icon

Nespokojnosť s finančnou situáciou

10. júl 2026

Väčšina dôchodcov sa ma ako prasatá v žite a aj tak im malo. Mladí nemajú začo byvat, matky da trápia tiež ako môžu a dôchodcovia(ktorí sú zdravi), sa budú veselit za štátne. Tiež by som chcel byvanie zadarmo ako oni dostali.
Mlady 25 ročný, len tak k nemu neprídem ako oni ľahko.
Oni dostali za pár šupov alebo zdarma a ja jedine ak vyhrám eurojackpot

abbey1
Včera o 07:37
@anonym_c9cd9f

@abbey1 možno tá mala naučiť rešpektovať názory druhých aj keď sa ti nepáčia a nie ich hneď nazývať úbožiakmi. Spamätaj sa.

@anonym_c9cd9f Odvážne a anonymne. 🙂

anonym_e9e1e1
Včera o 07:39

Chod robit a budes sa mat v dochodku dobre, ako terajsi dochodci. Kde je problem?

zuzanaete
Včera o 07:40
@anonym_c8b992

@anonym_9990d2 je to pravda, aj keď nie samozrejme všetci. Tu ti budu vypisovat zrovna tie, ktoré to nedostali alebo nemali. Naši dostali 3izbak, ktorý si po revolúcii odkúpili za smiešnych 25.tisic korún. Teraz tie byty ficia po 250k eur Plus! Plus mali bezúročnu pôžičku ktorú po AŽ 1000 korún ročne splácali neviem kolko to rokov. Stari rodicia postavili za komancov veľký, 3 podlažný dom (v radovke ako ďalších 20 ľudí s nimi - aby to nebolo o tom, ze IBA oni) za bezúročné pôžičky, teraz ten dom ide po 1,5 mil.eur!!! Drvivá väčšina dôchodcov sú majetni, majú tisíce v ponožkách doma, preto sú tercami smejdov. Ale idú vyplakavat, akí sú oni chidacikovia. Niektorí sú v dôchodku už oveľa viac ako realne odrobili, ale budú vyplakavat, akí sú chdacikovia narobeni. Len oproti mojej matke, ja budem robiť minimálne o 10 rokov viac, odvody platím.take ze az, a ak.sa dožijem dôchodku, budem vôbec rada. O jeho výške ako majú teraz ani nesnivam. A nie pindat, ze všetko chcem mať zadarmo a stat staraj sa, lebo ja som starý!

@anonym_c8b992 Ked odkupovali byty za 25tis, tak v tom case to neboli smiesne peniaze. Bolo to vela penazi. A to neboli jedine peniaze, co ich ten byt stal. Ked ho dostali, tak museli zaplatit nejaku sumu. Kazdy mesiac platili najomne druzstvu, ktore okrem platieb za poplatky, kurenie a pod. zahrnalo sumu, ktorou dany byt postupne splacali. Rovnaky princip ako pri dnesnych hypo, akurat neplatili banke ale bytovemu druzstvu. Tato mesacna splatka sa neplatila pri statnych bytoch.

cyberk
Včera o 07:45

Tiez vidim v okoli ako stari podostavali zadarmo byty, v mladi natahovali ruky a cakali, ktory im prischne. Ked sme sa nastahovali do akt bytu, prve tyzdne som furt od niekoho pocuvala ako je povodny majitel bytu a on tu zije od zaciatku… wau ake uzasne, ze sme museli driet a mame hypo a oni to tu dostali zadarmo. 😵‍💫

anonym_67347b
Včera o 07:46
@anonym_93df17

Každý má taký dôchodok, aký si vyrobil. Zato, že ty si neschopný žobrák, ktorý si nedokáže zarobiť je iba tvoj problém. Tvoji rodičia/starí rodičia asi nemajú take vysoké dôchodky, keď ti nedokážu dať tisíce a ty musíš chodiť po stávkových aby si vyhral. Miesto toho choď robit a zarob si. Nepoznám nijakeho dôchodcu, ktory dostal byt zadarmo. Dokonca si vela dochodcov domy svojpomocne stavali. Nemali ruky lavé, ako dnešní mladí, ktorí by chceli sedieť na riti a zarobit 5k mesačne. Mal si sa učiť a mohol si dobre zarobit. Stále môžeš ist makať do zahraničia a zarobiť niekolko K mesačne. Moja mama celý život makala za minimálku a tak aj má minimálny dôchodok. Bez otca by bez práce alebo pomoci od nas neprežila. Keď raz budeš dôchodca príd sa pochvalit byvanim zadarmo a výškou dôchodku, ktorý ale odmietneš a budeš robiť kým ťa v truhle nevynesú. Nebudeš sa doma veselit za štatne .

