icon

Nemáme pniaze na výživné a na domácnosť. Čo robiť?

lienok1
18. jan 2011

Milé mamičky,nájde sa tu niekto, kto mi poradí?Moja rodina sa ocitla v pekelnej situácii.Žijem s priateľom v starom,nedorekonštruovanom rodinnom dome,na kt. priateľ platí hypotéku.Ja mám syna z prvého manželstva a on dcérku,na ktorú pravidelne platí už 17 rokov výživné.Spolu máme takmer dvojročnú dcérku.Žijeme v usporiadanom zväzku,len tápame po ekonomickej stránke.Priateľ je zamestnaný,jeho plat ide celý na hypotéku a na výživné pre dcérku z prvého manželstva.Ja poberám len rodičovský príspevok, z toho hradím všetky náklady na energie a domácnosť,stravu,hygienu a všetko kolo toho,zabezpečujem potreby oboch detí.Na svojho syna dostávam náhradné výživné v len zákonnej výške.Naše prijímu sú nižšie ako všetky účty.Zadlžení sme až po končeky vlasov.Nezvládame to,tak nám pomáhajú moji rodičia.Priateľ platil výživné 66€ a v čase môjho tehotenstva súd vyhovel jeho ex a zvýšil výživné na 132€.Jeho zárobok je cca400€.Môj syn študuje mimo domova,takže sme mu museli zrušiť internát a stravovanie.Prestala som mu uhrádzať mesačnú zálohu na stužkovú.Nevychádzalo nám to.Kôli škole ostal bývať u mojich rodičov,ktorý sa vlastne oň starajú.Je mi hrozne, keď myslím na to,že ho vidím len 1-2x do mesiaca a nemôžem mu dať ani 10€ vreckového.Viem,že výživné stojí pred akýmikoľvek hypotékami,ale bývať niekde musíme.Priateľovi uhrádzať aj hypotéku aj výživné nejde,nevychádza mu to,tak veľakrát jeho výživné zaplatím ja z rodičovskej pomoci.Podali sme návrh na zníženie výživného,nakoľko sa nám narodila dcérka,aby sa aspoň čiastočne mohol podieľať na zabezpečovaní aj jej potrieb.Zamietli to.Už sme premýšľali,že ja sama podám návrh na výživné. Čo ma však najviac bolí je,že ja svoje deti ukracujem o to čo mohli dostať a dávam jeho ex, ktorá si dva krát do roka ide na dovolenku bez dcéry,z posledného exekučného konania si kúpila auto,teraz mení nábytok...nezávidím jej to,len v tom vidím obrovskú nespravodlivosť voči našej spoločnej dcére a aj môjmu synovi.Vie mi niekto niečo poradiť?Má zmysel žiadať výživné,keď sa tým asi problém nevyrieši?Peniaze by som mal súdom priznané ale v skutočnosti by som ich aj tak musela oželieť,aby sme sa vyhli ďalšej možnej exekúcii.

cecil36
13. máj 2014

@fantocy a ty ked si na OCR mas rovnaky prijem ako ked pracujes cely mesiac? To chcem aj ja taku robotu. Moj cas su aj moje peniaze....Takze to ked musim pre dieta ist o 16 do skolky a nemozem zostat v robote dlhsie ako rozvedeny ocko mi automaticky znizuje prijem, nemyslis? A uplny suhlas s @mambba. P.s. Ked nechces prispievat na svoje dieta, ziadne si nerob...

fantocy
Odpoveď bola odstránená
lorela
13. máj 2014

@fantocy No počkať, počkať! 😉 Nie rovnakou mierou prispievať, ale primeranou mierou k príjmu.
(Ešte stále sú príjmy žien zastávujúce tú istú funkcie ohodnotené väčšinou inak ako u opačného pohlavia.).

... A mrzí ma, že máš zlé životné skúsenosti...

fantocy
Odpoveď bola odstránená
sono2
13. máj 2014

@lienok1 prosím bolí ? Tak tvoj má dieťa, už je jedno za akých okolností ale má . A ty by si tomu dieťaťu nedala nič? No záviď jej ďalej, a čo ďalšie dve deti čo máš v statuse? Či som tie prehliadla? Prečo nepracuješ, a muž nech ide robiť niekam von na takú početnú rodinu štyristo euro. Veď to je úbohé .

