icon

Nespokojnosť s finančnou situáciou

Včera o 20:59

Väčšina dôchodcov sa ma ako prasatá v žite a aj tak im malo. Mladí nemajú začo byvat, matky da trápia tiež ako môžu a dôchodcovia(ktorí sú zdravi), sa budú veselit za štátne. Tiež by som chcel byvanie zadarmo ako oni dostali.
Mlady 25 ročný, len tak k nemu neprídem ako oni ľahko.
Oni dostali za pár šupov alebo zdarma a ja jedine ak vyhrám eurojackpot

Strana
z4
anonym_3d151c
Dnes o 09:48
@anonym_c8b992

@anonym_c9cd9f krásne napísané 👌 presne ako píšeš tu geriatriu nezaujíma, že na tie ich dochpdky najskôr treba zarobiť. Oni sú takí nenazrani ze až. Tak ako my siali počas života šetriť, a aj si šetrili a maju ale míňať to nechcu. Chcú aby sa o nich do smrti staral stat. A to nejde. Nielen u nás, ale nikde na svete. Ani v tom rakúsku ci nenecku im štát nevypláca tisíce, to su ale že uplne utopia. Navyse tam dôchodcovia platia nirmalne odvody! U nás neplatia nič a stále sa im nepáči. Jenemysliteľné, aby dôchodok bol na úrovni minimálnej mzdy. Dôchodok ké dávka, nie plat, toto si tu poniektore uvedomte a nevypisujte tu hlúposti o dôstojným žití. Z podpory co ste na UP sa dá dôstojne žiť? Alebo z rodicaku, OCR alebo PNky? Asi ťažko, lebo je to zase iba dávka ako dôchodok.

@anonym_c8b992 Materské a rodičky by sa mali na Slovensku skrátiť na pol roka. To neexistuje nikde vo svete, aby matka bola va retazovke aj 9 rokov. A plakala, že nemá z čoho žiť.

anonym_72b93d
Dnes o 09:58
@anonym_3d151c

@anonym_c8b992 Materské a rodičky by sa mali na Slovensku skrátiť na pol roka. To neexistuje nikde vo svete, aby matka bola va retazovke aj 9 rokov. A plakala, že nemá z čoho žiť.

@anonym_3d151c Tak my budeme rušiť čo nám celý svet závidí, lebo každá mama nadšene po pol roku uteká od dieťaťa do práce. Načo si vôbec dieťa robiť, vychovávať ho bude cudzia teta.

petronelag
Dnes o 10:02

Títo terajší dôchodcovia robili od ukončenia školy, lebo nezamestnaný v minulom režime byť nesmel, tak isto už v 21 rokoch mali chlapci za sebou základnú vojenskú službu a ovládali základy obrany a aj ich tam naučili samostatnosti, zodpovednosti, slušnosti, v 25 rokoch boli už väčšinou ženatí a brali spolu s manželkou mladomanželskú pôžičku, ktorú potom splácali. To je niečo podobné ako teraz hypotéka.
A ani v iných krajinách nie sú byty mladým dávané, niektorí dokonca žijú po celý život v podnájme a ide o vyspelé krajiny.

anonym_0f84ec
Dnes o 10:09
@anonym_9990d2

@anonym_autor tak zas musím súhlasiť, že ozaj dosť dôchodcov má napr. nové autá čo možno vidieť každý štvrtok v Kauflande a byt taktiež dostali zväčša ozaj zadarmo prip. len podpisom, že budú robiť v danej práci 20 rokov a fakt boli tzv. nenávratné štátne pôžičky či ste o tom ľudia ešte nepočuli? A ďalšia vec, že mali prácu na 1000% istú aj keď tam boli 10-ty navyše, ale o tom ste už určite niečo počuli, či?

@anonym_9990d2 Byty bolo treba odkupit. Zadarmo neboli.

autor
Dnes o 10:23
@anonym_3d151c

@anonym_autor skus vyhrnut rukávy a začni makať. A nezavid dôchodcom. Oni si na svoje bývanie tiež museli zarobiť. Prečo by ti mal niekto niečo dať zadarmo.?

