icon

Našli sme dom podľa našich predstáv, ale je už rezervovaný

22. okt 2023

Dobry den nasli sme dom presne podla nasich predstav. Velmi ho chceme co usime spravit aby sme ho ziskali? Udajne je zaplatena nan zaloha a ze vybavuju hypoteku, ale je stale v ponuke. Myslite ze pomoxe ked ponukneme o 5 tisic viac? Prip. Co by ste poradili? Je to dom nsich snov a chceme ho ziskat pre seba...

autor
23. okt 2023

@melanta pretoze sme hladali blizsie. Tento dom je skoro 60 km od nas a tak daleko sme nehladali ale kedze sme nenachadzali zacali sme pozerat aj dalej

kvetinka75
23. okt 2023

@nepic možno by stačila aj čokoláda alebo káva 😂

valeria_h
23. okt 2023

Hnusí sa mi takéto jednanie. Uplácať, podplácať len aby to bolo Tvoje, ale že druhému ublížiš je Ti jedno 🤮

kvetinka75
23. okt 2023

@valeria_h žiadna seriozna realitka na niečo takéto nepristúpi.

beronsche
23. okt 2023

@ivanak49 Ako sa da kupit dom na pozemku viacerych majitelov bez ich vedomia? Inak toto predsa nie je tarcha..

cervenaruza123
23. okt 2023

Ved skus, ked na tom tak trvas. Ponukni viac, na 99% ta odmietnu a aspon budes vediet. A ked nahodou na to pristupia, tak povodni kupujuci urobia peknu reklamu realitke a doplatia na to.
Dobre domy sa predavaju rychlo. Clovek pri dome chce byt opatrny, ale jasne ze je potom riziko, ze sa medzi tym preda. Na druhej strane, poznam ludi, co na rychlu kupu aj doplatili, ved aj spominas ze ste mali vyhliadnuty dom a vas predbehli, ale ste potom aj tak zistili cez znalca, ze nie je v dobrom stave.
Najlepsie je obiehat danu oblast a pytat sa, najlepsie domy sa na inzeraty ani nedostanu vacsinou. Niekolko znamych kupili domy "v krcme". Prisli do dediny co chceli, v krcme pozistovali kto co predava alebo by mozno mohol predavat, podohodovalo sa a dostali za skvele ceny pozemky ci domy, co v zivote neboli nikde na inzeratoch.
A ked ti niekto nechce predat dom, nemas ho ako donutit. Nam predali byt s tym, ze vyslovene nas chceli vidiet, ci sme im sympaticki, lebo svoj milovany byt chceli predat ludom, co ho neznicia a budu ho udrziavat a starat sa on s laskou. Nie vzdy rozhoduje cena. Predavajuci moze predat dom komu chce, aj keby mal neviem aky smiesny dovod na to.

laurita285
23. okt 2023

@jaskolka Nám sa to stalo, mali sme podpísanú rezervačnú zmluvu, dávali sme peniaze dokopy (rozumej asi tak týždeň to trvalo) a z realitnej kancelárie, pozdravujem realitnú kanceláriu RED, nám zavolali, že ,, majiteľ si predaj rozmyslel a pozemok nepredáva" a v priebehu pár dní nám akurát vrátili na účet naspäť zálohu a bolo po predaji 😀
Po mesiaci som to pozerala na katasterportali a majiteľ to predal niekomu inému, kto nás preplatil ovšem 😀
Nič nezvyčajné

valeria_h
23. okt 2023

@kvetinka75 Nechápem ako môžu takíto ľudia kľudne spávať.

kvetinka75
23. okt 2023

@cervenaruza123 my sme tiež istý čas hľadali dom, byt a väčšinou predávajúcich bola rada, že ho hľadáme pre seba a nie na prenájom. Takým veľmi nechceli predávať. Aj keď oklamať sa dalo ale mali dobrých susedov a zlé skúsenosti s podnájomníkmi, tak sľúbili susedom, že sa pokúsia predať ho niekomu normálnemu.

kvetinka75
23. okt 2023

@valeria_h žiaľ môžu a potom sa čudujeme, aký svet je okolo nás.

valeria_h
23. okt 2023

@kvetinka75 Strašne smutné. A ešte to nazývajú tak pekne, že "mať ostré lakte". To nie je nič iné ako nečestné jednanie. Mňa už asi nič neprekvapí.
Autorka Ty si predstav, že tí ľudia, ktorí si už vybavujú hypo sa tešia, že je to ich dom snov a že tam založia rodinu. A Ty len preto, že si sebec a chceš, chceš, chceš im ublížiš. Hnus.

kvetinka75
23. okt 2023

@valeria_h ide aj o to, že kým sa vybavuje hypotéka, tak to zamestná ľudí- čas, energia. Ale seriozna realitka by takto nejednala. Iba v prípade neschváleného úveru by bol znova v ponuke

valeria_h
23. okt 2023

@kvetinka75 To tiež samozrejme, čas a energia atď. Dúfam, že realitka bude seriózna a nenechá sa uplatiť.

miggy
23. okt 2023

@laurita285 tiež som predávala byt a chcela som záujemcov vidieť. Do toho bytu som dala kúsok seba, tak bolo prirodzené, že ho 'nedam' hocikomu.