simsalabim
13. máj 2014

@fantocy kedze ta vychovavala iba mama, cakala by som od teba trochu empatie a nie zatrpknutosti....ze mobily a satelit...no OK, satelit som tam nezaratala (mobil dcera nema, naco je 8 rocnej - ALE viem si rpedstavit, ze keby musela chodit domov sama a byt doma 3 hodiny, kym pridem, urcite by ho mala,a by som ju mohla skontrolovat), ale zabudla som zaratat polozky ako zehlenie (ved elektrina, nie?) a podobne drobnosti. A nie, mesacne nedavam taku sumu na oblecenie, ALE tie polozky su podobne kazdy mesiac. Oblecenie pre dieta sa neda kupit vsetko naraz, aspon my to delime na 2-3 mesiace, kym je satnik vynoveny. Napr. tento mesiac jej planujem kupit 2x pyzamo (ved vyrastla), leginky a pancusky k sukni a satam, sortky (1 som kupila minuly mesiac ale v jednych cele leto nemoze byt, musi mat aspon 2), plavky a slnecne okuliare. Potom pridu prazdniny - treba zaplatit tabory, nie kazda mama ma luxus starych rodicov. V auguste a septembri je nastup do skoly a to je riadny napor na penazenku. V oktobri sa meni rocne obdobie a rastucemu dietatu treba opat vynovit satnik - na jednu vyplatu nezvladame, takze v oktobri a novembri zas nakup oblecenia a obuvi. V decembri Vianoce. Nehovoriac o tom, ze od septembra- decembra je niekolko skolskych prazdnin, kedy maminy chtiac nechtiac platia tabory, opatrovanie alebo maju dovolenku/volno v praci. K tomu choroba a OCR. Proste ten kolobeh financnych vydavkov na dieta nekonci, je to v jednom kuse...ale ty si zaujaty a zaslepeny...je to skoda. Svet by bol lepsi, keby sa clovek dokazal pozriet na situaciu objektivne a bez prehnanych emocii. A mimochodom, neviem, ako si prisiel na to, ze si "trochen" starsi odomna 😝 Podla fotky nesud, ta ma svoje odzite. Patrim k starsim maminam tu na fore. A rozvedena slecinka tiez nie som, opakujem ti to opat, som vydata a dokoca uz 20 rokov stale s jednym a tym istym😝 .

@pribinak kruzky, co som sem rozpisala, su klasicka ZUSka, tie tak na mesiac stoja...ale viem, ze su OMNOHO drahsie kruzky. Snazila som sa spisat moje vydavky na mladsiu dceru, aby mal pan rozhorceny predstavu, ale mam pocit, ze je to ako hrach na stenu hadzat... kto nechce vidiet, nevidi a nechava sa zaslepit nenavistou.

cecil36
13. máj 2014

@fantocy ja nemam probelm so strievadkou, ale ex ju z nejakeho dovodu nechce 😀

cecil36
13. máj 2014

@fantocy a este nieco: Súd pri určení výšky výživného prihliada a berie do úvahy nielen schopnosti, možnosti a majetkové pomery rodičov, ale i odôvodnené potreby dieťaťa a takisto i to, ako sa ktorý z rodičov a v akej miere o dieťa osobne stará ako aj to, ako sa ktorý z rodičov stará o domácnosť. Do úvahy súd neberie výdavky rodiča, ktoré nie je nevyhnutné vynaložiť.

mambba
13. máj 2014

@fantocy pozri, ja som advokatka robiaca rodinne pravo, takze zbytocne tu na mna budes vytahovat tvoje sovinisticke teorie sklamaneho a ukrivdeneho chlapa.. je to tak, prihliada sa na osobnu starostlivost a hotovo

izabelkas
13. máj 2014

@fantocy Ty si teda riadny sebec. Peniaze davas svojmu dietatu a nie svojej ex. Za 132 eur mesacne si kralovsky zit nemoze ani keby si to cele nechala pre seba. A ano, ak na to nemas, nerob si dalsie deti s dalsou zenou, lebo kazda zena pri tebe bude iba chudera. Staci ako sa vyjadrujes o svojej exzene. Chlapi ako ty, by sa mali so svojimi peniazmi radsej zadrhnut a netahat do toho dalsich ludi, lebo mat dieta je dar a je jedno ci ho mas s terajsou zenou alebo byvalou. Skoda, ze ludia ako ty su vobec plodni.

fantocy
Odpoveď bola odstránená
fantocy
Odpoveď bola odstránená
fantocy
Odpoveď bola odstránená
izabelkas
13. máj 2014

@fantocy Čítam niektoré tvoje príspevky na tomto fóre a vidím, že inšie ťa netrápi, len to že musíš platiť. 🙂 Ja deti nemám vôbec, ani vydatá nie som, takže píšem ako nestranný pozorovateľ. 🙂

Dovolím si citovať niektoré z tvojich príspevkov v iných témach týkajúcich sa výživného.

