icon

Najvyššia podpora v nezamestnanosti po rodičovskom

27. apr 2023

Dievcata, poradte mi - dcera dovrsi 3 roky 1.5.23, staci ak sa dohodnem v praci na 1 den dovolenky 2.5.23 a ziskam najvysiuu podporu v nezamestnanosti? na socialke mi pani nechcela potvrdit tuto info a uz ma tlaci cas. Dakujem.

majka66
27. apr 2023

mne to tiez vravela segra ja to planujem tiez takto urobit ked budem koncit rodicak

klarissa25
27. apr 2023

Áno stačí jeden deň dovolenky ukončiť PP dohodou q ostatok dovolenky ti zamestnávateľ preplatí...s týmto všetkým musí zamestnávateľ súhlasiť...predpokladám ze s nim komunikujes

qwert87
27. apr 2023

A ešte počas md a RD nemôžeš mať žiadny príjem, ani z dohôd.

klarissa25
27. apr 2023

@qwert87 môže byt príjem z dohody na nepravidelný prijem..

qwert87
27. apr 2023

@klarissa25 akýkoľvek príjem, z ktorého bude odvedený odvod do SP pokazí maximálnu podporu po skončení RD. Akurát si to zisťujem, tiez mi končí RD tento rok.

klarissa25
27. apr 2023

@qwert87 ešte raz, dohoda na nepravidelný prijem výšku podpory neovplyvní...

jaroe
27. apr 2023

@qwert87 no veď z dohody s nepravidelným príjmom sa neplatia odvody na poistenie v nezamestnanosti...

qwert87
27. apr 2023

@jaroe ale veď to píšem, teda v druhom príspevku konkretizujem. Že ak robila na dohodu "z ktorej bol odvedený príjem do SP", pokazí jej to maximálku. Mnohé matky o tom nevedia a sú nemilo prekvapené potom. Samozrejme nejaké nepravidelne príjmy, o ktorých sociálka nič nevie, nič nepokazia.

autor
27. apr 2023

@klarissa25 ano, takto mi navrhla na personalnom, ze 1 den dovolenky toho 2.5.a ostatne dovolena preplatit bude to ok; ale ze si mam overit aj na socke pre istotu, alw tam pani nevedela.. takze je to spravne ano?

fobula
27. apr 2023

Návrat do práce po MD a RD - v tejto skupine je hore pripnuta diskusia, kde sa väčšina uvádza.. rieši sa to v skupine stále dookola.. prípadne ešte ti si tu prečítaj.
https://www.relia.sk/Article.aspx?ID=231&gclid=...

nerko
28. apr 2023

Ano bolo to tak, v lete som to vyuzila. Ak nedoslo medzi tym k zmene.