icon

Našli sme dom podľa našich predstáv, ale je už rezervovaný

22. okt 2023

Dobry den nasli sme dom presne podla nasich predstav. Velmi ho chceme co usime spravit aby sme ho ziskali? Udajne je zaplatena nan zaloha a ze vybavuju hypoteku, ale je stale v ponuke. Myslite ze pomoxe ked ponukneme o 5 tisic viac? Prip. Co by ste poradili? Je to dom nsich snov a chceme ho ziskat pre seba...

Strana
z5
elviku11
23. okt 2023

Tak pri takom nízkom rozpočte by som robila kompromisy. Napríklad by som sa uspokojila aj s menším pozemkom. Načo ti je veľký? Asi nebudeš sadiť zemiaky, nie? A paradajky s bylinkami si v pohode vypestujes aj na malom.
Ďalej máš v požiadavkách oddelenu kuchyňu od obývačky a wc od kupelky. To je tiež taký rozmar, bez ktorého sa dá žiť. Keď máš rozpočet 45 tisíc a tlačí vás čas, určite by ste si zvykli aj v dome, čo má spojenú kuchyňu a obývačku.
Alebo že to má byť na konci dediny. Prečo nie v strede? Tiež sa tam dá kľudne žiť, aj mať súkromie, keď je dobrý plot.
Keď upustis z týchto požiadaviek, možno zistíš, že aj ďalšie domy v ponuke sú vhodné pre vás...

jaskolka
23. okt 2023

@laurita285 áno, je to neférové jednanie a môže sa stať, to nevravím. Ale nechce sa mi veriť, ze by autorke skutočne sa to stalo vždy počas hľadania domu za celé 4 roky

kvetinka75
23. okt 2023

@elviku11 my keď sme hľadali bývanie, tak som mala podmienku wc a kúpelka, každé zvlášť, nikdy, nikdy som nechcela ísť do bytu, domu, kde by boli spolu. Nepíšem, že nikdy by som nešla, pretože neviem čo ma ešte čaká, ale pri tomto som si dupla. Neviem si prestaviť ako by sme sa traja v priebehu hodiny ráno vychystali - wc, sprcha, zuby umyť. Z tohto by som nikdy neustupovala. Isť si umývať zuby kde bol pred tým niekto na wc, ďakujem, Ano, dá sa to, veľa ľudí to tak má ale pre mňa to je podstatná vec. Ostatné už nie, a nepovažujem to za rozmar.

elviku11
23. okt 2023

@kvetinka75 Rozumiem. Tiež by som nechcela kúpeľnu s wc, tiež by som na tom trvala. (Ale sú ľudia, ktorí tak žijú a nejak sa zariadili). A hlavne sú tam ďalšie, diskutabilné podmienky, z ktorých by mohli upustiť.
Lebo je iné klásť si podmienky keď mám vo vrecku 200-tisíc a vyberám si.
A iné je trvať na podmienkach, keď mám rozpočet 45-tisíc a hrozí mi, že skončím na ulici

tanyag
23. okt 2023

Poznám rodinu, predali dom v okolí KE za 150tisíc...kúpili iný dom za 50tisíc niekoľko kilometrov ďalej, v okrese Trebišov, na konci dediny (v dedine je pár slušných rómov)...velikánska záhrada aj v predu aj v zadu, veľký pozemok, v dome sa dalo hneď bývať...možno 10tisíc ich stálo vymaľovanie a menšie upravy...90 tisíc sa im zvýšilo ... ale tiež v to ráno ako nabehol inzerát už volali a dom kúpili...bola som tam, vážne som s otvorenými ústami pozerala, že za akú cenu taký veľký, pekný dom kúpili...všetko sa dá...len treba byť extra rýchly a nerozmýšľať a vymyšľať príliš dlho...

veronicka88
23. okt 2023

@tanyag v ktorom roku?nepredpokladá že teraz alebo rok dva dozadu

beronsche
23. okt 2023

@veronicka88 ked ide o dedinu v okrese trebisov, tak je to celkom mozne, ze fajn dom stal tak "malo"..
Mame na Slovensku take oblasti, kde su domy relativne lacne, kedze to tam vymiera. A este ked je v par km radiuse romska osada, cena ide takmer vzdy dole..

veronicka88
23. okt 2023

@beronsche naši bývajú pánu Bohu za chrbtom aj tak sa ceny zdvojnásobili takže sa mi tomu aj tak nechce verit

tanyag
23. okt 2023

@veronicka88 v tomto roku to bolo...na prelome februára/marca

beronsche
23. okt 2023

@veronicka88 ved pozri inzeraty... podla lokality od 35tis za stare domy.. 🙂

leadan
23. okt 2023

@kvetinka75 ja si myslím zas, že ak máš v dome ďalšiu toaletu samostatne, tak to nevadí, že na poschodí máš spoločnú. My to tak máme a nevadí nám to.