Citujem / kopírujem: Samozrejme, ze su aj lajdaci chlapi, ale vysvetli mi jednu vec, ako je mozne, ze si zena zoberia na krk lajdaka, fetaka alebo alkoholika????? Vyzivne sa neda vymoct jedine u tychto typkov, od obycajnych muzov, ktori su riadne zamestnani, vyzivne pre "deti" vychcana handra vymoze lavou zadnou!!!!! Pocuvat staznosti, ze exmanzel pije a nikde nerobi nik nemusi. Preco ste si brali takýchto k o k o t o v????????

Citujem / kopírujem: Celkom slusne ked spadne z neba 300 eur. Tych 300 eur minies na deti, alebo ti este vyda na kavicky s rozvedenymi kamartkami? Vraj poziadaj o vyzivne na seba emoticon) A preco by jej mal platit vyzivne na nu???Ona si nevie zarobit peniaze na seba??? Ked nema narok na matersku tak ho asi nema z nejakeho dovodu a ten dovod bude ze jej nemaju z coho vyratat matersku /napriklad pretoze bola nezamestnana/. To ze ona bola nezamestnana je problem jej byvaleho partnera??? To ze ona nema z coho zit je problem jej partnera alebo jej???
Ty asi vies v tom velmi dobre chodit, asi si tiez pytala od ex vyzivne na seba. Take vychcane handry ako je tu vacsina z vas, ktore nerobia nic ine, len vysedavaju na internete a vypisuju po forach a davaju rady ako osklbat chlapov, by som vesal na namesti!!! Preco nepoziadate rozvedene slecinky o peniaze na vase zivobytie od svojich rodicov alebo materi s podobnym osudom ako mate vy??? CHCE SA MI Z NIEKTORYCH Z VAS ZVRACAT!!!!!

Citujem / kopírujem: NAMIESTO VYVALOVANIA VASICH P.C NA INTERNETE, DAVANIA SI RAD AKO VYZMYKAT EXMANZELA CHODTE ROBIT!!!

No a teraz si to celé otoč na seba...

fantocy
Odpoveď bola odstránená
fantocy
Odpoveď bola odstránená
cecil36
13. máj 2014

@fantocy Nerozumiem tvojmu prispevku: "Tak potom si si namala zobrat takého vola emoticon" Vysvetli, co si tym chcel povedat, alebo mi akosi unika pointa.

cecil36
13. máj 2014

@fantocy a k tvojmu poslednemu prispevku: Co robim? Zivim svoje dve deti, to mladsie malo necele dva mesiace ked som zacala robit. Prestala som robit dva dni pred porodom. Preco? Lebo Ko..t ako ty nechce platit ani to mizerne vyzivne co mu naradil sud 😉

maminuska
13. máj 2014

ja pracujem od dvoch týždnov malej a prestala som pracovat v deň pôrodu , lebo taký ako tu p. nevulgárny tak taký by najradšej platil minimum ak nie nič. A ešte sa vychcanec odvoláva na moje príjmy , že však ja zarobím dosť.
@cecil36

sheila72
13. máj 2014

@fantocy no úplne že budem kupovať plienky z lídla, ktoré decko presere zachvíľu a spotrebuješ ich tým pádom viac a zaplatíš rovnako ako za pampers tj cca 19 €, ak má dieťa alergiu alebo koliky tak nutrilon 23€...a dupačky za 5 €, to si kde videl? u číňana? V detskom obchode stojí jedno body 12 €. A keď je ako žena na materskej, že nemôže pracovať a nemá kam dať dieťa (jasle min.6€/deň-takže 6x30=180 €/mes)- takže skoro celý rodičovský príspevok a pre niektorých pol výplaty- tak ako sa má bez pomoci partnera postarať o dieťa? Ako si hovoril treba platiť aj byt, jedlo, účty, lieky....ako ja nie som rozvedená, ale bez pomoci partnera a s takou smiešnou sumou by som neutialha teda nič a si myslím že muž má rovnaké povinnosti podieľať sa na výchove a zaobstaraní dieťaťa, aj finančne. Pretože to, že matka je na RD a tatino sa veselo fláka po baroch a môže pracovať a ona sa musí starať o jeho decko ju ukracuje o zárobok. Ďalší argument je, že keď ide dieťa do školy, tam sa tiež platí rôzne zrpš a potreby, cesta, obed...a tie "mega" alimenty čo prisudzujú otcom- okolo 100€ sú prinajmenšom smiešne, keď žena minie celú svoju výplatu na domácnosť a tatko prispeje len 100 eurami a má celý mesiac pokoj.

