icon

Musím podať daňové priznanie pri nízkych príjmoch?

26. mar 2026

Prosim vas musim si podat danove pracovala som len v januari par dní , a bola pn do apríla mala som vazny problem s platnickami..potom som isla od konca maja az na dohodu pracovat do septembra ale sumy.boli male na papieri okolo 180 eur 170 eur 86 eur, ostatne mi islo do obalky, prosim vela ludi mi hovorí ze nemusím podavat danove je to pravda?

anonym_eded76
26. mar 2026

@anonym_autor ak si nezarobila nad 2 876,90 € v hrubom tak nemusíš.
Ak ti ale sťahovali preddavky tak by ti ich mali vrátiť

petrastrbanikova
26. mar 2026
@anonym_eded76

@anonym_autor ak si nezarobila nad 2 876,90 € v hrubom tak nemusíš.
Ak ti ale sťahovali preddavky tak by ti ich mali vrátiť

@anonym_eded76 mne sťahovali ale po novom ze sa mi neoplatí robiť daňové lebo by som musela este cca 35e doplatiť 🤷‍♀️pritom mali vracat okolo 120e

anonym_eded76
26. mar 2026
@petrastrbanikova

@anonym_eded76 mne sťahovali ale po novom ze sa mi neoplatí robiť daňové lebo by som musela este cca 35e doplatiť 🤷‍♀️pritom mali vracat okolo 120e

@petrastrbanikova po akom novom? to kto povedal?

anonym_de70f6
27. mar 2026

@anonym_autor pokiaľ si za celý minulý rok nemala príjem zo zamestnania vyšší ako 2 876,90 EUR nemusíš podať daňové priznanie ale ak by ti zamestnávateľ strhol nejakú daň, tak by sa ti cez daňové vrátila

petrastrbanikova
27. mar 2026
@anonym_de70f6

@anonym_autor pokiaľ si za celý minulý rok nemala príjem zo zamestnania vyšší ako 2 876,90 EUR nemusíš podať daňové priznanie ale ak by ti zamestnávateľ strhol nejakú daň, tak by sa ti cez daňové vrátila

@anonym_de70f6 moja účtovnícka (teta)dlhodobo nám robí daňové a teraz že po novom aj mi to vysvetľovala ale si nepamätám 🤷‍♀️ mala som len 2222e a preddavkovú daň 121e..v skratke ze keď mi to pôda musela by som ešte platiť nie že tu preddavkovú časť by som dostala naspäť 🫡

anonym_eded76
27. mar 2026
@petrastrbanikova

@anonym_de70f6 moja účtovnícka (teta)dlhodobo nám robí daňové a teraz že po novom aj mi to vysvetľovala ale si nepamätám 🤷‍♀️ mala som len 2222e a preddavkovú daň 121e..v skratke ze keď mi to pôda musela by som ešte platiť nie že tu preddavkovú časť by som dostala naspäť 🫡

@petrastrbanikova tak to je s prepáčením pekná blbosť... ale tak ešte stále máš čas 4 dni na podanie DP ak nechceš prísť o €

autor
27. mar 2026
@anonym_eded76

@petrastrbanikova tak to je s prepáčením pekná blbosť... ale tak ešte stále máš čas 4 dni na podanie DP ak nechceš prísť o €

@anonym_eded76 tak na neviem co robit aj ked mam tak málo. A keby to nepodám tak čo? Uctovnicke len vyhodim zato a mozno nic:/
Este platit budem muset ucto aj dane alebo ach :/

anonym_20146f
27. mar 2026
@petrastrbanikova

@petrastrbanikova hlúposť ti povedala, vrátia ti 121

anonym_20146f
27. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_eded76 tak na neviem co robit aj ked mam tak málo. A keby to nepodám tak čo? Uctovnicke len vyhodim zato a mozno nic:/

