icon

Nehnuteľnosti, čo sa to deje?

2. okt 2022

Predavame byt a nic, žiadny zaujem. Najlepšia ponuka na portáli, cena uplne na dne a ziadny záujemca 🤷🙄.

ropucha6
2. okt 2022

My sme predavali s manzelom dva byty za posledny rok a vzdy dosli extra fotografky. Manzelovi tam hodili aj zopar vankusov a kvetin 🙂 mne len presuvali veci, lebo som to mala dost preplnene a nevyzeralo to dobre. Niekedy ozaj blbosti rozhoduju, napr ani psi pelech som tam nemohla mat.

tosomja
2. okt 2022

A skúsenosť? My sme museli zo dňa na deň odísť z podnájmu, lebo majiteľ predával byt. Núkal nám za 85tisic eur. Sme mu povedali, či sa s koňom zrazil, že nikto mu toľko nedá, povedal, že má kupcu. My už druhý rok bývame inde a on ešte stále má inzerát že predáva, už o 30tisic menej pýta a stále nič. Pritom v meste lukratívna ulica, kto tam byt predával, do týždňa ho predal. On prezentuje byt ako super, rekonštrukcia, nové podlahy, okná, wc atď. Pritom fotky má keď mal zariadenie od nás, lebo bol u nás vtedy realitak a všetko fotil. Čiže fakt pekné fotky ale realita iná 😉

aduskatt
2. okt 2022

Nepozorujem veľmi ani medzi kolegami, že by sme mali problém s predajom.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
autor
2. okt 2022

@maminkadeticiek ty si dobry troll 🤦

frantisska
2. okt 2022

@ropucha6 presne. Ja som odstránila všetko… napríklad aj taká kozmetika porozkladana okolo vane úplne kazí fotku. Alebo prepchatý písací stôl, či kabáty na vešiaku. Ono sa to nezdá. Naša maklerka napríklad fotila kuchyňu tak aby nebolo vidno chladničku lebo je cela oblepená detskými nálepkami a že by to zle ukázalo. Aj tak si ju berieme so sebou.

tosomja
2. okt 2022

@ropucha6 presne, mne presúvali postieľku, detské boxy na hračky, namiesto toho tam dali knihy, kvety, balkón úplne vyprázdnili, dali tam poličku z chodby, na to košík so stipcami. V kuchyni všetky spotrebiče na stôl, akurát som varila, tak mi to na minútu vypli a vypratali sporák.

autor
2. okt 2022

@evamarek77 tak to je pravda.

frantisska
2. okt 2022

@evamarek77 no len to blbe načasovanie pre nás čo sme kúpili v lete ešte za celkom draho a teraz predávame 😂

mamula20
Odpoveď bola odstránená
heleninamama
2. okt 2022

@autorka Mňa by zaujímalo mesto. Neverím, že dobrý byt v dobrej lokalite sa nepredáva. Minulý mesiac som jeden starší predala - na tretí deň a obratom som kúpila v novostavbe. Ten som kúpila ešte prv než realitka pridala inzerát. A cena nebola nízka - ale ide práve o tú lokalitu a potenciál bytu do budúcnosti.
A čo som sa bavila s realiťákom - z jeho pohľadu je toto dobrý rok. Ľudia bývať potrebujú a stále je dosť aj tých, ktorí kupujú ako investíciu. V tejto dobe nebude nikto príčetný držať peniaze na účte.

frantisska
2. okt 2022

@tosomja tak tak … ale to asi viac menej urobíš v minimalisticky zariadenom byte. Niektoré priestory tak nevypraces … čo sme my našli na balkóne bytu ktorý sme kúpili 🙈 taký balkón na fotku neupravis, to myslim radšej ani nefotili

maminkadeticiek
2. okt 2022

No nie troll si ty.pises tu bludy o bepredavani bytov -blud c.1.Dalej nie si ochotna/y ukazat inzerat ktory spominas.Je to uplne jasne.

dzt
2. okt 2022

Priznám sa tiež hľadám byt. Ponuka otrasná, ceny vysoké. Síce aj moje nároky sú vysoké 😂 prestávam dúfať, že najdem niečo, čo sa mi KONEČNE zapáči 🙄

heleninamama
2. okt 2022

@maminkadeticiek Tiež si myslím, že chce len rozpútať diskusiu o tom, aká drahota prišla. Alebo predáva predraženú barabizňu niekde v hladovej doline a čuduje sa, že to nikto nechce kúpiť.

martinmmartin
2. okt 2022

@evamarek77 Kedy na posledy na Slovensku praskla realitna bublina? Zatial nikdy

evaachesa
2. okt 2022

Tak teraz už som aj ja presvedčená o tom že sa jedná o nejakú predraženú barabizňu v Hornej Dolnej. Autorka sa až príliš zdráha povedať/ukázať viac, tak niečo na tom bude. 😏

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
evamarek77
Odpoveď bola odstránená
stinovy_odpadlik
Autor odpoveď zmazal
wheel
2. okt 2022

@evamarek77 5rokov mimo reality? Posledne 2 roky nastal skokovy narast cien, inak tazka pohoda. A ani nahodou stale nie su mimo reality kedze ludia STALE nakupuju. A pokial vlada zvysi vyplaty statnym zamestnancom a lekarom tak nic klesat nebude. Zapamatajte si ze hlavne platy a kupyschopnost statnych zamestnancov do velkej miery urcuje ceny na trhu. To je moja pomocka. A kedze im aktualne platy idu dvihat tak trh akceptuje aj terajsie ceny a dole nic nepojde.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
frantisska
2. okt 2022

@evamarek77 my nebudeme platiť daň. Predávame byt ktorý vlastníme 6 rokov. Len sme v lete kúpili väčší a ten náš teraz predávame.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
evamarek77
Odpoveď bola odstránená
heleninamama
2. okt 2022

@evamarek77 Reality riešim aktívne od cca 2007.v 2009 som kúpila extrémne drahý byt v centre Žiliny za 75 000 eur. Už je dávno predaný za 210 000. Kedy tu stagnovali ceny, kedy mali banky problém dávať úvery a kedy neboli kupci? Veď banky priam úvery ponúkali a každý rozumný človek kupoval. Dnes skučia o realitnej bubline len tí, ktorí sa vždy báli rizika. A nekúpili doteraz.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
nikuskakri
2. okt 2022

Áno, je trochu útlm, ale predáva sa stále. Ak požadujete hotovosť, v tom vidím problém. Väčšina ľudí si kúpu bytu nehnuteľnosti dofinancuje úverom. Už len výnimočne sa nájdu takí, ktorí majú na kúpu nehnuteľnosti len hotovosť.

andrejkap123
2. okt 2022

Ano aj my predavame a ziadny zaujem. Uz o 20 tis siel dole a stale nic!!!!

casavina
2. okt 2022

Autorka nie si z KE?