chikitka
13. máj 2014

@fantocy nehovorim ze suhlasim so stylom, ktorym sa vyjadrujes, ale ocividne si dost nasraty... asi mas preco... ja som sem davnejsie pisala do tejto temy, som pozicii "tej druhej zeny" a neni to lahke. aj my sme museli upustit od akehokolvek standardu, aj mojmu muzovi bolo na sude povedane, ze ak zaraba malo, ma si najst brigadu /len neviem, ze kedy/ . aj ja sa denno denne vytacam na jeho byvalu, ktora v noci vypisuje v znacne pokrocilom stadiu naliatia vyhrazky typu: pojdes do basy, ty smrad a podobne... ale zaujimave je, ze si stihla zaplatit nove zuby... z coho asi?? 😕 dokonca vyjadrila nazor, ze prve deti su prvorade, ako keby tie nase nemali narok na normalny zivot... som toho nazoru, ze ked na nieco nemam peniaze, treba to setrne vysvetlit aj svojmu potomkovi, na urovni, na akej je schopny to pochopit. moja mama je tiez rozvedena, otec nikdy neplatil nic a teda zarabal si veeeelmi slusne prachy... mama sa s nim nikdy nesudila. mal platit 1000sk... nikdy ich nedostala. a ked som nieco ako decko chcela, uz vo veku skolkarky mi mama dokazala vysvetlit na co ma a na co nie a ja som to pochopila. mozno aj preto dnes niesom rozmaznany fracek... rada by som k tomu vychovala aj svoje deti. nemaju ani z polovice to, co prvorade deti mojho muza. na to, ako sa tvari jeho ex, akak je chudera, decka jej chodia kazdy rok na skolske vylety v hodnote 250e a vreckove na 6 dni vyfasuju dalsich 50e... naco??? my nemame 250e ani na celomesacny chod domacnosti. od davnejsieho prispevku do tejto temy nam pribudlo nove dieta a som rada ze v zavese toho prveho, aspon zuzitkujeme veci po starsom, dost nam to pomohlo. maju vsetko co potrebuju napriek tomu, ze si v ziadnom pripade nevyskakujeme. jeho ex ma nazor, ze chce svojim detom dat uplne vsetko. len skoda ze sa nevedia podakovat a slovicka prosim nepoznaju 😒 aj to je dosledok svedomitej vychovy... my mame prave skusenost s byvalou zenou - zlatokopkou, napriek tomu viem, ze nie kazda je taka. suhlasim aj s maminami, maju pravdu, ze dieta je priorita a chcu mu dat vsetko, ale musim suhlasit aj s tebou, s osobnej skusenosti, ze po svete zial chodia aj take, ktore opisujes ty... vdaka bohu ze moja mama patrila k tym charakternym, aj ked moj tatko bol v mnohych ohladoch velky chrapun. zeny, ved sa do tohto tatka tolko nenavazajte, povedal svoj nazor, asi ma dovod. aj my mame... za tie roky, co nam nici zivot som sa musela naucit znacnej skromnosti a serem na to, mojim detom nic nechyba. viem ze raz sa z tych sraciek vyhrabeme... len nech je to cim skor! nikoho tu nechcem urazat, len som chcela povedat ze su mamy a su "mamy" a to iste plati aj o otcoch. este jedna vec, ktora sa tu opomina: rodic je povinny vyzivovat svoje dieta rovnakym standardom, aky ma sam... a mnohe sudy sa tym neriadia...ked moj muz plati 230e na dve dcery a sami mame asi taku sumu na celu domacnost-4clenna rodina, tak neviem kde sa stala chyba... sorry za litanie, potrebovala som sa vyjadrit 😅

mici11
13. máj 2014

priklad z mojho okolia: platil na dceru "neuveritelnych 50€ a potom to sudkyna zvysila na 150 konecne... a teraz chlapik argumentuje tym, ze ma dalsie 3 deti...a teraz co? ved predsa mam tolko deti o kolko sa viem postarat...
Sudkyna znizenie nastastie zamietla...

