icon

Môžu mi stiahnuť peniaze pri mínuse na účte?

6. nov 2024

Dobrý večer, na účte mám skoro 45€ mínus . Priateľ mi chce poslať peniaze . Stiahnu to hneď ??

maranco
7. nov 2024

A v akej krajine vyberal?
Nepoužíval DCC?

https://www.youtube.com/watch?v=9k301M4ZEw0
slavka1988
7. nov 2024

Nepises akú máš banku ale ja mám banku z ktorej viem cez telefón poslať kód a keď niekto príde k bankomatu za pomoci toho kódu peniaze vyberie (čiže žiaden účet kartu nepotrebuje)

autor
7. nov 2024

@maranco . Určite nie . Sk, z bankomatu slovenská sporiteľňa

autor
7. nov 2024
autor
7. nov 2024

@slavka1988 to fakt . To je aká banka ?

maranco
7. nov 2024

SLSP bankomat dovolí cudzím vybrať naraz 200€ nemusí po 100€
365.bank má poplatok za výber z bankomatu 4€ od decembra bude 5€.
Načo vlastne toľko zbytočne vyberal, keď tam máte poplatok? veď nákupy môže platiť kartou.

Vo FIO môžeš mať bezplatne 2 platobné karty a vyberať z ľubovolných bankomatov bez poplatkov.

S platobnými kartami Visa máte neobmedzené výbery zadarmo zo všetkých bankomatov po celom svete.
S platobnou kartou Mastercard máte každý mesiac 2 výbery zadarmo z akéhokoľvek bankomatu na svete

simca06022011
7. nov 2024

ucet si otvoris aj online druhy, raz dva.
Podla mna absolutne nemate prehlad o nicom... tak ak sa mu neda vyberat hotovost, tak predsa otvori aplikaciu a pozrie = podla vsetkeho ma nastaveny nizky limit! vybery z automatu su spoplatnene a casto nie malo, duplom v zahranici.

juliet86
7. nov 2024

kde bybate kolko mas rokov ake stare mas dieta? miestna charita potravinova banka alebo organizacia jeden rodic ti nevie pomoct?

autor
7. nov 2024

@juliet86 Mam dve deti. 5 rokov a 2. Mam len oca ktorý je na dôchodku a tiež stoho nemá veľa.

autor
7. nov 2024

@juliet86 býva dosť ďaleko takže tiež sa mi nedá ani ako ho navštíviť

hellwant
7. nov 2024

@maranco To som cítal, viem, tak ale teraz je lepsie podka teba neporadit jej nijako? Piše, že priateľ vyberal iba po 100. Bud to ma tak nastavene( da sa to, kto by to ale nadtavil na tak malu sumu), alebo su fakt uplne mimo fin. gramotnosti.

la_dolce_vita
7. nov 2024

Takze ste v minuse kvoli vyberom z bankomatu? Tak potom zmenit banku. Nikdy som nedala za vyber z ATM ani euro.

slavka1988
7. nov 2024

Primabanka to ma ale aj tatra ostatne meviem synovi viem tak kód poslať keď chceš niečo v meste kúpiť tak vyberie peniaze aj bez karty stačí mu ten kód

autor
7. nov 2024

@la_dolce_vita Áno, musím zmeniť banku . Keď dostanem rodičak tak pôjdem .

maranco
7. nov 2024

@slavka1988 len musí ísť k bankomatu danej banky, nemôže z hociktorého bankomatu vybrať
a keď bežne potrebuje vyberať z bankomatu tak by mal mať vlastnú kartu na svoje meno

maranco
7. nov 2024

Doteraz priateľ ešte nevyberal z bankomatu že nevedel že tam má poplatok za výber z bankomatu? Cenník svojej banky nepozeral? Pohyb na účte pravidelne nepozerá, v mobile nemá notifikácie o pohyboch?

