Neviem, koľko manžel zarába
Ahojte,
Dievcata, ktore mate manzelov/partnerov zivnostnikov, ako vam oznamuju kolko zarobili? Moj mi to sam od seba nepovie, netusim kolko nosi domov. Zle sa nemame, tak viem, ze zaraba slusne. Len ako sa s nim o tom rozpravat? Je mi blbe sa pytat vzdy, ked pride domov.
Vdaka🙂)
ide bokom je mi blbé ...
@maminuska vsak jasne. Viem, ze ked budu deti, nemusim sa bat, ze by mi nedal ;)
nie že by ti nedal , bude ta zaujímať koľko zarobí a čo si môžeš dovoliť deťom kúpiť. Nebude ti blbé si od neho vypýtať túto informáciu
@maminuska v tom pripade nie. Teraz nepotrebujem jeho peniaze no
ja by som veru potrebovala, ale na tvorenie rezervy , spoločnej rezervy. Ale tak zbytočne je ti teraz radiť , keď nepotrebuješ tak nepotrebuješ.
Vidis pises jeho peniaze...manzelstvo je o tom nie tvoje moje ale NASE 🙂 a stale dookola omielas moje jeho dozor atd...
Raz dospejete do takeho stadia ked budes ako moj svokor ze svojej zene vykrikuje ake on tazke peniaze zaraba v zahranici a ona tie svoje smiesne susne moze skryt....
@smejko25 neviem preco by sme si nieco take vykrikovali ;) tato bohata domyslavost na koniku
My sa tiez s manzelom niekedy dotahujeme zo srandy o peniazoch ale ked povie ze moje peniaze vzdy vzdy vzdy ho opravim NASE 🙂 to je jedno ze ja som teraz doma na materskej a on robi...vzdy su to NASE
Aaaale uvidis uvidis ja to teraz krasne vidim pred vlastnymi ocami...takisto svokor ma zalubu ktora sa svokre nepaci a stale ked mu to vyhadzuje na oci povie to su MOJE peniaze do toho ta nic...
nuž prečo ... lebo 2 roky , čo bude o 10 rokov u vás ani srnka netuší -)
Toto je hrozne smutna diskusia :( kazdy nech si riesi svoje vztahy, manzelstvo a financie ako im to spolocne vyhovuje. Ale nevediet ako sa bavit s vlastnym muzom o rodinnych prijmoch a spajat si prehlad o osobnych vydavkoch a ich vyskach s dozorom je silna kava. Niekedy neverim, ze tieto diskusie su realne, mam pocit, ze tu chcu zvysit aktivitu tak tu niekoho dosadia 🙂) Ty si zvedava kolko asi presne zaraba, tak celkovo, v priemere, nepotrebujes to mat aktualizovane na dennej, tyzdennej, mesacnej baze, ale nechces zacat diskusiu o peniazoch, lebo sa bojis, ze bude strkat nos do toho na co si kolko minula ty? Kolko mate rokov? Moj muz ked dostane darcek, tak nespadol vcera z jablone, tak asi vie kolko ma hodnotu dana vec, tak preco to zatajovat? Ak potrebujete hrat divadlo, ze neviete kolko stoja darceky co si kupujete to sa vzdy da vyriesit. Staci sa zamysliet. Ale teda k tvojej prvotnej otazke, ako sa s nim o tom porozpravat. Staci raz medzi recou sa spytat kolko zarobil minuly rok. Zarobok za jeden rok si lahko vydelis a mas prehlad kolko zaraba asi v priemere. Potom to nemusis riesit na dennej baze.
Tak mu navrhni spoločný účet.. Ci???
Keď to vidíš takto a máš na to takýto názor tak sa mu do jeho financií nestaraj.. Tiež asi nemá potrebu ti niečo vysvetľovať..
@benuska713 myslim ze si trafila klinec po hlavicke stym ze nechce aby som riesil to co si kupuje 🙂
Ja napr mam nejaku vnutornu potrebu povedat manzelovi ked si nieco kupim 🙂 a paci sa mi ked chce si on nieco drahsie kupit tiez sa somnou poradi 🙂 a nieje to z donutenia ale prirodzene 🙂
@benuska713 * aby on riesil
Nerozprávame sa o financiách 🙂 teraz som na materskej a keď chcem niečo, tak mu to poviem a on mi povie či to možem objednať alebo nech počkám 🙂 ale zatiaľ som vsetko kúpila 😁
Je to tvoj muz a mala by si vediet kolko zaraba. Ziadna hanba, ziadne teraz to nepotrebujem. O 5 rokov sa mozete rozvadzat a priklepnu ti zakladne vyzivne 32€ ci kolko je to teraz a panko bude mat mesacne 5000. Budes sa aj potom hanbit opytat? Ked budes rozmyslat, ci kupit Marienke jogurt alebo banam, zatial co bude ocko na Havaji?
