icon

Neviem, koľko manžel zarába

1. máj 2020

Ahojte,

Dievcata, ktore mate manzelov/partnerov zivnostnikov, ako vam oznamuju kolko zarobili? Moj mi to sam od seba nepovie, netusim kolko nosi domov. Zle sa nemame, tak viem, ze zaraba slusne. Len ako sa s nim o tom rozpravat? Je mi blbe sa pytat vzdy, ked pride domov.

Vdaka🙂)

autor
1. máj 2020

@maty112 Co je na tom? Vsak su to spolocne peniaze, nie?

benuska713
1. máj 2020

Mne je jasne, ze sa nepochopime. Ty si sem neprisla po rady ako zmenit pohlad na rodinne financie. Uz som ti poradila ako na tvoju povodnu otazku, ktorou si zacala diskusiu. Ta dovolenka ma pobavila, aj ten set up, ze manzelia 50:50. Ked robis tyzdenny nakup v Bille a mesacny nakup v DM, tiez mu je to blbe kolko si minula a posle ti polku?

autor
1. máj 2020

@maty112 vsak je to to iste, akokeby sme mali spolocny ucet, kde by sme rovnako posielali

autor
1. máj 2020

@benuska713 nie, ale je rozdiel nakup potravin a niekolko tisicova polozka, ze?

benuska713
1. máj 2020

Nie, nie je to, to iste. Tu ide o tu “moc” co mate jeden nad druhym. Ja ti len prajem, aby ta zivot nenaucil, preco to nie je to iste.

autor
1. máj 2020

@benuska713 moc?😄

maty112
1. máj 2020

nieje to to iste..lebo ty to vnimas ze zaplatis polku zo svojho on polku zo svojho...keby to islo zo spolocnej kasy tak neriesis ze by bolo blbe aby to cvakol sam...bolo by to ze ste si to cvakli obaja...ci?

benuska713
1. máj 2020

A ked kupi nove auto, tiez mu posles polku? Auto, dovolenka, mesacne vydavky, najom.... je to to iste, nejde o tu sumu, ide o to nastavenie.

amelie2017
1. máj 2020

Nic som si nedomyslela. Vychadzam len z toho,co si pisala. Ano, kazdemu sa moze stat, ze ma nejaky nezaplateny kseft, caka dlhsie na pnku.. a prave preto pisem o spolocnej financnej rezerve.
Ak nepotrebujes jeho peniaze, ak nechces vediet, kolko mina, kolko ulieva hocikde, tak o tom nezakladaj diskusiu. Ale potom sa nestazuj, ked budes na rodicaku, ze mas dilemu, ci kupit plienky alebo mlieko. Lebo takych diskusii je fu milion. Manzel ma vydeluje, naozaj vela minam? Nakupujem v seconhande on si kupil nove auto...

autor
1. máj 2020

@benuska713 nie, lebo na auto by som nemala;) keby sme ho mali kupit na pozicku, tak ju kludne platim s nim napolovicu, co je na tom. Stale nechapem rozdielu medzi tym, ze posielame urcitu ciastku a kde si potom dame urcitu ciastku...ide iba o casovy rozdiel

benuska713
1. máj 2020

Ide o to, ze ty nevies kolko tvoj manzel zaraba. O to ide. A teraz ti to nedochadza, lebo sa mate dobre. Lebo on zaraba prachy a plati dom. Wow. Ty mas svoju peknu vyplatu a minas si na co chces bez “dozoru”. Pockaj ked dom dostavia, ty budes na rodicaku a budes radsej chodit susede okna umyvat ako si od neho pytat peniaze na kavu do detskeho kutika. Naozaj ti prajem, aby to nebol tvoj pripad. Ale silno o tom pochybujem, ked sa s muzom nevies pobavit o tom kolko zarabaTE.

autor
1. máj 2020

No nechajme to tak, lebo sa tu este z toho vyklube, ze je to vlastne tyran a na materskej ma uviaze na retaz v kuchyni

Dakujem za rady. Ahojte

maty112
1. máj 2020

vy jednoducho zijete spolu v manzelstve ale vlastne kazdy zvlast...lebo si vsetko polkujete a podobne...takze ani by som neriesila teda tuto debatu, ze kolko zarobi alebo nezarobi kedze si navzajom poziciavate, doplnate napol vydavky a pod...