@anonym_93df17 najlepsie sa mali ludia co robili na sklade, vela ludi si postavilo domy z nakradnuteho 🙂 ...alebo teda chalupy 🙂 tehlicka sem tehlicka tam....
ale suhlasim co si napisala, ludia pracovali, alebo ked nepracovali aspon sa tvarili ze daku pracu maju...ale urcite netrcali doma na riti, ako zjavne tento autoricek, co zavidi este aj dochodcom...Smutne, my sme ozaj strasny narod, kultura a mentalita, FUJ

anonym_c8b992
Včera o 08:04
@anonym_c9cd9f

Z časti maš pravdu. Slovenský dôchodca sa má naozaj dobre (ak nebol počas života flakač), Slovensko má jeden z najvyšších pomerov priemerných dôchodkov k priemerným platom a to je neudržateľné. Preba pochopiť že zmeniť sa to dá len voľbami. Ak geriatrici už roky volia tak, že ničia život a budúcnosť mladým, mladým nič nebráni aby v budúcnosti zvolili politikov čo celý tento kult staroby zvratia a potom sa starci dosmejú.

@anonym_c9cd9f krásne napísané 👌 presne ako píšeš tu geriatriu nezaujíma, že na tie ich dochpdky najskôr treba zarobiť. Oni sú takí nenazrani ze až. Tak ako my siali počas života šetriť, a aj si šetrili a maju ale míňať to nechcu. Chcú aby sa o nich do smrti staral stat. A to nejde. Nielen u nás, ale nikde na svete. Ani v tom rakúsku ci nenecku im štát nevypláca tisíce, to su ale že uplne utopia. Navyse tam dôchodcovia platia nirmalne odvody! U nás neplatia nič a stále sa im nepáči. Jenemysliteľné, aby dôchodok bol na úrovni minimálnej mzdy. Dôchodok ké dávka, nie plat, toto si tu poniektore uvedomte a nevypisujte tu hlúposti o dôstojným žití. Z podpory co ste na UP sa dá dôstojne žiť? Alebo z rodicaku, OCR alebo PNky? Asi ťažko, lebo je to zase iba dávka ako dôchodok.

anonym_c8b992
Včera o 08:09
@anonym_3d151c

@anonym_c9cd9f a ty nezabudni, že aj ty raz budeš dôchodkyňa. A prestaň sa navazat do dôchodcov. Ony si na svoje dochodky poctivo zarobili. Ty ešte nevieš čo je život.

@anonym_3d151c ale nekecaj tu, naco si poctivo zarobili. Mnoho z nich je v dôchodku oveľa viac, ako realne odrobili. Tak tu fakt nekecaj. Minimum ich robilo 40 rokov. 40 rokov sa im zaratalo ako odrobenych. Co je podstatný rozdiel oproti nám.

abbey1
Včera o 08:09
@anonym_c8b992

@anonym_c9cd9f krásne napísané 👌 presne ako píšeš tu geriatriu nezaujíma, že na tie ich dochpdky najskôr treba zarobiť. Oni sú takí nenazrani ze až. Tak ako my siali počas života šetriť, a aj si šetrili a maju ale míňať to nechcu. Chcú aby sa o nich do smrti staral stat. A to nejde. Nielen u nás, ale nikde na svete. Ani v tom rakúsku ci nenecku im štát nevypláca tisíce, to su ale že uplne utopia. Navyse tam dôchodcovia platia nirmalne odvody! U nás neplatia nič a stále sa im nepáči. Jenemysliteľné, aby dôchodok bol na úrovni minimálnej mzdy. Dôchodok ké dávka, nie plat, toto si tu poniektore uvedomte a nevypisujte tu hlúposti o dôstojným žití. Z podpory co ste na UP sa dá dôstojne žiť? Alebo z rodicaku, OCR alebo PNky? Asi ťažko, lebo je to zase iba dávka ako dôchodok.

