icon

Mzdy na SR

mrkvicka060
25. dec 2018

Pocujte zeny, akurat som citala tu temu, kde autorka pisala, aka super je praca ucitelky na prvom stupni. Prisli tam na temu zarobky, konkretne, ze 800, k comu z vyjadreni uzivateliek som vydedukovala, ze to je teda plat na zaplakanie. Baby povedzte mi, kde robite, ze tam zarabate platy, co nie su na zaplakanie? A toto nie je tema, ze idem provokovat, to v ziadnom pripade. Ja som fakt a uprimne len zvedava, lebo zijem v BA a mam VS vzelanie (a aj nieco navyse) v nie az tak tuctovom obore, pracujem v sukr. firme, mam svoju pracu rada a robim ju dobre, ale teda moj plat by bol podla vacsiny z vas "na slucku". Ja uz by som naozaj chcela vediet, co robim zle 😀 ratajme vek okolo 30-35. Lebo ak napisu zeny okolo 40, tak tie uz su zrejme karierne vypracovanejsie, takze to chapem, ze aj o dost viac zarabaju. Aspon ma nejak uteste, ze bude to lepsie za par rokov (lebo zatial som robila po VS len cca 3roky, takze chapem ze nemozem hned chciet plat ako prezident). Len potrebujem vediet, ci po RD je sanca na zlepsenie alebo uz tie deti budu prekazkou pre kazdeho zamestnavatela 😀

saslavka73
25. dec 2018

@lucinka1988 Veľká pravda, ja sa len čudujem ako im toto novodobé otroctvo vôbec nevadí.

saslavka73
25. dec 2018

@evittam To som nepovedala.

evittam
25. dec 2018

@saslavka73 By si sa divila aka je to veda-presla som si par ponukami kde na teba pozerajú,ze co chces ved si "len" účtovník". No vela šťastia-nech si to taký robia sami. Ale to su presne ti co o tom vedia velke hovno,ako si napisala.

saslavka73
25. dec 2018

@evittam Fu už som sa zľakla, že to je tak len v mojom odbore. A nezarabam 500 eur lebo podnikám, ale nie preto že chcem ale nemám inú možnosť. Všade mi povedali buď 500 eur a podobne vtipné sumy alebo vybrali sme vhodnejšieho kandidáta. Sem tam prezeram ponuky

mrkvicka060
autor
25. dec 2018

@nikaeli a ty si absolutne nepochopila moj uvodny prispevok. Takze ti nemam na co odpovedat. Tento prispevok bol o niecom inom, nie o tom "ze sa ucitelke mali 600eur". To neviem, kde si na to prisla. Ak mas problem citat s porozumenim, mozno pomoze, ak si to precitas este parkrat, aby si pochopila. Kopa zien, co tu reaguje pochopili, o com je tema, takze aspon prispevky si si mohla precitat k tejto teme skor ako si sa tu zacala rozculovat a mozno by ti bliklo.

natalienka12
25. dec 2018

Ženy a k comu je tato diskusia? Su Vianoce a aj tak sa to tu nevyhne bez hadok. Kazdy sa snazi ako moze a vysoka skola nie je zarukou nicoho. Aspon teda v sukromnom sektore nikoho nezaujimaju ing. a mgr. tituly, ani Phd.

evittam
25. dec 2018

@saslavka73 Tak ti zelam aby sa konečne dalo, že nájdeš nieco lepsie. A aky je to odbor ak to nie je tajné?

saslavka73
25. dec 2018

@evittam Nezarabam 500 eur - zarábam o dosť viac, asi píšem ako tatár. Hej prezeram ponuky lebo by som chcela istotu zamestnaneckeho pomeru. 😁 Aj keď môj muž sa mi smeje, že žiadne istoty neexistujú.

dai
25. dec 2018

@mrkvicka060 menila som prácu po 10rocnych skúsenostiach s 2mi malými deťmi, - bez problémov som dostala vedúcu pozíciu... Jasne ze keď máš preukázateľne skúsenosti, profil hodia i sa na danú prácu a presvedčia na pohovor tak už nezačína od nuly...

mrkvicka060
autor
25. dec 2018

@natalienka12 toto myslis vazne? Mne a mojim znamym sa zatial stali len take pripady, ze ked nemal na danu poziciu skolu, tak ani len na pohovor nebol pozvani. Aj ked mal niekolkorocne skusenosti napr. v obchode, ale bez VS, radsej vzali kandidata s rokom-dvomi skusenostami, ale s VS. Tym ale nechcem povedat ze bez VS sa nedostanes na vyssiu poziciu. Jasne, ze ano. Ale ako tu uz bolo spomenute, musis byt v spravny cas na spravnom mieste alebo mat dobre vztahy so spravnymi ludmi. Chce to aj kus stastia, o tom som presvedcena

evittam
25. dec 2018

@saslavka73 Ale mňa naozaj nezaujima kolko zarabas. A tvoj muz má pravdu. No nic. Ten tvoj odbor zostane tajny.😉

mrkvicka060
autor
25. dec 2018

Cielom diskusie absolutne nebolo tu vyvolavat hadky. Kto sa chce silou-mocou hadat, ten sa pohada aj v teme o "spravil sa mi pupak na cele". Ak tema niekoho rozculuje, nemusi sa zapajat.