kvetinka75
23. okt 2023

@leadan tak keď je jedna navyše, tak to nie. Ale niekde je iba tá jedna spojená s kúpelkou

veronicka88
23. okt 2023

@tanyag HM zaujímavé...

oli18
23. okt 2023

@tanyag niekde je pes zakopany, objavi sa po par rokoch, po zaruke.

tanyag
23. okt 2023

@oli18 samozrejme, všetko je možné...ale čo som videla, tak plastové okna všade, podlahy všade...len vymaľovali, vymenili obklad v kúpelni...kuchyňu si novú kúpili...zvyšok mali zo starého domu...nevravím, že ten dom je nový...je starší...ale stojí...je pekný a za takú cenu super...hlavne tie záhrady, kde majú ovocné stromy, hrozno, ...vzadu taký pozemok, že by tam ďalší dom mohli postaviť...ale musím podotknúť, že sú to už ľudia na dôchodku a pre nich je ten dom raj...

oblecenie99
23. okt 2023

@h2 Teoreticky to môže byť dom snov, aj keď to nebude úplne super stav, ale napr. ja mám kamošku z Čiernej nad Tisou, ktorá tam má rodinu aj tá pracuje on a jej manžel a nechcú odísť, sú spokojní (ja tomu tiež nerozumiem, ale tak zase keď tam majú prácu a nemajú problém s platom, tak prečo nie, je to štátna správa a viac by nezarobili na tej pozícii ani v Košiciach a tam je to už seriózne o dosť drahšie) ale bývajú v byte, chceli by dom. No a také domy povedzme že v lepšej lokalite v rámci mesta sa objavujú naozaj len podpultovo, raz do roka. Takže pre ňu je dom snov tam pomaly všetko, čo je v akom takom stave a nie je vedľa problémovej lokality 😁

alickapusinka
23. okt 2023

Mohol dať realitný maklér hned typ kamarátovi a ten po tom chvatol. AJ MY v RK kde vypomáham mame tak že kto zháňa tak ani nedá do ponuky a chodia si medzi sebou ukazovať domy až potom dá do ponuky. Myslím že možno vedel realitný maklér to ponúkol kamarátovi alebo známemu že zháňa a ešte len nafotil a poslal prvému jemu. A rozhodol sa. Teraz sa u nás v RK objavil dom majiteľ RK ho dal v utorok do ponuky a vo štvrtok už mal rezerváciu. Takže sú aj domy čo sa predaju hned za pár dní.

jana0215
23. okt 2023

@alickapusinka my sme tiež tak kúpili byt, že jeden deň pridali inzerát a druhý sme už spisovali rezervačnú zmluvu. Pokiaľ chceš naozaj vychytať to najlepšie, treba to sledovať denne. Keď sme spisovali rezervačku, realiťák nám vravel, že už mal ďalších dvoch záujemcov. Na rozhodnutie nám dal v podstate len pol dňa. Večer sme boli na obhliadke a ráno sme mu mali potvrdiť, že byt chceme a ešte v ten deň podpísať rezervačku. Inak by ho posunul ďalej.

alickapusinka
23. okt 2023

@jana0215 hej sú taký teraz čo robím pre realitku tak mal dom v ponuke a za dva dni už bola rezervácia. Sú nehnuteľnosti ktoré sa predajú hned.

pinke87
23. okt 2023

@leadan môžem sa opýtať akú máte orientáciu domu a co vám prekáža ?

leadan
23. okt 2023

@pinke87 východ-západ a radová zástavba. Slnko nám svieti iba ráno 2 hodiny do kuchyne, potom pól dňa z boku domu z južnej strany kde nemáme ani jedno okno a do obývacej časti, kde trávime najviac času nám svieti len od mája do augusta, keď je najvyššie, aj to až od 15tej poobede a potom počas zvyšok roka svieti iba z boku domu z južnej stany. Iba večer keď zapadá na jeseň ešte na chvíľočku nakukne aj do obývačky. Takže slnko svieti iba jednému susedovi tomu prvému ktorý má okna aj na juh. Takže toto je dôvod prečo hľadáme druhý dom a muž by chcel este väčšiu záhradu.

pinke87
23. okt 2023

@leadan ďakujem za odpoved

rebrambora
23. okt 2023

Pises, ze hladate 4 roky. Tak predsa toto nemoze byt prva nehnutelnost na ktoru ste natrafili, ktora bola este online a rezervovana zaroven.
Co sa tyka vasich poziadaviek, okrem velkeho dvora na konci dediny sa da vsetko svojpomocne a lacno prerobit tak, ako si vymenovala.
Tie rady, ze chodte do krcmy neber na lahku vahu. Ak hladate byvanie v zapadakove, co je podla mna fajn, tak toto je jedina moznost.

nikoleta100
3. jún 2025

Ako si dopadla ?

pieksamaki
3. jún 2025

Navrhnite licitaciu

Strana
z5