icon

Nehnuteľnosti, čo sa to deje?

2. okt 2022

Predavame byt a nic, žiadny zaujem. Najlepšia ponuka na portáli, cena uplne na dne a ziadny záujemca 🤷🙄.

sendy1977
4. okt 2022

nikdy, nikdy, nesli ceny nehnuteľností dole, nepojdu ani teraz - napísala autorka tak napríklad v Prahe už išli ceny bytov dole

danculka25
4. okt 2022

Mozno je to nizkou cenou,ludia rozmyslaju,aky ma byt nedostatok,ked je podhodnoteny

wheel
Autor odpoveď zmazal
nelka93
4. okt 2022

Ja som nespozorovala problémy s kúpou alebo predajom bytov, pokiaľ je dobrá lokalita, cena a foto, a samozrejme inzerát pôsobí profesionálne, tak sa byty predávajú pomerne rýchlo. Ľudia chcú bývať a tie úroky ešte stále nie sú likvidačné.

nikaeli
4. okt 2022

@zemiakovysalat nemôžeš to teda porovnávať s nehnuteľnosťou, kde sa už býva(lo) a čakať od majiteľa, že ti ju bude pol roka držať

zemiakovysalat
4. okt 2022

@nikaeli nikde nepise ze v dome ktoru kupuju byva niekto

elizita
4. okt 2022

coby nesli nikdyy dole.. pred eurom vystrelili do zavratnych vysin a my sme sa osprostili a vtedy kupili... 2-3 roky po eure riadne klesli, aj ked samozrejme nie na povodnu uroven..

norikaro
4. okt 2022

doba je taka aka je, vsetko je drahe, prace malo, banky a tie ich uroky uz nie su proste dosiahnutelne pre kazdeho

kofilka33
4. okt 2022

Podľa mňa bude problém tá nízka cena (píšeš,že najnižšia z ponuky) a platba v hotovosti.Je to veľmi zlá kombinácia.V potencionálnych kupujúcich to môže vyvolať dojem,že sú tam nejaké exekúcie,ťarchy a podobne.Ak je byt v poriadku tak skús zmeniť ,že možná kúpa aj na HÚ a ver tomu,že budeš mať záujemcov.A skús ponuku zdieľať aj cez sociálne siete s odkazom .Ja som predávala byt bez realitky a za 3dni bol predaný.Potom som oslovila realitku iba na právne služby.

sue1818
4. okt 2022

Kolko ste platili zalohu? A dokedy mate rezervovany ten domcek? A ako dlho predavate byt? Som v obdobnej situacii, preto sa pytam

konvalinka41
4. okt 2022

Baby ti už koľko radia,že sem máš dať odkaz na byt a cenu,nech sa na to môžeme pozrieť. Takto ty vidíš niečo iné a my možno iné

pragmaticka
4. okt 2022

Predávame radovku kusok od Viedne (hned prvé mestečko), vlakom 5min na metro, 20min si na Prater a tiež je to divne. Predávame od augusta. Boli tu asi 7 rodín, zatiaľ nikto. 2 rodiny nedostali úver z banky. Takže nič moc. Nový dom už postavený, v novembri sťahujeme, noo bude veselo teda... Keď sledujem trh nehnuteľností tak všetko stojí!! A ako aj maklér potvrdil, záujem klesol. Ľudia čakajú.
Zase s tými nehnuteľnostami to chvíľku trvá, bežne kľudne aj polroka kým sa predá.
Naš developer stavia ďalšie 2domy, este ani nedostával a už sú predané. Holodom 700tis.Tak nech mi nikto nehovorí, ze na toto záujemci sú, a nás zariadeny za len 450t nikto 😂

elbartoslava
4. okt 2022

Ani sa nedivim ze sem ten inzerat nechce ukazat, vsetky to tu akurat tak ofrflu ze je to hladova dolina, subjektivne nazory co konkretne sa im na byte nepaci

to ma akoze pomoct tomu predaju ked to sem prida? To je ako keby na realitnom portaly sa pod inzerovanounehnutelnostou viedla diskusia

A tieto podaktore paranoidne mamicky co uz maju konspiracie aj pod novo zalozenou temou hladaju trollov a falosne temy, dievcence dievcence....

ollynka
4. okt 2022

Daj si predať realitke, ....my sme z RK a toľko záujemcov, len bytov neni u nás dostatok. každý práveže len do prenájmu. Ak by si mal záujem, pošli do pošty link,...máme kontakty aj mimo naše mesto, takže by sme vedeli pomôcť.

