Nedostatok peňazí pri rastúcich cenách
Ahojte. Ako zvladate tie,co nemate vytvorenu financnu rezervu,mate menej penazi alebo ta rezerva je nedostatocna? Momentalne vidim a citim,ze vsetko ide cenovo hore a mam celkom paniku,ze proste,tych penazi vela nie je. Prosim,tie co ste finacne gramotne,ktore maju manzela s platom 3000+,pracu s platom 3000+ a co dostali vsetko od rodicov,nekomentovat. Neviete pozadie nasej historie,snazime sa makat ma sebe,nejde to lahko.
@anonym_bff8a1 cca 600€ by na to bolo k dispozícii. Stačilo by?
@unbeholfen 600 euro prezeres sam? Kolko prezeres na kebaboch a langosoch a v bistrach za mesiac?
Za 600 euro sa vedia najest aj dvaja, ked si doma varia a nekupuju fast food. My sa z takej sumy najeme aj traja, ale my nie sme velmi pazravi.
@unbeholfen 600 euro prezeres sam? Kolko prezeres na kebaboch a langosoch a v bistrach za mesiac?
Za 600 euro sa vedia najest aj dvaja, ked si doma varia a nekupuju fast food. My sa z takej sumy najeme aj traja, ale my nie sme velmi pazravi.
@anonym_bff8a1 vyskúšam tento mesiac že si budem zapisovať nech viem kde o čo ide. Hlavne jedlo tie bistrá a fastfoody. Som aj ja zvedavý kde je zádrhel.
Problémom je toto. Skúste len tak narýchlo odhadom kolko tie veci mohli stáť. To bola svačina len na prestávku. Keď mávam peniaze tak okrem podobnej svačiny si pred šichtou nakúpim cca za 10€ (obvykle kebab, langoš, polievka, cola, sladkosti) a potom aj po šichte do vlaku tak okolo 5-8€ všelijaké croasanty s čokoládovou náplňou, pagáče, makovník. Takže denne miniem tak okolo 25 až 30€ čo keď vynásobíte 31 dňami v mesiaci tak 600€ na to nijako nestačí. Však skúste len odhadom čo mohla stáť táto sväčina:
Problémom je toto. Skúste len tak narýchlo odhadom kolko tie veci mohli stáť. To bola svačina len na prestávku. Keď mávam peniaze tak okrem podobnej svačiny si pred šichtou nakúpim cca za 10€ (obvykle kebab, langoš, polievka, cola, sladkosti) a potom aj po šichte do vlaku tak okolo 5-8€ všelijaké croasanty s čokoládovou náplňou, pagáče, makovník. Takže denne miniem tak okolo 25 až 30€ čo keď vynásobíte 31 dňami v mesiaci tak 600€ na to nijako nestačí. Však skúste len odhadom čo mohla stáť táto sväčina:
@unbeholfen hento je jedlo pre dvoch, nie pre jedneho, minimalne 13 euro si za to musel dat. Napchavas sa prazdnymi kaloriami, cukrom. Tie energetaky vynechaj uplne, sladke pitie vymen za obycajnu vodu a sladkosti tiez nahrad niecim vhodnejsim, napriklad si kup 2 banany alebo si kup len jednu. Uvidis, ze ti to pomoze usetrit, schudnut a este sa budes lepsie citit, ked to zvladnes.
@anonym_bff8a1 vyskúšam tento mesiac že si budem zapisovať nech viem kde o čo ide. Hlavne jedlo tie bistrá a fastfoody. Som aj ja zvedavý kde je zádrhel.
@unbeholfen bločky si ukladaj do aplikácie https://play.google.com/store/apps/details?id=s... načítaš cez QR kód na bločku a potom si pozrieš výdavky
v práci sa často poraním tak potrebujem tie náplaste, vína boli kupované kvôli batôžkovej zábave. Ostatné je pažrvosť.
v práci sa často poraním tak potrebujem tie náplaste, vína boli kupované kvôli batôžkovej zábave. Ostatné je pažrvosť.
@unbeholfen Ale tam nemas ziadnu normalnu stravu. Tu pazravosť si spravne napisal. Neoamätam, kedy som isiel z obchodu iba s tymito hlupostami, bez syra, maska, sunky, peciva a zeleniny aspon.