@anonym_c8b992 Niekto je nútené na IP či rodičáku?
Je neskutočne úbohé závidieť dôchodok a obviňovať dôchodcov za svoju nespokojnosť so životom.
Ako si to ty a tebe podobný predstavujete? Zobrať im dôchodky a raz denne podať misku polievky? Premýšľam, aký vzťah musíte mať k vlastným rodičom a starým rodičom, keď sa takto dokážete o nich vyjadrovať. A ci8 skutočne vidíte budúcnosť len do ďalšieho vysielania Farmy, lebo i vy raz budete dôchodci.

anonym_dba660
Včera o 08:11
@cyberk

Tiez vidim v okoli ako stari podostavali zadarmo byty, v mladi natahovali ruky a cakali, ktory im prischne. Ked sme sa nastahovali do akt bytu, prve tyzdne som furt od niekoho pocuvala ako je povodny majitel bytu a on tu zije od zaciatku… wau ake uzasne, ze sme museli driet a mame hypo a oni to tu dostali zadarmo. 😵‍💫

@cyberk to kde žiješ? ja som o takomto niečom ani nepočula

abbey1
Včera o 08:11
@anonym_c8b992

@anonym_3d151c ale nekecaj tu, naco si poctivo zarobili. Mnoho z nich je v dôchodku oveľa viac, ako realne odrobili. Tak tu fakt nekecaj. Minimum ich robilo 40 rokov. 40 rokov sa im zaratalo ako odrobenych. Co je podstatný rozdiel oproti nám.

@anonym_c8b992 Čiže vyplácať dôchodok napr 20 rokov a potom ich odstreliť?
Koľko percent ich na dôchodku prežije viac rokov než pracovali?

anonym_c8b992
Včera o 08:18
@zuzanaete

@anonym_c8b992 Ked odkupovali byty za 25tis, tak v tom case to neboli smiesne peniaze. Bolo to vela penazi. A to neboli jedine peniaze, co ich ten byt stal. Ked ho dostali, tak museli zaplatit nejaku sumu. Kazdy mesiac platili najomne druzstvu, ktore okrem platieb za poplatky, kurenie a pod. zahrnalo sumu, ktorou dany byt postupne splacali. Rovnaky princip ako pri dnesnych hypo, akurat neplatili banke ale bytovemu druzstvu. Tato mesacna splatka sa neplatila pri statnych bytoch.

@zuzanaete zase kecas, lebo tak to mali tvoji. Moji neplatili absolútne nič, žiadne družstvo sme my nemali. Tak ako mnoho ďalších. Keď byt odkupovali okolo roku 2000, bol to mesačný plat jedného z nich, cize žiadna horibilna suma. Aj ja teraz, platím každý mesiac najom, presne ako oni. Plus k tomu hypo.
Inak v Petržalke si mala "milion" bytov, ktoré podostavali vojaci ci policajti. A to rovno 4 izbaky. Podotýkam nič za ne neplatili, až keď si ich odkupovali do OV. Kamoš ma presne takto isto but po jeho rodičoch. Takže viem. A za to, ze to nemáš ty alebo tvoji rodicia z hornej dolnej, ja nemôžem. Ani teraz nemajú všetci všetko. Ale v minulosti také možnosti boli, tak tu nevypisujte, ze nie. Dokonca aj u nás v dome ešte žijú prvomajitelia bytov bez hypo a pod. Jediný kto ma hypo na byty sú mladé rodiny. Vidim to presne z LV. Cize asi tak.

anonym_dba660
Včera o 08:18

tí dôchodcovia pracovali nonstop, pretože nemohli nepracovať, dnes je bežné že mladí ľudia nepracujú ale budú tu radšej písať nezmysly, no závidieť dôchodcovi je úbohé, tí dôchodcovia v mladom veku tiež nemali bývanie pokiaľ neboli komunisti a neboli na "správnom" mieste alebo nerobili vo fabrike, ktorá mala byty a títo dôchodcovia taktiež robili na dôchodky predošlých dôchodcov a navyše platí komu sa nelení tomu sa zelení

anonym_dba660
Včera o 08:21
@anonym_c8b992

@zuzanaete zase kecas, lebo tak to mali tvoji. Moji neplatili absolútne nič, žiadne družstvo sme my nemali. Tak ako mnoho ďalších. Keď byt odkupovali okolo roku 2000, bol to mesačný plat jedného z nich, cize žiadna horibilna suma. Aj ja teraz, platím každý mesiac najom, presne ako oni. Plus k tomu hypo.
Inak v Petržalke si mala "milion" bytov, ktoré podostavali vojaci ci policajti. A to rovno 4 izbaky. Podotýkam nič za ne neplatili, až keď si ich odkupovali do OV. Kamoš ma presne takto isto but po jeho rodičoch. Takže viem. A za to, ze to nemáš ty alebo tvoji rodicia z hornej dolnej, ja nemôžem. Ani teraz nemajú všetci všetko. Ale v minulosti také možnosti boli, tak tu nevypisujte, ze nie. Dokonca aj u nás v dome ešte žijú prvomajitelia bytov bez hypo a pod. Jediný kto ma hypo na byty sú mladé rodiny. Vidim to presne z LV. Cize asi tak.