nezastavam sa konkretne matky alebo otca, ale toho kto dieta vychovava, tomu tie peniazne skratka patria, lebo ked so mnou ostane dieta byvat, tiez sa ma nikto nespyta ci mam peniaze alebo nemam...

stanulienkat
13. máj 2014

Fuuuuuuha, vo vasej situacii si urobit dieta-hotova samovrazda. Tu asi jedina rada, aby si sa zamestnala. Nic v zlom. Drzim palce.

simsalabim
13. máj 2014

@fantocy nie je mojou ulohou vysvetlit ti, ako ma tvoja ex na dovolenky a tak. Toto ja riesit nebudem.... skus svoj hnev a nenavist obratit tam, kde nieco dosiahnes - cez tvrocov zakonov, sudcov, zaloz obcianske zdruzenie za prava otcov....nebud pasivny. Ak vidis chyby v systeme, nadavanim nic nezmenis a nedosiahnes. Ja som sa ti iba snazila vysvetlit, preco sa mi suma cca 130e na mesiac na dieta ako alimenty nezda nijako prehnana a ukazala som ti to na priklade mojej mladsej dcery (ktora ma, vdaka bohu, uplnu rodinu). Ak by si ma cital pozornejsie, videl by si, ze som ti vysvetlila, ze nie kazdy mesiac minam taku sumu na jej oblecenie - rozpisala som ti mesiace od maja do decembra aj to, ake su vtedy ocakavane vydavky - NA MOJE DIETA. Netvrdim ani nevnucujem,aby minul rovnaku sumu - iba opat zdoraznujem, ze mne sa suma, o ktorej si hovoril ako o alimentoch mesacne na dieta, nezda nijako prehnana....tymto koncim nasu debatu.

izabelkas
13. máj 2014

@fantocy Jasne som 29 rocne dieta a nemozem mat deti... 🙂 Este ze ty mozes, este keby si ich tak mal chut uzivit. 🙂

fantocy
Odpoveď bola odstránená
izabelkas
13. máj 2014

@fantocy Jaj no mozes sa tu aj rozdrapit od jedu, ze mas dieta, na ktore musis platit. Ja robit na sude, tak ti k tomu prihodim este stovecku, pretoze by si sa mal o dieta postarat aj na nejaky start do buducnosti. Pozri super dospelak, ja som mozno sopla, za co sa nehanbim, pretoze mam pravo na to byt detska, nakolko som mala za "otca" hovado co na mna nikdy nedalo ani korunu a detstvo mi totalne znicil svojim alkoholizmom. Vies a deti si nerobim, pretoze aj s VS zarabam malo a sama by som ich neuzivila. A to mam chlapa, ktory zarobi 3 tisic eur mesacne, no napriek tomu si dobre rozmyslim s kym si dieta urobim a urobim si ho vtedy ked na to budem mat sama penazi dost. Moj muz sa vyjadril tak, ze keby sme sa rozisli, tak mi kupi byt, aby som mala kde s dietatom byvat a aj by mi na neho platil vyzivne. Pretoze on by sa onho postarat sam nevedel. A moja situacia je taka, ze pomaham mojej mame teraz financne, mozno aj na ukor mojho zivota a toho ze preto si deti nerobim. Ale nakolko moj muz je uz dostatocne dobre prevereny, nemyslim si, ze sa mam coho obavat ich s nim mat. Ty si si zrejme dobre nepreveril s kym si dieta robis. A opakujem ak nemas na dalsie deti tak nefnukaj. Bud ich nemaj, alebo si zarob. Ja mam roboty momentalne dve a moj chlap tiez. Teda kazdy mame svoju a spolu mame aj firmu. Lenze keby sme sa rozisli, tak mne by zostal len prijem z roboty co nie je nic moc na zivot v BA. Vies a nikdy by som sa nestazovala ani sa nestazujem, ze mame pomaham, to pisem len tebe aby si poznal moju situaciu. Som si ista, ze take chudatko ako ty by malo pocit, ze strasne trpi. Ked druhi rodicia pomahaju svojim detom financne. Ja by som to zase nedokazala, by som sa citila ako neschopna. Radsej by som robila prostitutku ako si brat od mamy... a radsej by som bola bezdetna. Ked nemam na to, zabezpecit svojmu dietatu vsetko to najlepsie co si zasluzi na bezstarostne detstvo, tak ho neprivediem na svet. A moj chlap rozmysla tak, ze chce deti len dve lebo obom chce zarobit este pocas zivota na byt. Tak ako aj jeho otec, obom svojim synom kupil byt v BA. A teraz si uz za svoje nasetrene a zarobene kupujeme vacsi, bez hypotek. No ty sa nevies zmierit s tym, ze musis platit smiesnu sumicku na svoje dieta. To moze napisat len chudak, ze zena je zlatokopka. Jasne zena zlatokopka si spravi decko aby potom dostavala smiesnych 132 eur vyzivneho, alebo kolko ty platis...lebo mala istotu, ze ty budes mat do smrti robotu a budes mat z coho platit... Sa zobud! Chlapa ako ty, by som nakopala do riti aj za tvoju zenu, mne to moze byt jedno, ale nezasluzis si nic, ani svoje dieta. Okrem toho ty si ju opustil, tak co sa stazujes? Nikdy som nenariekala, ze je nieco drahe, co som si nemohla dovolit. Vzdy som sa citila ja ako chudera, ze na to nemam. Ak zmenis myslenie, tak ako som ho zmenila ja, dnes mam uz na vsetko co chcem. A vies co, mala som obdobie, kedy som si kupila kazdu kravinu co som chcela, ale potom som prisla na to, ze veci ma stastnou neurobia. Su to len veci... Dolezite je co mame v nas a jedine v sebe mozeme najst spokojnost so zivotom a stastie. O co ta konkretne tvoje dieta obera? Co mu zavidis? Holy zivot? Zivot bez otca? Zivot s vedomim, ze jeho otec sa citi ukrivdeny, lebo musi mu poslat mesacne sto eur? Co si myslis, ze si z toho palac postavi? On alebo jeho mama? Ludia, ktori nemaju ozaj nic sa dokazu tesit aj vobec len z toho, ze dieta maju. Ty si mal byt radsej neplodny, lebo tvoje dieta sa moze akurat tak hanbit, ze taka nula ako ty ho splodila!