autor
1. máj 2020

@benuska713 vieme sa pobavit🙄🙄 ked sa ho opytam, a je mi blbe sa stale pytat ako keby som bola jeho mama, tot vse

benuska713
1. máj 2020

Ako som povedala, umela diskusia. Zdvihli sme trocha cisla konikovi, tak snad bude dalej funkcny. 😉😉😉

autor
1. máj 2020

@maty112 nepoziciavame si, to kde si zas zobrala😄😄

maciatkolulu
1. máj 2020

Ja len toľko k tomu, že každý si môže robiť ako chce a vyhovuje, u niekoho tak a u niekoho inak, sú krajiny, kde to co si každý zarobí je jeho aj v manželstve, samozrejme nastávajú výnimky, keď sú už deti.
@maminuska áno, je to tak, lebo reálne inštitúcia manželstva, kde píšeš, že by mala chrániť slabšieho, ho veľakrát dostane naopak do problémov... Naše peniažky, naše a naše, voila, ale aj dlhý a exekúcie sú potom naseeee. Takže ta inštitúcia manželstva, nie je vždy top a tobôž pri podnikateľov, ako sa dozvieš príjem, presný? Výplatnú pásku nema😉prečo toľko podnikateľov ma rozdelené bsm a majetky na manželkach, kamosoch, mamičkach a pod?
Keď ta to trápi, normálne na rovinu sa s ním porozpráva a dohodnite sa nejako. Ale nie je nič cudne na tom, ako žijete, ak vám to vyhovuje ôk, ak nie, porozprávajte sa

autor
1. máj 2020

@benuska713 zaciatok si trafila, ale nechapem preco by som zas mala hentak dopadnut na materskej

benuska713
1. máj 2020

Nemusis stale, staci raz. A mozno sam pochopi, ze sa zaujimas o neho, o jeho pracu, o jeho prijem, o vase spolocne financie a rozviaze sa mu jazyk aj do buducna. Sam ti oznami ako sa mi dari aktualne.

maty112
1. máj 2020

to bolo myslene tak vseobecne k tomu vasmu fungovaniu 😉 nedala som apostrofy 😀

lentilka78
1. máj 2020

Nevieš koľko nosí domov? No asi toľko koľko chce aby si videla/vedela...nechápem takéto vzťahy...aká je dôvera medzi vami keď nevieš koľko zarába...

autor
1. máj 2020

@maciatkolulu dakujem🙂

autor
1. máj 2020

@lentilka78 neviem lebo sa mi to denne nechce pytat, lebo mam pocit ako keby som ho kontrolovala
🙄

autor
1. máj 2020

@benuska713 ok. Nieco vymyslim.
Ked sa mu zadari nieco velke, tak sa pochvali. Ale vsak vidim, ze vsetko okolo domu financuje sam a viem co to stoji. Tak viem cca kolko zaraba, ale nikdy mi nepovie o kazdom biznise
Samozrejme, keby som sa pytala, nema problem

benuska713
1. máj 2020

Co stale hovoris, ze denne. Tak staci raz za mesiac, kludne raz za pol rok. Ty si zvedava a pytas sa nas ako na to ist citlivo. Tak asi tam je niekde pes zakopany. A hovorim z vlastnej skusenosti, vyuzivam rozne sluzby upratovaciek, pestunok, mala som aj asistentku, ktora mala extra dobra zarabajuceho manzela, krasny dom, luxusne dovolenky, ale mala na pridel. Mohla byt doma, mali dost aj navyse, ale slo o to ponizovanie. Tieto pribehy, ktore zacali presne ako tvoja situacia poznam nie jeden. Drz sa!

maty112
1. máj 2020

tak sa ho len tak spytaj ked pride z prace, tak co ako to islo dnes,kolko sa ti uslo? nauci sa na tu otazku a zacne ti sam hovorit, cau zlato tak dnes za 400, dobry som?😉😉😀 chlapi sa radi chvalia a su chvaleny 😀

autor
1. máj 2020

@maty112 ok😄

autor
1. máj 2020

@benuska713 vdaka 🙂

amelie2017
1. máj 2020

Podla mna mozu naozaj spokojne fungovat financne oddelene len manzelstva, kde obaja zarabaju nadstardantne. Lebo kde jeden zarobi 500 a druhy 600, proste to nevychadza. Vychadzat to moze zo dna na den, ale nie vo vynimocnej situacii pnky, ocr, pokazeneho auta, chladnicky.
Tu vobec nejde o kontrolu,, ako to vnimas ty, tu ide o zabezpecenie chodu domacnosti. Lebo ak muz alebo zena zarobi 3000, ale 2500 minie na konicky, a povie druhemu,ze nema na hypoteku, tak je to strasne klamstvo. Normalne si treba sadnut, ujasnit plany do buducna a podla toho sa bavit aj o financiach.
Zlatko, tento rok by sme uz mohli mat babatko, ale vies, moze sa stat, ze budem 6 mesiacov pn a moj prijem klesne o polovicu. Zarobis dost na to, aby sme zaplatili ucty a mali na jedlo? Materska je len 9 mesiacov, potom len rodicak, mame na to, aby som ostala na rodicaku, alebo sa budem musiet vratit do prace? Budeme si moct dovolit jasle/opatrovatelku?
Ak neokanujete deti, tak proste, chcela by som ist v novembri do Peru. Budes si to moct dovolit? Ak si zlomim na korculiach nohu, zatiahnes 3 mesiace ucty, kym budem pn? Jednocucho treba vediet prijem partnera, od toho zavisi, kolko kozem miňut zo svojeho, treba vediet, na kolko sa na neho mozem spolahnut.

autor
1. máj 2020

@amelie2017 ano, tie situacie by sme zvladli. Dakujem ale za rady🙂