Nespokojnosť s finančným plnením poisťovne

angie74
22. okt 2014

Ahojte, chcem sa spýtať, či máte niektorá skúsenosť s nízkym finančným odškodnením od poisťovne. V auguste vykradli mojich rodičov, spôsobená škoda bola vyčíslená na 2000€. Dnes im prišlo vyrozumenie od poisťovne - výška odškodnenia je 326€. Našťastie nemáme s poisťovňami skúsenosti, ale zdá sa mi to príliš málo. Rodičia platia poistenie 27 rokov a nikdy nečerpali žiadne plnenie. Nebudem konkretizovať poisťovňu ani jej záujem (skôr nezáujem ☹ ) o klienta počas troch mesiacov. Zaujíma ma skôr o možnosť, prípadne spôsob, ako najlepšie postupovať v prípade sťažnosti a či to má celé vôbec zmysel. Ďakujem vopred za vaše skúsenosti či rady...

diana70
22. okt 2014

Treba sa pozrieť na výšku poistnej sumy v konkrétnej položke. Čo rodičom ukradli, peniaze? Tak treba pozerať položku cennosti,. hradí sa do výšky poistnej sumy. Veľa ľudí tomu síce nerozumie, ale znamená to, že ak ich niekedy okradnú povedzme o 10 000 eur v peniazoch a šperkoch, dostali by plnenie len do výšky poistnej sumy. Ak im ukradli hnuteľné veci (zariadenie), tak je to samozrejme rovnako. Otázka je, či rodičia nemajú starú poistku ešte na nízke poistné sumy, potom nech sa nedivia. Klienti sa síce tešia že platia málo, ale neuvedomujú si že majú nastavené veľmi nízke poistné sumy, t.j. limity plnenia.

katy2
22. okt 2014

@angie74 mm pracoval dlhe roky v poistovni a jeho odpoved je uplne v sulade s odpovedou @diana70 Pravdepodobne maju staru poistku a platia nizsie sumy....

xkittikex
22. okt 2014

@diana70 ma plnu pravdu, ked tvoji rodiacia za tych 27rokov nedali prepracovat poistnu zmluvu (co by mali urobit za kazdych aspon 10rokov),tak mozu dostat ''len'' tolko...najprv si pozrite tu zmluvu,aby ste zbytocne nestazovali..

liebling98
22. okt 2014

@angie74 ešte doplním @diana70. Ak im ukradli nejaké veci (napr elektroniku), rozhoduje aj amortizacia danej veci, čiže nie jej nadobudacia hodnota. Čiže napr. ak im ukradli televízor, ktorý si kúpili pred 4 rokmi za 500€, jeho súčasná hodnota už je len napr 100€.

lubomirspetko
28. okt 2014

@angie74 Ako vám písali ľudia pred tým, treba preštudovať poistné podmienky a pozrieť sa na poistné sumy ktoré máte dojednané na jednotlivé položky. Ak by vám niečo nesedelo, podajte odvolanie a sťažnosť na poistné plnenie.