@anonym_autor nemusíš, keď podáš vrátia sa ti zaplatené preddavky. Máš potvrdenia od zamestnávateľov, spočítaj si koľko to je, či sa ti oplatí podávať daňové
Keď nepodáš, nič ti nehrozí, len možno prídeš o svoje peniaze

anonym_eded76
27. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor DP si vieš vypísať aj sama.
A nestane sa nič keď nepodáš veď to píšem v prvom príspevku, že ak si nemala príjem pri ktorom musíš podávať DP ...
Odfoť tu tie potvrdenia bez osobných údajov keď chceš spočítame to

anonym_961217
27. mar 2026

DPFOAv25 - Daňové priznanie k dani z príjmov fyzickej osoby (typ A) za zdaňovacie obdobie 2025 (platné od 1.1.2026) https://share.google/LIdhAfX0tdRVVTdLB
Skúste si vyplniť samé, je tam aj kontrola

autor
27. mar 2026
@anonym_20146f

@anonym_autor nemusíš, keď podáš vrátia sa ti zaplatené preddavky. Máš potvrdenia od zamestnávateľov, spočítaj si koľko to je, či sa ti oplatí podávať daňové
Keď nepodáš, nič ti nehrozí, len možno prídeš o svoje peniaze

@anonym_20146f vsetkym vam dakujem idem poratat to bude malicko ale idem

petrastrbanikova
27. mar 2026
@anonym_20146f

@petrastrbanikova hlúposť ti povedala, vrátia ti 121

@anonym_20146f vravela čosi že keď sa to rozrata za rok tak to nevychádza alebo niečo také..najprv si aj ona myslela že to vrátia ale keď to rozpočítava musela by som ja ešte doplácať

anonym_20146f
27. mar 2026
@petrastrbanikova

@anonym_20146f vravela čosi že keď sa to rozrata za rok tak to nevychádza alebo niečo také..najprv si aj ona myslela že to vrátia ale keď to rozpočítava musela by som ja ešte doplácať

@petrastrbanikova hore je link na formulár, prepočítaj si sama. Neviem, čo chce rozrátavať, za mňa nemá pravdu - mala si malý príjem, celú preddavkovu daň ti vrátia

petrastrbanikova
27. mar 2026
@anonym_20146f

@petrastrbanikova hore je link na formulár, prepočítaj si sama. Neviem, čo chce rozrátavať, za mňa nemá pravdu - mala si malý príjem, celú preddavkovu daň ti vrátia

@anonym_20146f asi ten danovy bonus bol väčší keďže som začala robiť od 20.10 -95e ,11 a 12m po 100e

anonym_20146f
27. mar 2026
@petrastrbanikova

@anonym_20146f asi ten danovy bonus bol väčší keďže som začala robiť od 20.10 -95e ,11 a 12m po 100e

@petrastrbanikova O daňovom bonuse si nepísala, to je iná situácia. Tam má pravdu

negymama
27. mar 2026
@petrastrbanikova

@petrastrbanikova vobec to tak nie je, robim taketo dan. priznania ako na pase kazdy rok, a s velkou pravdepodobnostou by vam ta zrazena dan vysla ako preplatok na dani, a celu sumu bym vam dan. urad vratil. dajte si spravit niekomu dan. priynanie, este do utorka bud. tyzdna to stihate.

negymama
27. mar 2026

och, tak treba dat vsetky info, ze ti vyplatili aj dan. bonus.

anonym_eded76
27. mar 2026
@petrastrbanikova

@petrastrbanikova milujem keď niekto zatají polovicu informácií ...

petrastrbanikova
27. mar 2026
@anonym_eded76

@petrastrbanikova milujem keď niekto zatají polovicu informácií ...

@anonym_eded76 nebolo to zatajené len mi nenapadlo ze by to mohlo mat súvis nie som uctovnicka 🤷‍♀️

petrastrbanikova
27. mar 2026
@negymama

@petrastrbanikova vobec to tak nie je, robim taketo dan. priznania ako na pase kazdy rok, a s velkou pravdepodobnostou by vam ta zrazena dan vysla ako preplatok na dani, a celu sumu bym vam dan. urad vratil. dajte si spravit niekomu dan. priynanie, este do utorka bud. tyzdna to stihate.

@negymama podľa tohoto to počítala ze by sa nič nevyplatilo a este by som ja platila keby mi ho podala