Mala som vážnych záujemcov, boli na obhliadke 4 krát (sami, so znalcom, s rodičmi, so svokrovcami). Uz to vyzeralo na spadnutie a zase mi volala realitacka, že ešte chcu prísť s kamarátom a ak sa mu bude páčiť, tak podpisu zmluvy. Ale kamarát mohol až o 3 týždne 🙈. V podstate sme mali byt podržať. Medzitým sa ale ozval mladý pár, prišli, pozreli, na druhý deň volali, že berú.

Tiež sa ten prvý pár sťažoval, že veď oni mali záujem, len sme mali čakať. A ty @autorka, čím viac píšeš, tým viac mi ich pripomínaš.

Nehnuteľnosti nie sú rožky, že keď ich nekúpis, dajú sa do mrazáku a vytiahnu po nejakej dobe 😂 ceny bytov a domov dokážu prudko klesnúť zo "dňa na deň", takže je logické, že kto prv príde, ten prvý berie.

A ešte jeden príklad, sused predal byt záujemcom, ktorý síce boli druhí v poradí (rozumej, že prvá rodina mala pred podpisom rezervácie), ale prišla druhá rodina, ktorá platila cash. Logicky ich uprednostnil, keďže tu mal istotu, kdežto pri tých prvých nie.

Kúpa domu je na celý život ale ako sa hovorí...kto zaváha, nezere......

Každopádne, drzim palce autorka

luuubik
23. okt 2023

To je sice mimo tému, ale "ešte tri roky a skončíte na ulici"? A už 4 roky hľadáte a nič? Nerozumiem, za 4 roky fakt neverím, že sa nedá nič rozumné nájsť. Buď zanedbavate hľadanie, alebo máte veľmi striktne kritériá, predpokladám, že hlavne finančné dosť obmedzené, takže vám minimum nehnuteľnosti vyhovuje... Ja som v šoku, že taká cena za obyvateľny dom, v mojich končinách toľko stoja garáže. Hoci chápem cenové rozdiely v rámci regionov, ale aj tak... Tak keď máte tak veľmi obmedzený rozpočet a tak nesmierne ťažko (4 roky?!) sa hľadá vaše vysnívané byvanie, nebolo by lepšie prehodnotiť kritériá - napriklad slušný byt za tu cenu? A prečo by ste mali byť pod mostom, bývate v podnájme a o tri roky už budete starí, aby vám dali hypo? V takejto situácii 4 roky hľadat - a aj to nie príliš dôkladne? Ako už niekto spomínal vyššie,dôkladne hľadanie je pozerať všetky inzertné portály aj trikrát denne. Ja viem, že to je všetko mimo pôvodnej otázky, prepáč autorka,len sa zamýšľam a strašne je mi to divné. No nič, nemusím chápať všetko. A k veci: ak už predtým prvi záujemcovia zaplatili zálohu a šanca je úplne minimálna to zvrátiť.

river_song
23. okt 2023

Že je dom rezervovany ešte neznamena ze sa predá.. Bud kupujucemu nevyjde hypo alebo si to rozmysli, ale videla som uz vela inzeratov kde bol dom rezervovany a potom bol zase v ponuke o pár týždňov.. ale na preplacanie uz zarezervovanej nehnuteľnosti určite slušná realitka nepristupi. Preto sa to vola REZERVACIA.. Predpokladam ze tam bola spisana a podpisana rezervacna zmluva a realitka by si tym narobila iba problemy..

autor
23. okt 2023

Ja nevravim ze im ho chcem silou mocou zobrat. Len som sa pytala ake su moznosti ked to nejde tak co uz len mi pride hlupe ze dom je stale ponukany na predaj ked je v podstate rezervovany. Proste som uz z toho smutna pretoze hladame uz dlho a vsetko nam stoji. Navyse nas tlaci uz cas a ak nekupime do 3 rokov nic skoncime na ulici a tym padom nemozeme riesit zalozenie rodiny

leadan
23. okt 2023

Keď sme sa pred rokmi sťahovali z dvojizbáku do troj, hľadali sme naozaj dlho, lebo sme mali presnú predstavu, čo chceme. Nové inzeráty sme pozerali každý deň ráno aj večer a vyplatilo sa. Pani pridala na bazoš inzerát ako súkromný predajca a hneď sme volali, do pár hodín sme boli u nej a už na prvej obhliadke sme povedali, že berieme. Predávajúca bola zaskočená takou rýchlosťou. Neskôr pri vybavovaní formalít, keďže to nešlo cez RK si neodpustila, že nám ho predala veľmi lacno, že si ani nepozerala ceny na trhu a banuje a že stále jej volajú další záujemcovia a tak, ale my sme vedeli už na obhliadke, že si nemôžme dovoliť ani povedať, že si to do zajtra rozmyslíme, lebo sme vedeli že po tomto byte sa len tak “zapráši” Treba hľadať intenzívne keď nechceš hocičo, keby ste tak hľadali, určite by vás nepredbehli. Pouč sa z toho, držím palce že nájdete to vaše vysnívané 🙂

