Neviem, koľko manžel zarába
Ahojte,
Dievcata, ktore mate manzelov/partnerov zivnostnikov, ako vam oznamuju kolko zarobili? Moj mi to sam od seba nepovie, netusim kolko nosi domov. Zle sa nemame, tak viem, ze zaraba slusne. Len ako sa s nim o tom rozpravat? Je mi blbe sa pytat vzdy, ked pride domov.
Vdaka🙂)
Tak je dobre, veka stastia. Lebo je ozaj skoda, ze vela vztahov krachne na peniazoch.
@amelie2017 drvivá väčšina vzťahov krachne na peniazoch , či už ich je málo alebo veľa.
Nespitas sa kolko zaraba, lebo by si sa pod zem prepadla, ze by ta bral, za nejaku stihacku. Ale zazracne, mate prediskutovane tieto situacie? ☺️ Ale prosim Ta 😁😁 Ty mas ako tak predstavu kolko zaraba od x po y na zaklade toho, ze stavia dom zo svojho a ty vies kolko to stoji. Uzasne takto dedukovat. Som rada, ze nemas muza gemblera alebo dphckara. To nema nikto kto si zije dobre (sarkazmus) ☺️ Super, ze si taka optimistka a mas vsetko vyriesene. Neverim, ze v tom nieco nie je, lebo ty sa bojis, ze ta bude povazovat za stihacku, mozno je to cele v tvojej hlave a ked sa odhodlas on ti vsetko povie ako na tanieri. Dokonaly manzel. Zavidime ti ho. Ale to, ze mas ten blby pocit, strach. Velmi ma to mrzi. Viem, ze to nepotrebujes, si stastna a spokojna, ale pretoze to vidim inak virtualne ti posielam objatie.
@benuska713 si zlata🙂 nemam strach a ani to, ze ON by ma povazoval za stihacku. Asi je to v mojej hlave len, ja by som sa povazovala za nu😄 a ano, diskutovali sme uz matersku, pnky a pod. Nemame vysoke fixne naklady a nedajboze sa niekomu nieco stane, utiahne to ten druhy aj sam. S tym som si ista. Je ine, ked budem na materskej ale na to setrim, a urcite potom poistim svoje dieta tym, ze vtedy budem mat pristup k jeho peniazom, pre pripad, ze sa mu nieco stane. To mi nebude blbe, lebo to bude pre nase dieta.
Nerozumiem, naco si zakladala diskusiu, ze nevies kolko muz zaraba, lebo sam ti to nepovie a nevies ako sa s nim mas o tom bavit, a potom sa tu cely cas dusujes, ze to nepotrebujes vediet. Tak asi potrebujes, ked sa pytas nie? Nieco ta paradne zerie, ze ta to dohnalo az na zalozenie diskusie na MK, tak nerob hrdinku 😂
@mrkvicka060 nerobim hrdinku, snazim sa si to ujasnit, preco neviem povazovat jeho peniaze za moje ako vacsina manzeliek. Proste to neviem.
Tak v tom pripade ta je prt do toho, kolko on zaraba a ked ty budes na RD, tak budes robit s tym, co ti vydeli, aj keby to bola stovka mesacne, tak sa nemozes stazovat. Lebo aj potom to budu len jeho peniaze, bez ohladu na to, ci ty zarabas alebo nie... tak drzim palce, aby sa v takomto feministicko-optimistickom duchu niesli tvoje myslienky aj nadalej, nezabudni si to potom stale pripominat.
