icon

Nehnuteľnosti, čo sa to deje?

2. okt 2022

Predavame byt a nic, žiadny zaujem. Najlepšia ponuka na portáli, cena uplne na dne a ziadny záujemca 🤷🙄.

heleninamama
2. okt 2022

@evamarek77 Určite časť ľudí hypotéku nedostane ale stále je dosť ľudí, ktorí na nové bývanie majú. Vlastnia iné nehnuteľnosti a majú aj dobrý príjem a chcú ísť do lepšieho, alebo chcú zabezpečiť deti. A títo ľudia zažili aj obdobie, keď boli bežné úrokové sadzby nad 7%. To len posledné roky klesli na 1% a menej.
A práve ľudia s hotovosťou tento rok pod vplyvom udalosti kupovali nehnuteľnosti.Je to väčšia istota ako investície do fondov, bitcoiny atď..Tiež som tak urobila. A jediný problém bol nájsť vhodnú nehnuteľnosť - ak na nej človek plánuje zarábať, musí totiž spĺňať určité nadštandardy. A to starý dom na dedine, alebo byt v paneláku na sídlisku nemá.

kitycat
2. okt 2022

A neposlala by si li k do spravy? Ja na SK nebyvam, takze by som ta pidla inzerátu isto neodhalila.. ☺️

Ono skvely byt vo skvelej lokalite je castokrat subjektivny nazor... Urcite ta tlacii cas, ale nechodte s cenou nizsie.. Teraz je taka bublina. Energie na max, bliziace sa Vianoce, ludia bez penazi po lete.

Mozno sa niekomu nepaci prerabka... Pre mna je v inzerate vzdy dolezity podorys.. Aj keby mal byt len nakresleny rukou.. Nepridas aspon ten?

ysseba
2. okt 2022

Presne ako píšu - svetová kríza, prognózy zlé, nikto nevie čo bude a ľudia sa boja. A kto trochu premýšľal nad kúpou nehnuteľnosti, tak urobil to v čase ako začala vojna na Ukrajine a keď bolo zrejmé, že úrokové sadzby vystrelia nahor. Presne také dva prípady mám vo svojom okolí. Kukali si byty, chodili na obhliadky, stále čakali, váhali, stále mysleli, že nájdu iný/lepší byt. A bum - došla voja, začali sa zvyšovať úroky a tak hneď brali byt, ktorý bol v ponuke. Takže kto plánoval kúpu, tak už kúpil a teraz je také hluché obdobie a ešte aj bude. Určite sa niekto nájde, kto aj teraz ide kupovať, len ponuka je vyššia ako dopyt

brloh
2. okt 2022

Dal som do portálu nehnutelnosti parametre ktoré uviedla autorka a nič mi nenašlo. 104 000€ a 78m2. Tak buď to má realiták skryté niekde na svojej stránke alebo je celá téma výmysel.

maribell
2. okt 2022

@brloh samozrejme, že to je výmysel..alebo teda autorka zavádza a nie je ten byt až taký super (výmera možno aj s pivnicami a parkovacím miestom dokopy 😅) ..inak by bez problémov pridala link na inzerát

kristiii
2. okt 2022

@brloh tiež som pozerala a nič som nenašla, preto sa v tejto téme ani nevyjadrujem...

frantisska
2. okt 2022

@brloh nie všetky byty sa dajú nájsť na nehnuteľnosti.sk … naša maklerka tam vôbec neinzeruje a najväčší dopyt ma vždy cez Bazos

kristiii
2. okt 2022

@frantisska ani na Bazoši taký byt nie je

brloh
2. okt 2022

@maribell to je tiež možné. Ak niekto niečo predáva, snaží sa to všade promovať a nerobí tajnosti pod anonymom.

@frantisska potom by som sa nečudoval že sa nikto neozýva :D

dilino
2. okt 2022

@brloh a kde by sa mal ten byt nachádzať v akom meste.

ropucha6
2. okt 2022

@frantisska na bazosi predavat byt? Zaujimave 🙂 ja pozeram vzdy len nehnutelnosti, pripadne priamo realitky (len tie lepsie).

brloh
2. okt 2022

@dilino podla autorky "vyhladavana lokalita"

frantisska
2. okt 2022

@ropucha6 ja som sa tiez cudovala, a tiez som bola v tom, ze tam je vsetko a ked som hladala byt tak tiez vzdy predovsetkym tam. Tak ale náš tam nie je a predsa sme mali tri obhliadky za necele dva tydzne.

casavina
2. okt 2022

Autorka dúfam, že ste realitke nepodpísali exkluzivitu?!

