icon

Našli sme dom podľa našich predstáv, ale je už rezervovaný

22. okt 2023

Dobry den nasli sme dom presne podla nasich predstav. Velmi ho chceme co usime spravit aby sme ho ziskali? Udajne je zaplatena nan zaloha a ze vybavuju hypoteku, ale je stale v ponuke. Myslite ze pomoxe ked ponukneme o 5 tisic viac? Prip. Co by ste poradili? Je to dom nsich snov a chceme ho ziskat pre seba...

petulda333
22. okt 2023

Prave preto,ze sa vam to stalo a vies ake to je,by si duplom nemala take nieco urobit. No,tvoja vec. Ja pevne verim,ze vam to nevyjde. A mozno pre tu povahu sa vam nedari

beata_k
22. okt 2023

To musite do miestnej krcmy spytat sa kde je volny dom.

ivanak49
22. okt 2023

Ak je to dom vhodný na bývanie za 45tiaic tak by som isto ponúkla viac a nie len 5 mi sme kupovali som na bývanie za 160 tisíc no keby nájdem za 45 tak prihodíme aj 20 na dnešnú dobu lebo teraz barabizne čisté chatrče padajúce predávajú za 100tisic .......na vašom mieste by som si dobre vopred zistila či nieje na dome ťarcha ktorá vám dosť môže znepríjemniť život ......lebo u nás v lokalite sa tiež predával dom za 50 tisíc jediný ostatné všetko od 150 hore ale bohužiaľ nechali sa nachytať po 2 mesiacoch keď kopili doma nandom taká ťarcha že teraz ho nemôžu predať ani za tých 50 čo kúpili nie to ešte kolo do neho dali ....

avonladyba
22. okt 2023

Ale to je trošku rozdiel mať na obhliadke 3 ľudí, a predať tomu, kto ponúkne najviac, ako keď niekto už má podpísanú rezervacku a ty chces teraz ponúknuť viac....

autor
22. okt 2023

Ja osobne si myslim ze na tom neni nic zle. My sme uz proste zufali. Sme obmedzeny vekom aj inymi okolnostami jednoducho potrebujeme dom a popravde je mi jedno ako sa k nemu dostanem. Za 4 roky sme obrhali asi tisicky domov a vzdy ked sa schilovalo k podpisu nas bud odrbali alebo to nevyslo. Sme proste uz zufali vzdy sa super sohodneme s RK kde naslubuju hory doly a potom zistime, ze je tam nejaky problem alebo to ponuknu inym lebo nieco. Na tento dom sme cakali 2 roky. Je to na uplnom konci dediny skoro v hore ma to vsetko co ma mat. Takyto dom nemozeme nikde inde zohnat. Proste uz sme s nervami v konci prtoze uz mame len 3 roky na to aby sme zohnali vlastny dom inak skoncime na ulici

kristinapetronela
22. okt 2023

Ja by som sa keď tak dohodla len s tými kupujúcimi .oni vedia lepšie či ten dom veľmi chcú alebo.budu hľadať ďalej. To skôr im ponúknuť 1000 eur ,že vám ho prenechaju

nelca84
22. okt 2023

Ak ho tak velmi chcete, tak ponuknite viac.

nepic
22. okt 2023

@kristinapetronela
1000€ ??? 🤣🤣🤣

vanilkovazmrzka
22. okt 2023

Pomoze ti najst iny dom. Ked uz raz maju zmluvu a riesia hypo, museli by ti druhi kupujuci odstupit od zmluvy.

ivanak49
22. okt 2023

Nevyplakavaj tu na modrom k.ale skús od zajtra toho pána neustále kontaktovať čo je nové a tak ďalej .....úprimne ale z pozície predávajúceho vy som vám tak isto dom nepredala ale z taktického hľadiska .....načo by rušil momentálne niekoho kto vybavuje úver a dal ho náhradníkom čiže vám takto čaká a má istotu ak prvý mevybavia má na ruke ďalších ....takto keby ich zrušil zrušil by ich vy by ste z jeho pohľadu nemuseli vybaviť hyp.a tak by mohol prísť rovno o dvoch ......trošku treba premýšľať aj prečo to robia ty predávajúci načo si tisíc záujemcov ...........a už konečne pochopte že takéto vybavovačky sú poistené zmluvou takže 5 vám nepomôže ak má pokutu napr 10 tisíc

vanilkovazmrzka
22. okt 2023

Zavolajte vladovi vostinarovi, on vam najde tri na vyber a este aj bonus 😄

miggy
22. okt 2023

Ja ti ešte poradím. Môj brat kupoval dom, resp. Presne vedel, kde ho chce (miesto). Inzeráty na nete už poznali naspamäť. Ale raz do týždňa sa šli prejsť po okolí a sem tam sa na ulici niekoho opýtali, ako sa tu býva. Spomenuli, že ich snom je nasťahovať sa sem a že hľadajú domček. A asi po 3 mesiacoch sa v krčme od jedného pána dozvedeli, že on prerába dom po rodičoch, ale bude ho predávať. Počkali si, kým prebehlo dedičské konanie, pán zatiaľ ten dom opravil čím teda aj získal na hodnote (ale predtým teda vravel, za koľko ho plánuje predať, brat súhlasili a myslím, že mali aj zmluvu o budúcej zmluve). A dnes už bývajú. Čiže vlastne ten dom ani nestihol byť v RK alebo na Bazoši.

