Môžte mi niekto poradiť s daňami?
Ahojte,mohol by mi niekto poradiť s daňami,prosím. Minulý rok som bola 3 mes.zamestnaná,potom PN-ka a materská. Môžem si podať daň.priz na tie 3mes. čo som odrobila a manžel daň. úlavu na mňa a dieťa? Aké potvrdenia bude potrebovať on- o výške PN-ky,materskej aj rodičovský prísp. a prídavkyy na dieťa? Aj ten môj doklad od zamestnávateľa? Či to stačí len mne? Mám v tom guláš. Ďakujem
@zlatusik28 Jej no super. Ďakujem moc za radu, už som z toho bola na nerv. Nemám rada tieto vybavovačky, hlavne preto že sa všeko každý rok mení. Toto by mali dať v školách ako povinný predmet.
@zlatusik28 a vlastne ani tie jednorazové príspevky pri narodení tam nepatria?
ahojte chcela by som sa spytat, ci musim podat danove priznanie za rok 2010, ked som zaciatkom roku 2010 bola na materskej dovolenke a teraz som na rodicovskej? Dakujem

@alenka6 ahoj, môžeš si podať daňové priznanie, potrebuješ potvrdenie o príjmoch od zamestnávateľa plus potvrdenie zo SP že si bola na materskej a PN. Do príjmu si však nedávaš ani materskú ani PN, ani rodičák, len tej príjem z práce. Manžel si tiež môže dať úľavu na teba, a treba mu výšku tvojho príjmu, tam sa zarátava aj materská, aj Pn a aj príjmy od zamestnávateľa, ak je celková suma nižšia ako 4025,70 tak sa mu to oplatí. To potvrdenie od zamestnávateľa si presvieť a kopiu daj manželovi ako doklad k daň.priznaniu, plus potvrdnie o výške Pn a materskej, dajú ti to na SP. Rodičovský príspevok sa nezarátava ani tebe ani manželovi. A k daňovému bonusu treba kopiu rodného listu, ktorý tiež doloží k daň.priznaniu. Dúfam ,že si z toho vyšla 🙂