Na koho sa mám obrátiť, keď som vo finančnej núdzi?
Dobrý deň nikdy som nebola v takejto situácii môj ex odišiel a mňa z dieťaťom nechal úplne bez peňazí našla som si novú prácu ale ide o to že teraz mi chýba 150€ musím doplatiť do nájmu a vôbec neviem kde a na koho sa mám obrátiť obvolala som všetky nadácie a nikde som nepochodila vedel by mi niekto pomôcť rada aj osobné sa stretnem poskytnem všetko čo treba ďakujem pekne ☺️
@1simona11 prečo stále píšeš ze ti mame napísať súkromnú správu? Prečo sem nenapíšeš všetko? možno by sme ti konečne uverili.
@bielasovicka Tiez nechapem, co chce riesit cez sukromne spravy. Ake tajne info tam napise, ktore tu nemoze dat verejne. Cele je to maximalne podozrive a sama autorka si to len zhorsuje svojim pristupom.
@anonym_e4c32f
@anonym_e4c32f bohužiaľ nie auto mam je na moje meno aspoň niečo a určite nepredam auto kvôli 150€ alebo tvoje rozprávky môže závidíš že mam auto a ti nie že som dokázala kúpiť hotovosti a ti keď máš tak na splátky moja zlatá ja som toľko veci dokázala v živote koľko som pomohla a ani nemáš šajnu, mám rada takých ľudí zakomplexovaných čo nevedia čo zo životom len starať sa a ohovárať druhých najprv sa pozri na seba a potom na druhých aby si raz nespadla ti na papuľu a budeš tu žiadať o pomoc áno stálo sa mi a teraz začínam nový život ja nežiadam milión a som poctiva pracujúca, starostlivá matka krásny deň prajem
@1simona11 😂😂🙈
Žienky pisala som pani ze pomôžem ale prepáčte nedôverujem 140 eur tiez nenájdem na ceste mala som dve prace aby nam nic nechýbalo ako mrzi ma to kedysi aj ja som.potrebovala pomoc a pochopenie nikde a v rodine pýtať som sa strašne hanbila ale potom si hovorím ze od toho je rodina🙂 nasla dve prace a makala aby sme sa mali dobre a teraz by boli prostriedky ale darovať nemozem a požičať na diaľku sa bojím lebo kde ja potom budem vypytovať 150eur .
Žienky pisala som pani ze pomôžem ale prepáčte nedôverujem 140 eur tiez nenájdem na ceste mala som dve prace aby nam nic nechýbalo ako mrzi ma to kedysi aj ja som.potrebovala pomoc a pochopenie nikde a v rodine pýtať som sa strašne hanbila ale potom si hovorím ze od toho je rodina🙂 nasla dve prace a makala aby sme sa mali dobre a teraz by boli prostriedky ale darovať nemozem a požičať na diaľku sa bojím lebo kde ja potom budem vypytovať 150eur .
@anonym_798f07 Esteze ta osvietilo a nenaletela si podvodnicke 😏
@anonym_798f07 ja som sa chcela skontaktovať aj zavolať si
Naozaj ti zamestnávateľ dovolil pracovať v kuchyni s chrípkou??? bez ohľadu na tvrdenie, že si v skúšobnej dobe, je to od teba maximálne nezodpovedné nielen voči kolegom, ale hlavne voči zákazníkom! všade sa zatvárajú školy, škôlky a ty ideš chorá variť 😡
Naozaj ti zamestnávateľ dovolil pracovať v kuchyni s chrípkou??? bez ohľadu na tvrdenie, že si v skúšobnej dobe, je to od teba maximálne nezodpovedné nielen voči kolegom, ale hlavne voči zákazníkom! všade sa zatvárajú školy, škôlky a ty ideš chorá variť 😡
@anonym_f0e639 hygiena by si u nich zgustla... U nás v škole, ako náhle prídeš, čo i len so sopľami, okamžite odchod domov ( iné je alergia ).
@ketrin1984 vyjadrila som sa treba nájsť a čítať
@1simona11
Vyjadrila si sa ze retiazku si odniesla a to je vsetko.V kazdej domacnosti najdes 20 veci minimalne co sa daju dat do zalozne.Nie len sperky.Od mixera,bicykla,korcul,obrazov,obedovej supravy....Tu skoda drat klavesnicu,sama sebe sa cudujem aka som sprosta.Clovek sa snazi nasmerovat aby dobre bolo ale to len energiu ti zoberie a nic z toho.
@1simona11
Vyjadrila si sa ze retiazku si odniesla a to je vsetko.V kazdej domacnosti najdes 20 veci minimalne co sa daju dat do zalozne.Nie len sperky.Od mixera,bicykla,korcul,obrazov,obedovej supravy....Tu skoda drat klavesnicu,sama sebe sa cudujem aka som sprosta.Clovek sa snazi nasmerovat aby dobre bolo ale to len energiu ti zoberie a nic z toho.
@ketrin1984 bycikel nemam a za telku chceli 15€
@anonym_f0e639 hygiena by si u nich zgustla... U nás v škole, ako náhle prídeš, čo i len so sopľami, okamžite odchod domov ( iné je alergia ).