Co sa tyka darcekov. Normalka, beriem z uctu kolko chcem kedy chcem (viek kolko mozem). Takze ak viem, ze mu chcem na narodky kupit rybarsky komplet, odkladam po 100 mesacne a nezisti. Ked len tricko na meniny, vytiahla som, nech mam na kavu a zmrzku. Ale to len pisem, drobne vydavky si nehovorime
“Ked ucty sa platia ako maju.” 😊😊😊 Toto ma tiez pobavilo. Velmi dufam, ze sa platia. Ale pre svoju nevyzretu potrebu minania si sa vzdala zakladnych financnych istot. Ako vies, ze sa nemate dobre, lebo manzel si berie pozicky za tvojim chrbtom? Ak sa mate tak dobre, preco mu to niekedy nevyjde a pyta si od teba z “tvojich”. Co robite ked uz nemas ani ty? Dovolenku napoli som platila naposledy s frajerom ked sme mali 17 a platili to obom rodicia. Ste mladi, ale nikdy nie je priskoro zacat riesit financne rezervy. Mat nasetrene na nepredvidane udalosti aspon 500-1000€ (podla prijmu)* a postupne si nasetrit 3-6 mesacne vydavky, aby ste vedeli v klude fungovat. *Aha ty nevies aky mate prijem, lebo on ma svoj a ty svoj. 😊 Hlavne, ze si ty spokojna. Podla mna v tom pripade je to super a netreba to riesit s mamickami na diskusnych forach.
@benuska713 a vies, ze kopu veci si si domyslela a nic take som tu nenapisala.
@diaalex chapem, ale financie v rodine su dost silny pilier..pokial nebudete o nich hovorit tak moze to mat rovnaky nabeh.. ja to vnimam tak ze zijeme v 1 domacnosti, rovnako ju vyuzivame, jeme, spime a pod..tak aj financie by mali byt otvorene a fer..ale kazdemu vyhovuje ine...ja zas z pozorovania okolia, blizkeho okolia viem ze rodelene financie v rodinach robia viac skody ako urody..my mame vsetko fifty fifty a nikto nikomu nic nevycita a podobne..proste rovnakym dielom sa funguje..
@benuska713 presne to aj mna napadlo, ako sa mozu mat dobre, ked musi raz pozicat jeden druhemu. To asi nezarobi neviem ako. Ale ved kazdy nemusi zarabat tisice, ale treba komunikovat a robit rezervu ako rodina. Ja ostanem bez pracr, nevado, mame odlozene. Ty lstanes, nevadi. Ale takto ked kazdy plati a nevladze..no neviem. A ano, je vela manzeltoev, parov, kde kazdy nieco plati a maju svoje financie, ale myslim si, ze vzdy vy mal byt rezervny fond, kde budu obaja posielat peniaze podla moznosti. Kazdy mesiac min 100€.
@diaalex Rozvody su skor pre nedostatok financii a ekonomicke tyranie je realna vec, kde by som hned zaradila pravidlo typu >> nebavime sa o financiach a ja si musim pytat povolenie co objednat <<
@benuska713 stalo sa asi raz, ze on nemal a ja som platila, kedze je zivnostnik a prave minul nejaku tisicku na dom a peniaze mu stali v biznise, kym mu nezaplatili fakturu, vies?;) este sa nestalo, ze by sme naraz nemali, kedze vacsinou je peniazi viac a mame odlozene peniaze;)
@amelie2017 zas si si domyslela, ze ndmame peniaze stale...toto tu je fakt vtipne😄😄
@benuska713 neviem co je na tom, ze sa dovolenka zaplatila napoly...resp som mu poslala polovicu lebo mi bolo blbe, aby to cele zaplatil sam. Kedze nemame spol.ucet a ani nechceme, Absolutne nechapem
ale ako sa moze v manzelstve zaplatit dovolenka alebo cokolvek ine "napoly". lebo je blbe aby to manzel alebo manzelka zaplatila.cele sama??

@maminuska co ide bokom?