Musím podať daňové priznanie za rok 2014?
ahojte,potrebujem poradiť 🙂 cely rok 2014 mm pracoval,ja som bola do konca juna na rodicovskom + na dohode do konca septembra a od oktobra pracujem na zmluvu.....mam si podat sama danove priznanie?alebo znova dat papiere mm do prace?dakujem 😉 🙂
dobry den. ja mam 3 otázky:
1.situacia: druh pracuje a chce si podat DP. v juli 2014 sa narodil syn a vsetci traja byvaju spolu v jednom dome a maju rovnaky trvaly pobyt. moze si otec odpocitať druzku /ak doda papier o vyplatenych rodinných pridavkov/?, može si uplatnit danovy bonus na dieta ak dolozi aj rodny list? nie su manzelia ale druh a druzka
2. situacia: kamoska zdedila pozemok koncom roka 2014 a nasledne aj predala. dostala za to 800 eur. treba jej podat DP a dat do danoveho priznania za rok 2014 alebo nemusi to riesit. ak ano, ze musí podat, co ma dolozit k DP?
3. situacia: ak pracujem a mam mensi plat aby mi stahovali preddavky na dan, mozem si aj tak podat DP, aby som mohla dostat aspoň zamestnanecku premiu? ako to urobit?
poprosim o odpovede na kazdu situaciu. velmi pekne dakujem tomu kto mi pomoze.
@evita68 Dobrý deň mohla by som poprosiť aj ja aké doklady pre seba manžela a ako to vyzerá s daňou u mňa?:
Od 1.11 do 30.4 som bola na UP(poberala podporu-najvyssiu,keďže som v roku 2014 dostala výpoveď po MD)
Od 5.2 zamestnaná na dohodu
Od 1.7 zamestnaná u toho istého zamestnavatela na polovičný pracovný úväzok
Od mája mám aj predlzenu platenú materskú
Manžel je szco.
Ďakujem veľmi pekne
Pekný deň😉
dakujem za odpovede.
Ku č.1.: kamoska pobera len rodicovský príspevok, ale ak chapem tak v danovom priznani nemoze druzku ktora pobera len rodicovsky odpisat, takze len seba a s dolozenym rodnym listom moze pytat danovy bonus na dieta od 7-12/2015.
ku č.2: ako vyplnit danove priznanie a co zdokladovat za ten predany pozemok?
3. vyska mzdy je 280 eur v hrubom mesacne - mozem si podat danove priznanie len kvoli zamestnaneckej premii?
poprosim este dalsie komenty k tomuto doplnit. dakujem velmi pekne
@evita68 ahoj tak
1.11.2013-30.4.2014 nezamestnana UP s podporou
Od 5.2.2014 zamestnaná na dohodu- stale na úrade
Od 1.7.2014 zamestnaná na polovičný prác.úväzok- čiže z dohody som prešla na polovičný pracovný pomer
Od mája 2014 predĺžená platená rodičovska dovolenka
Stale zamestnaná na polovičný PP a muž zivnostnik
Ďakujem
evita68, ďakujem, človek sa stále učí
dobry den. mam dalsie otázky:
1.otázka: ak niekto robí na dohodu moze si uplatnit danový bonus na dieta, alebo nie?
2.otázka /nesúvisí s prvou/: ak robí niekto na polovicný úvazok, ma nárok si v danovom priznani uplatnit zamestnanecku premiu? dakujem za odpovede.
@evita68 Ahoj! Prosím ťa pekne mohla by si mi poradiť? V roku 2014 som mala pracovnú zmluvu v jednej firme do februára, potom mi skončila, do 9,1, 2014 som bola PN a od 10,1, 2014 som na materskej, musím za tie dva mesiace január, február kedy som bola ešte zamestnaná ale už om išla na MD podávať daňové priznanie? Ďakujem krásne za odpoveď!

@evita68 tusim som prave pochopila tvoju odpoved 😀 dakujem 😉 🙂