@anonym_aebf20 no a u nás nič tiež sa čudujem
@anonym_f0e639 bohužiaľ málo nás a musela som čo narobim rúško a ideš
@bielasovicka Tiez nechapem, co chce riesit cez sukromne spravy. Ake tajne info tam napise, ktore tu nemoze dat verejne. Cele je to maximalne podozrive a sama autorka si to len zhorsuje svojim pristupom.
@patrike nie nič neskrývam môžme si aj zavolať keď neni problém ja nemám ani cez videohovor
@1simona11 prečo stále píšeš ze ti mame napísať súkromnú správu? Prečo sem nenapíšeš všetko? možno by sme ti konečne uverili.
@bielasovicka všetko som napísala áno odišiel vzal naše peniaze a nechal ma vstichu a čo som prvé spravila opýtala som sa jeho mami potom zamestnávateľa a prvé som riešila inde a potom som tu skúsila a prisahám na svoje dieťa na svoje zdravie a na všetko čo existuje že je to tak a podvodnička nesom chcela som len pomoc do výplaty a keď príde výplata vrátiť ja darovať nechcem len požičať a dnes mi bolo povedané že keď dnes nepošlem tak dvihne nájom alebo si môžem hľadať nové bývanie z nim sa dohodnúť neda je svojský
@1simona11 Hlupane z MK neposlali peniaze, tak už začínaš útočiť a urážať.
Uvedom si, že ty si tá, čo nevie, čo so životom. Nemáš bývanie a nemáš ani len základnú rezervu, aby si mala z čoho zaplatiť nájomné. Tvojmu decku hrozí, že kvôli Tvojej neschopnosti a nezodpovednosti skončí na ulici a ty sa tu budeš rozdrapovať a povyšovať na ženami?
V takýchto prípadoch by mali okamžite cez IP zistiť meno a adresu a mala by tam nabehnúť sociálka. Ak je tam dieťa, vziať ho a ak klameš, tak ťa trestne stíhať za podvod v štádiu pokusu.
@anonym_6e6112 ja neklamem a prečo by mi mala vziať sociálka dieťa veď je ho neho postarané len teraz sa stála ta situácia nie pred mesiacom alebo rokom
Nechápem jedno.Ti ľudia, ktorým si doteraz pomohla a pomahaš sa ti tiež otočili chrbtom?
@anonym_f265f0 áno otočili keď im treba som dobrá a keď ja prvý krát potrebujem pomoc odrazu nie
@bielasovicka všetko som napísala áno odišiel vzal naše peniaze a nechal ma vstichu a čo som prvé spravila opýtala som sa jeho mami potom zamestnávateľa a prvé som riešila inde a potom som tu skúsila a prisahám na svoje dieťa na svoje zdravie a na všetko čo existuje že je to tak a podvodnička nesom chcela som len pomoc do výplaty a keď príde výplata vrátiť ja darovať nechcem len požičať a dnes mi bolo povedané že keď dnes nepošlem tak dvihne nájom alebo si môžem hľadať nové bývanie z nim sa dohodnúť neda je svojský
@1simona11 ved ti zdvihne najom o to,co teraz nezaplatis.Budes to mat tam,plus aj uroky.
Takže si to zhrnieme:
* tvoj ex od teba odišiel zo dňa na deň a ty nevieš prečo - je to tvoj manžel, či frajer? prečo ho nazývaš ex?
* nikdy si nebola na ÚP, ani na PN - čiže stále pracuješ a nemáš ušetrený ani cent, lebo si si pred rokom kúpila auto (takže roky predtým si dokázala nasporiť na auto v hotovosti, ale za uplynulý rok si nedokázala mesačne odložiť ani pár eur)
* výplatu si dostávala v hotovosti, preto ti banka nemôže pomôcť
* momentálne si v práci chorá a s rúškom na nose roznášaš chrípku (nie, neverím, že s rúškom nikoho nenakazíš)
* v skúšobnej dobe v novej práci máš priestor byť priebežne počas dňa na mobile a odpisovať (prac.doba ti skončila o 14ej a ty si v pohode založíš diskusiu na obed. Či to si bola v jedálni? 😛 )
* nemáš žiadnu kamošku, kolegyňu, susedu, proste nikoho, kto ťa pozná a bol by ti ochotný požičať 10€, dokonca ani brat, aby si vyskladala potrebnú sumu. Ja by som kolegyni, či susede 10€ požičala, 150€ už nie.
* ten nájom je písaný na koho? tvoj chlap odišiel kedy? dlhuješ za február? či ešte za január?
* požiadala by som majiteľa oficiálnou cestou - napr. doporučeným listom o rozdelenie splátky s tým, že teraz hneď mu viem dať toľko a k 15.2. mu doplatím zvyšok. Na druhej strane - ak dlhuješ za január, nečudujem sa, že s odkladom nesúhlasí.
* včera si sa spamätala, že ti chýbajú peniaze? a do výplaty budeš žiť z čoho? za čo kúpiš dcére jesť?
