Najvyššia podpora v nezamestnanosti po rodičovskom
Dievcata, poradte mi - dcera dovrsi 3 roky 1.5.23, staci ak sa dohodnem v praci na 1 den dovolenky 2.5.23 a ziskam najvysiuu podporu v nezamestnanosti? na socialke mi pani nechcela potvrdit tuto info a uz ma tlaci cas. Dakujem.
Áno stačí jeden deň dovolenky ukončiť PP dohodou q ostatok dovolenky ti zamestnávateľ preplatí...s týmto všetkým musí zamestnávateľ súhlasiť...predpokladám ze s nim komunikujes
A ešte počas md a RD nemôžeš mať žiadny príjem, ani z dohôd.
@qwert87 môže byt príjem z dohody na nepravidelný prijem..
@klarissa25 akýkoľvek príjem, z ktorého bude odvedený odvod do SP pokazí maximálnu podporu po skončení RD. Akurát si to zisťujem, tiez mi končí RD tento rok.
@qwert87 ešte raz, dohoda na nepravidelný prijem výšku podpory neovplyvní...
@jaroe ale veď to píšem, teda v druhom príspevku konkretizujem. Že ak robila na dohodu "z ktorej bol odvedený príjem do SP", pokazí jej to maximálku. Mnohé matky o tom nevedia a sú nemilo prekvapené potom. Samozrejme nejaké nepravidelne príjmy, o ktorých sociálka nič nevie, nič nepokazia.
@klarissa25 ano, takto mi navrhla na personalnom, ze 1 den dovolenky toho 2.5.a ostatne dovolena preplatit bude to ok; ale ze si mam overit aj na socke pre istotu, alw tam pani nevedela.. takze je to spravne ano?
Návrat do práce po MD a RD - v tejto skupine je hore pripnuta diskusia, kde sa väčšina uvádza.. rieši sa to v skupine stále dookola.. prípadne ešte ti si tu prečítaj.
https://www.relia.sk/Article.aspx?ID=231&gclid=...
Ano bolo to tak, v lete som to vyuzila. Ak nedoslo medzi tym k zmene.

mne to tiez vravela segra ja to planujem tiez takto urobit ked budem koncit rodicak