Takže milá autorka, choďte sa prejsť po dedine, pýtajte sa a hlavne - buďte milí, možno to budú raz Vaši susedia ;)

autor
22. okt 2023

My im vieme zlozit peniaze rovno na ruku. To som povedala aj maklerovi ale robi to daksisi mlady chalan ten toho asi vela vediet nebude. Uz aj podla toho sudim ze predaj nic moc kedze ostal v telefone ticho asi na 1 a som cakala este co povie a zlozil telefon

niceboy
22. okt 2023

@ivanak49 môžem sa opýtať aká to bola ťarcha? Lebo v dnešnej dobe keď si viem vytiahnuť LVčko do 2 minút vrátane ťárch a niekto ajtak je schopný sa nechať takto nachytať tak ja už neviem...

ivanak49
22. okt 2023

Viac majiteľov na jeden pozemok.....no nie vždy LVčko je spoľahlivé my sme na LV žiadnu ťarchu nemali a zistili sme to tesne pred podpisom v banke ....keď sme to potom začali riešiť tak nejakým nedopatrením sa ťarcha nezapísal no podpísanie zmluv sa nám predĺžilo o ďalšie 2 mesiace nastastie sme sa dokázali cez právnika dohodnúť aby jeden majiteľ podpísal nám časť pozemku ktorá patrí nám a dalo sa všetko pred podpisom do poriadku aj na lv no bohužiaľ náš sused to šťastie nemal nakoľko platil v hotovosti a sú 3 majitelia na 1pozemok okolo domu a dom má na seba no ako náhle vystrčil nohu z domu tak ma ďalších 2 majiteľov 🤦🏻‍♀️

sasesoe
22. okt 2023

Stale je sanca, ze im neschvalia hypo a dostanete sa na rad

autor
22. okt 2023

@sasesoe dufam

oli18
22. okt 2023

Preplatiť záujemcov, ktorí boli rýchlejši a vybavujú hypo je podlé.

leadan
22. okt 2023

Kontaktovať RK, ak záujemcom pred vami neschvália hypo, budete na rade a netreba ani priplácať päť tis. a nerobiť žiadne podpásovky ako tu píšu baby vyššie.
My bývame v radovke a tiež hľadáme druhý dom už dva roky, lebo nám nevyhovuje orientácia domu a nemôžme nič nájst. Mám pocit, že sa žiadne poriadne domy nepredávajú. Už aj na dedinu by sme išli, ale asi máme vysoké nároky. Takže úplne chápem, ak niekto hľadá dom dlho a keď konečne nájde, jednoducho chce spraviť všetko pre to, aby ho získal, ale bohužiaľ, ak bola už záloha zaplatená tak nie je veľká šanca že bude váš. Treba hľadať ďalej popritom ako budete čakať v poradí na ten váš vysnívaný dom a pozerať ponuky DENNE. Dobré nehnuteľnosti pomer cena/lokalita/stav nehnuteľnosti sú veľmi rýchlo preč.

jana0215
22. okt 2023

To, že je stále na internete je úplne normálne, pokiaľ ešte nie je predaný, mohli tam ale uviesť aspoň, že je rezervovaný. Strýko s tetou kupovali dom viac ako 2 roky dozadu a ešte minulú jeseň som naň našla inzerát. Takže sa nemôžeš na 100% držať toho, že je niekde vyvesený na predaj.

Každopádne, tvoje vyjadrovanie je otrasné. Ak takto komunikuješ s RK alebo majiteľmi domu, nečudujem sa, že vám zatiaľ nikto žiadny nepredal. Skús sa zamyslieť hlavne nad sebou. Zostávajú vám 3 roky, aj keď nerozumiem prečo ste takto zvláštne časovo obmedzení, ale je to dosť dlhá doba na to, aby ste si našli niečo iné.

autor
23. okt 2023

@jana0215 ja komunikujem slusne a normalne. Lenze uz viac krat sa stalo ze nas RK zrusila pretoze sme isli este na jednu obhliasku a potom sme este chceli dalsiu s tym, ze sme brali znameho aby sa nan pozrel a povedal ci neurobime chybu. RK povedala, ze bud to vezmeme alebo nech to nechame druhym ked furt vymyslame. Ale ked kupujem dom potrebujem si to poriadne premysliet a nie hrrr hned zmluvy podpisovat