@mrkvicka060 potom tam bude uz dieta;) a o tom som pisala vyssie
@mrkvicka060 presne tak to brala kamoska..su to jeho peniaze, neviem kolko zarobi, ideme napoly so vsetkym. Otehotnela, pnka, vyhodili ju z prace, ziadna materska. Nevadi, mam 10000 usetrenych. Chcela ist do prace, on ju nepustil, ze dcera je mala, potrebuje mamu, ale nadalej sli so vsetkym na 50%, vlastne ona viac, lebo on oblecenie malej nekupoval, vsak jej stacia 2 body a jedno pyzamo. Ked mala dcerka 11 mesiacov, povedala mu, ze ma uspory na posledne 2 mesiace, ze potom bude musiey tahat on, kym vezmu malu do jasli. Vydrzami mesiac hadok a den po narodeninach malej sa pobalil a odisiel, ze on nikoho zivit nebude. Ma platit 400€ vyzivne, ale za kazde stretnutie s malou, kedy vlastne pomaha mame, aby mohla byt v praci si uctuje 30€ ako opatrovatelka a o tolko menej jej plati. Takze ked je s malou 4 stredy 2 hodiny, kamoska ma o 120€ menej vyzivne.
Ale napisala si to v duchu, ze ty si na matersku/rd setris. Takze planujes svoje vydavky tahat zo svojich uspor? A na dieta budes tahat z manzelovych penazi. Lebo ty na tie peniaze pravo nemas, ved si ich nezarobila, ale babatko uz ano. Ono to nedava zmysel. Nemyslim si, ze je hanba ist po materskej pracovat, nech je otec doma na materskej este 7 mesiacov a potom sup jasle platit napoly. Hlavne nech su bilingvalne a s kurzom plavania ☺️
@benuska713 nie, s detmi chcem ostat co najdlhsie. Ano odkladam, ked mozem. Nech doplnim moj strateny prijem, ked bude treba. Co je na tom?🙂
@amelie2017 moj ale nema problem mi dat peniaze. To je rozdiel
Tak spat k veci. Preco chces vediet kolko zaraba? Ak by si sa ho to vedela spytat a hned po zdielani tejto info by sa ten rozhovor medzi vami z jeho pamate vymazal a ty by si neriskovala (svoj) pocit stihacky, co by pre teba tie informacie znamenali? Preco si chodis po rady ako sa toto manzela spytat?
Ved nema problem ti dat, lenze ty realne nevies na com si. Budes planovat fyzio, baby plavanie a hernicku. Dajme tomu 300€. Tvojmu muzovi hrdost nedovoli povedat ti nie, tak zbytocne nieco zalozi a vezme pozicku, len aby ste si uzili. Keby si vedela, na com ozaj ste, tak chodis len na plavanie alebo nikde cvicis doma na fitlopte. Ano, uz rozoberam nepodstatne detaily, ale zivot prinesie vela situacii a je dobre aspon priblizne vediet , na com sme. Uz koncim moje filozofovanie a kazdopadne ti zelam stastny a spokojny zivot. A aby si to nikdy nepotrebovala vediet na sudne ucely.
@maminuska píšeš ochrana rodiny a majetku, takže funkčná rodina, ale chce chrániť majetok? Podniká v rizikovej oblasti. Sama si napísala to isté čo je, manželstvo ta nie vždy ochráni. Sú ale krajiny, kde to tak je. A navyše prečo by to mal byť zlý výber partnera? Príde k chorobe, iným problém a iu ťahá dole celú rodinu. Dosť krátkozrako sa pozeráš na inštitúciu manuelstva
Ja ti poradím, nepýtaj sa ho a všetko si plať sama, na materskej si zober zo 2 zo 3 roboty, aby tebe a babatku nic nechybalo, muž nech si miňa na svoje konícky a budete žiť štastne až do smrti.To si vlastne chcela počuť
A na toto si sa pýtala
Jednoducho sa ho nijdy nepýtaj na plat a zachŕániš si manželstvo
@karolinakr trosku mimo 🙂 podla mna je rozdiel, ked este nie su deti a su a to som uz parkrat napisala ;)
@benuska713 Ani neviem. Rozpravala som sa s nasimi a len v ramci konverzacie som povedala, ze neviem presne kolko za mesiac zarobi a otec zostal zhrozeny...tak sa mi to nejako zahlodalo do hlavy.
