icon

Mzdy na SR

mrkvicka060
25. dec 2018

Pocujte zeny, akurat som citala tu temu, kde autorka pisala, aka super je praca ucitelky na prvom stupni. Prisli tam na temu zarobky, konkretne, ze 800, k comu z vyjadreni uzivateliek som vydedukovala, ze to je teda plat na zaplakanie. Baby povedzte mi, kde robite, ze tam zarabate platy, co nie su na zaplakanie? A toto nie je tema, ze idem provokovat, to v ziadnom pripade. Ja som fakt a uprimne len zvedava, lebo zijem v BA a mam VS vzelanie (a aj nieco navyse) v nie az tak tuctovom obore, pracujem v sukr. firme, mam svoju pracu rada a robim ju dobre, ale teda moj plat by bol podla vacsiny z vas "na slucku". Ja uz by som naozaj chcela vediet, co robim zle 😀 ratajme vek okolo 30-35. Lebo ak napisu zeny okolo 40, tak tie uz su zrejme karierne vypracovanejsie, takze to chapem, ze aj o dost viac zarabaju. Aspon ma nejak uteste, ze bude to lepsie za par rokov (lebo zatial som robila po VS len cca 3roky, takze chapem ze nemozem hned chciet plat ako prezident). Len potrebujem vediet, ci po RD je sanca na zlepsenie alebo uz tie deti budu prekazkou pre kazdeho zamestnavatela 😀

lianka123
28. dec 2018

@mircalla tak Ti vsetky gratulujeme k skvelej praci 😉

mircalla
28. dec 2018

@lucinka1988 Kolko si robila v korporate?

mircalla
28. dec 2018

@lianka123 Pozri, pokial toto zazivas, naozaj robis v nahovno firme. Poznam par 1st ci 2nd line manazeriek a mozem ti garantovat, ze tam, kde sa su sa nedostali cez postel. Su to normalne matky deti a rozhodne na to nemaju ani vyzor ani povahu. Ako som uz napisala - s tym vnucovanim by som v mnohych pripadoch suhlasila.

lucinka1988
28. dec 2018

@lianka123 pozri si jej predchádzajúce príspevky a uvidis, aká je strasne “spokojná” v práci, asi z toho prameni jej potreba tu do každého rýpať, najmä do tých, ktorí si dovolia napísať, že sú spokojní...☺️🙈

mircalla
28. dec 2018

@lucinka1988 Kolko si robila v korporate? Ja som dost spokojna, inak by som tam nebola tak dlho. Takze ak si zratam plusy a minuty, nemozem sa stazovat. Zrejme si to opat nepochopila

lucinka1988
28. dec 2018

@mircalla našťastie ani 1 den, zobrala som nohy na plecia hneď po tom, ako mi oznámili, že ma prijali-ako študentku popri VS-tiež som to už vyššie písala ☺️

mircalla
28. dec 2018

@lucinka1988 Aha, no pisala si o realnych skusenostiach. Podla mna nejaky tvoj kamarat asi nebude realna skusenost.

lianka123
28. dec 2018

@lucinka1988 mas ruzove okuliare. Presne takych tam potrebuju. Musim ist. Maj sa

lucinka1988
28. dec 2018

@lianka123 asi si teraz chcela reagovať ma niekoho iného☺️😂👍

lucinka1988
28. dec 2018

@mircalla pekný den Ti prajem a vela spokojnosti v pracovnom aj osobnom živote😉

mircalla
28. dec 2018

@lianka123 Haha, si ma pobavila. Na korpratoch je vela negativ, ktore realne vnimam a viem o nich, ale neustale sexualne obtazovanie ako pises a karierny postup cez postel medzi ne nepatri.

@lucinka1988 K tebe len tolko. Nikdy by som sa nevyjadrovala k praci inych, pretoze ju nerobim. Co neustale robis ty, je to, ze len ty jedina mas tu super pracu, ostatne je shit. Hodnotis na zaklade nulovych skusenosti. Keby si to sama robila, tak to je o inom a beriem to.

lucinka1988
28. dec 2018

@mircalla dakujem za prehovorenie do duše, budem nad tým cely den intenzívne premýšľať👍😂👍Každá ďalšia veta, ktorú by som ti napisala by bola pre mna totálna strata času..

mrkvicka060
autor
28. dec 2018

@h_petra ja uplne tak isto. BA, odborna praca a neustale vzdelavanie... Co sa tyka platu tak ok, uvedomujem si, ze to mohlo byt aj menej, ale aj tak po tejto a niektorych inych diskusiach mam tiez pocit, ze je to len vreckove...