izabelkas
13. máj 2014

@fantocy Kazdý máme svoje problémy. A tvoju výšku výživného určil súd, nie tvoja exzena. Vacsinou ten súd prihliada aj na mužovu situáciu, koľko môže platiť... Ak si myslíš, že výživné je taká výhra, tak si skús predstaviť, že takú sumu platí žena tebe a ty musíš robiť všetko to čo ona. A ano, žena by mala platiť menej, už len z princípu ze zaraba menej. A zaraba menej aj preto ze musela nejaky cas stravit na materskej a tym padom kariera isla bokom. A musela to dieta vynosit a porodit. Chlap sa len narodi a ma pokoj navzdy. Zena sa musi obracat, ci doma, v robote, ci s dietatom, ci dat si postavu do poriadku, alebo zit s tou nespravodlivostou, ze sa jej postava pokazila tehotenstvom a chlapovi nie... Riskovala tym komplikacie pri porode, zhorsenie stavu zdravotneho atd atd. To chlap nikdy nepochopi a nezazije. Len finacne by mali platit rovnako, ze? Som si ista, ze si doma zene nepomahal s domacnostou, alebo ano? Vidis len peniaze... a co ina praca okolo decka? Urobit ano a starat sa nie, že? A ak mas zakazane sa s detmi stretavat, pripadne maju same z teba hrozu, ze sa pogrcavaju a podobne, neverim tomu, ze nemaju z coho sa pogrcat, nemusela ich zena huckat, urcite ta poznaju co si zac! Ved vlastne sa tu aj sam prezentujes co si.

apollo13
13. máj 2014

@fantocy ty snad dufam nemas dieta ked sa takto primitivne vyjadrujes...

izabelkas
13. máj 2014

@fantocy Neviem nic o tvojom zivote, ani ty o mojom. Ale nariekat, ze platis vyzivne na SVOJE deti, mi dospele moc nepride. Z tvojich komentarov citit nenavist voci zenam, co sa rozvedu a muzi musia platit. A co ma zena uz iba platit? Lebo chlap sa rozviedol a chce si najst novu zenu a mat nove deti? A ta zena predosla co? Ona nema si myslis problem si najst noveho chlapa, ktory ju prijme aj s jej detmi? A bude sa o ne este aj starat? O deti cudzieho chlapa? A denne sa na ne pozerat? Jaj hned by som ta prepleskla. Len tebe chudackovi ukrivdene na svete najviac je.