodobá pomôcka prišla ako zbytočnosť ..
Nehnevajte sa na mna,ale chcete dieta a čakáte že vám ho bude chovať rodina?Alebo že vám bude kupovať stravu rodina?To ja by som toto veru nechcela,keď chcem dieťa,tak si najdem takú prácu,aby som si to dieťa mohla dovoliť,a nie to aby mi kupovali potraviny a asi potom aj mlieko a oblečenie pre bábätko.A to dieťa nie je lacna záležitosť,viem to sama podľa seba

Este je tu taka moznost, nakolko zarobis viac ako tvoj muz, po Tvojej MD moze ist na otcovsku, neskor na rodicovsku Tvoj manzel.