Neopodstatnená pomoc s hypotékami záťažou pre štát?
Strašne ma vytáča celá táto pomoc s hypotékami, predsa ak si raz človek viaže na krk dlh na 30 rokov vie že ho musí splácať a berie si to s tým že úrok teda aj splátka sa mu počas tých rokov môže meniť a tu sa idú všetci potrhat za podporou od štátu ale tu druhu stranu veci ze na túto debilnu pomoc v tak zadlženom štáte ako sme sa poskladáme všetci lebo sak sa zvýši bankový odvod a tým pádom si to banky výberu od všetkých ľudí skrz poplatky…ospravedlňujem sa z môj výlev ale ľudia otvorte oči
@sasa1310 tak to mas pravdu..
Pri žiadosti sa tuším čestne prehlasuje, že nehnuteľnosť neprenajímaš, inak nie je nárok na príspevok. Kontrolovať to budú cez daňový úrad, kto prenajíma na zmluvu, má pridelené DIČ. Ak budeš klamať a žiadať príspevok na investičný byt a prídu na to, bude sa všetko vracať + pokuta
@katka700 to nie je pravda, vôbec neriešia trvalý pobyt na daný byt, ale rieši sa, či tam bývaš alebo prenajímaš. Ak prenajímaš, samozrejme nie na čierno, nemáš nárok na príspevok.
@andaluzia12 omg ako ti mam napisat ze hypoteka aj byt su LEN na nu?! Kupovala to ako slobodna nezadana, teraz je slobodna zadana.
inak ja som to tiež pochopila ako @jaroslav81 že trvalý pobyt skúmať nebudú, tak som zvedavá ako to nakoniec dopadne 🙂 však ono sa to tu ešte len bude rozoberať keď ľuďom začnú chodiť zamietavé rozhodnutia 😂
@stastnamanzelka prosím vás a k tomu refinancu som nejako nenašla info v podmienkach, ktoré uvádzajú. Čiže ak počas celého obdobia, ako bola hypotéka poskytnutá, sa aspoň raz prestúpilo do inej banky, tak to bude zamietnuté?
@lienka.7 presne toto si myslim aj ja...tie podmienky pomoci mozno poriadne ani zname nie su a clovek len refinancuje a uz na nič narok nema...podla mna bude velmi malo ludi ktori na to budu mat narok... mna sa narok netýka, príjem mame vyssi
@lenkasarka toto tvrdia hlavne rodičia starších detí, čo už príspevok dostali. Ja napríklad nechápem dôvod príspevku pre tehotné. Ak môže pracovať, má predsa výplatu, ak má nevhodnú prácu, zamestnávateľ má povinnosť preradiť, alebo doplatiť k pn. Ak pracovať nemôže, má pn.
@ekira1 ubezpečujem ťa,že ja som žiadny príspevok nedostala mám už dospelu dcéru. Vychovala som ju bez kocikovneho,bez príspevku pre tehotné, bez príspevku na prvaka atd. Viem si však porovnať koľko stalo dieťa ako prvák a dieťa ako prvák na strednej či druhák.
@lenkasarka píšem hlavne a nie, že ty. Rozčuľovať sa nemusíš.
@ekira1 v pohode ja sa nerozculujem✌️
Podpora pôrodnosti na Sk je mala? Chod si to skusit do Holandska dostanes 50-60€ matersku ale iba pol roka! a raz rocne prispevok na dieťa tiez nejakych smiesnych 60-70€ a potom tu mudruj.Na Slovensku toho davaju omnoho viac a podporuju len povaľačov.
Podpora pôrodnosti na Sk je mala? Chod si to skusit do Holandska dostanes 50-60€ matersku ale iba pol roka!a raz rocne prispevok na dieťa tiez nejakych smiesnych 60-70€ a potom tu mudruj.Na Slovensku toho davaju omnoho viac a podporuju len povaľačov.

@la_dolce_vita Ak niekto prenajíma 5 bytov, a má zmluvu na hypo na byt kde býva a má príjem do 2000 eur, tak príspevok dostane. Samozrejme, keď prenajíma načierno. Koľko je takých...