icon

Nehnuteľnosti, čo sa to deje?

2. okt 2022

Predavame byt a nic, žiadny zaujem. Najlepšia ponuka na portáli, cena uplne na dne a ziadny záujemca 🤷🙄.

autor
3. okt 2022

@monicka976 ďakujem

lussyita
3. okt 2022

@elenita presne tak! Nám realitak nemohol predať dom, čomu nerozumel a pritom záujem bol obrovský... No stále si každý našiel niečo svoje, čo im prekážalo. Ja som potom hodila link sem na MK a do dvoch týždňov predaný! A vôbec mi nevadilo, že sme mali a vysťahovanie dva týždne, pri dvoch malých deťoch a xy km.. takže niekedy aj vlastnými iniciatíva nie je na škodu.

Autorke držím palce, lebo viem, čo je to predať a nemôcť. Len takýto obchod sa zle rieši. Keďže za hodinu chces predať aj kúpiť. Čo ak nastane, že predajú iným záujemcom...co potom? Ale fakt, tie ceny nielen domov, ale aj bytov sú hrozné.. málo kto si môže dovoliť...

autor
3. okt 2022

@lussyita zatial ho brzdi pokuta, ktoru by musel zaplatiť keby odstupi od zmluvy, preto som z toho nervózna, lebo sa bojim, ze kym sa byty predajú, stratime dom.

dominika1988
3. okt 2022

pozri, ak máte vyhliadnutý a rezervovaný vysnívaný dom, nerozumiem, prečo jeden z tých bytov nezaložíte hypotékou a nevyplatíte ju v sekunde, ako vám nabehnú peniaze z predaja daného bytu...ten záujemca sa raz nájde a pár mesiacov by ste vydržali platiť hypo, či nie? ja by som si veru dom ujsť nenechala, to by som si radšej utiahla opasok...ale ak sa nedá, tak sa nedá

autor
3. okt 2022

@dominika1988 lebo sa bojime to takto riesit, zatial mame cas, ale som z toho strasne nervozna.

autor
3. okt 2022

Keby sa aspon jeden predal, uz by sme vedeli co dalej.

liljana
3. okt 2022

na svoj byt mozte zobrat americku hypoteku, byt prenajat, tou vyplatit dom.

jaroe
3. okt 2022

@dominika1988 toto by som neradila. Ako som písala, my sme tak postupovali ešte v roku 2020 a boli to nervy. Už vtedy bolo jasné, že sa so svetom niečo deje a bála som sa, že kým predáme, udeje sa nie o s realitným trhom, s infláciou. Teraz už by som do toho nešla.

jana_eyre_2
3. okt 2022

@martinmmartin ja len, že ľudia predávajú nehnuteľnosti aj z iných dôvodov ako z toho že sú tam nespokojní..

(Rozvod, úmrtie, potreba väčšieho bývania pre konkrétnu rodinu) takže tvoju poslednú vetu pokladám za zvláštnu..

dominika1988
3. okt 2022

@jaroe aj my sme takto postupovali, absolútne bez komplikácií, založili sme byt, kúpili dom a potom, keď sa predal byt (kupujúci tiež brali hypotéku), my sme našu hypotéku vyplatili...vybavené...ALE, musím uznať, že vtedy bol realitný trh v poriadku, aj hypotéky mali smiešne úroky...len v tomto prípade by to bola otázka pár týždňov, kým by sa predal byt, max. mesiacov, nejako neverím, že realitný trh sa rozpadne v priebehu pár dní, ľudia stále kupujú a tým pádom aj berú hypotéky...v tomto prípade by sa hypotéky zbavili veľmi rýchlo, nie ako ľudia, čo ju majú na krku do dôchodkového veku

wheel
3. okt 2022

Ak na to mate prijem nechapem co stresujete. Dom kupte a predaj/prenajom bytu sa poriesi neskor. A pokial vas az tak nutne peniaze netlacia tak to prenajmite a zatial vybavene. Inflacia este aj tak neskoncila, takze ceny pojdu este nahor.