@anonym_c8b992 ale vojaci a policajti majú ináč nastavené pravidlá všeobecne, veď chod do armády alebo k policajtom, navyše kvôli tomu tam ide pracovať viac ľudí

anonym_c8b992
Včera o 08:21
@abbey1

@anonym_c8b992 Niekto je nútené na IP či rodičáku?
Je neskutočne úbohé závidieť dôchodok a obviňovať dôchodcov za svoju nespokojnosť so životom.
Ako si to ty a tebe podobný predstavujete? Zobrať im dôchodky a raz denne podať misku polievky? Premýšľam, aký vzťah musíte mať k vlastným rodičom a starým rodičom, keď sa takto dokážete o nich vyjadrovať. A ci8 skutočne vidíte budúcnosť len do ďalšieho vysielania Farmy, lebo i vy raz budete dôchodci.

@abbey1 ja mam k rodičom uolne normalny vzťah. Robili a maju norlalne dochodky a nesnívaju o niečo, na co nemajú. Žijú z úspor a potom co to popredali, lebo vieš ani ja ani moji súrodenci nie sme typy ze musíme stoj co stoj dediť , ale rodicoa budu vyplakavat, ze nemajú z čoho žiť. Ale majetku pritom plná rit a trocha. To je ten rozdiel, vieš.

anonym_dba660
Včera o 08:22
@anonym_c8b992

@anonym_9990d2 je to pravda, aj keď nie samozrejme všetci. Tu ti budu vypisovat zrovna tie, ktoré to nedostali alebo nemali. Naši dostali 3izbak, ktorý si po revolúcii odkúpili za smiešnych 25.tisic korún. Teraz tie byty ficia po 250k eur Plus! Plus mali bezúročnu pôžičku ktorú po AŽ 1000 korún ročne splácali neviem kolko to rokov. Stari rodicia postavili za komancov veľký, 3 podlažný dom (v radovke ako ďalších 20 ľudí s nimi - aby to nebolo o tom, ze IBA oni) za bezúročné pôžičky, teraz ten dom ide po 1,5 mil.eur!!! Drvivá väčšina dôchodcov sú majetni, majú tisíce v ponožkách doma, preto sú tercami smejdov. Ale idú vyplakavat, akí sú oni chidacikovia. Niektorí sú v dôchodku už oveľa viac ako realne odrobili, ale budú vyplakavat, akí sú chdacikovia narobeni. Len oproti mojej matke, ja budem robiť minimálne o 10 rokov viac, odvody platím.take ze az, a ak.sa dožijem dôchodku, budem vôbec rada. O jeho výške ako majú teraz ani nesnivam. A nie pindat, ze všetko chcem mať zadarmo a stat staraj sa, lebo ja som starý!

@anonym_c8b992 mať takéto dieťa ako si ty tak preruším s tebou kontakt

anonym_c8b992
Včera o 08:23
@abbey1

@anonym_c8b992 Čiže vyplácať dôchodok napr 20 rokov a potom ich odstreliť?
Koľko percent ich na dôchodku prežije viac rokov než pracovali?

@abbey1 a my koľko odrobime a koľko budeme na tom násom vysnívanom dôchodku ked už teda ideme na to takto? Sa zobud. Jaj, ale vlastne ty si ta co je doma, takže tebe je to u prdeli. Ty budeš presne ta ďalšia, co jej stat bude doplácať na úkor nás ostatných.

abbey1
Včera o 08:27
@anonym_c8b992

@abbey1 a my koľko odrobime a koľko budeme na tom násom vysnívanom dôchodku ked už teda ideme na to takto? Sa zobud. Jaj, ale vlastne ty si ta co je doma, takže tebe je to u prdeli. Ty budeš presne ta ďalšia, co jej stat bude doplácať na úkor nás ostatných.

@anonym_c8b992 Ja som doma? A kto ma živí? Ty?

abbey1
Včera o 08:30
@anonym_c8b992

@abbey1 ja mam k rodičom uolne normalny vzťah. Robili a maju norlalne dochodky a nesnívaju o niečo, na co nemajú. Žijú z úspor a potom co to popredali, lebo vieš ani ja ani moji súrodenci nie sme typy ze musíme stoj co stoj dediť , ale rodicoa budu vyplakavat, ze nemajú z čoho žiť. Ale majetku pritom plná rit a trocha. To je ten rozdiel, vieš.