saslavka73
25. dec 2018

@mrkvicka060 Mne sa páči.

saslavka73
25. dec 2018

@evittam Ja som písala nejakú sumu?

evittam
25. dec 2018

@saslavka73 Prepac, som si to až teraz uvedomila. Preto som to upravila.

dai
25. dec 2018

@saslavka73 robila som pre Dell a top skúsenosť - nenormálne peniaze do nás investovali a naučila som sa veľa v 3och rôznych odvetviach ktoré som nestudovala... Verím že ste pre dané spoločnosti robili aj niečo iné ako cus care keď ich tak hodnotíte a ze ste sa aj trosku vypracovali a teraz samozrejme robíte nejakú nenormálnu prácu s krásnym platom... Inak Moja posledná pracovná skúsenosť v delli bola total flexibilná pracovná doba, neobmedzený home office, seniorni spolupracovníci, kopu projektov a veľmi slušný plat... Ak toto je otrokarstvo tak dúfam ze každý Slovák ma lepšiu prácu a potom sa mame naozaj fajne ako krajina🙂

saslavka73
25. dec 2018

@dai Písala som na základe príspevku milanm_

natalienka12
25. dec 2018

@mrkvicka060 zalezi kde a co ja robim to, co som vystudovala a mam dobre miesto. V podstate istotu do dochodku. Ale kym sa tak stalo stalo ma to mnoho usilia a studia.

saslavka73
25. dec 2018

@natalienka12 To máš super.

natalienka12
25. dec 2018

@mrkvicka060 ale v sukromnom sektore nikoho nezaujima mgr. zo socialnej prace.

saslavka73
25. dec 2018

@natalienka12 Tak na čo to tí ľudia študujú? Koho to zaujíma potom?

natalienka12
25. dec 2018

@saslavka73 hej, no takmer 12 rokov som robila za 500 hrubeho a drzala hubu a krok, kym som sa dopracovala sem.

saslavka73
25. dec 2018

@natalienka12 Jaj no ja mám tento problém, že toto by som ja vydržala.😁

dai
25. dec 2018

@milanm_ hm... Ty vieš aké jazyky a co robíš? Inak Dell aj IBM v SR majú ďaleko viac oddelení ako support a predaj

merkelica
25. dec 2018

@saslavka73 to bolo tak trochu z nudze. vystudovala som chemicke inzinierstvo, potom PhD. a vyskum, potom prax, tam som sa stala projektovou manazerkou v chemickom priemysle a vyhorela som (projekt v prvej faze investment 2 mil eur, v druhej faze 20 mil eur, 120 ludi pod sebou, zmanazovat vystavbu vyrobnej jednotky - projekcnu firmu, exekuciu, ludi v testovacom labaku, v pripravnom labaku, analytickom labaku, v testovacej vyrobe, strojnych technikov, elektrikarov, meranie a regulaciu, logistiku, ekonomicke, poziarnu bezpecnost, protivybuchovu bezpecnost, chemicku bezpecnost, environmentalnu bezpecnost, manazment kvality, vyvoj produktu ako takeho... a k tomu blbe tlaky z hora + nemozny, nedostatocne kvalifikovany personal, ktory v mnohych pripadoch nechcel spolupracovat, a naopak kladol polena pod nohy, aby to bolo cele este tazsie...) tak som proste vyhorela a bola zrela na psychiatriu s depresiami a uzkostami... potrebovala som zmenu, uz som nemohla byt v chemickom priemysle.. uplny odpor som k tomu dostala.. no a v tej dobe do mojho zivota prisiel novy clovek, ktory bol programator a ja som mala na vyske k programovaniu blizko (v ramci chemickeho inzinierstva som programovala algoritmy pre simulaciu chemickych procesov), tak som si povedala ze idem do toho, nie je to zle platene a pracovne podmienky su daleko lepsie.. dala som vypoved a pocas nezamestnanosti som drtila programovacie jazyky. zdroj boli hlavne IT online kruzy a pomahal mi ten clovek, ktory je dodnes moj partner. Ked som sa naucila ako tak programovat v novom jazyku, naprogramovala som zopar vlastnych projektov aby som mala co ukazat na pohovore no a zobrali ma do jednej firmy, potom do druhej, do tretej a tak to islo.. a dnes mam easy job bez stresu(v porovnani s chemickym biznisom), kopec home-officov, dobry plat, kopec benefitov, dobry team, prakticky ziadnu zodpovednost, staci len programovat a to ma bavi.. je to ako riesit nejaky rebus 🙂 milujem tuto pracu 🙂

saslavka73
25. dec 2018

@merkelica Výborne. Prajem.

elevated
Autor odpoveď zmazal
elevated
Autor odpoveď zmazal
elevated
26. dec 2018

@merkelica Ahoj Patrixo! 🙂

lucinka1988
Autor odpoveď zmazal