autor
2. okt 2022

Och boze, niektori by ste sa mali starat asi iba o seba, lebo niektore komentáre no mam dost a nemam slov. Neviem aky zmysel by malo vymyslat si, niesom padnuta na hlavu. Ani sa necudujem, ze je slovensko v takej prdeli akej je, ved kazdy druhy clovek na hlavu 🤦🤦🤦. Pre mna za mna si verte comu chcete, je mi uplne ukradnute, ci si myslite ze je to vymysel. Nebudem sem davat ziadne linky, mna nezaujima nazor na ten byt. Zaujima ma, ci aj niekto iny ma taky problém predat byt. Ale uz ma to vlastne ani nezaujíma, sak toto sa neda čítať, co si domyslate, sa musite strasne nudit. Pekný vecer vam prajem, ak sa nudite, chodte si umyt okna. Papa.

casavina
2. okt 2022

Autorka si z KE? Nám toto robila realitka... preto som sa pýtala...

autor
2. okt 2022

@maribell moja zlata, veru nie, asi zavidis taku vymeru, ze? 78m2 je cisto byt s logiou. 😜

autor
2. okt 2022

@casavina ja niesom male decko aby som nevedela co mam robit, exluzivitu sme nepodpisali, ani by som to v zivote nepodpisala. Nie, niesme z KE.

oblecenie99
2. okt 2022

@casavina V KE nie sú takéto nízke ceny, ako písala autorka.. za toľko tu už nekúpiš ani dvojizbák, pochybujem, či vôbec jednoizbak, aj keď na jednoizbaky som ceny nepozerala..
Autorka, zastavilo sa to, práve som sa minulý týždeň rozprávala so známym realitakom, doslova mi povedal, že teraz to vôbec neide, skončili časy, keď predali byt za 5 minút. Nieco sa predá rýchlo ešte stále, ale vo všeobecnosti môžeme povedať, že sa to zastavilo. Neviem, aspoň cca nápis lokalitu, mesto.. ak chcete nebodaj na hotovosť, tak sa nečuduj, že ste za 2 tyzdne nepredali, naopak, ja by som bola prekvapená, ak by sa vám to podarilo.

casavina
2. okt 2022

Vieš čo? Nepýtaj rady, ale zariad sa ako vieš...veď si najmúdrejšia ako to tu predvadzas 🤦😂

casavina
2. okt 2022

@oblecenie99 v pohode, nečítala som všetko... chcela som len poradiť...ale načo 🤷

oblecenie99
2. okt 2022

@casavina no bez znalosti aspoň lokality ťažko poradíme 🤷

casavina
2. okt 2022

@oblecenie99 radiť v zmysle ak je z KE (čo nie je...písala až po mojej reakcii) aby si na jednu realitku dala pozor...je to už bezpredmetné... A zas načo radiť 🤷

maribell
2. okt 2022

Áno, uhádla si 🤣 závidím ti byt, ktorý sa hanbíš zverejniť.

mpg
2. okt 2022

Keď moja známa predávala byt, tak prišli z RK a oni urobili fotky, pekné, aj na popise záleží. Možno je za týmto aj slabá práca RK.
Ja by som dala inzerát aj napr. do okresných novín MY a takých najviac čítaných denníkov.

oblecenie99
2. okt 2022

@casavina Môžeš poradiť mne ohľadne realitky v KE 😃, tiež sme na pochybách či predať a kúpiť väčší byt teraz, alebo radšej počkať 🤔 ale toto som riešila už aj v inej diskusii

evaachesa
2. okt 2022

Autorka a si si istá že ten inzerát niekde máte nahodený? Pokiaľ si nepodpísala exkluzivitu a nie je na žiadnom portáli v danej cene a rozlohe, tak možno ani neexistuje. Veľmi zaujímavé. 😂 Podarilo sa ti zabaviť nás, môžeš byť so sebou spokojná. 😃👍

lilope
2. okt 2022

@autorka vidíš, že nenašiel sa nikto kto by mal problém s predajom bytu. Rodina teraz predala byt pridaný pred 6 dňami, mali niekoľko obhliadok a už sa po ňom zaprášilo a ani to nie je najlepšia lokalita v Žiline. Nie je to ani 68 m2 za 96 tisíc. Takže chyba je niekde na tvojej strane, ale poradiť si nedáš, tak sa tráp sama.

heleninamama
2. okt 2022

@lilope Ale toto nebude Žilina ani omylom. Ani iné väčšie mesto. To bude nejaká hladová dolina, mesto plné potmavších a iných celoživotne nezamestnaných obyvateľov, keďže je tu taký problém s kúpyschopnosťou.
Evidentne prudko exkluzívna oblasť, keďže majiteľka sa hanbí aj napísať jej názov a radšej začala uražať. 😂

lilope
2. okt 2022

@heleninamama 🤣 ale áno, len tam chýba jedna číslica. 196 tisíc 😉 moja chyba. Takže problémy s predajom alebo teda kúpou zatiaľ nebadať.