ramzes1980
Odpoveď bola odstránená
cubo2
3. okt 2022

Najprv objektivne - ano, zaujem o nehnutelnosti citelne opadol, doba je zla - zacalo sa to zaciatkom roka raketovou inflaciou a s tym suvisiace zvysovanie urokov na hypotekach, co sposobi, ze budu vyssie splatky a teda uz si nebude moct dovolit tolko ludi hypoteky (resp take vysoke hypoteky). Teraz sa k tomu pridala panika z cien energii, kde jednak je to problem pre domacnosti, ked mas platit zrazu 3x tolko mesacne na energie a dalsi problem je, ze niektore podniky zacnu realne zatvarat a prepustat. Cize ano, je to zle.

A teraz subjektivne - ty co si prosim ta, autorka, za arogantnu zensku? Dojdes sem anonymne plakat na konika, najlepsia ponuka na portali (lol), cena na dne a ked ti tu nejaki ludia su ochotni pomoct, ze ci mas dobre nastavenu cenu - a teda ze ved ukaz link, tak ich tu posielas do prdele, ze co sa sa staraju, aky mas ty byt. A este ze my sme tu na hlavu. A ludi tu posielas umyvat okna. To co je za pristup? Spravas sa jak decko. Ak chces radu, tak bud aj ty trochu ochotna spolupracovat a nie, ze tu dojdes anonymne plackat a popri tom vynadas zopar ochotnym ludom.

wheel
3. okt 2022

Ale ved tema je vymyslena pravdepodobne adminom aby tu mal navstevnost. Najskor predavaju top byt v top lokalite za top cenu ktory nikto nevie najst a zrazu uz vlastne predavaju aj druhy a o ten tiez zhodou okolnosti nie je zaujem :D

autor
3. okt 2022

@cubo2 moj mily arogantny, ja som nechcela a od nikoho nepytala rady!!! Tak sa ukludni a chod sa ventilovat niekde inde! Mna zaujimalo, ako to vidia ostatní! Ake maju teraz skúsenosti s predajom, prip. kupou realit! To je všetko. Rady ani hodnotenie svojich bytov nepotrebujem, na to mam inych ľudí.

autor
3. okt 2022

@wheel ja som neni povinna tu nikomu vysvetľovať kolko a ake byty mam! Ak si myslis ze je to vymyslené, nereaguj, zbytocne plytvas svojou energiou 😘 a ja nemam potrebu, ta tu presviedcat o opaku.

autor
3. okt 2022

@ramzes1980 🤦🤦🤦🤦🤦 preboha🤦🤦🤦

hellwant
3. okt 2022

Nemate pravdu, byty isli po hypokrize 2008 dole cca do 2011, potom zacali zas stupať

ayanamirei
3. okt 2022

104k za 78m2 - to nebude ziadne vecsie mesto a teda nic zaujimave a navyse ziadate hotovost 🤦🏼‍♀️To bude najvecsi problem. Nik rozumny by nedal 100K na byt miesto na investiciu (aby tie peniaze zarabali namiesto utopenia v byte) + k tomu hypo na byt. A v BA a okoli frcia reality stale ako rakety.

lenkakravcova
3. okt 2022

@casavina Z Ke určite nebude. Tu sú ceny za 80m2 (4izbak) v pôvodnom stave okolo 180tis a rekonštruované za 250tis.
My sme kupovali na hypo pred 4 rokmi za 90tis v pôvodnom stave. Za tu sumu co píše by predala asi za deň dva keby to boli Košice. 🙂 to bude nejaká menšia obec...

