Musím podať daňové priznanie za rok 2014?
ahojte,potrebujem poradiť 🙂 cely rok 2014 mm pracoval,ja som bola do konca juna na rodicovskom + na dohode do konca septembra a od oktobra pracujem na zmluvu.....mam si podat sama danove priznanie?alebo znova dat papiere mm do prace?dakujem 😉 🙂
Ahojte,chcem sa opýtať do 24.4.2014 som bola na RD do 31.4.2014 mám dovolenku ostatnu preplatenu a od 1.5.2014 som na UPráce.Mám nárok na daňový bonus?neviem či si ho mám v daňovom vypísať alebo nie,musím podať danové hlavne koli manželovi ktorý si podáva danové na SK ale aj v Nemecku.Muž pracoval celý rok v Nemecku,ale koli trvalému pobytu si musí podať aj na SK.ďakujem
môže žiadať, ale musí tam priznať aj bonus z Nemecka a zdaniť ho
@david93 : este sa vratim ku kolegyni, ze manzel si ju odpisal i ked robila cely rok 2014. este ku vyplate:nie sme na 8-hodinovy uvazok, ale len na 6-hodinovy a tak nemame na vyplatnej paske ani minimalnu mzdu a preto si ju manzel odpisal. meni to nieco? ak ano, tak podla toho si ma moze manzel odpisat cely rok, nielen 5 mesiacov co som bola evidovana na úrade práce? dakujem za odpoved
@slavkasj treba pozrieť par. 11 zákona o dani z príjmov, tam sú podmienky na uplatnenie manželky /starostlivosť o dieťa do 3 rokov, poberateľ príspevku na opatrovanie, zťp, evidencia na úrade práce/... to, že niekto uplatnil a nemal nárok - nie vždy je risk zisk, hlavne v tejto sfére..
Dobry den, poradte prosim aj mne. V januari som poberala matersku, od februara som na rodicovskej. Problem je v tom, ze som v marci ukoncila SZCO, ktore je ale nulove. Som povinna aj tak robit si danove priznanie?
Dakujem moc za info😉
@david93 preto si veci overujem, aby som neurobila blbost. ja nerada riskujem v nicom. takze v suhrne, manzel si ma moze odpisat 5 mesiacov /na UP som bola od 1.1.-31.5.14/ a ja si mozem podat svoje danove priznanie a od 1.6.-31.12. si mozem za 7 mesiacov uplatnit zamestnanecku premiu. Ano? dakujem velmi pekne.
A este k nezodpovedanej otazke: znama bola od 1.1.-31.10. na urade práce, potrvdenie ma, no nebrala podporu, ale hmotnu nudzu, aky doklad ma dolozit k DP? /na urade práce jej dali suhrn kolko hmotnej nudze brala prislusne mesiace- moze byt tento doklad ako príloha?/ od 1.11.-31.12. robila. dakujem
dobry den. mam este dalsiu otazocku. kamaratkin otec isiel z práce rovno do dochodku. aky doklad o dochodku ma prilozit? ma manželku na dochodku, moze si ju odpisat? ak ano, aky doklad k tomu prilozit? dakujem pekne za odpovede
dobry den, moze mi odpisat i pani evita na posledne moje 2 príspevky, ak neodpise pan david. dakujem pekne 🙂
Robil asi 7 mesiacov a potom rovno dochodok.jeho manzelka bola cely ROK 2014 dochodkyna. Dakujem
dobry den. otazocka: ak som robila v roku 2014: 8 mesiacov na zmluvu, 3 mesiace na dohodu a 1 mesiac som nerobila, zaklad dane mam 2530eur, vychadza mi aj zamestnanecka premia. moja otázka je, co napisem v riadku 45 /počet mesiacov? - napisem tu len 8 mesiacov ked som robila na zmluvu? ak som robila 3 mesiace na dohodu tie sa tam nepocitaju?, len zmluva? a kedze mi vychadza zamestnanecka premia, preco v riadku 41 /spolu-znizenie dane/ musí byt ´0 ´? dakujem pekne za odpověď, 🙂
další pripad: moja mamka je dochodkyna uz niekolko rokov. robila na dohodu /len v komisii na volbách/ a uhrn ma 35 eur, ZD 33,60eur a preddavky dane 6,38eur. ako jej vyplnit DP a co k tomu dolozit ako prilohu? dakujem. moze odpovedat kto vie. dakujem
slavkasj, to sú tak široké témy, na ktoré sa pýtaš... dobrá rada - vyhľadaj nejakú účtovníčku a nechaj si to vypracovať, alebo si poradiť
Prosim o radu - v roku 2014 som bola evidovana na urade prace a potom som isla na neplatenu predlzenu rodicovsku dovolenku, nemala som ziadny prijem - musim nieco podavat, dakujem za odpoved
Dakujem za radu

@slavkasj posudzuje sa vždy 1. deň v mesiaci, takže ak ste už 1.1. bola evidovaná na úrade práce a 1.5. ešte bola na ÚP tak napíšete 5 mesiacov
áno, aj dohody môžu byť na daňový bonus