@anonym_3d151c a čo z toho aj tak veľký chuj, na.byvanie sa poctivou pracou dnes zarobiť neda, asi pojdem robiť gigola ako sa tu v temach casto spomina, mozno zarobim tak na garsonku aspon

autor
Dnes o 10:28
@anonym_c8b992

@anonym_3d151c ale nekecaj tu, naco si poctivo zarobili. Mnoho z nich je v dôchodku oveľa viac, ako realne odrobili. Tak tu fakt nekecaj. Minimum ich robilo 40 rokov. 40 rokov sa im zaratalo ako odrobenych. Co je podstatný rozdiel oproti nám.

@anonym_c8b992 presne ako píšeš, keby neboli nenazrani mohli by pomahat mladým s byvanim keď už dostavaju dochodky kazdy mesiac vo vyske platu pomaly

luccija
Dnes o 10:32

@anonym_autor to je dobre, že si nespokojny aspoň sa posunies😉je leto už si mal mať brigádu, prácu v zahraničí nemáš deti, rodinu makaj.Ti dôchodcovia v tvojom veku mali deti a bývali v spoločných domoch a nemali čas svoju frustráciu vylievať na webe.Co ti bráni zdvihnúť sa a ísť tam, kde je lepšie?Na to asi nemáš gule

lejduska
Dnes o 10:33

@anonym_autor k čomu ti je porovnavat sa co bolo pred XY rokmi? Nepomoze ani plac a škrípanie zubami. Bývanie práca a istoty boli ine ale moznosti ziadne vazne by si to chcel? Alebo len vyhody z oboch režimov a tym si život vlastne idealizujes? Realita je taká ze dôchodcovia sa dobre nemaju a mladí tiez nie, otvor oci

abbey1
Dnes o 10:39
@anonym_autor

@anonym_3d151c a čo z toho aj tak veľký chuj, na.byvanie sa poctivou pracou dnes zarobiť neda, asi pojdem robiť gigola ako sa tu v temach casto spomina, mozno zarobim tak na garsonku aspon

@anonym_autor Myslím, že by ani tá dôchodkyňa o teba nezakopla. Máme dcéru možno v tvojom veku. By nás hanba fackovala, keby takto žila a premýšľala, ako ty tu vypisuješ.

abbey1
Dnes o 10:40
@luccija

@anonym_autor to je dobre, že si nespokojny aspoň sa posunies😉je leto už si mal mať brigádu, prácu v zahraničí nemáš deti, rodinu makaj.Ti dôchodcovia v tvojom veku mali deti a bývali v spoločných domoch a nemali čas svoju frustráciu vylievať na webe.Co ti bráni zdvihnúť sa a ísť tam, kde je lepšie?Na to asi nemáš gule

@luccija Však by i tam musel makať, aby niečo zarobil.

autor
Dnes o 10:59
@abbey1

@anonym_autor Myslím, že by ani tá dôchodkyňa o teba nezakopla. Máme dcéru možno v tvojom veku. By nás hanba fackovala, keby takto žila a premýšľala, ako ty tu vypisuješ.

@abbey1 Sak ty nepracuješ, ta čo tu somariny píšeš. Ja pracujem a kokot z toho

anonym_28e387
Dnes o 11:03
@anonym_autor

@anonym_autor A rodičov máš? Aké vzdelanie ti dopriali? Čo robíš? Dostal si od rodičov niečo na začiatok dospelého života? Lebo ak na Teba kašľú, tiež nič nemajú a ty si i nevzdelaný, lebo im tom nezáležalo, tak je to ich chyba ako žiješ.

anonym_e1c72c
Dnes o 11:04
@anonym_c0433e

Ja teda neviem ako ty, ale moja mamina po celoživotnej tvrdej práci poštárky mala dôchodok niečo nad 600 eur. A aby to nejako fin zvládla, tak do 74r pracovala na pár hodín v kuchyni (vysoký tlak, problém s bedrovým kĺbom, bolesti každodenné), len aby si ešte niečo privyrobila a cítila sa užitočná a medzi ľuďmi. Pracovala so zlomeným zápästím (ale to máme spoločné, ja som tiež po zasadrovaní zápästia išla rovno do roboty), s mozgovou mŕtvicou ju viezla z práce sanitka. To sú tie mamy, čo neboli celý život pri mori, z práce išli do záhrady pracovať, doma domácnosť, deti. Vo voľnom čase moja mama zavárala, robila džemy, sirupy, háčkovala, vyšívala, plietla, šila, pracovala v záhrade a chodili na záhumienko, aby sme mali zemiaky, prípadne brigádovať do sadov za pár kíl jabĺk. NIkdy nič nedostala, celý život žila v skromnosti.