kvetinka75
23. okt 2023

@leadan my sme tiež kupovali byt vtedy, keď sa všetko rýchlo predávalo. 1 byt sme nestihli ani ísť pozrieť, zobrali ho prví záujemcovia ale o týždeň volá realitka, že im neschválili úver, tak sme ho išli pozrieť a hneď sa vyjadrili, že ho berieme. Inak by ho zobrali ďalší záujemca asi ešte v ten deň. S domami to bolo podobne. 1 deň na rozmyslenie a večer SMS že sa už predal. My keď sme predávali, brali ho hneď prví traja záujemcovia ale dopredu sme povedali prvému, keďže záujemcovia boli, že 1deň mu ho podržíme keďže bol prvý ale ak sa do 24 hod. nevyjadrí, kto ho druhý bude chcieť, tak je jeho. Ešte večer volal, že ho berie, po ňom volali ďalší že ho berú ale chcú nižšiu cenu. No bol už rezervovaný za pôvodnú cenu. A tretí záujemca volal na ďalší deň že má záujem. Takže rozhoduje rýchlosť v niektorých prípadoch

veronicka88
23. okt 2023

4 roky hľadáme doma,ale toto by mi v živote nenapadlo!ak má byť Váš tak bude...dajte echoz e máte záujem v prípade že sa niečo stane...ale keďže viem čo i naša vybavovať hypotéki NIKDY by som tomu druhému takto nepodkoapla nohy.nevedela by som asi spat kľudne...ale keď ste s tým ok 🤷🤷🤷

tamtumdo
23. okt 2023

Tiež sme hľadali 2 roky....neponáhľalo to az tak, ale chceli sme....vyfukli nám pár domov kým sme sa rozhodli...dokonca boli sme na obhliadke doobedu, poobede sme volali a už predané....aj nás takto preplatili neviem o koľko....nič neobvyklé....za zavolanie nič nedáš...kľudne volaj...keby si rovno majiteľovi volala iste by zobral 5000€ navyše prečo nie?jemu to je šum a fuk komu to predá...bežná prax...za tie dva roky hľadania som sa stretla skadečím...

tamtumdo
23. okt 2023

@tamtumdo btw ...svokra na byt mala zaplatenú zálohu 3 krát....začala vybavovať úver...3 krát....3 krát jej volali ,že sorry byt ide niekomu inému....mali to ošetrené tak,že realitka mohla odstúpiť od rezervačnej zmluvy
...ona len s ,,pokutou" 3000€ keby sa prerozmyslela...

elviku11
23. okt 2023

Nechápem. Teraz niekde bývate predpokladám (prečo tam nemôžete ostať?) A keď si do troch rokov nekúpite dom, skončíte rovno na ulici? Veď si môžte kúpiť aj byt. Alebo ísť do podnájmu v byte alebo v dome. Prečo hneď na ulici?
Trošku to rozvin, možno nájdeme aj iné riešenia ;)

autor
23. okt 2023

@elviku11 mame mestsky byt a za necele 3 roky nam konci zmluva a uz nam ju nepredlzia. Do podnajmu nas nevezmu a ten si dovolit nemozeme. Chceme obaja dom do bytu nechceme ist ked ceny domov su lacnejsie ako byty. Navyse byty v tej cenovej kategorii su len 1 izbaky alebo garsonky

beronsche
23. okt 2023

Ak ste za 4r neboli schopni najst si byvanie, musite svoje poziadavky prehodnotit.
Nic ine sa poradit neda....

autor
23. okt 2023

@beronsche nemame vysoke naroky...velky pozemok, bez spolocneho dvoru, aby sa tam dalo hned byvat. Odelena kuchyna od obyvacky a wc od kupelky. Ticha lokalita najlepsie niekde nakonci dediny kde nikto iny nebyva. Su to podla teba nerealne poziadavky?

veronicka88
23. okt 2023

Reálne ale nie za cenu akú píšeš. Do 45tis domu s veľkou záhradou neverím že sa d a hneď nastahovat

majasimon
23. okt 2023

Píšeš, že ceny bytov sú vyššie ako ceny domov. Možno na prvý pohľad to tak vyzerá, ale aby v budúcnosti vás to nedobehlo, že na staršom dome bude stále niečo odchádzať a bude to ťahať ďalšie peniaze. Nehovorím, že v byte netreba nič robiť, ale keď sa byt sa raz prerobí, tak zostáva stále pekný a dobrý. Výmena nábytku a maľovka je tak isto aj na dome.
Po pravde si neviem predstaviť dom s cenou do 50 000 € a hneď bývať.

beronsche
23. okt 2023

Tak, tu zalezi, ci na to mate.
Podla toho, co pises su vase financie obmedzene, cize ked nemas dost peniazi, vsetko je nerealne..

kvetinka75
23. okt 2023

@majasimon ja nepoznám nikoho, kto kúpil starší dom a nemusel do neho investovať. Možno nie hneď, ale časom povymieňať bolo treba skoro všetko - cez podlahy, stierky porobiť, príp. okná, vnútorné dvere, príp. rozvody, strecha at´d.