@unbeholfen Ale tam nemas ziadnu normalnu stravu. Tu pazravosť si spravne napisal. Neoamätam, kedy som isiel z obchodu iba s tymito hlupostami, bez syra, maska, sunky, peciva a zeleniny aspon.
@hellwant a toto?
Že či si človek zarábajúci takmer minimálnu mzdu, môže dovoliť takéto výdavky a tak často?
@hellwant a toto?
@unbeholfen natankovať za 20 eur je podľa teba veľa?? 🤦♀️
@unbeholfen natankovať za 20 eur je podľa teba veľa?? 🤦♀️
@anonym_cfb0a4 to je velmi subjektívne. Preto si treba vypočuť názor viacerých.
@unbeholfen takto by som tankovala kazdy 2hy den,,,,,az tolko litrov vela,,,muz dal teraz 100vku za plnu nadrz,ja naposledy 66eur a mozem tankovat opät.Zajtra nas caka dlha cesta do Polska,tak tam padne litrov a litrov a tiez moze z nova muz tankovat.
@unbeholfen a tebe je to na co ked chodis vlakom??
Proste názov témy je: Nedostatok peňazí, pri rastúcich cenách. Mohlo by tam byť aj pri terajších cenách. Ani nejde o to že na čo za čo. Ale minule som bol na futbale kde stál lístok 12€ + predražené občerstvenie na štadióne.
Takže či nízkopríjmový človek si môže dovoliť výdavky cez 20€ každý deň?
@unbeholfen takto by som tankovala kazdy 2hy den,,,,,az tolko litrov vela,,,muz dal teraz 100vku za plnu nadrz,ja naposledy 66eur a mozem tankovat opät.Zajtra nas caka dlha cesta do Polska,tak tam padne litrov a litrov a tiez moze z nova muz tankovat.
@anonym_19fcc2 toto nechápem že ludia chodia nakupovať do zahraničia aby ušetríi 2-3€ ale na cestu dajú oveľa viac ako ušetria. To má aký zmysel?
@unbeholfen a tebe je to na co ked chodis vlakom??
@anonym_19fcc2 lebo len tam chodím vlakom kam ide treť 90% prípadov do práce, a zvyšok za zábavou a flákamím sa. Ale občas treba aj rodičov odviezť a podobne. Keď skočím na otočku do Trnavy aby som dal vytlačiť vo faxcopy adresný štítok ma vinted zásielku tak využijem vlak keďže ho mám zdarma a pred tým keď som nemal ID išiel som na bicykli.
Pokiaľ nejde o jedlo ja veľmi dokážem šetriť. Na iných veciach až extrémne. V lete keď kupujem veci cez inzerát tak odídem na bicykli do Piešťan, Nitry, Bratislavy, Nových Zámkov, Dunajskej Stredy aby som ušetril na poštovnom a nemusel 3 dni čakať na balík.
@anonym_autor bravcovina je lacna, var strukoviny na rozne sposoby, mlieko tvaroh syr jogurty maslo kupuj v akcii, pec si doma kolace z kysnuteho cesta, knedlu si rob doma, natierky doma,
Kupuj mrkvu, hrasok, zemiaky, cviklu, kapustu, jablka, su zdrave a lacne.
Odmakas si to v kuchyni, ale najes sa chutne lacno a zdravo a casom si vytvorid rezim a najdes dobre recepty, tak to uz nebude take narocne
@anonym_19fcc2 toto nechápem že ludia chodia nakupovať do zahraničia aby ušetríi 2-3€ ale na cestu dajú oveľa viac ako ušetria. To má aký zmysel?
@unbeholfen 120km ta a 120km spat,to je no mozno viac o trochu tych tvojich 20eur,plus cesta do mesta,kazdy den,plus cesta do prace to su km,a km a za chvilu je po celej nadrzi,takze nemame plnu nadrz na cely mesiac.
