Musíte aj vy presúvať financie z rezervy?
Ahojte ľudia, ceny nám každým dňom rastú, náklady stúpajú, bola som bohužiaľ nútená si popri práci vziať ešte aj brigádu keďže som musela brať z finančnej rezervy. Máte to tak aj vy že si zvyknete presúvať? Ďakujem za vaše odpovede. A že v tom nie som sama.
Áno stále. Máme rezervu ešte tak na 5 rokov. Čo bude potom netuším
Nie. Este nenastala taka situacia aby som musela.
Nie, lebo nemame ziadnu rezervu 🤣
Takze co pride pride a co ma odist musi byt v nizsej sume ako co prislo 😃 snazime sa byt stale v bilancii aspon "rovny", ak nie mierne stupajuci.
áno, pravidelne. Vžsy sa niečo vysrstí, čo nám už z platu nevýjde.
Nemáme rezervu🤷♀️
@anonym_autor nie, nemusíme. Nekupujem zbytocne blbosti a zakrývam sa takou perinou, na akú mam
Áno musím, bohužiaľ
Zatial sme nemuseli, akurat to planujeme pouzit na mimoriadnu splatku hypoteky :D
Ako kedy,ale u nas su proste mesiace,ze sa to vsetko nakopi a 6000eur je fuc ani neviem ako.Potom pri kludnom mesiaci sa to tam vrati,napr.1000cka sa vzala,tak sa tam vratila a dalsi mesiac sa zase doplnila.A pod.
Nie nemusíme, máme peňazí dosť (rezerva na niekoľko rokov )
@anonym_autor nie, nemusíme. Nekupujem zbytocne blbosti a zakrývam sa takou perinou, na akú mam
@anonym_fa1654 tak skoro každý mesiac máme aj nejaké nečakané výdavky a tie sa zaplatiť musia, darmo šetríme kde sa dá
Žijem tak, aby som si nemusel nič upierať...a roky si šetrím. V dohľadnej dobe pôjdem do dôchodku a keďže viem, že v dôchodku pôjde životný standard prudko dole tak na to mám tú rezervu. Nie na to, aby som si kúpil nové auto, ale na to, aby som v prípade núdze presunul financie z účtu na účet a aspoň sa priblížil k tomu, čo žijem dnes. Nie som rozhadzovačný typ, ale ani si neupieram. Neočakávané výdavky by ma nemali zaskočiť.
Nepozname tvoje okolnosti.ale pravdou je,ze ak napriklad vychovavas deti,mas priemerny plat a vysoku hypoteku,tak uz moze byt problem.a nie,nemusi to byt tvoja vina a ani to nemusi mat nic s financnou gramotnostou.zijeme v jednej z najchudobnejsich krajin EU(alebo uz sme najchudobnejsia?🙂) takze sa to prejavuje hlavne na strednej triede.ja uz som sa za to prestala vinit.zarabam nadpriemer,neminam na blbosti a aj tak je to o hubu.museli sme zaviest viac opatreni,aby mohli medziinym deti studovat na kvalitnych VŠ
Lebo staci ze mas dvoch vysokoskolakov a uz mas minimalne 500-600 eur vydavok mesacne navyse a to.je pre beznrho Slovaka ozaj ze masaker
Ako kedy,ale u nas su proste mesiace,ze sa to vsetko nakopi a 6000eur je fuc ani neviem ako.Potom pri kludnom mesiaci sa to tam vrati,napr.1000cka sa vzala,tak sa tam vratila a dalsi mesiac sa zase doplnila.A pod.
@anonym_343107 6000 euro nemáme ani za dva mesiace my dvaja s mužom dohromady na výplatu. 🙂 Mať 4000 tak som boháč. 🙂
@anonym_autor tento mesiac bol masaker, vyúčtovania , daň za nehnuteľnosť a ešte aj poistka na domácnosť , 1000ka len taky fukot
@anonym_343107 6000 euro nemáme ani za dva mesiace my dvaja s mužom dohromady na výplatu. 🙂 Mať 4000 tak som boháč. 🙂
@anonym_4eb9e4 ja mam presne na taketo mesiace urcenu obalku s 3000eur.Vzdy tam musi byt tato suma,a ked uz je ide sa uz na setriace poducty,odtial sa nesmie brat,iba vkladat.
@anonym_autor posledne dva mesiace veru musime.. a aj tento mesiac veru..😐
@anonym_autor aspoň nejakú rezervu máš. Mladé rodiny s hypotékami ju nemajú ani z čoho vytvoriť...Poväčšine majú rezervu ľudia 50+ v mojom okolí s odrastenymi deťmi bez hypoteky
Vacsinou nie, praveze konecne rezervu zvysujeme, ale tento mesiac a buduci neodlozime tolko, co zvycajne, ale menej, lebo mame mimoriadne vydavky. Takze prakticky je to ako zobrat z rezervy. Ale zas v auguste budeme mat o 400€ menej za povinne platby, takze dame viac do rezervy ako zvycajne.

ano, za posledne mesiace/ roky do nej siahame casto a nedari sa ju doplnat