Nehnuteľnosti, čo sa to deje?
Predavame byt a nic, žiadny zaujem. Najlepšia ponuka na portáli, cena uplne na dne a ziadny záujemca 🤷🙄.
Autorka ak by si mala trosku rozumu tak by si na dom podpísala rezerváciu minimálne na 6 mesiacov. Ja viem ze realitka tlači na 1-2 mesačne, ale je blbá doba...
Koľko ste platili za rezerváciu?
@alantroj v našej lokalite predávajú s dodatok že developera môže zvišit cenu o infláciu 😅😆Ah sme radi ze byvame...
Je problem, ze ludia nedosiahnu na hypoteku. Su velmi vysoke uroky - to je prva vec. Druha vec je, ze velmi stupli ceny energii a vsetci cakaju co bude. Nechcu sa moc hrnut do zvysovania. Ak sa nevyriesi problem s plynom a drahou energiou tak sa v zime zatvoria podniky pretoze naklady za energie spravia podnik bez moznosti zisku. Budu sa prepustat zamestnanci. Kamaratka takto tiez stavala byty a teraz musia predat vlastny byt - idu do podnajmu aby zaplatili dostavbu. Ak sa im byt nepodari predat tak maju na krku exekucie. Niesi jedina s tymto problemom.
@zemiakovysalat tak s týmto by som ako predávajúca nikdy nesúhlasila...to by som musela mať predaj úplne na háku
@dominika1988 v auguste 2021 sme pod písali rezerváciu do marca 2022. Dom bol dokončení v novembri. 😊
@jaroe ale áno, čítal som skoro všetky príspevky, hlavne autorkine, preto som reagoval, ako reagoval.
Veď v poriadku, autorka nechce zverejniť svoj byt, z akéhokoľvek dôvodu, tak mala napísať niečo v štýle že "prepáčte, ale nechcem tu zverejniť link na byt zo súkromných dôvodov, len som zvedavá, či nemáte v súčasnom období problémy z predajom bytu.." a nie tu ľudí označovať za drbnutú Slovač a posielať baby ochotné pomôcť umývať okná s pusinovým smajlíkom 😘
Cena na dne je preco? Osobne by som taky inzerat z daleka obisla, lebo ak je cena podozrivo nizka, nieco nie je s bytom v poriadku...
Ale isli, ked sa zacne menej kupovat a ludia budu chcet predat tak pojdu dole, rok 2009-2011 tak bolo😉
Ceny nehnutelnosti dolu nesli a s najvacsou pravdepodobnostou zial uz ani nepojdu.
Tvoj problem si si pomenovala sama, nemusim vidiet ani link, predavas iba dva tyzdne, chces len hotovostneho kupcu, pri cene 104 000 za 78m2 to nebude velke mesto cize mas automaticky velmi maly zaber moznych zaujemcov a ako bonus to mas aj dost zle nafotene... Kupci s hotovostou kupuju najcastejsie byty na prenajimanie a na prenajom najcastejsie kupuju vo velkych mestach.
Čuduješ sa? Ľudia rozmýšľajú za čo kúpia jedlo, boja sa cien energií, nevedia čo bude. Keď som pred časom písala, že hromadné prepúšťania sú len otázkou času, okamžite ma tu nahlasovali za poplašné správy. A pozri čo sa deje. Ľudia nevedia či vôbec budú mať prácu. Všetko pekne podľa plánu. Krachujú fabriky, za chrbtom svetová vojna.
Viete ako to je, kde sa dvaja bijú , tretí sa smeje 😆
Tak tomu sa mi nechce veriť.... My u nás hľadáme dom/ byť a v tom momente ako realitka niečo uverejní, hneď je to predané
Prešla som 9 strán v nádeji, že dáš link na foto bytu a nič 🤔 . Každopádne problémom je cena a veľkosť bytu ...ľudia kupujú teraz skôr menšie byty za cenu ktorú si môžu dovoliť. Nám nacenila realitka dom na 280000€ a nepredal sa 280m2 podlahoaa plocha + pozemok . Kamoška predala 2 izbak tuším 48 m2 na prerábku za super cenu .
Segra predala behom týždňa. A to dali vyššiu cenu, že po týždni-dvoch spustia. Nemuseli. Byt je staršej prerábky, dispozične otras, na to sa vždy sťažovala. Ale dobrá lokalita. Mali výborné fotky a video od realitky. Hneď prvý záujemca to vzal.
Autorka, prosím Ťa, aké mesto to je? Kľudne do správy, já zháňam na kúpu. Ďakujem
mat najnizsiu ponuku moze praveze odradit, ze tam cosi "nie je" ok. Kto kupi macku vo vreci. Len zvyste cenu na hodnotu, aku ma. Ludia maju prehlad.
Mozno ano ,ale najmy ,ktore maju vladtnu kotolnu su sislene.A ked to pojde zas hore tak to rovno do Ba mozem.
V akom meste predavate?
Svokra predava , na vychode, kde nic nie je 😄, do tyzdna mala rezervaciu, v tom.istom bloku sa medzitym predali 2, ktore boli krajsie. Kupujuci tiez predavaju svoj, tak sa cakalo, kym predaju a uz sa aj im podarilo. Cca 3 tyzdne teraz to cele trva...len oni vsetci beru na hypo, tak zato asi im to trva, tolko byrokracie okolo, jeden caka na predaj druheho, atd.
Tiež sme predali byť a išli do domu, prenájom sa nevyplatil
@zemiakovysalat ja ako predávajúca by som s tým tiež nesúhlasila, rovnako ako @dominika1988 - iba ak by bolo v zmluve ošetrené, že kupujúci bude za ten čas hradiť aj nájom.. aby mne stál byt pol roka a ja zaň budem mesačne platiť len tak?
@nikaeli je to novostavba, nikto tu nebyval. Čakal na nas 😁 predavajuci suhlasil...
A v dnesnej dobe vybavit hypoteku neide za tyzden ako pred 5.-6.rokmi 🙈
A dat ho do prenájmu?
Za kratky casovy usek narastli ceny nehnutelnosti o cca 70 000, nemoze si kde kto kupit 3 izbovy byt za 150 000 a ani dom za 300 000. Ti co este mali uz kupili a bolo im jedno,ti co by aj chceli na take nemaju, zial ani im hypo banka neda. Konecne to asi dosiahlo strop,lebo som nechapala,ako moze niekto dat 200 000 za stary dom,do ktoreho tteba este dalsich min.100 000 vrazit.