mirka438
3. okt 2022

My sme predali byt tento mesiac. Jedina jeho nevyhoda oproti ostatnym bytom bola ta, ze je na prizemi.. uplne tom spodnom. Takze ja som od zaciatku vedela a maklerka mi to len potvrdila, ze tie byty sa predavaju tazsie ako ine, aj cenu sme tomu prisposobili.. od prveho dna maklerke neprestal zvonit telefon, akurat 99% ludi neprislo ani na obhliadku, lebo prizemie 🙄🙄 potom mi hovorila, ze keby to nebolo prizemie, tak by predaj trval max tyzden. No trvalo to nejaky mesiac, uz sme planovali ist s cenou o trochu nizsie, az prisiel pan, stary mladenec s hotovostou. A bum. Maklerka este "zdrzovala" ..najskor vyplatenie k 15.temu..potom 20.temu ..nakoniec, ze radsej k 30.temu...no ale chvalabohu, uz je hotovo, pan ma od dnes uz aj kluce.. inak byt som vypucovala pred fotenim ako nikdy. Fotky boli tip-top, aj zaujem podla fotiek bol ozaj velky.. cize ja by som asi tam videla psa zakopaneho ..

jaroe
3. okt 2022

@cubo2 autorka nechcela radu, ako rýchlo predať. A ľudí poslala do ....preč po ich výsmešných príspevkoch, že určite predáva nejakú haraburdu v hornej dolnej a pod...Nechápem, prečo tu na ňu opakovane tlačili, nech pridá link, keby chcela, tak to predsa urobí už po prvej výzve. Proste nechcela, tak tu začali domnienky a výsmech, nečítal si to celé?

autor
3. okt 2022

@jaroe ďakujem 🙂💙

aurorastone
3. okt 2022

@sante81 a v ktorých Banovciach? 😁

nikaeli
3. okt 2022

Čítala som to už včera a nereagovala.. no dnes mi na Fb vyskočila ponuka - 3i.byt v Sabinove nejakých 65 štvorcov mal, zrekonštruovaný za 125tis. Skoro mi oči vypadli, že v takom malom meste taká cena. Ja som z Prešova, v našom vchode sa na jar predal 4,5i s 95štvorcami za nejakých 150tis, nedávno som videla rovnaký typ za 190tis. Takže neviem v akom meste a v akej vychytenej lokalite bývaš, keď sa už v cca 13tis meste predávajú byty za 125 a ty ten tvoj ponúkaš sotva za stovku. Keď spomínaš hotovosť - ide o družstevný byt? Ja som tak pred rokmi predávala družstevný vyše pol roka - práve kvôli nemožnosti vziať si hypo.

nafka0483
3. okt 2022

Autorka prosim ozvi sa do IP aspon s lokalitou.

mima172
3. okt 2022

Autorka, prebehla som si všetky stránky diskusie a nevidím link na inzerát. Myslím, že keby ho sem dáš, tak ti možno napíšeme v com vidíme háčik ako "potenciálni kupujúci" 🙂 Mám vyštudovaný MKT, možno poradím niečo z hľadiska úpravy textu, možno nie sú dobré fotografie atd. My, keď sme kupovali byt, tak ten, ktorý sme nakoniec kúpili nás veľmi oslovil fotkami, boli mega super, robil ich profi fotograf. Nebyť tých fotiek, som si na 100% istá, že sem nejdeme ani na obhliadku.

lluciiiii
3. okt 2022

Aj my predávame 3 izbový byt 61m2 dedina hned pri BA a nevieme ho predať od júla bolo tu zatiaľ asi 5 ludi pozriet a kazdy hovorí ze maly alebo sa neozvali uz podľa mna je teraz taká doba ze ľudia nevedia co bude a nechcú sa zadlžovať

ramzes1980
Odpoveď bola odstránená
alantroj
3. okt 2022

Ja neviem teda ale u nas v Ziline nie je este ani jama vykopana a byty su predane. Najnovsi projekt nema ani ceny. Kupuju ani nevedia finalnu cenu. Investor sa tak rozhodol kedze za prvy tyzden predal byty s najvacsou vymerou. Tak si povedal ze dava moc lacno 😄a ceny idu nonstop hore. Iba na nasej chodbe v praci teraz kupovali 2 lebo sa boja vyssich urokov na hypoteke