@amelie2017 dobrá kravina, prosím ta nepíš úplne zavádzajúce info, ak má raz stanovené výživné, nemôže si nič z ničoho sťahovať, čo ste tu niektoré schopné napísať, vydedukovat a vypotir je neuveriteľné, rosamunda pilchee s agathou Christie sú čajový odvar😂😂😂
Jediny kto je mimo, si ty, a to čo som povedala platí.Nikdy sa ho nepýtaj na nič a všetko si plať sama
Takto si zalozila diskusiu, toto si chcela počuť.Neviem, prečo ma 50 žien potrebu radiť ti opak
A na mieste tvojho muža ti nič nepoviem
Samozrejme on je potom ten zly a ty ta dobra.Založíš ďalšiu diskusiu, kde ťa maju vsetci verejne ĺutovať
@karolinakr toto snáď nie😂😂😂😂😂😂bože pomoc
Prosím ta zmaž tému a normálne si sadni s mužom a preberte to v kľude, lebo toto tu nemá význam.
@karolinakr niekto vstal so zlou naladou 🙂
@maciatkolulu Prediskutujeme
To sú nejake moderné nastavenia moje/ tvoje....ja razim cestu - naše.vsetky prijmy na jeden účet a je jedno kto kolko zaraba a vsetky platby z yctu.nie sa vydelovat, preposielat si, ratat %. Vediet o prijmich a vydajoch za celu domácnosť, za oboch.riešiť spoločné šetrenie. Nemyslim tym vsak "vreckové" pre kazdeho. Malo by byt aj približne rovnake nastavenie na nakupy, nie ze 1 mileticka druhy naj butiky, 1 knihu a 2.potápanie v karibiku a pod.ona prechadzky on harleja ...
PS.Aj moja kamoska s muzom mali deľbu.ona platila energie, on najomne. Po par rokoch zistila ze maju obrovsky dlh prišli o byt, on si vyplaty a prijmy ulial nedali sa mu dokazat, odisla k roducom skoro s holou ritou. On si po case nakupil /dostal dary od rodicov 4kolku, drahe kamery potapacsky vystroj....
Joj a synovi mal priblem dat výživné 100e. Lebo mater mu to zozere.
Tiez sa hanbila pytat a mat čistý stôl v rodinnych financiách
@maciatkolulu nemaju stanovene vyzivne. Len sa dohodli, aby sa vyhli sudom, ale panko si robi co chce. Takze sudom sa nevyhnu.
@cacianka chapem, vdaka za postrehy. O spolocnom ucte sme sa rozpravali asi pred rokom, ja som navrhla ale on nechcel, tak som to dalej neriesila, kedze to bol len taky napad, lebo to tak robi vacsina manzelstiev😄 ale on aj tak vacsinu dostava na ruku, takze...
@amelie2017
Nechápem prečo ma každý taký stres zo súdov, určenia výživného, stretávania, starostlivosti o dieťa.
Veď to je ochrana toho kto ťahá za kratší koniec, v tomto prípade matky.
No a sme doma, spoločný účet nechce a € dostáva na ruku. 🤦♀️
@6mia6 a?

@maciatkolulu bavíme sa o normálnom manželstve , nie o nefunkčnom manželstve. V nefunkčnom nevieš o exekúciách a dlhoch , ale to nie je chyba manželstva, to je chyba pri výbere partnera. U podnikateľa fyzickej osoby sa dozvieš príjem veľmi jednoducho , podľa príjmu, ak nerobí načierno , ale to zas nie je chyba podnikania ale v nesprávnom výbere partnera. Ja som osoba podnikajúca podľa osobitného oprávnenia a teda môj manžel vie presne koľko mi pristane na účte, každý mesiac . Nuž prečo má toľko podnikateľov rozdelené ... tak ja ich poznám iba zopár a dôvod je práve ochrana rodiny a majetku , zvlášť ak podnikáš v rizikovej oblasti .