icon

Neviem šetriť

24. aug 2022

Ahojte. Mám 24 rokov, 3 roky pracujem a doteraz neviem šetriť. Ja tomu už nechápem. Existuje nejaka terapia alebo niečo čo mi pomôže a naučí ma to ? Neviem kde robím chybu. Žijem sama na východe, zarobím 750€ a za nájom zaplatím 310€ ..plus výdavky internet,tv, mobil, poistka, dôchodkové sporenie, pes, drogéria, strava, a skončím tak že stále posledné 2 týždne nemám čo jesť :D ja už nechápem fakt som nešťastná nemám asi logiku som asi hlúpa v tomto. Stále skončím tak že 2 týždne jem len cestoviny a samé hlúposti čo nájdem, lebo aby ma to zaplnilo aby som prežila :D mám na seba také nervy plačem už z toho už som sa chcela raz zabiť lebo už nevládzem takto žiť a neviem čo robím zle.
Neviem asi nakupovať správne potraviny, neviem ako kupovať neviem nič... Mne už hovorilo veľa ľudí ako mám ušetriť, že z Kauflandu nakupovať, a nekupovať somariny atď. A aj tak mi to nevychádza.

Strana
z2
andrej241
25. aug 2022

Mať zarátaný prijem a vydaj a čo ostáva hneď po výplate treba odložiť alebo si navýšiť prijem

nelka93
25. aug 2022

Ja by som nekresala z výdavkov, ale našla si ešte brigáda k tomu. Si mladá, máš kopec moznosti

zuzanka.zuzu
25. aug 2022

@omama40 🙄 samozrejme že mám ale niektoré tu majú 200e na stravu na mesiac pre 3-4člennú rodinu a paušál 35e/mes.... pre ne by bol vhodnejší kredit aby trošku ušetrili, nemusia byť na internete všade, nie sú topmanageri 🙈

stary_ujco
25. aug 2022

Takze za 2 tyzdne minies 400 eur. To je 200 na týždeň alebo 30 na deň. A to je uz naozaj vysoka suma, kde proste niekde minas na hluposti.
Uz v tom tvojom zozname je toho zbytocneho veľa. Psa sa uz asi nezbavis, ale mat telku, internet aj mobil? Naozaj je drogeria taká položka, ze záťaži rozpočet? Teraz je moderny pojem menstruacna chudoba. Ale na vložky, toaletný papier, zubnu pastu a mydlo ti fakt musí tých 20 eur zostať.
Ako a kde sa stravujes? Koníčky, stretnutia s kamaratmi, frajer?

reanda
25. aug 2022

po zaplateni vsetkych fixnych poplatkov si zvysnu sumu penazi rozdel na ciastky na kazdy tyzden a minaj vzdy len to, co mas na dany tyzden.. za jedno sa s takouto mensou sumou a mensim casovym usekom lahsie pracuje a planuje, za druhe, ak ti peniaze nevyjdu na cely tyzden, lahsie vydrzis do dalsieho, ako ked minies vsetko za dva tyzdne a mas 'hladovat' este pol mesiaca..
co sa tyka potravin - sprav si za tu prislusnu sumu, urcenu na potraviny, tyzdnovy nakup, pricom si dopredu premyslis, co budes varit a priblizne co kazdy den jest a uvidis, co si za tie peniaze mozes dovolit, aby toho bolo mnozstevne dost.. takto sa lahsie vyhnes kupe prilis drahych 'hovadin'

adulkam
31. aug 2022

Uff z tohto a s tým nájmom neušetrí asi nikto.
Poobzeraj sa po niečom lacnejšom. Toto je extrém na jeden príjem. Ďalej paušál,pozistuj si kde je to najvýhodnejšie. Častokrát sa platí zbytočne veľa
Hlavne si NIKDY a NIC neber ešte na splátky( spotrebiče)
Máš výhodu,že si sama a nemusíš vysvetľovať deťom,že tento jogurt si nemôžeme dovoliť
A potraviny? Koľko ti ostane vyslovene na ne?
Pre mňa sú polotovary nákladnejšie ako pripravené uvarené jedlo
Nakup si po výplate zakl.potravuny ryžu,olej,zemiaky,mrkvu,petržlen,cibula,cestoviny,cukor,soľ,koreniny,rybky v konzerve, 2 kg kuracích pŕs( hneď si rozporcuj a daj do mrazáku a máš na mesiac) ,karé,šunku,salámu aj do mraziaku. Mlieko,Maslo,syry
.
A potom raz do týždňa ak ti ostane na jedlo 20€ tak 3 paradajky,uhorku,pecivo,sirup,vajicka... Rob si natierky

slavomira236
22. sep 2022

Na neviem ja 2 deti predskolacka a 3 tiak využijeme z tisícky a ešte odlozim..mám veľký dom takže nájom neplatia ale plyn elektrina voda tv net sú možno aj 250 teraz so. Ešte malú dala na súkromnú umeleckú školu 2 odbory ty sama nevyzijes zo 750,? A jes 2 týždne cestoviny..?

Strana
z2