@anonym_c0433e tak to je, ale skromnosť a usilovnosť sa dnes nenosí.Chcu mať po škole byt, dovolenky, auto.Moji rodičia stavali dom po 50 tke dnes chcú mladí hneď a všetko.A ti, dôchodcovia či si dovolia kúpiť auto možno majú šikovné deti, alebo zdedili, mali pozemky.Starsi ľudia sa vedeli obracať dnes mladí pol dňa presedia na mobile, z práce je vyhorený, deti posúvajú rodičom nevedia si udržať ani manželstvo.Dnes sú také možnosti práce, brigád, živnosť, robiť z domu, ze naozaj nepracuje len kto nechce.

anonym_f00156
Dnes o 11:15

Mlady muz, zmier sa s tym, ze ty vdaka svojej natire ani nic mat nebudes a ani si nic nezasluzis, ak nezmenis postoj. Nikto ti nic nedlzi, makaj a maj sa dobre. A nastuduj si nieco o zivote, nebudes sa potom strapnovat takymito prispevkami. Pekny den a menej zloby, nikam ta neposunie 🙂

anonym_c0433e
Dnes o 11:21
@anonym_e1c72c

@anonym_c0433e tak to je, ale skromnosť a usilovnosť sa dnes nenosí.Chcu mať po škole byt, dovolenky, auto.Moji rodičia stavali dom po 50 tke dnes chcú mladí hneď a všetko.A ti, dôchodcovia či si dovolia kúpiť auto možno majú šikovné deti, alebo zdedili, mali pozemky.Starsi ľudia sa vedeli obracať dnes mladí pol dňa presedia na mobile, z práce je vyhorený, deti posúvajú rodičom nevedia si udržať ani manželstvo.Dnes sú také možnosti práce, brigád, živnosť, robiť z domu, ze naozaj nepracuje len kto nechce.

@anonym_e1c72c moja mama, keď si zariaďovali s otcom byt, tak jeden rok si kúpili spálńu, o rok si kúpili obývačku a o dva roky detskú izbu. Na všetko šetrili. Na auto otec šetril 20r, aby si v 1981 kúpil škodu 105. Dvadsať tokov si na ňu odkladal peniaze. A potom o ďalších 20r si kúpil Fabiu, na ktorú si odkladal každú korunu. Dnes chcú mladí všetko... teraz.. hneď. Rodičia žili prvé dva roky u svojich rodičov, potom mali prenajatú izbu v jednom byte v meste, kde prišli za prácou a potom si zobrali mladomanželskú pôžičku. Starkí boli chudobní, robili na poli, babka bola pomocnica v kaštieli, oni nemali peniaze, aby svojim deťom pomohli. Moji rodičia nikdy neboli pri mori, stačila im šírava a v starobe darček - pobyt v kúpeľoch.

abbey1
Dnes o 11:24
@anonym_autor

@anonym_autor Nie, ja nepracujem. 🙂
Ty a polovica koňa mi posielate každý mesiac na účty.

zuzanaete
Dnes o 12:03
@anonym_c8b992

@zuzanaete zase kecas, lebo tak to mali tvoji. Moji neplatili absolútne nič, žiadne družstvo sme my nemali. Tak ako mnoho ďalších. Keď byt odkupovali okolo roku 2000, bol to mesačný plat jedného z nich, cize žiadna horibilna suma. Aj ja teraz, platím každý mesiac najom, presne ako oni. Plus k tomu hypo.
Inak v Petržalke si mala "milion" bytov, ktoré podostavali vojaci ci policajti. A to rovno 4 izbaky. Podotýkam nič za ne neplatili, až keď si ich odkupovali do OV. Kamoš ma presne takto isto but po jeho rodičoch. Takže viem. A za to, ze to nemáš ty alebo tvoji rodicia z hornej dolnej, ja nemôžem. Ani teraz nemajú všetci všetko. Ale v minulosti také možnosti boli, tak tu nevypisujte, ze nie. Dokonca aj u nás v dome ešte žijú prvomajitelia bytov bez hypo a pod. Jediný kto ma hypo na byty sú mladé rodiny. Vidim to presne z LV. Cize asi tak.