Keď už účet v banke tak mať v takej, ktorá podporuje okamžité platby, viete si do 10 sekúnd preposlať peniaze kedykoľvek aj cez víkend.

amonet
7. nov 2024

ucet slsp alebo tatrabanku si dokazes zalozit aj cez aplikaciu v mobile pozri stranku banky. je k dispozicii hned v tatra banke mas hned k dispozicii aj virtualnu platobnu kartu ktoru si das v mobile do penazenky a nor zaplatis. dokonca cez bankomat tatrabanky vies vybrat peniaze priamo z aplikacie bez platobnej karty plastovej

amonet
7. nov 2024

@maranco ono moze mat balik kde ma trebars tri vybery kartou zadarmo a kazdy dalsi spoplatneny a to si bezne ludia neuvedomia pokial to pravidelne nevyuzivas a navyse niektore bankomaty su take ze nevie vybrat na jeden vyber viac

maranco
7. nov 2024

@amonet v SLSP aj TB budú platiť mesačný poplatok za účet ak jej vychádza na živobytie 5€ na týždeň
mali by vyberať takú banku kde neplatia poplatky za účet, za kartu ani za výbery z bankomatov

miskakyska
7. nov 2024

@princkrason dvaja vychcanci, čo žijú z ruky do huby a skušaju zobrať na internete... keď jej v predchádzajúcej diskusii nikto nepýtal číslo účtu tak sa zmazala, baby sa snažia radiť a rady si môžu strčiť za klobúk, má to na saláme, ešte tam ktosi napísal, že vypytuje aj po FB ..zrejme ju ktosi spoznal...teraz pred Vianocami bude plné sklo "dojímavých" príbehov... A vždy sa niekto nájde,kto sa zlutuje... takže kuvikanie ešte len začne
Myslím že aj tu sa baby zbytočne snažia,nepotrebuje rady o novom účte ale prašule na účet, ktorý má

amonet
7. nov 2024

@maranco tatra ma akciu ak si ucet zalozis online mas ho na 24 m zadarmo
https://www.tatrabanka.sk/sk/personal/ucet-plat...

hsara99
7. nov 2024

Revolut, máš to hneď tie € aj zo zahraničia

slavka1988
7. nov 2024

@maranco Ano 🙂

miskakyska
7. nov 2024

... vidíte.. snažíte sa radiť a ona vám napíše miesto poďakovania akí ste všetci múdri..ako keby všetci mohli za to, že ona je v sra*kach😡

maranco
7. nov 2024

@amonet tu máš prehľad z ktorého bankomatu koľko vieš na jeden výber vybrať
https://zive.aktuality.sk/clanok/THdEhu7/vybera...

účet v TB môže mať zadarmo, ale ak vyberie v bankomate SLSP tak zase zaplatí poplatok 5€, bude potom čakať na rodičák aby mala na autobus a cestovala do mesta k bankomatu TB?

inak nevidím dôvod načo vyberajú toľko z bankomatu, veď aj v dedinských potravinách sa dá platiť kartou a nemusia platiť poplatky za bankomat

autor
7. nov 2024

@miskakyska o kom to tu teraz píšeš?? Zdá sa ti ze tu od niekoho pýtam peniaze alebo čo ?? Nemýlil si ma z nejakou osobou .

la_dolce_vita
7. nov 2024

Autorka, radim ti zalozit si novy ucet v banke, ktora ma vela bankomatov, 2 karty pre kazdeho z vas a hoci budete platit mesacny poplatok, oplati sa vam to. Vyberat v inej banke po malych sumach je vyslovene hlupost! Najma ak nemate na plienky.. vyhodene peniaze! Teraz ti posle a len sa vyrovna minus, teda ak ste v nepovolenom debete. Ak je debet povoleny, co zrejme nie je, tak vybrat mozes, ale lepsie je platit kartou zadarmo.

autor
7. nov 2024

@miskakyska Nikto nemôže zato ze som v sračkaš . Boli ma zo všetkého halva je mi na zvracanie neviem co mam robiť a ti my tu píšeš toto. Nechcem od nikoho peniaze chapeš bože môj.

autor
7. nov 2024

@miskakyska čítaj radšej vyššie komatnere a potom sa ozivaj kto co mi napísal miesto toho aby mi poradil mi ide písať ze prečo je to môj priateľ a nie manžel. Akože fakt sa mi zastavuje rozum pri takýchto vetách co tu čítam samozrejme česť výnimkám.

maranco
7. nov 2024

@la_dolce_vita najviac bankomatov kde sa neplatí žiaden poplatok za výber má FIO, Unicredit, mBank (s podmienkou výberu nad 70€) a Revolut
jednoducho použiješ najbližší bankomat a vôbec neriešiš komu patrí, lebo ho máš zadarmo