mircalla
28. dec 2018

@lucinka1988 Nie je nutne byt ironicka. Staci sa vyjardovat k praci, ktoru vykonavam, nie k praci, ktoru nevykonavam. Urcite si sikovna, ale dost mi vadi to podcenovanie inych. To je cele

mrkvicka060
autor
28. dec 2018

@saslavka73
@mircalla
Zeny, pridavam sa do klubu. Ale viac ako s peniazmi a vyplatou som nespokojna s tym, ked viem ze sa v praci nemam kam posunut, resp MOZNO sa posuniem o 15 rokov ked dotycna (na ktorej miesto by som nastupila) pojde do dochodku (co este tiez nie je iste, ze by sla hned v prislusnom veku, a ani to ze by som sla na jej miesto 🙂 ). Nedokazem roky pracovat v nejakej praci, ked viem, ze to nikam nevedie. Najma ked som v podstate robit este len zacala. V 50 budem inak hovorit to je jasne. Ale teraz sa chcem niekam dostat a momentalne mam taku pracu, ako som popisala. Ze mam svoju poziciu a nemam sa kam posunut najblizsich vela rokov... V nasom fachu sa ludia na vyssich poziciach "drzia" az pridlho. 😀

lucinka1988
28. dec 2018

@mircalla Ja nikoho nepodcenujem, tiež nepíšem o nikom konkrétnom...Ja som napisala príspevok, kde som uviedla, akú skusenost mám s ľudmi z korporatov, nikde som nepísala, že som tam robila, a tiež som napisala, že existuju určite výnimky- ako vsade...Dovolila som si tiež napísať, že som vo svojej práci po každej stránke spokojná(zatial), čo neznamená, že tam budem robiť do konc života (aj keď ktovie), alebo že neexistuje lepšia a lepšie platená praca - vždy bude niečo lepšie od toho, čo mame my, ale takto som sa nikdy na nič nepozerala, lebo by som bola stále nespokojná. Zarobíš 10litrov, ale vždy bude x ľudí, ktorí zarobia niekoľkonásobne viac..Mojim cieľom v živote nikdy nebolo zarábať najviac, rovnako ako hodnota človeka a jebo osobne stastie sa nezakladá na čísle na výplatnej páske. Ja som vzdy potrebovala mat tzv. life balance- rovnováhu medzi uspokojením vlastných potrieb- t.j. primeranou realizáciou v práci, kde mám pocit, že naplno využíval svoje schopnosti, ďalej mat iné vyhody, ktoré sú niekedy viac ako číslo na výplatnej páske, čas na rodinu a koníčky- teda odchádzať z prace v normálnom čase, a potom je to ešte rovnováha v súkromnom živote atd...Toto je mojim cielom, ktorý sa mi zatial dari spĺňať a existuje x ľudí, čo zarobia oveľa menej a sú spokojní. Potom sú takí, ktorí zarobia desaťtisíce a spokojní nikdy nebudú- mám takých v okoli.. a ak sa mi podari nájsť si ešte lepšiu prácu po MD resp. Nájsť lepší spôsob, ako zarobiť peniaze (vôbec to nemusí byt TPP),tak idem do toho. Takze nikoho som nemala v úmysle ani dehonestovať, ani ponižovať...

mircalla
28. dec 2018

@lucinka1988 Mojim cielom tiez nie je co najvyssi plat. Inak by som sla cestou managera, co som nikdy nechcela. U nas je par vysokospecializovanych pozicii, kde sa da dobre zarobit, potom su to sales (to nebol nikdy job pra mna) a manazeri. Otvorene - mnoho z nich je ozaj neschopnych, iny su skutocne schopnu, a tu by som suhlasila s tym, ze su to casto ludia, co sa vnucuju (nie vzdy), ale jednoducho nechcem byt people manager, nemam na to nervy. Fakt je, ze som sa dostala na urcitu hranicu, kde uz plat rastie az komicky smiesne a naroky pritom rastu. Otazka je, co s tym. V mojom veku uz asi nic. Takze nemam nejaku naivnu predstavu, ale robim uz dlho a zvazujem mnohe aspekty - work/life balance, kolektiv, plat, moznost obcas HO, ine benefity atd, som viac spokojna ako nespokojna. Plat je fajn, ale mohol by byt aj lepsi, v zahranici by som za tu pracu mala 4-5 krat tolko

mijo53
28. dec 2018

@evittam no účtovník je dnes parádna funkcia, len ju nemôže robiť človek, ktorý nevie čo je strana Ma dať a Dal. Poznám účtovníkov, ktorí nemohli ani do dôchodku odísť, lebo nemali za nich náhradu, veru dlho hľadali. Napriek všetkému, by človek mal zarobiť toľko, aby mohol dôstojne žiť, v minulom režime ak by sme hľadali platy, tak boli na manážerských funkciach 2x resp. 3x také vysoké platy ako mal pracovník, dnes sú 10 - 30 x a niekde aj 40x také vysoké a to je nespravodlivé

lucinka1988
28. dec 2018

@mircalla áno súhlasím!!!

tetapetra
28. dec 2018

@0silvia0 lebo ma chceli dat na smeny. Ale aj kvôli novej "sefke", ktorá nás postupne všetky chcela vymeniť za vysokoskolacky, lebo sme pre ňu boli hovno. V priebehu roka nás odišlo 5, dokonca aj vedúca po 40tich rokoch

mircalla
28. dec 2018

ini - opravujem

0silvia0
28. dec 2018

@tetapetra aha, tak to sa necudujem, len zvykat si na mikroskopicky rastuce tabulkove platy v statnej sprave nic moc...

