Nárok na materskú, keď sa dni prekrývajú
Mám otázku ako to vlastne je keď som bola zamestnaná na zmluvu od 1.1.2016 do 31.5.2016 medzi tým som sa 1.4.2016 zamestnala na zmluvu u druhého zamestnávateľa a u toho som stále zamestnaná spĺňam podmienku tých 270 dni? Niektoré dní sa prekrývajú ako sa to ráta? ked som to rátala tak v deň pôrodu mám 304 dni platených nemocenské. pôrod mam 5.9.2016. ďakujem za odpoveď
@holubicka28 nemoc ju. Socialka nema s rodicakom nic spolocne. A do coho ti akoze tu dohodu nezaratali???
Dievčatá vyrátala som to takto No ja som to vyrátala takto:
>január 31dni
>
>Február 29 dni
>
>Marec 31 dni
>
>Apríl 30 dni. 30 dni platilo sa 2 x nemocenske
>
>Máj 31 dni. 31 dni platilo sa 2 x nepocenske
>
>Jún 30 dni
>
>Júl 31 dni
>
>August 31dni
>
>September 5 dni termín pôrodu vychádza to 309 ak sa to zdvojnsobuje ale už sa stým nejdem trápiť uvidíme čo sa bude robiť
@majusqa77 ved som pisala, ze zo socialky na up by sla, ak by md nedostala.
Neratali mi ju do md, ale uz neviem aky dovod, nieco s ochrannou lehotou, to bolo ine.
@zalka
@majusqa77
No ja som to vyrátala takto:
>
>január 31dni
>
>Február 29 dni
>
>Marec 31 dni
>
>Apríl 30 dni. 30 dni platilo sa 2 x nemocenske
>
>Máj 31 dni. 31 dni platilo sa 2 x nepocenske
>
>Jún 30 dni
>
>Júl 31 dni
>
>August 31dni
>
>September 5 dni termín pôrodu vychádza to 309 ak sa to zdvojnsobuje ale už sa stým nejdem trápiť uvidíme čo sa bude robiť
@majusqa77 tak som to dobre vyrátala? Vlastne mi s gynekologickou sme posunuli termín pôrodu na 9.9 aby mi vyšlo tých 270 dni pred nástupom na materskú (6 týždňov pred porodom) to bolo 29.7.to mi vychádzalo 272 dni tak asi sa im nezdalo na sociálne tak povedali že až po doručení rodného listu mi budú vyplácať materské

@vika416 ta podmienka 270dni musi byt sponena den pred porodom, tak preto asi dostanes az potom md, ale neviem ci ich mas tolko..mozno hej, ak sa to naozaj znasobuje.