* dostala si tu niekoľko tipov, na všetky si reagovala negatívne - čo teda očakávaš?
@anonym_f0e639 prvé som riešila osobné peniaze po druhé mám aj prestávku a stíham byť aj na nete po tretie áno ušetrila som za auto po štvrté nie neustrila som za rok mali sme dosť aj výdavkov na nejaké veci ďalej december mám zaplatení byt a január mi treba a z nim ťažko sa dohodnúť peniaze sme malí spoločne a tie vzal a bola som z nim 18 rokov a neboli sme manželia a neviem a nemôžem pochopiť čo sa stálo doteraz a áno našla som si novú prácu lepšie platenú len som potrebovala pokrit pokiaľ nedostanem výplatu a viem sa zaručiť že vrátim zo všetkým čo treba
@anonym_f0e639 prvé som riešila osobné peniaze po druhé mám aj prestávku a stíham byť aj na nete po tretie áno ušetrila som za auto po štvrté nie neustrila som za rok mali sme dosť aj výdavkov na nejaké veci ďalej december mám zaplatení byt a január mi treba a z nim ťažko sa dohodnúť peniaze sme malí spoločne a tie vzal a bola som z nim 18 rokov a neboli sme manželia a neviem a nemôžem pochopiť čo sa stálo doteraz a áno našla som si novú prácu lepšie platenú len som potrebovala pokrit pokiaľ nedostanem výplatu a viem sa zaručiť že vrátim zo všetkým čo treba
@1simona11 Vies sa zarucit 😃, dovol sa mi zasmiat. Myslis naozaj, ze tu najdes tak blbu osobu, ze ti daruje 150 eur? Lebo ano daruje. Uz sa nestrapnuj naozaj. Ludia co ta poznaju ti nepozicaju, ale si tak naivna, ze myslis, ze cudzi clovek ti pozicia. To si od nezbankovky mozes rovno pozicat, ti ta uz poriesia ak nevratis.
@1simona11 je koniec januára a ty si dlžná za január. Úprimne, nečudujem sa mu, že sa s tebou nechce dohodnúť a že ti neverí. Podľa mojich skúseností sa nájom platí mesiac vopred. Keď si v decembri pracovala niekde inde, mala by si ešte dostať decembrovú výplatu, či? tú si už minula? ja neviem, ale mne keď príde výplata, hneď platím všetko nevyhnutné od inkasa, cez energie, školy deťom, krúžky, jednoducho všetky poplatky, ktoré musia byť vyplatené. Na čo si čakala? Kedy tvoj chlap vlastne odišiel?
@1simona11 Vies sa zarucit 😃, dovol sa mi zasmiat. Myslis naozaj, ze tu najdes tak blbu osobu, ze ti daruje 150 eur? Lebo ano daruje. Uz sa nestrapnuj naozaj. Ludia co ta poznaju ti nepozicaju, ale si tak naivna, ze myslis, ze cudzi clovek ti pozicia. To si od nezbankovky mozes rovno pozicat, ti ta uz poriesia ak nevratis.
@anonym_150d99 kto povedal že chcem aby mi daroval hmm.. ja chcem len požičať a na výplatu vrátiť keď nie od zajtra môžem odísť z bytu
@anonym_150d99 kto povedal že chcem aby mi daroval hmm.. ja chcem len požičať a na výplatu vrátiť keď nie od zajtra môžem odísť z bytu
@1simona11 koniec mesiaca je v sobotu. Čo máš uvedené v nájomnej zmluve v prípade nedodržania podmienok/ neuhradenia platby?
@1simona11 Ale pochop, ze nikto nepozicia cudzej osobe 150 eur. Lebo kto by uz len veril, ze cudzia osoba vrati... Nikto. Jedine nebankovka ti pozicia.
@1simona11 je koniec januára a ty si dlžná za január. Úprimne, nečudujem sa mu, že sa s tebou nechce dohodnúť a že ti neverí. Podľa mojich skúseností sa nájom platí mesiac vopred. Keď si v decembri pracovala niekde inde, mala by si ešte dostať decembrovú výplatu, či? tú si už minula? ja neviem, ale mne keď príde výplata, hneď platím všetko nevyhnutné od inkasa, cez energie, školy deťom, krúžky, jednoducho všetky poplatky, ktoré musia byť vyplatené. Na čo si čakala? Kedy tvoj chlap vlastne odišiel?
@anonym_f0e639 prídeš domov z práce a zistíš že peniaze a všetko je fuč čo by si robila ti na mojom mieste ja som všetko poplatila ale byt ostal 28 každý mesiac tak platím a predtým čo som bola v práci myslíš že som koľko malá plát smiešny minimálka a peniaze sme mali spoločne

@anonym_b0e381 Antibiotika berie ako jedina na svete na chripku. Ta sa toho natrepe.
@anonym_150d99 Tu jej to vynimocne uznam, moze mat chripku mixnutu s naslednym bakterialnym zapalom alebo len zle nazvala diagnozu.
Ale co viem, tak byt kuchar je makacka a nie pisanie na Kona.