rainee
28. dec 2018

Ono tie platy sú relatívne, napr taká asistentka s rovnakým vzdelaním môže zarábať od 500-2000€. Podľa toho kam sa dostane. Platí to aj pre ostatné pozície samozrejme. Najlepšie platené miesta sú v IT, obchode a účtovníctvo. No reálne koľko ľudí hlavne žien je programator alebo riaditel s platom 3000? A kto chce prehľad platov nech sa páči pozrieť profesiu. Bežné miesta aj v ba ponúkajú priemerný plat 1000€, samozrejmosť je prax, vš, jazyky.

rainee
28. dec 2018

Veľa sa tu spomínajú korporaty a nadnárodné IT firmy. Tam berú snáď každého po škole čo ovláda jazyky a teda platy čo vidím aj čo mi tam známi robia nič extra. Celý deň trčia v práci, sezónne uzávierky, 50 ľudí v openspace skleníku, šéf kindermanazer ktorý vás každý deň buzeruje. To je tak ozaj pre mladých premotivovanych aby získali prax. Ja som sa takým firmám oblúkom vyhýbala, nevydržala by som tam ani deň.

mrkvicka060
autor
28. dec 2018

Tiez som na pozicii, na ktorej by som v zahranici zarabala niekolkonasobne viac pri niekolkonasobne mensej zodpovednosti a uzsej naplni prace. Po skole som si hned nasla pracu, plat mizerny, kym som tam pracovala, dmdvakrat som si pytala zvysenie, pretoze oni naroky zacali zvysovat a pridavat robotu a zodpovednost uz v skusobnej. Ok osvecila som sa, tak pridavali, zrazu som toho mala viac ako hocikto iny na rovnakej pozicii u nas vo firme, ale plat sa nehybal. Zvysenim som sa dostala na uroven, co som pisala na prvej strane, a teda aj tak velmi slabeeee. Takze po RD sa vratim do prace, aspon ju mam istu, no budem sa urcite pozerat po niecom inom, hlavne, aby som mala moznost rast... Ale ako vas tak citam baby, tak je to fest bieda u nas 😀

moncacka
28. dec 2018

@bobana297 a mas vs? Ja nie, tiez pracujem v gastre, tam sa da dobre zarobit ale zas makas. Ale ako kde. Zalezi od miesta a zamestnavatela no. Tiez by som chcela pracu niekde v kancli ale ako hovoris mam pocit ze ludia bez praxe su nezaucitelni. Ved kazdy ju musel nejako ziskat a nejako zacat..

domculik
28. dec 2018

@mircalla @dai zeny suhlasim s vasimi prispevkami, mudri hovorite !

rainee
28. dec 2018

@mrkvicka060 no to je také slovenské. Čo najviac roboty za čo najmenší plat.
Nemá význam sa porovnávať so zahraničím, tam sú platy oveľa vyššie. A ceny často nižšie ako u nás, to je zaujímavý efekt. Tam to ide, tu nie. To by sa museli všetci vzburiť a žiadať vyššie platy, čo sa ale nikdy nestane.
Nechcem ťa strašiť, ale žena po md je pre zamestnávateľa vo väčšine prípadov vyslovene nežiaduca, najhoršie čo môže byť je hľadať si novú prácu po md, vlastná skúsenosť.

dai
28. dec 2018

@lianka123 okrem mojej prvej pracovnej skúsenosti v SR firme ktorú som popisovala som v korporatoch, počas rodicoských robím pre rôzne firmy poradenstvo ci pomoc pri projektoch, inak korporat. .. Fakt je ze poznám veľa vysokých manažérok ktoré sa k svojmu postaveniu nedostali cez posteľ ale vytrvalosťou a šikovnostou. ..
Mne osobne neprekážalo na začiatku mojej kariéry pracovať viac ako 8 hodín - robil tak aj môj muž, deti sme nemali, ani 1 z nás necítil potrebu chodiť na pivo a podobne po večeroch, brali sme to tak ze začíname a učíme sa, makáme... Pritom môj muž rozbiehal vlastnú firmu čiže úplne iný typ práce ale rovnaké nasadenie... Keď som dosiahla určitú úroveň v práci a hlavne sme si založili rodinu, už som si mohla vyberať pozície a oddelenia vo firme aby čo najviac korespondovali s mojimi očakávaniami...
Osobne sa ti čudujem ze si vo firme 10 rokov s názormi na nu aké máš. Ja by som to už miliónkrát riešila a určite z firmy odišla.

mircalla
28. dec 2018

@rainee Opat sa opytam na tvoje skusenosti s korporatmi? Ci vyjadrujes sa k niecomu, co nepoznas? Pozicie, ktore opisujes, kde beru kazdeho po skole, ano su aj tak. Je ich tak cca 30% s platmi cca do 1300 v hrubom. Jednoducho byt musia. No rada by som ta posadila na miesto tych kindermanagerov, akoby si to zvladla. Ak sa smiem spytat, co konkretne robis ty, ze takto vsetko zhadzujes?