@anonym_c8b992 Situaciu s druzstevnym bytom som opisala z Petrzalky. Ano,vojaci, policajti dostali skor statne byty a to som napisala, ze inac fungovali. Inac statne byty sa odkupovali ,a vyssiu sumu ako druzstevne, lebo nemali uz cast splatenu. Ja si pamatam, ako sa rodicia doma rozpravali, ked prichadzala moznost odkupit si byty, ze pre niektorych to bolo vtedy proste drahe.

jaroe
Dnes o 13:29
@anonym_c8b992

@anonym_9990d2 je to pravda, aj keď nie samozrejme všetci. Tu ti budu vypisovat zrovna tie, ktoré to nedostali alebo nemali. Naši dostali 3izbak, ktorý si po revolúcii odkúpili za smiešnych 25.tisic korún. Teraz tie byty ficia po 250k eur Plus! Plus mali bezúročnu pôžičku ktorú po AŽ 1000 korún ročne splácali neviem kolko to rokov. Stari rodicia postavili za komancov veľký, 3 podlažný dom (v radovke ako ďalších 20 ľudí s nimi - aby to nebolo o tom, ze IBA oni) za bezúročné pôžičky, teraz ten dom ide po 1,5 mil.eur!!! Drvivá väčšina dôchodcov sú majetni, majú tisíce v ponožkách doma, preto sú tercami smejdov. Ale idú vyplakavat, akí sú oni chidacikovia. Niektorí sú v dôchodku už oveľa viac ako realne odrobili, ale budú vyplakavat, akí sú chdacikovia narobeni. Len oproti mojej matke, ja budem robiť minimálne o 10 rokov viac, odvody platím.take ze az, a ak.sa dožijem dôchodku, budem vôbec rada. O jeho výške ako majú teraz ani nesnivam. A nie pindat, ze všetko chcem mať zadarmo a stat staraj sa, lebo ja som starý!

@anonym_c8b992 a čo keď odkúpili byt za 30 tisíc korún a teraz má hodnotu 250 tisíc eur. Stále je to byt, ktorý potrebujú na bývanie. Čo z toho ten dôchodca má, že sa cena jeho bytu znasobila? Bývať niekde musí. Či ho podľa teba predsa môže predať, byť v balíku a bývať pod mostom?

anonym_3088a3
Dnes o 14:05
@anonym_3d151c

@anonym_3d151c ja som tak bola doma 11r,ale vtedy zeny nemohli pracovat,dnes nemusia byt doma,mozu sa kludne po roku,2 vratit spät do prace,aj ja som tak urobila.Je dnes taka moznost tak som ju vyuzila a od rocneho som isla do prace,dnes naozaj matky nemusia byt doma 3r,maju moznost volby.My sme to vtedy nemali.

feri0852
Dnes o 14:59

@anonym_autor ja tiež neznášam dôchodcov a tie ich sprosté reči ako oni vybudovali štát, tak keď budovali, určite majú dosť peňazí a nepotrebujú nás okrádať 13tym dochodkom

anonym_c8b992
Dnes o 15:14
@anonym_3d151c

@anonym_3d151c presne, horko ťažko to odrobi 1 rok, aby jej vyšli davky a potom 10 rokov cuca a cuca systém. Nezaplati euro zdravotky a socialku a este chce aj maximálnu podporu, lebo vsak ma predsa narok, keďže po 9 rokoch doma, co zabudla pomaly už aj ako sa vola ju samozrejme nikde nechcu, lebo je pre pracovný trh nepotrebna. Potom síce dačo odrobi a o 20 rokov bude vykrikovať, KOLKO to ona prispela za 40 rokov do systému. Absolútna utopia. Ale to tu nevysvetlis. Tu ma každý tento stat iba za dôjdu krávu, ktorá sa o neho má starať od perinky až po truhlu.