jaskolka
23. okt 2023

Pozri, keď oni zložili zálohu a vybavujú úver, tak jednoducho ich chráni práve tá zmluva. Bodka. Nerozumiem, ci vlastne riešiš a nerozumiem už dupľom, ako je možné, ze teda práve vy "mate takú smolu" ze 4 roky neviete kúpiť dom, lebo vám ho "vyfuknu".
To chceš povedať, že ste mali reálne podpísanú zmluvu a stále vás odmietli, ci ako? Zálohu ste zlozili a aj tak vás stále realitka odmietla a kúpili ho iní? Tomu sa mi nechce veriť.. Lebo to, ze ste si pozreli aj desať domov ale nepodpísali pred kúpnu zmluvu a nezaplatili zálohu, neznamená, ze už ste boli jediní záujemci. Proste prišli iní, ktorí sa hneď rozhodli, podpísali, vyplatili, bodka.
Tak to chodí.
Toto, vo teraz chceš robit ty, je drzosť a rozhodne by som na to ako realitka nepristupila. Jedine v prípade, ze im nevyjde úver, tak potom môžte sa uchádza o ten dom ako dalsi záujemcovia.

vlachienka
23. okt 2023

Chápem tomu, čo píšeš, že ste opatrní, no v nehnuteľnostiach to chodí tak, že treba byť rýchly. Ich nemôžeš teraz ani preplatiť. Zložili zálohu a sú v schvaľovacom procese, takže sú chránení. Aj keby ste ponúkli o neviem koľko navyše, nemali by momentálne na váš návrh pristúpiť

kvetinka75
23. okt 2023

už keď je zaplatená záloha a vybavujú hypotéku, pochybujem, že vám ho dajú. To by sa ten prvý záujemca mohol súdiť s realitkou pre nedodržanie zmluvy. To nie je len tak, že zaplatím zálohu a vybavím si hypotéku. Sú to podpísané zmluvy, od ktorých sa len tak neodskakuje

kvetinka75
23. okt 2023

@oli18 ak má záujemca zmluvu s realitkou, tá by sa s ním mohla potom súdiť. Do tohto nepôjde nikto.

enoula
23. okt 2023

Vies prečo je stale v ponuke? Lebo realitka mava väčšinou nejake "predplatne" na isty cas, ktore si predlžuje a samozrejme laka klientov. Tentk nie je? Ponuknu iny... Je ťažká doba v realitnom svete..
Kludne tam moze byt v ponuke aj dalsi rok po predani, ak to nezmazu

kvetinka75
23. okt 2023

autorka - nikto na vás nebral ohľad? Preber sa. Buď niečo berieš, alebo nie. Prvý záujemca, ktorý prejaví o nehnuteľnosť záujem je uprednostnený. To na čo by čakali, kým sa vy spamätáte? Ty žiješ v realite? Alebo si myslíš, že sa všetko bude vám prispôsobovať? Ak je viac záujemcov tak sa vyberá buď podľa ceny alebo sa niečím orientujú. Niekto nechce predať byť , dom, ktorý by bol na prenájom. Uprednostnia toho, kto ho chce pre seba nabývnie. Ale ak je zaplatená záloha a vybavuje sa vyhotéka, od toho už necúvne nikto, pretože by to bolo porušenie zmluvy a na súde kvôli takým ako ste vy, predpokladám, nechce nikto skončiť

autor
23. okt 2023

Myslim ze ked prejavym vazny zaujem ze ten dom by som chcela ale nepozdavaju sa mi praskliny atd a zavolam si znalca tak na tom neni nic tak strasne. Platili sme ho my nie predavajuci a k podpisu zmluvy ani nedoslo lebo predajavuci cuvli pretoze im vadilo ze to dlho trvalo a tlacili nas. Naokiec sme zistili, ze dom vobec nie je v takom stave ako nam bolo povedane.

melanta
23. okt 2023

Ak budeš predávať nehnuteľnosť ty, môžeš ho predávať spôsobom ako uznáš. Ak si kupujúca, tak prídeš na obhliadku a chceš alebo nechceš. Ak chceš premýšľať a volať si znalcov, máš na to nárok samozrejme. Ale rovnako tak má nárok predávajúci predať ho tomu, kto prvý povie, že berie a podpisuje zmluvu. Píšeš, že toto je dom snov. Tak prečo ste tento dom objavili až keď už predávajúci majú podpísanú zálohu a kupujúci si vybavuje hypotéku? Veď to ste minimálne 1-2 týždne pozadu. Takže pozeraj každý deň a dôkladne. A rozhoduj sa rýchlejšie. Netreba sa spoliehať na to, že trh s nehnuteľnosťami stagnuje. Stále sú nehnuteľnosti, ktoré sa predajú okamžite.

kvetinka75
23. okt 2023

autorka - ak prejavím vážny záujem tak zaplatím zálohu a vtedy je dom môj. Dovtedy môže mať vážny záujem kopa ľudí a kto prvý prikývne, tomu ho dajú. Pochybujem že by tento dom niekto kúpil hne´d pri obhliadke. Vždy je dostatok času všetko si popozerať a zavolať niekoho, kto nehnuteľnosť prezrie. Ale keď nie si rýchla tak čo čakáš. Že budú na teba čakať a potom cúvneš?