icon

Musím podať daňové priznanie za rok 2014?

jarka721
6. jan 2015

ahojte,potrebujem poradiť 🙂 cely rok 2014 mm pracoval,ja som bola do konca juna na rodicovskom + na dohode do konca septembra a od oktobra pracujem na zmluvu.....mam si podat sama danove priznanie?alebo znova dat papiere mm do prace?dakujem 😉 🙂

Strana
z5
david93
3. mar 2015

@slavkasj posudzuje sa vždy 1. deň v mesiaci, takže ak ste už 1.1. bola evidovaná na úrade práce a 1.5. ešte bola na ÚP tak napíšete 5 mesiacov

áno, aj dohody môžu byť na daňový bonus

mnamko
3. mar 2015

Ahojte,chcem sa opýtať do 24.4.2014 som bola na RD do 31.4.2014 mám dovolenku ostatnu preplatenu a od 1.5.2014 som na UPráce.Mám nárok na daňový bonus?neviem či si ho mám v daňovom vypísať alebo nie,musím podať danové hlavne koli manželovi ktorý si podáva danové na SK ale aj v Nemecku.Muž pracoval celý rok v Nemecku,ale koli trvalému pobytu si musí podať aj na SK.ďakujem

david93
3. mar 2015

@mnamko nárok máš len ak si mala zdaniteľné príjmy aspoň 2112 Eur
inak si musí žiadať manžel

mnamko
3. mar 2015

@david93 manžel si asi nemôže žiadať,kedže nepracoval na slovensku

david93
3. mar 2015

môže žiadať, ale musí tam priznať aj bonus z Nemecka a zdaniť ho

slavkasj
3. mar 2015

@david93 : este sa vratim ku kolegyni, ze manzel si ju odpisal i ked robila cely rok 2014. este ku vyplate:nie sme na 8-hodinovy uvazok, ale len na 6-hodinovy a tak nemame na vyplatnej paske ani minimalnu mzdu a preto si ju manzel odpisal. meni to nieco? ak ano, tak podla toho si ma moze manzel odpisat cely rok, nielen 5 mesiacov co som bola evidovana na úrade práce? dakujem za odpoved

evita68
3. mar 2015

@slavkasj treba pozrieť par. 11 zákona o dani z príjmov, tam sú podmienky na uplatnenie manželky /starostlivosť o dieťa do 3 rokov, poberateľ príspevku na opatrovanie, zťp, evidencia na úrade práce/... to, že niekto uplatnil a nemal nárok - nie vždy je risk zisk, hlavne v tejto sfére..

david93
3. mar 2015

@slavkasj pozri, na papier môžeš napísať čokoľvek, to už je na tebe, ale súčasne aj nesieš zodpovednosť za správnosť a pravdivosť údajov, takže asi tak

kalafutka
3. mar 2015

Dobry den, poradte prosim aj mne. V januari som poberala matersku, od februara som na rodicovskej. Problem je v tom, ze som v marci ukoncila SZCO, ktore je ale nulove. Som povinna aj tak robit si danove priznanie?

evita68
3. mar 2015

@kalafutka nie.. ale napíš oznámenie na DÚ, že si nemala ako szčo žiadne príjmy ani výdavky... a budeš mať pokoj a DÚ ťa nevyzve na podanie DP

kalafutka
3. mar 2015

Dakujem moc za info😉

slavkasj
4. mar 2015

@david93 preto si veci overujem, aby som neurobila blbost. ja nerada riskujem v nicom. takze v suhrne, manzel si ma moze odpisat 5 mesiacov /na UP som bola od 1.1.-31.5.14/ a ja si mozem podat svoje danove priznanie a od 1.6.-31.12. si mozem za 7 mesiacov uplatnit zamestnanecku premiu. Ano? dakujem velmi pekne.
A este k nezodpovedanej otazke: znama bola od 1.1.-31.10. na urade práce, potrvdenie ma, no nebrala podporu, ale hmotnu nudzu, aky doklad ma dolozit k DP? /na urade práce jej dali suhrn kolko hmotnej nudze brala prislusne mesiace- moze byt tento doklad ako príloha?/ od 1.11.-31.12. robila. dakujem

slavkasj
7. mar 2015

dobry den. mam este dalsiu otazocku. kamaratkin otec isiel z práce rovno do dochodku. aky doklad o dochodku ma prilozit? ma manželku na dochodku, moze si ju odpisat? ak ano, aky doklad k tomu prilozit? dakujem pekne za odpovede

slavkasj
8. mar 2015

dobry den, moze mi odpisat i pani evita na posledne moje 2 príspevky, ak neodpise pan david. dakujem pekne 🙂

david93
8. mar 2015

@slavkasj ohľadne zam. prémie - a už ste si overili ten paragraf - príspevok na vytvorenie miesta? ktorý to bol?
2. hmotná núdza nie je daňový príjem, prikladá len potvrdenie za dva mesiace kedy pracovala
3. nevieme kedy išiel do dôchodku??? či pri tom pracoval?

slavkasj
8. mar 2015

Robil asi 7 mesiacov a potom rovno dochodok.jeho manzelka bola cely ROK 2014 dochodkyna. Dakujem

slavkasj
9. mar 2015

dobry den. otazocka: ak som robila v roku 2014: 8 mesiacov na zmluvu, 3 mesiace na dohodu a 1 mesiac som nerobila, zaklad dane mam 2530eur, vychadza mi aj zamestnanecka premia. moja otázka je, co napisem v riadku 45 /počet mesiacov? - napisem tu len 8 mesiacov ked som robila na zmluvu? ak som robila 3 mesiace na dohodu tie sa tam nepocitaju?, len zmluva? a kedze mi vychadza zamestnanecka premia, preco v riadku 41 /spolu-znizenie dane/ musí byt ´0 ´? dakujem pekne za odpověď, 🙂

slavkasj
10. mar 2015

@david93 :robil 7 mesiacov -od januara do jula 2014 /ZD 2650eur/ a potom dôchodok. pise sa nieco v kolonke 27 a 28 v DP? ku tomu este by mal mat nárok na zamestnanecku premiu, však? poprosim o radu. a este o radu k vyssie polozenej otazke.dakujem.

slavkasj
10. mar 2015

další pripad: moja mamka je dochodkyna uz niekolko rokov. robila na dohodu /len v komisii na volbách/ a uhrn ma 35 eur, ZD 33,60eur a preddavky dane 6,38eur. ako jej vyplnit DP a co k tomu dolozit ako prilohu? dakujem. moze odpovedat kto vie. dakujem

david93
11. mar 2015

slavkasj, to sú tak široké témy, na ktoré sa pýtaš... dobrá rada - vyhľadaj nejakú účtovníčku a nechaj si to vypracovať, alebo si poradiť

emak
16. mar 2015

Prosim o radu - v roku 2014 som bola evidovana na urade prace a potom som isla na neplatenu predlzenu rodicovsku dovolenku, nemala som ziadny prijem - musim nieco podavat, dakujem za odpoved

evita68
16. mar 2015

@emak nie

emak
17. mar 2015

Dakujem za radu

Strana
z5