@anonym_c8b992 A ty myslíš, že drvivá väčšina dôchodcov žije inak než tvoji rodičia? Tiež robili celý život v práci, následne doma v záhrade a teraz žijú z malých dôchodkov. Tak na akú konkrétnu skupinu dôchodcov sa tu teda nadáva? Veď konkrerizujte. Koľko percent si za života na kradlo, dostalo zadarmo a teraz si užívajú vraj luxusný dôchodok?
Veď napíšte konkrétne a nekydajte tu plošné na dôchodcov.

anonym_dba660
Včera o 08:33
@anonym_c8b992

@anonym_c8b992 ty si sa teraz prebral zo sna? ani v minulosti nebola možnosť mať všetko, ináč veľa bytoviek, škôl a iných stavieb sa stavalo v akcii Z, chcem vidieť kto by dnes z mladých ľudí toto robil vo voľnom čase, ľudia veľa času venovali spoločným cieľom, dnes je problém pre niektorých chodiť do práce a nie ešte vo voľnom čase niečo robiť , radšej budú sedieť a závidieť, ale to len tu na MK v realite takýchto ľudí nepoznám

anonym_dba660
Včera o 08:35
@anonym_c8b992

@anonym_c8b992 závisť je zlá vlastnosť, zatiaľ čo ty závidíš iní si zveľadujú myseľ a majetky

anonym_85d612
Včera o 08:36

@anonym_autor Chlape, ja mám 23 rokov, mám 2500€ v čistom, budem si kupovať 3 izbak v Bratislave do roka, dostudoval som tento rok a nevyplakávam tu. Mám 3 neliecitelne autoimunitné ochorenia. Makám jak blazen, ale aj tak ma žiadne dievča nechce, lebo asi nie som dostatočne atraktívny (akné + introvert).

Ale som skutočne šťastný? No vôbec nie. Žiadne dievča ma absolútne nechce, odmietajú ma zľava doprava, ghostujú ma po pár správach, lebo si našli lepšieho. Takže vidíš, mať peniaze ťa vôbec nezachráni.

anonym_dba660
Včera o 08:40
@anonym_85d612

@anonym_autor Chlape, ja mám 23 rokov, mám 2500€ v čistom, budem si kupovať 3 izbak v Bratislave do roka, dostudoval som tento rok a nevyplakávam tu. Mám 3 neliecitelne autoimunitné ochorenia. Makám jak blazen, ale aj tak ma žiadne dievča nechce, lebo asi nie som dostatočne atraktívny (akné + introvert).

Ale som skutočne šťastný? No vôbec nie. Žiadne dievča ma absolútne nechce, odmietajú ma zľava doprava, ghostujú ma po pár správach, lebo si našli lepšieho. Takže vidíš, mať peniaze ťa vôbec nezachráni.

@anonym_85d612 tvoja odhodlanosť časom všetko napraví aj dievča bude, to je otázka času, aj akné ustúpi, je na to liek, držím ti palce

anonym_809b9a
Včera o 09:12
@anonym_c1cf98

Kto dostal bývanie zadarmo? Trošičku to máš v hlavičke popletené
Makali, tak ako makali aj ti pred nimi, žiadne dovolenky ako dnes, žiadne 3 roky rodicak, žiadne sick days, ale makačka

@anonym_c1cf98 zabudla si na pracovné soboty...

anonym_c8b992
Včera o 09:17
@anonym_85d612

@anonym_85d612 a teraz daj tu o červenej ciapocke.

anonym_b9f5bb
Včera o 09:20

@anonym_autor co ešte spis? Nevyspal si sa ešte z opice?

anonym_85d612
Včera o 09:34
@anonym_c8b992

@anonym_85d612 a teraz daj tu o červenej ciapocke.

@anonym_c8b992 No tak IT priemysel. Po škole mi dali hneď dobre miesto aj plat, lebo som u nich rok brigádoval a boli spokojný. Ale ok...

anonym_d1e7dd
Včera o 09:40

xopino si to ty? Od februári si založil-a už 5-6 tém, v žiadnej z nich nereaguješ, a všetky majú rovnaký podtext - platy sú nízke, je to demotivujúce a preto nemá význam pracovať, či snažiť sa o hypotéku.

anonym_d1e7dd
Včera o 09:41

...od februára...

anonym_72b93d
Včera o 09:41

Môj otec dôchodok 590€, mama 700€. Hej, hej, majú sa ako prasatá v žite 😂.
Že ti nie je hanba si brať do huby dôchodcov, ktorí celý život pracovali.

anonym_edadf7
Včera o 09:43

@anonym_autor čiže ak dôchodca nežije z ruky do ust a ešte je nebodaj aj zdravý, tak mu treba závidieť . Ja neverím, že mladý človek môže takto primitívne rozmýšľať.