anonym_26f260
Dnes o 15:38
@anonym_c8b992

@anonym_9990d2 je to pravda, aj keď nie samozrejme všetci. Tu ti budu vypisovat zrovna tie, ktoré to nedostali alebo nemali. Naši dostali 3izbak, ktorý si po revolúcii odkúpili za smiešnych 25.tisic korún. Teraz tie byty ficia po 250k eur Plus! Plus mali bezúročnu pôžičku ktorú po AŽ 1000 korún ročne splácali neviem kolko to rokov. Stari rodicia postavili za komancov veľký, 3 podlažný dom (v radovke ako ďalších 20 ľudí s nimi - aby to nebolo o tom, ze IBA oni) za bezúročné pôžičky, teraz ten dom ide po 1,5 mil.eur!!! Drvivá väčšina dôchodcov sú majetni, majú tisíce v ponožkách doma, preto sú tercami smejdov. Ale idú vyplakavat, akí sú oni chidacikovia. Niektorí sú v dôchodku už oveľa viac ako realne odrobili, ale budú vyplakavat, akí sú chdacikovia narobeni. Len oproti mojej matke, ja budem robiť minimálne o 10 rokov viac, odvody platím.take ze az, a ak.sa dožijem dôchodku, budem vôbec rada. O jeho výške ako majú teraz ani nesnivam. A nie pindat, ze všetko chcem mať zadarmo a stat staraj sa, lebo ja som starý!

@anonym_c8b992 nemozes potovnavat vtedajsie sumy a platy a terajsie ceny, ja som robila v 90tych rokoch za smiesnych 3000 korun. Dnes by si to preratala na 100 euro? Ved to je blbost ako to ratas, hodnota tovarov a platy boli uplne inde

rozculena
Dnes o 17:13
@luccija

@luccija stále zakladá takéto témy a nadáva,on sa nikam neposunie,nič robiť nebude,iba vyplakávať

luccija
Dnes o 17:15
@rozculena

@luccija stále zakladá takéto témy a nadáva,on sa nikam neposunie,nič robiť nebude,iba vyplakávať

@rozculena to som nevedela tak aspoň sa polutuje a utvrdí aké to má tazke

anonym_ae73d8
Dnes o 17:23
@anonym_autor

@anonym_0f84ec ja niesom troll.Dochodcovia majú tisíce a preto ich z okna vyhadzujú.Keby radšej prispeli mladým na byvanie, lepsie by spravili.Nečudujem sa, že ich ich vnuci a vnucky po telefóne okradaju a naraficia podvod a potom sa tvária že to niesu oni.

@anonym_autor tisíce? Myslíš tie čo škrdlili celý život a odopreli si mnoho veci? Veď nekupuj Starbucks, nesedávaj po restikach, nejazdí po výletoch, nelupuj každý rok nový telefón. 5x do roka nové oblečenie a odložíš si aj ty. Sa pozri ako žili za mlada - oveľa skromnejšie ako dnešná generácia. Nezavid im. Podľa mňa im nie je čo závidieť. A ak máš problém, tak na sebe pracuje, dovzdelaj sa, nájdi si lepšiu prácu a buď gramotnejsi. Alebo nevysadzaj tie lieky, čo ti predpísali. Lebo inak by si takéto bludy nepísal.

scila
Dnes o 18:07

@anonym_autor moja mama dostala dvojizbák "zadarmo". Ako lekárka makala na ambulancii od 7 minimálne do 15:30, niekedyvaj do 19, pravidelne ešte bežala na autobus a v druhej časti mesta od 16 do 22 slúžila na pohotovosti. Aj na Štedrý deň či Veľkú noc. Plat mala taký, že sme ledva vyžili. A to nám babka posielala zeleninu a ovocie a plietla svetre (v dome čo s dedkom svojpomocne postavili, nedostali zadarmo).
Mamin dôchodok je presne 629,70€ a na byt (energie, do fondu opráv) platí 195,-€. Plus kopec peňazí nechá za lieky v lekárni.
Tak čo, trhá ťa od závisti?

Strana
z4