@unbeholfen tak si pocitaj,chodime tam hlavne pre tabak,ktory stoji 12eur v prepocte,u nas ten isty 25eur.Kupujeme 20ks vzdy takze usetrime tymto dost penazi aj ked si priratam cestu k tomu,plus uz ked sme tam urobime velky nakup 2 plne voziky tak za 400-500eur,a mame vzdy plne 2 mrazaky.Takze tam hned nechame 600-700eur,potom u nas su uz len pecivo,mlieko.
Ale ono to nikdy neni takyto nakup,vzdy sa k tomu kupuju ine blbosti a jeden obchod 100vka,druhy obchod 50tka a mohla by som pokracovat.
Treba ušetrit minimálne 50€ až 100€ aby sa to oplatilo aj s nákladmi na cestu.
@anonym_19fcc2 lebo len tam chodím vlakom kam ide treť 90% prípadov do práce, a zvyšok za zábavou a flákamím sa. Ale občas treba aj rodičov odviezť a podobne. Keď skočím na otočku do Trnavy aby som dal vytlačiť vo faxcopy adresný štítok ma vinted zásielku tak využijem vlak keďže ho mám zdarma a pred tým keď som nemal ID išiel som na bicykli.
@unbeholfen vy nemate v galante fax copy, ked sa kvoli tomu musis trepat do trnavy?
Treba ušetrit minimálne 50€ až 100€ aby sa to oplatilo aj s nákladmi na cestu.
@unbeholfen dobre tak podme v polsku kupime tabak za 240eur,na sk za 450eur,uz vidis ten rozdiel???Aj ked si spocitam k tomu plus 30eur za cestu.A ktomu nakup tam min.dalsich 50eur,lebo su tam ine ceny ako u nas.
@unbeholfen vy nemate v galante fax copy, ked sa kvoli tomu musis trepat do trnavy?
@anonym_bff8a1 máme ale iba do 17:00 a cez víkendy nie. A práve v piatok večer mi na vintede kúpili traja veci, tak som šiel so Centrálu v Bratislave lebo tam je v jednej budove faxcopy, ak parcel service, pobočka pošty aj packeta. A ešte paradoxne obitraja si vybrali každý inú doručovaciu službu. Ale vlaky mám zadarmo takže s tým výdavok nieje. Podacie miesta tak isto, u nás všetky predajne čo snimi spolupracujú sú cez víkend zatvorené a cez týždeň sú len do 16-17h. Preto mám radšej krajské mestá. Mám ich tu hneď 3 nablízku, tak musím často odbehnúť do niektorého z nich.
@unbeholfen dobre tak podme v polsku kupime tabak za 240eur,na sk za 450eur,uz vidis ten rozdiel???Aj ked si spocitam k tomu plus 30eur za cestu.A ktomu nakup tam min.dalsich 50eur,lebo su tam ine ceny ako u nas.
@anonym_19fcc2 to sa velmi oplatí!
@anonym_bff8a1 bodaj by všetci na vintede používali packetu! Tam netreba tlačiť adresný štítok, a stačí dať balík do zboxu ako odosielatel.
Už som to otestoval. Uložil som si tento bločik ako prvý. Aaaale je drahota že?
@unbeholfen to je strašné, čo ty spraceš... nielen že ješ samé hnusy, ale ešte aj chlastáš. Sa nediv, že si ako tank a nemáš prachy.
Už som to otestoval. Uložil som si tento bločik ako prvý. Aaaale je drahota že?
@anonym_19fcc2 a koľko len ušetríš ak tabak vôbec nekúpiš a nie si otrokom závislosti
@unbeholfen začni sa učiť piť čistú vodu, minerálky, čaj a nie sladké vody
niečo schudneš a prospeješ tým svojmu zdraviu aj peňaženke
na sladenie čaju vyskúšaj stéviu 97%
https://www.vasalekaren.sk/natusweet-stevia-cis...

@unbeholfen tento mesiac,len 3dni.Tak to sa lepsis,skus kupovat toho menej a este ti zostane aj v den vyplaty,vtedy si kup aj 2 kebaby.Ked toto takto das.
@anonym_19fcc2 inák to je osobný rekord. Stále viac a viac sa blížim k výplate. Chcel by som raz zažiť aspoň to že by som v deň výplaty mal ešte peniaze. To by bola pecka.