Musím k daňovému priznaniu doložiť evidenciu z úradu práce?
Dobry den, minuly rok som bola na rodicovskej dovolenke do 3 rokov dietatka, potom na urade prace na podpore a zase na platenej rodicovskej zo zdravotnych dovodov dietatka. Ked malo moje dietatko 3 roky minuly rok v lete byvaly zamestnavatel mi prepletil dovolenku 1000 eur. A z tejto sumy mi ide robit byvaly zamestnavatel danove priznanie, a tym mi vznikne narok na danovy preplatok. Je potrebne k danovemu priznaniu dolozit aj evidovanie na urade prace, a schvalenie rodicovskeho zo zdravotnych dovodov dietatka? Dakujem
@lucka_ke Dakujem za radu, ktora mi nedala nic. Prislo mi postou, ze mi to urobia ak nemam zamestavatela. A ze mam dolozit potrebne papiere a poslat im to postou. Preto sa pytam tu.
nemusis dolozit nic k rodicaku ani k evidencii na Upsvar, iba ak by si mala iny zdan.prijem, to dolozis
@kat_ Dakujem krasne za odpoved
moja rada ti nedala nič - ja som ťa len opravila, že píšeš nesprávne čo ti ide robiť zamestnávateľ a že on ti najlepšie povie, čo máš doložiť
@lucka_ke Zamestavatela nemam, aj som to pisala. Som na platenom rodicaku. A ako som pisala prislo mi postou, ze byvaly zamestavatel mi rocne zuctovanie urobi. Ja som dala presnu otazku, ci dane papiere potrebujem poslat. Nastastie uz mi tu mudra zienka poradila. A ty sa nevyjadruj ku tomu ku comu radu nevies dat. A iba od veci pises, ze sa mam spytat mzdovej a zamestavatela. Taketo rady si nechaj pre seba.
aj v nadpise aj v texte píšeš o daňovom priznaní, len som ťa slušne opravila, nič viac, všetko dobré

zamestnávateľ robí ročné zúčtovanie nie daňové priznanie a on ti potom aj vyplatí daňový preplatok, opýtaj sa mzdovej účtovníčky čo potrebuješ doložiť