aduskatt
4. okt 2022

@ollynka autorka píše, že už realiťáčku majú a inú nechcú, keďže spolupracujú dlhodobo a sú s ňou spokojní🙂

rybka16
4. okt 2022

Tam bude viac faktorov vrátane strachu ľudí z inflácie a drahších hypoték, ale faktor číslo jeden, teda podľa mňa, je tá podmienka kúpy v hotovosti. Kto má v dnešnej dobe 104 000 € (resp. viac, lebo z niečoho asi aj žije a chce mať rezervu) v hotovosti pravdepodobne nebude kupovať za všetky tie peniaze byt niekde v staršej bytovke v malom meste, i keď prerobený, ale radšej investuje do niečoho drahšieho s hypotékou. Proste množina potenciálnych kupujúcich, ktorí spĺňajú vaše podmienky, sa absolútne neprekrýva s cieľovou skupinou, ktorá by mala záujem kúpiť tú kategóriu bytu, ktorú predávate.

Ďalší faktor môže byť aj tá rekonštrukcia, ktorú má byt za sebou. Aká je to rekonštrukcia? Aké materiály sú tam použité? Je prerobené len to, čo je jednoduché prerobiť (okná, podlahy, jadro) alebo napr. aj elektrické rozvody? (Toto je, čo si všímam, problém mnohých údajne zrekonštruovaných bytov - rozvody sú staré alebo vymenené len v jadre, kde to bolo jednoduché spraviť.) Kedy bola tá rekonštrukcia robená? Ak pred desiatimi rokmi, tak to ako keby ani nebola.

autor
4. okt 2022

@elbartoslava dakujem

autor
4. okt 2022

@pragmaticka och, je to teraz tazke veru 😔

autor
4. okt 2022

@sue1818 zaloha 2500€ do konca roka mame rezervacku, nahodene su uz treti tyzden.

nafka0483
4. okt 2022

Velmi silno mi to pripomina diskusiu kde bola autorka zufals ze nedokazu predat auto. Ospevovala ho, ze cena uzasna, perfektna vybaba atd atd atd, inzerat nedala ani za svet. Zeny radili kde moze byt chyba, chceli pomoct, ale nie nie ona vie najlepsie.
Nakoniec inzerat nasli a nie jeden - fotky hroza, popis pri kazdom inzerate iny, ine info, insie udaje.
Bolo to auto co casto vyuzivaju robotnici, ona si zaplatili extra full vybavu co nikto kupit nechcel lebo do takeho auta to bolo mimo... proste v tom bolo tolko dovodov a hacikov...

Skoda ze si sa neozvala s lokalitou autorka, je nas tu dost co zhanaju byty a mozno by si prave tu nasla kupca, nuz ale co, kupime inde.

autor
4. okt 2022

@nafka0483 ked niekto hlada, tak hlada 😉 hlada na portaloch v lokalite v ktorej hlada, tak ho urcite uz videli, tie ktoré hľadajú a pravdepodobne nezaujal, cize uplne zbytocne by som sem ten link pridavala .. je mi ľúto, vasu zvedavost neukojim 😉

sue1818
4. okt 2022

To je este kratucko a do konca roka je casu dost, neboj 😉

veronikaszabova
4. okt 2022

@nafka0483 tusim multipla to bola, nie? 🙂

julinka2406
4. okt 2022

@casavina môžem sa spýtať čo to znamená?

casavina
4. okt 2022

@julinka2406 čo čo znamená? Nerozumiem otázke 🤷

julinka2406
4. okt 2022

@casavinamyslela som, že ste realitke nepodpísali exkluzivitu?Ze co to znamená? Tiež pudeme predávať byt tak sa informujem.

aduskatt
4. okt 2022

@julinka2406 exkluzivita znamená, že Tvoju nehnuteľnosť môže predávať len jedna realitka

julinka2406
4. okt 2022

@aduskatt dakujem

aduskatt
4. okt 2022

@julinka2406 za máličko.-)

terus00
4. okt 2022

Podľa mňa treba dať inzerát na viaceré realitné portály, nie len miestnej realitke, ktoru poznajú viacmenej miestni ľudia.
Záujemca sa môže nájsť aj z väčšej vzdialenosti, bude väčšia šanca na predaj. Ale všeobecne je trh s nehnuteľnosťami sezónna záležitosť, po lete nastáva útlm.. plus neistota, čo nás čaká najbližšie obdobie